Yasin Aygün 13 Temmuz 2020 Paylaş 13 Temmuz 2020 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar, En son mk4 fiesta alma evresindeydim. Yaklaşık 1 hafta önce 2000 model lpgsiz 1.25 fiesta flair sahibi oldum. Arabanın kullanımı çok zevkli ve mutlu ediyor. Fakat bir sıkıntım var ki ''heh yeni bir arabam oldu'' diyemiyor, arabamı bir türlü sahiplenemiyorum. Sorunum muhtemelen ateşleme veya yakıt sistemiyle alakalı ama, sorunumun birebir aynısını yaşamış bir adamın videosunu ekleyerek sizlere de danışmak istedim. Videodaki gibi (20. saniyeden sonra) gaza ani dokunuşlarda devir önce düşüyor sonra toparlayıp yükselmeye başlıyor. Rölantideyken hiçbir sorun yok gibi gözüküyor, ama hareket halindeyken özellikle vites geçişlerinde ve vitesteyken yavaşlama ve tekrar hızlanma esnalarında bu durum o kadar can sıkıcı bir hal alıyor ki anlatamam. Rölantideki sorunu viteste düşünün, araba bir anda yığılıyor ve bir anda tak diye vuruntu yapıp hızlanmaya başlıyor. Sanki kontağı kapatıp tekrar açmış gibi. Bir de, muhtemelen bu sorunla alakalı, bazen (özellikle klima açıkken) ivmelenme isteğiyle gazı ezdiğim zaman motor kesik kesik ivmeleniyor, sanki benzin bitiyormuş gibi. Böyle bir sorunla karşılaşan olduysa ve yardım ederse çok çok mutlu olurum. Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlarımdan yardımlarını bekliyorum. Saygılar. 13 Temmuz 2020 tarihinde Yasin Aygün tarafından düzenlendi Eklenti Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 14 Temmuz 2020 Paylaş 14 Temmuz 2020 (düzenlendi) Ustam hayırlı olsun Öncelikle tps sensörünü ve bujileri kontrol ettirin. Aklıma direk tps geliyor hızlanayım derken gaza basınca araç silkeleme yapıyor zor toparlıyordu başıma geldi focus 1de 14 Temmuz 2020 tarihinde Ömer Sarıgül tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yasin Aygün 14 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2020 Ömer Sarıgül yazdı: Ustam hayırlı olsun Öncelikle tps sensörünü ve bujileri kontrol ettirin. Aklıma direk tps geliyor hızlanayım derken gaza basınca araç silkeleme yapıyor zor toparlıyordu başıma geldi focus 1de Çok teşekkür ederim. Tps sensörünün arızalı olup olmadığını nasıl tespit edebiliriz acaba ustaya götürsem anlar mı ki. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 14 Temmuz 2020 Paylaş 14 Temmuz 2020 https://youtu.be/_skVHdgtMTU Sensör multimetre ile test edilebilir çok basit. Videodaki farkli model olsa da yapılacak test aynen bu şekil. 1 Yorum bağlantısı
Yasin Aygün 14 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2020 Ömer Sarıgül yazdı: https://youtu.be/_skVHdgtMTU Sensör multimetre ile test edilebilir çok basit. Videodaki farkli model olsa da yapılacak test aynen bu şekil. bugün benzin filtresi ve bujileri değiştirdim. Performansta bariz artış gözlemledim fakat bu gaz pedalına ani basışta kesiklik devam ediyor. Dediğiniz gibi, kelebek sensörüne yokunlaşacağım, yarın bi elektrikçiye videodaki gibi test etmeye gideceğim Yorum bağlantısı
Yasin Aygün 11 Eylül 2020 Yazar Paylaş 11 Eylül 2020 Konuya guncelleme getireyim. Hem işlerimin yoğunluğu sebebi, hem de gereksiz yere masraf etmemek amacıyla arızayı tam olarak anlamaya çalıştım. Aracım arıza ışığı yakmıyor ve obd 2 ile herhangi bir arıza kodu alamadığım için deneme yanılma yöntemiyle çözmek gerekliydi. Arıza teşhisim şuydu; aynı devirlerde hem hızlanırken hem de yavaşlarken (motor freni/kompresyon) motorda kesintiler meydana geliyor, kupa silkeleniyordu. Sadece hızlanırken olan bir arıza olsa bobin ve buji kabloları vs vs ateşleme sistemine yoğunlaşacaktım fakat sorun yavaşlarken de olduğu için sensörlere yöneldim. Eksantrik konum sensörünü ve krank konum sensörünü söküp temizledim, geri taktım ve motor çalışmasında değişiklikler gözlemledim. Eksantrik sensörüyle başladım ve krank sensörü almama gerek kalmadan sorunu çözdüm. Aracımdaki silkelemeler, klima açınca oluşan aşırı performans düşüklüğü gibi sorunlarım ortadan kayboldu. Umarım bu tür sorun yaşayan arkadaşlara yardımı dokunur. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts