İçeriğe Yönlendir

Kaçak Akım Rölesi Neden Sürekli Atar?

Fatih Evcin

Recommended Posts

Nihat Palolu
Mustafa Arıkan yazdı:

Abi bu da yanlış. Kakr sigorta görevi görmez. İçerisinde termik koruma yoktur. Manyetik koruma vardır.

Termiğe manyetiğe, kısa devrede açar mı açmaz mı konularına girersek çıkamayız :D Benim anlatmak isteğim farklı bir şey.

Bağlantı tipi olarak ana sigorta, onu kapatınca hepsi kapanıyor anlamında yani.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Nihat Palolu yazdı:

Termiğe manyetiğe, kısa devrede açar mı açmaz mı konularına girersek çıkamayız :D Benim anlatmak isteğim farklı bir şey.

Bağlantı tipi olarak ana sigorta, onu kapatınca hepsi kapanıyor anlamında yani.

Abi benim de bahsettiğim termal koruma olmadığı için soğuma gibi bir durum olmadığı idi. Yani korumaya alır, soğuması için beklenmesi gerekir gibi şeyler yanlış demek istemiştim.

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Turuncu isaretledigim yerler cılız bir ışıkla 12v yazıyor, diğerleri hepsi 220 dıyor, bu durum normal midir? 4fb99772a4f284ffd52855fa095f3d1a.jpg6a3bb1bba6a553ff104dcc1d22ab1ea0.jpg8622df192baef793adc1796fe0a217bf.jpg

Bağlantı bu şekilde1e37649171154d9a78105ed85d2cc858.jpg

Bu da üstten görünüm.400a83ad9df70f8ac645da9be2c47614.jpg

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Nötr her zaman tam olarak sıfır olmayabilir.
En ufak bir bilgim yok :) kendimce bakıyorum bir şeylere.
İlk yazdığım mesajda demiştim. Buzdolabının arka tahliyesinden su akıp kompresörün üzerine gelebiliyor. Orayı kontrol etmen gerek.
Hem dolapta hem başka yerde aynı anda iki kaçak olabilir. (Dolabın fişi çekikken yine attı dediğin için diyorum.)
Şu anda tüm elektrikli makinalar bağlı direkt olarak. 14:00 dan beri herhangi bir atma yok.
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)

Yaklaşık bir saattir yoğun şimşek ve gök gürültülü sağanak yağmur vardı, birkaç defa sağlam şimşek çaktı benim dairenin kaçak akım rölesi iki kere attı neden böyle oldu acaba? Ne yapmalıyım, bu saatte alt komşuyu aradım onda sıkıntı yok diğer dairelere soramadım sabah ola hayrola. Bina iki senelik bina, neleri kontrol etmek ve ne yapmak lazım, ne önlem almak lazım? Kaçak akım rölesini değiştireyim diyorum. Kombiyi yakacağız diye korkuyorum açıkçası. 

tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Osman Yücel Çetin yazdı:

Yaklaşık bir saattir yoğun şimşek ve gök gürültülü sağanak yağmur vardı, birkaç defa sağlam şimşek çaktı benim dairenin kaçak akım rölesi iki kere attı neden böyle oldu acaba? Ne yapmalıyım, bu saatte alt komşuyu aradım onda sıkıntı yok diğer dairelere soramadım sabah ola hayrola. Bina iki senelik bina, neleri kontrol etmek ve ne yapmak lazım, ne önlem almak lazım? Kaçak akım rölesini değiştireyim diyorum. Kombiyi yakacağız diye korkuyorum açıkçası. 

☝?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

KAçak akım rölesi atar atacaktır atmalıdır.... :)

şaka bir yana bir yerlere su giriyorsa atar. En çok da balkonlara konmuş dış mekana uygun olmayan priz ve düşmelerden atar. Onları iptal edin ya da dış mekan kauçuklarla değişin. Arka kısımlarına da su girmeyecek şekilde olsun. 

Yldırımdan korkuyorsanız parafudur almanız gerekiyor. Türkiye gibi ülkelerde bence bu da gerekli. 

parafudur:

http://www.makel.com.tr/tr/salt-ve-endustriyel-urunler/salt-grubu/parafudur-grubu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Kaçak akım rölesi arızalıdır muhtemelen, iyi bir elektirkçi bakmalı, genelde ucuza kaçılıyor bu tür ürünlerde, tatile gidince atarsa dolap kıllanılmaz hale gelir. İki defa yaşadık, tabi ev kira idi o zaman, kendi evimi alınca ilk sigortaları değiştirtmiştim. 

Mehmet Göktürk yazdı:

KAçak akım rölesi atar atacaktır atmalıdır.... :)

şaka bir yana bir yerlere su giriyorsa atar. En çok da balkonlara konmuş dış mekana uygun olmayan priz ve düşmelerden atar. Onları iptal edin ya da dış mekan kauçuklarla değişin. Arka kısımlarına da su girmeyecek şekilde olsun. 

Yldırımdan korkuyorsanız parafudur almanız gerekiyor. Türkiye gibi ülkelerde bence bu da gerekli. 

parafudur:

http://www.makel.com.tr/tr/salt-ve-endustriyel-urunler/salt-grubu/parafudur-grubu

Hocam bu saatin yanına mı takılıyor,  yoksa sigoortaları bununla mı değiştirmek gerekiyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Mustafa Yanar yazdı:

Kaçak akım rölesi arızalıdır muhtemelen, iyi bir elektirkçi bakmalı, genelde ucuza kaçılıyor bu tür ürünlerde, tatile gidince atarsa dolap kıllanılmaz hale gelir. İki defa yaşadık, tabi ev kira idi o zaman, kendi evimi alınca ilk sigortaları değiştirtmiştim. 

Hocam bu saatin yanına mı takılıyor,  yoksa sigoortaları bununla mı değiştirmek gerekiyor

Makel takmışlar ama elektrikçi çağırım baktıracağım. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

genelde röle arıza yapmaz. Üzerinde test düğmesi var basın.

Mustafa Yanar yazdı:

hayır girişe takıyorsunuz. yer varsa ana saatin yanına takılabilir. ya da raybaşına takılır. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Son bir ayda iki kez elektrikler uzun süreli kesildi. Ben de babamdan kalma refleksle panodan şalterleri kapattım. Elektrikler ilk geldiğinde cihazlara zarar veriyor diye. Bu durum için ne yapılabilir. Fazla gelen akım ve elektrikli aletleri korumak için bir yöntem var mı

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)
Haluk Şentürk yazdı:

Son bir ayda iki kez elektrikler uzun süreli kesildi. Ben de babamdan kalma refleksle panodan şalterleri kapattım. Elektrikler ilk geldiğinde cihazlara zarar veriyor diye. Bu durum için ne yapılabilir. Fazla gelen akım ve elektrikli aletleri korumak için bir yöntem var mı

Voltaj regülatörü al dediler bana sonra hikayeden iş görmüyor diyenler oldu beklemeye aldım aynı dert bende de var abi UPS, regülatör vs bir şeyler yapmam lazım. 

tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Konuyu yeni gördüm öneriler başımıza gelenler:

Daha önce çalışmayan bulaşık makinası nasıl olduysa fiş ark yapmış yangın çıktı fişten. Neyseki makina ve dolaplar tutuştu sorun çıkmadı. Dolaplar zaten yenilenecekti ek masraf boya badana vs oldu. Kacak akım olsaydı bu yangın olmazdı dediler taktırdık.

Zırt pırt atıyor ara tara yok 3 elektrikçi bulamadı. En son gelen buldu ev müstakil iç merdiven aydınlatması direk saatten alınmış ondan atıyormuş. Işığı yakınca kaçak akım atıyordu.

Ertesi gün yine aynısı. Usta geldi tekrar bu sefer sorun zil çıktı oda saatten alınmış. Onu da yaptık.

1 ay sonra tekrar attı. Bu sefer su ısıtıcı az bir altı ıslandı ondan atmış.

Alakasız yerlerde bir şeyler çıkabiliyor.

Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Dün gece hava fenaydı malum, gürültü şimşek derken gece 3 gibi daire zilinin birkaç saniye çalmasıyla gözümü açtım müthiş bir ışık ve aniden patlama gibi bir ses... Belli ki çok yakın bir yere yıldırım düştü. Ama yıldırım düşmesi nasıl zilimizin çalmasına sebep oldu anlamadım. Toprağa geçen ani akım diyafon içindeki röleyi tetikledi sanırım. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Dün gece hava fenaydı malum, gürültü şimşek derken gece 3 gibi daire zilinin birkaç saniye çalmasıyla gözümü açtım müthiş bir ışık ve aniden patlama gibi bir ses... Belli ki çok yakın bir yere yıldırım düştü. Ama yıldırım düşmesi nasıl zilimizin çalmasına sebep oldu anlamadım. Toprağa geçen ani akım diyafon içindeki röleyi tetikledi sanırım. 
Topraklamaya eksi bağlayan usta aramaya gerek yok memlekette.
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
M. Asım Kahraman yazdı:

Geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...