İçeriğe Yönlendir

Araç Renk Değişimi

Mehmet AKBEY

Recommended Posts

Mehmet AKBEY

Herkese merhabalar🙋‍♂️ bu forumda yeniyim ama aranızdan bir çok ismi fordclub döneminden hatırlıyorum siz beni hatırlamasanız da 😊 başlıkta biraz bahsettiğim gibi arabamın rengini değiştirmek istiyorum ve bununla ilgili biraz teknik bilgilere ihtiyacım var. Şimdi ben yaptıklarımdan bahsedim siz neyi ypmadığımı veya yanlış yaptığımı söyleyin bana.

Ilk olarak arabanın dışından bütün plastik parcalarını söktüm kapı açma kolları dahil. Icerden kapı kartonlari koltuklari tavan dosemesini söktüm tam 80 lik zimparayi elime aldim komple daliyordum arabaya ki öyle kaldim 😁 birisi kafami karistirdi saca kadar kazirsam komple her yere macun cekmek zorunda kalacagimi dolayisiyla ugrasamayacagimi filan soyledi. Malzemeleri aldigim adam da komple saca kadar kaziyacagimi soyledi ve ona gore malzeme verdigine inaniyorum. Şimdi size elimdeki malzemeleri söyleyim;

3 kg boya var ( elektrik mavisi 😍)

3.5 litre voc extra fuller astar var

Bu arada ürünlerin hepsinin markası Standox

2 kutu macun var

3 litre Harter voc 20-25 

3 litre Voc extra clarlack 

Ne işe yaradigini bildiklerim arasinda da vernikler ve tinerler var 😊 

Mahallede bir iki kaportaciya basvurdum tabi ilkin sizi burda rahatsiz etmemek icin ama onlar da getir bir gecire... pardon getir bir bakalim dediler sen yapamazsin biz yapariz dediler bu isi zevk icin yapmak istedigimi soylememe ragmen hic bir sekilde bilgi vermediler. Tabi aralarinda benden bilgisizi de cikmadi degil 😁 neyse iste en son sosyal dünyaya başvurmak istedim. Ne yapmalıyım sizce saca kadar inim mi yoksa ince zimpara ustune astar atip boyaya mi götürim ? 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kimsiniz bilemedim ama. Ben olsam saca inmezdim. Güzelce zımpara yapar zemini düzeltir. Gerekli yerleri macunlar sonra boyardım.
Saca inersen içinden çıkmak zor.

Yorum bağlantısı
Mehmet AKBEY

Çok oldu emmi 2011 filandı hatırlamamak normal 😊 yine her zamanki sen hep böyle yardıma koşardın ama hararet yaptım yardim hop altta senin yorum arabayi vurdum yardim hop sen 😊 

Ben daha temiz bir iş olur diye düsünmüstüm saca kadar inmeyi ama içinden cıkılmaz bir duruma girmek istemem. Teşekkürler fikir için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet AKBEY

😊 kime göre değeri düşer hocam o önemli. Bende değeri çok çok yükselecek Allah muhtaç bırakmazsa da bir başkasının gözündeki değeri de hiç umrumda değil çünkü o hep benim kalacak 😊

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet AKBEY

Yani madde olarak kendisi megane 2 😁 ama ruhen kendisi benim ilk arabam. Daha doğrusu ailemin ilk arabası. 3. Pertinden sonra bana miras kaldı üniversite bursuyla kendi emeğimle topladım. Bütün parçalarında bir parça parmak etim ve kanım mevcuttur. Bu da aramızda bir bağ yarattı 13 yıl içinde manevi değeri oldukça yüksek bende. B o da beni seviyor ki 350.000 km boyunca ne enjektör ne pompa ne turbo ne motor tık demedi 😁 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
[emoji4] kime göre değeri düşer hocam o önemli. Bende değeri çok çok yükselecek Allah muhtaç bırakmazsa da bir başkasının gözündeki değeri de hiç umrumda değil çünkü o hep benim kalacak [emoji4]
Helal olsun.
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet AKBEY

Üstat işin ihtimal boyutu kalmadı ya 😁 yapacagim Allah'tan bir mani gelmezse. Youtube filan ugrasamam ama eger forumda faydali olursa paylasirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Sumer

elektrik mavisi dediginiz, ph1 megane 2'nin lansman rengi degil mi?

ben olsaydim marspiyel veya camurluktan baslayip isin gidisatina gore tavana kapiya girisirdim, hatta oncesinde eger boyle bi hobim olsaydi bir top folyo alip kendim kaplamaya calisirdim..

simdiden kolayliklar dilerim..

Yorum bağlantısı
Mehmet AKBEY

Elektrik mavisi Renault kullanmadı heralde denk gelmedim bahsettiğim renk Mini Cooper elektrik blue google sonucunda var tam olarak. Folyo olayını ben hiç sevemedim. Arabanın üzerini bezle örtmek gibi çizgilerini hatlarını örtüyor bence arabanın. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz icin.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Araba boyamak öyle kolay değil.Boya bittikden sonra yapılan işlem içinize sinmeliki verdiğiniz emek heba olmasın.

Aslında kumlama yapılıp, boyası çıkarılsa, ve gerekli yoklamaları yapıp macun gereken yerlere macun çekip akabinde  komple ince zımparasını siz yapsanız daha meşekatsiz olur.Bu işlemler bittikten sonrada boya yapacağınız yer kapalı ve tozu almayan bir yer olmalı.Ben tamponu boyatmıştım usta fırında boya atmamış.Tampona tozlar yapışmış ve hiç hoş olmamıştı.Bir tamponda farkedilen tozlar arabada heleki o mavi rengde daha çok farkedilir.

Merak ettim.Yukardaki tüm işlemleri kusursuz bir şekilde yapsanız dahi boyayı dalgalandırmadan nasıl uygulayacaksınız?Eğer bunuda yaparsanız sizi takdir ve tebrik ederim.Ben artık bisikletin boyasını bile boyacıya attırıyorum.Şunu anladım geçen tecrübelerden. Çok iyi işçilik isterim.Kendim iyi işçiliği yapamassam yapana götürürüm.Boya konusunda pek iyi sayılmam.Umarım siz iyi yaparsınız.

Yorum bağlantısı
Mehmet AKBEY
Fatih Sarıkaya yazdı:

Araba boyamak öyle kolay değil.Boya bittikden sonra yapılan işlem içinize sinmeliki verdiğiniz emek heba olmasın.

Aslında kumlama yapılıp, boyası çıkarılsa, ve gerekli yoklamaları yapıp macun gereken yerlere macun çekip akabinde  komple ince zımparasını siz yapsanız daha meşekatsiz olur.Bu işlemler bittikten sonrada boya yapacağınız yer kapalı ve tozu almayan bir yer olmalı.Ben tamponu boyatmıştım usta fırında boya atmamış.Tampona tozlar yapışmış ve hiç hoş olmamıştı.Bir tamponda farkedilen tozlar arabada heleki o mavi rengde daha çok farkedilir.

Merak ettim.Yukardaki tüm işlemleri kusursuz bir şekilde yapsanız dahi boyayı dalgalandırmadan nasıl uygulayacaksınız?Eğer bunuda yaparsanız sizi takdir ve tebrik ederim.Ben artık bisikletin boyasını bile boyacıya attırıyorum.Şunu anladım geçen tecrübelerden. Çok iyi işçilik isterim.Kendim iyi işçiliği yapamassam yapana götürürüm.Boya konusunda pek iyi sayılmam.Umarım siz iyi yaparsınız.

Benim adıma korkularınız için teşekkür ederim ama bunların bir çoğunu ben düşünmüştüm. Boya fırında atılacak zaten. Adana,da carpro diye bir yer var klasik araba yapıyorlar sağ olsunlar ricamı kırmadılar. Benim yaptığım sadece aracı boyaya hazırlamak. 

Yorum bağlantısı
Mehmet AKBEY
Furkan Sumer yazdı:

aracinizin fabrikasyon rengi nedir?

9R8Bdc.jpg

Renault'un mavisi elektric mavi diye mi geciyor ? Çok fark var arada ayrı.iki renk gibi

Benim araba platin gri

Fatih Evcin yazdı:

Yine boyama konusu yine araba yok :)

😊fatih abi bana fotoğraf atmayi öğretenin bin yıl kölesi olurum. Forumda ilgili bir konu illaki vardir dedim arama yaptim bulamadım. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet AKBEY yazdı:

Benim yaptığım sadece aracı boyaya hazırlamak. 

"Sadece" dediğin kısım, boyamanın en önemli ve en zor kısmı.. 

Boyaya hazırlamak emek ve sabır ister.. İşçilik ister.. 

Boyamak ise beceri ve ustalık ister. 

Zemini iyi hazırlamazsan boya çöp olur. Bir çok küçük göçük ve çarpma izi çıkacak. Düzeltmeden macun basarsan bir süre sonra macun çatlayacak. 

Macunun kurumasına izin vermelisin.. 

Göçükleri düzeltirken dalga yapabilirsin.. Bence derin göçük varsa kaportacı düzeltsin. Küçük izleri macunla doldur. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet AKBEY
Mehmet Ozyurek yazdı:

"Sadece" dediğin kısım, boyamanın en önemli ve en zor kısmı.. 

Boyaya hazırlamak emek ve sabır ister.. İşçilik ister.. 

Boyamak ise beceri ve ustalık ister. 

Zemini iyi hazırlamazsan boya çöp olur. Bir çok küçük göçük ve çarpma izi çıkacak. Düzeltmeden macun basarsan bir süre sonra macun çatlayacak. 

Macunun kurumasına izin vermelisin.. 

Göçükleri düzeltirken dalga yapabilirsin.. Bence derin göçük varsa kaportacı düzeltsin. Küçük izleri macunla doldur. 

Işıkla küçüklü büyüklü bütün küçük göçükleri kalemle işaretledim emmi. Macunla doldurma küçük bile olsa yapmayı düşünmüyorum. Düzeltme işlerini de kaportacıyla anlaştım o yapacak 😁 250 tl ye anlaştık bütün göçükleei düzeltecek ben macunu çekeceğim komple zimpara yapacagim macun tesviyelerini yapip astarini atacagim. Sonra boyahaneye gidecek. Yani aklimdaki bu.

Bu arada fotograf atmayi denedim ama urlyi kabul etmiyor sistem 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet AKBEY yazdı:

Bu arada fotograf atmayi denedim ama urlyi kabul etmiyor sistem 

Eder eder.. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet AKBEY

Parçaları soğumaya bıraktım malzemenin Adana sıcağında esneme payını bile hesapladım😋 

cJ4ytK.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet AKBEY

https://hizliresim.com/s/upload-success

Bu fotoğraf atma olayini geliştirip çok daha detaylı fotoğraflar atacağım. Bir de küçük tamir işlerim var iç yolcu tavan tutamaği hizli kapaniyordu birakinca kötý ses geliyordu onu hallettim birakinca agir agir kapaniyor artik. El freni tabancasi bozuktu onu hallettim. Kilitlerin icini söküp yagladim filan isinize yarar faydali olursa paylasmak ustune konusmak isterim.

Yorum bağlantısı
Mehmet AKBEY

http://

http://c4ePpC.jpg

Boyayla ilgili küçük bir çalışmam olmuştu daha önce ama kaporta boyası elbette biraz daha mesaketlidir. Ama o da zevklidir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet AKBEY

http://XJHGV1.jpg

Bahsettigim olay bu. Şu iki küçük silindir birbiri icinde hareket ediyor kolu asagi cekip birakinca. Icerisinde yapiskanli bir sivi vardi ama maddenin ne oldugunu bulamadim. Sivi bittigi icin frenleme yapmiyor kol birden kapanip plastige vuruyor gicik bir ses cikartiyordu. Silindirlerden icerde donus yapanin etrafina siyah elektrik bandini yapiskan kismi disari gelecek sekilde sardim ve taktim. Donus esnasinda elektrik bandinin yapisma ozelligi diger silindiri once fazla tuttu tabi 😁 sonra bunun miktarini ayarladim daha az bant sararak sorunu cozdum. Yapmak isteyene ayrintili bilgi paylasirim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...