İçeriğe Yönlendir

Kaçak Akım Rölesi Neden Sürekli Atar?

Fatih Evcin

Recommended Posts

Fatih Evcin

Geçenlerde evdeki kaçak akım rölesi durduk yere atmaya başladı.

Elektirikçi çağırdım bozlumuş dedi değiştirdi aynı üründen taktı. Aradan 3 hafta geçti yine atmaya başladı netten araştırdım genelde rezistans arızalarından dolayı oluyormuş. Makinası açtım yanıklar vardı 1-2 tane, rezistansını da değiştirdim. 1-2 gün yine sorun yoktu dün gece baktım yine atmış sabah bir kaç denemede ( buzdolabını fişini çıkarıyorum , bulaşık mk. çıkarıyorum, çamaşır mk. çıkarıyorum vs. ) yine atıyor. Elektrikçiler sallıyor müsait değilim vs. neden olabilir bu sorun bilen var mıdır? 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Nedeni bilmiyorum ama kombinin sigortasını kapalı tut böyle git-gel olduğu/olacağı zaman, benim kart yandı öyle 670 tl bayıldım geçen ay.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Kaçak akım koruma rölesi Çin malı değilse kolay kolay bozulmaz.

Kaçak akıma sebep olan en çok beyaz eşyalar; çakmaklı ocak, bulaşık makinesi (su kaçırıp pompa ıslanır), çamaşır makinesi ve en son buzdolabı (arka tahliyeden su akar ve motora temas eder.)

Bütün beyaz eşyalar herşey dahil fişini çekip denemek gerekir. Nadiren atıyorsa arızayı bulması daha zordur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Ana panoyu da kontrol ettirmek gerekiyor. Babamların evde panoda fazlardan birinin gevşemesi yüzünden kaçak akım atmaya başlamıştı. 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Köksal Yılmaz yazdı:

Nedeni bilmiyorum ama kombinin sigortasını kapalı tut böyle git-gel olduğu/olacağı zaman, benim kart yandı öyle 670 tl bayıldım geçen ay.

kapattım :)

Mustafa Arıkan yazdı:

Kaçak akım koruma rölesi Çin malı değilse kolay kolay bozulmaz.

Kaçak akıma sebep olan en çok beyaz eşyalar; çakmaklı ocak, bulaşık makinesi (su kaçırıp pompa ıslanır), çamaşır makinesi ve en son buzdolabı (arka tahliyeden su akar ve motora temas eder.)

Bütün beyaz eşyalar herşey dahil fişini çekip denemek gerekir. Nadiren atıyorsa arızayı bulması daha zordur.

Legrand marka ile yenisi değişti .

şu anda sorun buzdolabı gibi duruyor, evde hangi prize taksam atıyor röle.

Yorum bağlantısı
Kerem Kurluva
Fatih Evcin yazdı:

Geçenlerde evdeki kaçak akım rölesi durduk yere atmaya başladı.

Elektirikçi çağırdım bozlumuş dedi değiştirdi aynı üründen taktı. Aradan 3 hafta geçti yine atmaya başladı netten araştırdım genelde rezistans arızalarından dolayı oluyormuş. Makinası açtım yanıklar vardı 1-2 tane, rezistansını da değiştirdim. 1-2 gün yine sorun yoktu dün gece baktım yine atmış sabah bir kaç denemede ( buzdolabını fişini çıkarıyorum , bulaşık mk. çıkarıyorum, çamaşır mk. çıkarıyorum vs. ) yine atıyor. Elektrikçiler sallıyor müsait değilim vs. neden olabilir bu sorun bilen var mıdır? 

Balkonunuzda priz var mı?
Bina cephesinden inen su, korunaklı inşa edilmemiş olan duvar prizinde, benzeri probleme yol açmaktaydı bir arkadaşımın evinde..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Fatih Evcin yazdı:

kapattım :)

Legrand marka ile yenisi değişti .

şu anda sorun buzdolabı gibi duruyor, evde hangi prize taksam atıyor röle.

Hayatta bozulmaz. Bozuk Legrand kakr görmedim daha.

İşimiz gereği sayısız kaçak akım arızasına gitmişimdir. %90 beyaz eşyadan çıkar. Kalan %10’u da sıradan elektrikçiler bulamaz yapamaz. Çok şükür şimdiye kadar yapamadığımız arıza olmadı. :) 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Bütün sigortaları indirip tek tek açın hangisi açılınca atıyor bakın, hangi odadan kaynaklandığını bulursanız daha kolay olur.

En çok ocaklar sıkıntı yapıyor, su falan kaçıyor içine.

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Hayatta bozulmaz. Bozuk Legrand kakr görmedim daha.

İşimiz gereği sayısız kaçak akım arızasına gitmişimdir. %90 beyaz eşyadan çıkar. Kalan %10’u da sıradan elektrikçiler bulamaz yapamaz. Çok şükür şimdiye kadar yapamadığımız arıza olmadı. [emoji4] 

Şöyle bir yöntem deniyorum şu anda ; dükkanda bir üçlü prizin topraklamasını söktüm, buzdolabını topraksız üçlüden bağlıyorum atmıyor fakat kontrol kalemini buzdolabının menteşesine değdiriyorum ışık yanıyor. Buzdolabı fişini çıkarıp tersini takıyorum sönüyor.

fc5a8986d41746aecd0ffd87a235b228.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Kerem Kurluva yazdı:

Balkonunuzda priz var mı?
Bina cephesinden inen su, korunaklı inşa edilmemiş olan duvar prizinde, benzeri probleme yol açmaktaydı bir arkadaşımın evinde..

yüksek ihtimalle buzdolabında sorun var gibi duruyor.

Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Bütün sigortaları indirip tek tek açın hangisi açılınca atıyor bakın, hangi odadan kaynaklandığını bulursanız daha kolay olur.

En çok ocaklar sıkıntı yapıyor, su falan kaçıyor içine.

evet denedim onu da akşama tek tek tüm elektrikli aletleri topraksız ile deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fatih Evcin yazdı:

yüksek ihtimalle buzdolabında sorun var gibi duruyor.

prizde de sorun olabilir buzdolabı uzun süre bağlı kaldığı

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

1- kötü kablo

2- rutubet

3- cihazda hafif kaçak var direnç üzerinden

4- kaçak akım rölesi bozuk

Fatih Evcin yazdı:

Şöyle bir yöntem deniyorum şu anda ; dükkanda bir üçlü prizin topraklamasını söktüm, buzdolabını topraksız üçlüden bağlıyorum atmıyor fakat kontrol kalemini buzdolabının menteşesine değdiriyorum ışık yanıyor. Buzdolabı fişini çıkarıp tersini takıyorum sönüyor.

fc5a8986d41746aecd0ffd87a235b228.jpg

ters takılı olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Çağlar Bayur yazdı:

prizde de sorun olabilir buzdolabı uzun süre bağlı kaldığı

abi uzatma kablosu ile mutfaktaki 3 prizde denedim attı, salonda attı, diğer odada da attı.

Mehmet Göktürk yazdı:

1- kötü kablo

2- rutubet

3- cihazda hafif kaçak var direnç üzerinden

4- kaçak akım rölesi bozuk

ters takılı olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kaçak akım rölesi bozuk olsa hep atması gerekmez mi? saat 2 den beri atmıyor.

Ters takılı olarak kullanmak , topraksız olarak zararlı değil mi yani başımıza bir iş gelmesin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

Ters takınca niye topraksız olsun 🤔 prizi söküp döndürüp sabitleyin, fiş düz takılmış olsun 😁 

Mesajı yeni gördüm, topraksız kullanmayın derim, titretir açık yerlerde değince :)

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Fatih Evcin yazdı:

abi uzatma kablosu ile mutfaktaki 3 prizde denedim attı, salonda attı, diğer odada da attı.

Kaçak akım rölesi bozuk olsa hep atması gerekmez mi? saat 2 den beri atmıyor.

Ters takılı olarak kullanmak , topraksız olarak zararlı değil mi yani başımıza bir iş gelmesin.

Yok toprak yine bağlı. kaçak akım atmayacaktır çünkü kaçamıyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Sıkıntı dolapta zaten bulmuşun :) dolabın içinde şaseye kısa devre var.

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Sıkıntı dolapta zaten bulmuşun [emoji4] dolabın içinde şaseye kısa devre var.
Sabah dolap fişi çıkıktı yine attı. Ondan biraz kafam karıştı.. şimdi topraksız ara kablo ile bagli hiç bir yerde sorun yok. Şimdi kontrol kalemi ile baktım menteşe de elektrik var.
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Elektrik sayacınız akıllı sayaçsa alttaki nötr girişini kontrol edin. Plastik aksamda erime var mı diye ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Yanliş hatırlamıyorsam bu konu forumda daha once konuşulmuştu. Ariza sebebi olarak prizin toprak hatti ile notr un karismasi denilmisti. Diye hatırliyorum. 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Elektrik sayacınız akıllı sayaçsa alttaki nötr girişini kontrol edin. Plastik aksamda erime var mı diye ?
Buzdolabı fişi çıkık iken sorun yok hiç bir yerde ama.
Yanliş hatırlamıyorsam bu konu forumda daha once konuşulmuştu. Ariza sebebi olarak prizin toprak hatti ile notr un karismasi denilmisti. Diye hatırliyorum. 
Farklı priz ile de denedim. Sonuç aynı. Dolapta bir yerde kaçak var %90
Yorum bağlantısı
Murat Kırçal
Fatih Evcin yazdı:

Buzdolabı fişi çıkık iken sorun yok hiç bir yerde ama.Farklı priz ile de denedim. Sonuç aynı. Dolapta bir yerde kaçak var %90

Topraklama zayıf.. Topraklama hattının  kontrol edilmesi gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Murat Kırçal yazdı:

Topraklama zayıf.. Topraklama hattının  kontrol edilmesi gerekiyor.

Doğru değil. Kaçak doğrudan olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Buzdolabında problem var fakat sökülüyken atması işi karıştırıyor. Buzdolabı kolay kolay fişi çekik vaziyette beklenmeyecek bir cihaz olduğundan dolayı tüm elektrikli ev aletlerini prizden çıkartın kullanılacağı zaman sadece takılıp daha sonra tekrar çıkartılmalı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, buhar Kazanlı ütü vs. ürünlerin fişlerinden sökün. Atmaya devam ederse buzdolabındaki ürünleri bozulacak olanları derin dondurucusu veya buzdolabı müsait olan komşuya verilmeli ve buzdolabı sökülmeli ve hiç bir prizde kablo yokken takibi yapılmalı. Genellikle prizde takılı olan ürünlerde problem olur fakat aydınlatmalar da kaçak akımı attırabiliyor led lambalar bilginiz olsun.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Deneme yanılma yoluyla gaz alarm cihazı yüzünden attığını bulmuştum ben. Bazen akla gelmeyen en olmadık cihazdan çıkıyor problem 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...