İçeriğe Yönlendir

Rot Mu, Lastik Mi, Dever Mi?

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Doğan Arşiray

rot ayarı yapan makinenin kalibrasyonu o kada röenmli ki...

"hunter" vs gibi markalı ve yeni görünümlü makinesi olan biryere 3 kurus fazla verip baştan yaptırın.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Dogan Arsiray yazdı:

"hunter" vs gibi markalı ve yeni görünümlü makinesi olan biryere 3 kurus fazla verip baştan yaptırın.

Zeytinburnu’nda birinci rot var. Makinesi hunter. Google’da iyi yorumlar almış. Fotolarda lüks araçları da gördüm. Ben bi orayı deneyeyim

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Viraj denge çubuğu lastiklerini değişmiştim. Arka kolaydı ama önde büyük bi parçayı söküp de lastikler değişti. Sökülen şey nedir? Travers mi? Acaba düzgün mü takılmadı?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Öntakımı komple yenileyim derken senin ayar tutmayan rot ayarın beni epey düşündürmeye başladı. :(

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Öntakımı komple yenileyim derken senin ayar tutmayan rot ayarın beni epey düşündürmeye başladı. :(

Sorun sağa çekme olsun. Bunlar çözülmeyecek şeyler değil. Eskimişse yenileyin. Ben yarım yenileme yaptım. Salıncak rotil rot başı duruyor. Ama amortisörleri değiştirince aracın viraj kabiliyeti resmen eski haline döndü. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sorun sağa çekme olsun. Bunlar çözülmeyecek şeyler değil. Eskimişse yenileyin. Ben yarım yenileme yaptım. Salıncak rotil rot başı duruyor. Ama amortisörleri değiştirince aracın viraj kabiliyeti resmen eski haline döndü. 

Eskilerden Onno Usta şöyle der: Araç rot bozuyorsa parça değişim vakti gelmiş demektir.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Koray Demir yazdı:

Eskilerden Onno Usta şöyle der: Araç rot bozuyorsa parça değişim vakti gelmiş demektir.

Durup dururken bozuyorsa dediğin gibi. Ama bir işlemden dolayı rot bozulmuşsa önce onu düzeltmek lazım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Dogan Arsiray yazdı:

Şu cihazdan olan lastikçiye ömrü boyu abone olurum ve çevremdeki herkese tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

@Çağlar Bayur abi honda çiftkurt’ların 2 sokak üstünde hunter rot balans var. İyi diyorlar. Obsesif derecede rot ayarı yapıyorlarmış :) yorumlarda okudum. Bilir misin? Ya da bildiğin iyi yer var mıdır

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Ön lastikleir sol sağ değiştirin. Çekme tam tersi yapacakmı bir bakın. Benim eski aracımdada aynı durum olmuştu lastikleri sağ sol değiştirdik bu sefer sağ yerine sola çekiyordu araç. Bir süre sonrada 18 janta geçmiştim sorun kalmamıştı.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Uğur Kamil yazdı:

Ön lastikleir sol sağ değiştirin. Çekme tam tersi yapacakmı bir bakın. Benim eski aracımdada aynı durum olmuştu lastikleri sağ sol değiştirdik bu sefer sağ yerine sola çekiyordu araç. Bir süre sonrada 18 janta geçmiştim sorun kalmamıştı.

O da aklımda. İyi bi rotçu anlar ama lastik tabanına omzuna bakıp diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Çağlar Bayur yazdı:

lastik çektirir %95 vakada

aynen bencede ama

böyle bir durumda tüm lastikler değişmeli mi ?  sizce ? 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Murat Öngür yazdı:

aynen bencede ama

böyle bir durumda tüm lastikler değişmeli mi ?  sizce ? 

sadece önler.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)
Dogan Arsiray yazdı:

sadece önler.

yani lastikler artık çok pahalı az önce yine baktım da son dolar durumundan sonra, bildik markalara yanaşılmıyor artık pirelli michelin conti goodyear  vb bunlara nazaran bir tık  bridgestone daha ucuz. Yada bir alt katagori almak lazım :) 

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Eğer rot doğruysa ve başka problem yoksa lastikten dolayı olan çekme sorununun bir süre sonra sonlanması gerekir. Çünkü çekmeye sebep olan kısım zorlanacak ve yola gelecektir. Metal değil ki bu sürekliliği olsun. Lastiğin çekmesine sebep olan kısım yolda aşınacak ve düzelecektir. Ben böyle hissediyorum nedense. 

Murat Öngür yazdı:

yani lastikler artık çok pahalı az önce yine baktım da son dolar durumundan sonra, bildik markalara yanaşılmıyor artık pirelli michelin conti bridgestone vb bunlara nazaran bir tık goodyear daha ucuz. Yada bir alt katagori almak lazım :) 

keşke conti pc6 alaydım. 2 sene önce fiyat iyiydi. Gittim gy eg aldım. Daha 30 bin oldular. Erken değişim de istemiyorum. Paraya yazık. 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Eğer rot doğruysa ve başka problem yoksa lastikten dolayı olan çekme sorununun bir süre sonra sonlanması gerekir. Çünkü çekmeye sebep olan kısım zorlanacak ve yola gelecektir. Metal değil ki bu sürekliliği olsun. Lastiğin çekmesine sebep olan kısım yolda aşınacak ve düzelecektir. Ben böyle hissediyorum nedense. 

keşke conti pc6 alaydım. 2 sene önce fiyat iyiydi. Gittim gy eg aldım. Daha 30 bin oldular. Erken değişim de istemiyorum. Paraya yazık. 

aman bana EG deme arabayı ilk aldığımda 3 kanallı olan modelini aldım EG ın uzun ş.içi kullanırken fark etmedim bir şey uzun yola bir çıktım arabayı şeritte tutamıyorum :) dedim bu araba böyle herhalde sonra bir kaç kere daha sorun yaşayınca 5 bin lik lastikler verdim yerine pirelli cint. Blue aldım her koşulda her yolda sıkıntısız kullanmıyorum gerçi onlarda eskidi bi 9 10 bin ömürleri var yok bundan sonra artık 4 mevsim alırım herhalde 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Öngür yazdı:

aman bana EG deme arabayı ilk aldığımda 3 kanallı olan modelini aldım EG ın uzun ş.içi kullanırken fark etmedim bir şey uzun yola bir çıktım arabayı şeritte tutamıyorum :) dedim bu araba böyle herhalde sonra bir kaç kere daha sorun yaşayınca 5 bin lik lastikler verdim yerine pirelli cint. Blue aldım her koşulda her yolda sıkıntısız kullanmıyorum gerçi onlarda eskidi bi 9 10 bin ömürleri var yok bundan sonra artık 4 mevsim alırım herhalde 

4 kanallı iyidir. Made in germany. Çubuk geçidinde araba resmen daha hızlı girebilirsin kardeş diyor :) 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Lastikten dolayı çekme yapıyorsa, bu durum illa ki lastiklerin düzensiz aşınmasından kaynaklanmaz. Lastik bildiğin bozuluyor, dengesi kaçıyor. Ki senin sorunun lastikteyse lastiğe bakarak anlaman olanaksız. sağ sol değişip deneyebilirsin Tansu.

Hiç bir çekme sorunu olmayan Linea'mı, uzun süredir rot ayarı yaptırmadığım için rotçuya götürdüm, rotçudan sonra araba sağa çekmeye başladı. Tekrar gittiğimde lastiklerden olduğunu söyledi ve haklı çıkmıştı.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bana mı dedin

evet sağa didim :)

Önder Özcan yazdı:

Lastikten dolayı çekme yapıyorsa, bu durum illa ki lastiklerin düzensiz aşınmasından kaynaklanmaz. Lastik bildiğin bozuluyor, dengesi kaçıyor. Ki senin sorunun lastikteyse lastiğe bakarak anlaman olanaksız. sağ sol değişip deneyebilirsin Tansu.

Hiç bir çekme sorunu olmayan Linea'mı, uzun süredir rot ayarı yaptırmadığım için rotçuya götürdüm, rotçudan sonra araba sağa çekmeye başladı. Tekrar gittiğimde lastiklerden olduğunu söyledi ve haklı çıkmıştı.

aslında sadece yönünü ters çevirip bir bakmak lazım. geçici olarak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Önder Özcan yazdı:

İzleyeceğim yol şu olacak. Eski rotçuma gidecem. Durum böyle böyle diyecem. Sol ön arka’ları sağa alacaz. Böyle deneyecem. Eğer bu sefer sola çekerse olay lastikten derim. Ama yine sağa çekerse o zaman başka bi rotçuya gidecem artık. 

Dogan Arsiray yazdı:

evet sağa didim :)

aslında sadece yönünü ters çevirip bir bakmak lazım. geçici olarak.

dur yavv hele bi soluklan yeen :) olayın lastikten olduğu netleşsin, yazarım buraya :) 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Maslak hunter servise gittim. Aracımın lastik açı değerlerinin çok çok iyi olduğunu, 10 yaşında olmasına rağmen hatasız olduğunu söylediler. Sadece sağ tarafta hafif kapama varmış. Yani arka lastik önden içeri, ön lastik arkadan içeri imiş. Onu düzeltti. Bundan çekme yapma ihtimali çok düşük dedi. Arkaları öne almıştık. Tekrar yer değiştirdik. Çünkü eskiden çekme şikayetim yoktu.

Lastik kontrolünde gözle görülür bir şey göremediler. goodyear hakkında ise iyi şeyler söylemediler. Lastik hatasından dolayı çok şikayet geldiğini belirttiler. 

serviste porsche, corvette, bmw, land gibi araçlar var. Kendimi ezik hissettim :) ama mahmut usta diye biri var. Baktı etti bana açıkladı ilgilendi. Ne gerekiyorsa yaptı. Çok yoğundu ama beni de araya soktu. Rot için servise gelen araçlara bakacak olursak çok makul bi fiyat verdim. 

sonuç. Düzeldi :) 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Maslak hunter servise gittim. Aracımın lastik açı değerlerinin çok çok iyi olduğunu, 10 yaşında olmasına rağmen hatasız olduğunu söylediler. Sadece sağ tarafta hafif kapama varmış. Yani arka lastik önden içeri, ön lastik arkadan içeri imiş. Onu düzeltti. Bundan çekme yapma ihtimali çok düşük dedi. Arkaları öne almıştık. Tekrar yer değiştirdik. Çünkü eskiden çekme şikayetim yoktu.

Lastik kontrolünde gözle görülür bir şey göremediler. goodyear hakkında ise iyi şeyler söylemediler. Lastik hatasından dolayı çok şikayet geldiğini belirttiler. 

serviste porsche, corvette, bmw, land gibi araçlar var. Kendimi ezik hissettim :) ama mahmut usta diye biri var. Baktı etti bana açıkladı ilgilendi. Ne gerekiyorsa yaptı. Çok yoğundu ama beni de araya soktu. Rot için servise gelen araçlara bakacak olursak çok makul bi fiyat verdim. 

sonuç. Düzeldi :) 

Verdiğiniz meblağa mukabil plasebo etkisi olabilir mi? :crazy: 

Düzelmesine sevindim, güle güle kullanın ;) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Yurdaer Elay yazdı:

Verdiğiniz meblağa mukabil plasebo etkisi olabilir mi? :crazy: 

Düzelmesine sevindim, güle güle kullanın ;) 

Olabilir :) verdim rahatladım :)  ama kapıda lüks arabaları görünce sanki cüzdanımı isteyecekler diye sanıp istenilen ücrete de sevinmiş olabilirim :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...