İçeriğe Yönlendir

Bu Kazada Kabahatim Varmı?


Recep Demirci

Recommended Posts

Ahmet İhsan Akşen
Cihaner Öztürk yazdı:

Ani karar vermem, gider bir sonraki kavşaktan dönerim

Benim mottom da budur.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Cihaner Öztürk yazdı:

Bu tür videoları çok seyrederim. Bence çok faydası oluyor. Bu videodaki kazaların % 90'ı yetersizlik, dikkatsizlik, hele bazıları için biraz ileri gidersek zeka eksikliği diyebilirim. Sağa-sola bakmadan ana yola girenler, tam gaz kavşağa girenler. Sağ şeritten sola dönenler. Hayatta Ani karar vermem, gider bir sonraki kavşaktan dönerim. 

 

Lamba yeşile döndüğünde kavşağa ilk giren araç olmamak için arkadakinin korna çalmasını bekliyorum.

Trafik lambası sarıya dönmeden geçemeyeceğimi düşünürsem erkenden frene basmadan fren pedalına dokunarak fren lambalarını yakıyorum arkadan gelen yavaşlamak zorunda kalıyor.

Asla lamba bana yeşil yanıyor deyip kontrolsüz girmiyorum, her kavşakta kontrol ediyorum diğer yönden gelen araçlar duruyor mu diye.

Geçiş üstünlüğü bende bile olsa, gitmekte olduğum yola bağlanan bir yol varsa ve orada bir araç hareket halindeyse gerektiğinde durabilmek için hazır oluyorum. 

 

Bunları bu videolar sayesinde alışkanlık edindim diyebilirim.

Motor kullanırken de motor kazalarını seyreder kendime dersler çıkartırdım.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)
Sefa Çelik yazdı:

Burada asıl hatalı, döner kavşağı dümdüz teğet geçen yol tasarlayan mühendis. O yol adaya geldiğinde bitmeli, adadan sonra tekrar başlamalıydı. Kim olsa dümdüz yolunda gittiğini düşünür. 

 

Şehir plancılarımızın google'a roundabouts yazıp döner kavşak nasıl tasarlanır incelemesi lâzım. Ondan sonra kural belli, yol hakkı döner (veya dönel) kavşakta dönenindir.

 

Gerede de bir kavşak var, ilk karşılaştığım zaman ben bile kaza yapıyordum. İki şeritli yolda giderken bir anda karşınıza neredeyse 90 derecelik kavşak çıkıyor. Her alanda olduğu gibi eğitim şart. Kavşak gibi hayati önemdeki bi kavşağı alanında uzman biri tasarlamalı- denetlemeli.

 

Şurası;

 

Ankara Bolu Yolu
https://maps.app.goo.gl/FdHYJfxV7nXj7wQY9

 

http://www.boluolay.com/amp/bolu/geredede-kazasiz-gun-gecmiyor-h31816.html

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...