İçeriğe Yönlendir

Multivan'ı satıp 3 araba almak ?

Ebrar Tüfek

Multivan'ı satıp 3 araba almak ?  

9 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Dükkana alsa yakıtını bakımını gider gösterir. Yine hususi kullanım ruhsat alabilir. Onu da bir değerlendirsin. Dükkan kimin?

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Yanlış anlaşılmaya müsait bi cümle olmuş yukarıda, babam hacc için araba satmadı, garson kendi arabasını hacca gitmek için sattı. Dükkanın işine yarıyordu, satılınca dükkana da araba lazım oldu şimdi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ebrar Tüfek yazdı:

Yanlış anlaşılmaya müsait bi cümle olmuş yukarıda, babam hacc için araba satmadı, garson kendi arabasını hacca gitmek için sattı. Dükkanın işine yarıyordu, satılınca dükkana da araba lazım oldu şimdi.

Evet evet anladım. sorun yok. 

Garson hacca gidince kafamızdaki garson profiline uymadı haliyle :)

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mehmet Göktürk yazdı:

Dükkana alsa yakıtını bakımını gider gösterir. Yine hususi kullanım ruhsat alabilir. Onu da bir değerlendirsin. Dükkan kimin?

Dükkan babamın.  Bunu bi söyleyeyim, ama arabaları hep benim üzerime alıyoruz. Bitane garson tam düğününden  önce dükkanda bilerek aşçı ile kavga çıkarıp kendini kovdurdu, sonra dava açıp 30 bin lira tazminat aldı, gitti düğününü yaptı. Böyle olaylardan dolayı babam kendi üzerine araba almıyor, dava devam ettiği sürece arabaya rehin koyuyorlar. Kardeşim bi hastaneye yatıyor 50 60 bin lira hastane ücreti ödüyoruz. Mecbur arabayı satıp ödüyoruz, rehin olunca satamıyoruz doğal olarak. Sırf hastane işleri yüzünden arabaların ruhsat sahibi ben oluyorum. Bu yaz ankarada yattı 30 bin lira, geçen yıl istanbul np de yattı 90 bin lira. 

Mehmet Göktürk yazdı:

Evet evet anladım. sorun yok. 

Garson hacca gidince kafamızdaki garson profiline uymadı haliyle :)

Rizede çaylıkları var dünya kadar, boş gezmemek için garsonluk yapıyor :)

Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş

Valla durumlar epey karışıkmış. Rabbim kolaylık versin inşallah.
Babana bence de içinin ısındığı, istediği hangisiyse onu al, sen arabayla uğraşmayı seviyorsun gördüğüm kadarıyla. Sen de audi bul madem kendine. Şöyle projelik. Ben audi bilmem pek, kritik noktaları belirleyip, sana ekstra sorun çıkarmayacak kondisyonda bir araç bulursan, seni de oyalar bu süreçte hem. Böyle olursa, sanki senin de kafan rahat olacak gibi algıladım ben.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Oktay Göktaş yazdı:

Valla durumlar epey karışıkmış. Rabbim kolaylık versin inşallah.
Babana bence de içinin ısındığı, istediği hangisiyse onu al, sen arabayla uğraşmayı seviyorsun gördüğüm kadarıyla. Sen de audi bul madem kendine. Şöyle projelik. Ben audi bilmem pek, kritik noktaları belirleyip, sana ekstra sorun çıkarmayacak kondisyonda bir araç bulursan, seni de oyalar bu süreçte hem. Böyle olursa, sanki senin de kafan rahat olacak gibi algıladım ben.

Allah razı olsun çok teşekkür ederim.

Arabayla uğraşmak beni çok mutlu ediyor, kendi çocuğum gibi seviyorum. İlk önce yürüyen aksamı ve frenlerinden başlayarak güzel bir araba projesi yapmak istiyorum açıkcası. Hemde mesleğim için bana tecrübe oluyor böyle şeylerle uğraşmak hobiden öte bana bilgi birikimi katıyor. 

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Tekli koltuk sokulunce 3 lu koltuk öne kadar yürüyor mu rayda

Evet yürüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Hayallerinin peşinden koş; tabi mantık çercevesinde... Hayat yaşadığın şu saniyeden ibaret daha fazlası yok çünkü...

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Erkut Uysal yazdı:

Hayallerinin peşinden koş; tabi mantık çercevesinde... Hayat yaşadığın şu saniyeden ibaret daha fazlası yok çünkü...

Bende bu şekilde düşünüyorum. Mantıklı olanı bulmaya çalışıyorum.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Coşkun Basan yazdı:

Baba ya uzun şasi Doblo uymaz mı

Ben zaten onu dedim, ancak kamyonet ruhsatlı olmasından hoşlanmadı, camsız kasaydı ama açtırırdık onu. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ebrar Tüfek yazdı:

1. Seçenek
Yıllardır hayalim olan 1.8T Audi A3'ü 40 bin civarına alıp toplayıp proje aracı yapmak, komple sökük stage 2 280 beygir civarı proje aracı yapıp, bunun yanında kalan 20 bin tl ye biraz ekleyip 22 23 bin tl ye ucuz şehir içinde beni sağa sola taşıyabilecek bir araba almak. Sade yürüsün yeter, kuş serisi hariç tabiki.

40 bin TL ye 280 ps A3 mü hazırlanacak hesabı anlamadım?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur yazdı:

40 bin TL ye 280 ps A3 mü hazırlanacak hesabı anlamadım?

40 bin liraya ufak tefek masrafı olan bi araba alınacak, zaman geçtikçe toplanacak. Maaşımdan biriktirip motoruna yatırılacak.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Öncelikle geçmiş olsun Ebrar cım,

İmkan varsa babaya arabası için uzun vade düşük ödemeli bir kredi çekilerek multivanı satmamayı düşünürdüm. Esnaf kredileri de uygun faizli bu aralar. 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Ebrar kardeşim öncelikle Allah şifa versin ve Allah yardımcınız olsun.

Bana sorarsan bu durumda A3 vs. alıp modifiye etmek riskli ve masraflı bir iş gibi görünüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ebrar Tüfek yazdı:

zaman geçtikçe toplanacak. Maaşımdan biriktirip motoruna yatırılacak.

ceo maaşı varsa makul olabilir :f1:

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Köksal Yılmaz yazdı:

Öncelikle geçmiş olsun Ebrar cım,

İmkan varsa babaya arabası için uzun vade düşük ödemeli bir kredi çekilerek multivanı satmamayı düşünürdüm. Esnaf kredileri de uygun faizli bu aralar. 

Çok teşekkür ederim Köksal abi, 

Bu akşam tekrardan bi konuşacağız kredi işini. Bizim burda bayaa bi esnaf 18 bin tl kredi aldı düşük faizli, devlet mi veriyormuş pek bilmiyorum. Babam onu aldı mı diye soracağım.

Selim Bilgin yazdı:

Ebrar kardeşim öncelikle Allah şifa versin ve Allah yardımcınız olsun.

Bana sorarsan bu durumda A3 vs. alıp modifiye etmek riskli ve masraflı bir iş gibi görünüyor.

Allah razı olsun abi, çok teşekkür ederim.

A3 ü zaten şu durumda aldığım gibi modifiye edemem. Araba piyasasının daha fazla yükselmesinden korktuğum için elimi çabuk tutmaya çalışıyorum. 

Çağlar Bayur yazdı:

ceo maaşı varsa makul olabilir :f1:

Herşey zamanla olur :) gerekirse arabayla gidilecek yere dolmuşla giderim, yine yaparım :)

Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp

25 tl can suyu al abi esnaf için 25 kredi karti veriyor kendin ici de 10 tl ziraat başvur bunların 6 ay ödemesi yok babanın araba işini çözmüş olursun milletin eskisi ile ugrasacagina cam gibi araban sende kalır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

10 sandık ve diğer malzemeler için Doblo tarzı araçlar yeterli olur mu iyice kontrol etmek gerekir.

Daha bunun bal sağma makinesi vs. var. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Bugün güzel birşey oldu, foruma konusunu açtığım gri renkli doblo 1.9 jtd vardı. Babamın dayısının aracı.  Yeni araba almaya gerek kalmadı, işimiz olduğunda onu alacağız, ona binen yok sahibi hasta, araba yatıyor kapıda. 

Hem multivanım satılmayacak, hemde işimiz olduğunda kullanacağımız bir araba daha var, mutlu oldum. :)

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ebrar Tüfek yazdı:

Bugün güzel birşey oldu, foruma konusunu açtığım gri renkli doblo 1.9 jtd vardı. Babamın dayısının aracı.  Yeni araba almaya gerek kalmadı, işimiz olduğunda onu alacağız, ona binen yok sahibi hasta, araba yatıyor kapıda. 

Hem multivanım satılmayacak, hemde işimiz olduğunda kullanacağımız bir araba daha var, mutlu oldum. :)

burda kaç kişi dua ettik artık etkisi olmuştur diyelim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mehmet Göktürk yazdı:

burda kaç kişi dua ettik artık etkisi olmuştur diyelim. 

Allah hiçbirinizin yokluğunu göstermesin, sağlık sıhhat versin size. Ailemden bi farkınız yok. :)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Ebrar Kurban Bayramında Samsun'dayım Allah nasip ederse.

Denk gelirsek görüşebiliriz.

Profilde Ankara yazıyor ama burası oturduğumuz yer :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...