Nihat Palolu 14 Ağustos 2020 Paylaş 14 Ağustos 2020 Mustafa Arıkan yazdı: Abi bu da yanlış. Kakr sigorta görevi görmez. İçerisinde termik koruma yoktur. Manyetik koruma vardır. Termiğe manyetiğe, kısa devrede açar mı açmaz mı konularına girersek çıkamayız Benim anlatmak isteğim farklı bir şey. Bağlantı tipi olarak ana sigorta, onu kapatınca hepsi kapanıyor anlamında yani. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 14 Ağustos 2020 Paylaş 14 Ağustos 2020 Nihat Palolu yazdı: Termiğe manyetiğe, kısa devrede açar mı açmaz mı konularına girersek çıkamayız Benim anlatmak isteğim farklı bir şey. Bağlantı tipi olarak ana sigorta, onu kapatınca hepsi kapanıyor anlamında yani. Abi benim de bahsettiğim termal koruma olmadığı için soğuma gibi bir durum olmadığı idi. Yani korumaya alır, soğuması için beklenmesi gerekir gibi şeyler yanlış demek istemiştim. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 14 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2020 Turuncu isaretledigim yerler cılız bir ışıkla 12v yazıyor, diğerleri hepsi 220 dıyor, bu durum normal midir? Bağlantı bu şekildeBu da üstten görünüm. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 14 Ağustos 2020 Paylaş 14 Ağustos 2020 Nötr her zaman tam olarak sıfır olmayabilir. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 14 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2020 Nötr her zaman tam olarak sıfır olmayabilir.En ufak bir bilgim yok kendimce bakıyorum bir şeylere. İlk yazdığım mesajda demiştim. Buzdolabının arka tahliyesinden su akıp kompresörün üzerine gelebiliyor. Orayı kontrol etmen gerek. Hem dolapta hem başka yerde aynı anda iki kaçak olabilir. (Dolabın fişi çekikken yine attı dediğin için diyorum.)Şu anda tüm elektrikli makinalar bağlı direkt olarak. 14:00 dan beri herhangi bir atma yok. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 5 Ocak 2021 Paylaş 5 Ocak 2021 (düzenlendi) Yaklaşık bir saattir yoğun şimşek ve gök gürültülü sağanak yağmur vardı, birkaç defa sağlam şimşek çaktı benim dairenin kaçak akım rölesi iki kere attı neden böyle oldu acaba? Ne yapmalıyım, bu saatte alt komşuyu aradım onda sıkıntı yok diğer dairelere soramadım sabah ola hayrola. Bina iki senelik bina, neleri kontrol etmek ve ne yapmak lazım, ne önlem almak lazım? Kaçak akım rölesini değiştireyim diyorum. Kombiyi yakacağız diye korkuyorum açıkçası. 5 Ocak 2021 tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 5 Ocak 2021 Paylaş 5 Ocak 2021 Osman Yücel Çetin yazdı: Yaklaşık bir saattir yoğun şimşek ve gök gürültülü sağanak yağmur vardı, birkaç defa sağlam şimşek çaktı benim dairenin kaçak akım rölesi iki kere attı neden böyle oldu acaba? Ne yapmalıyım, bu saatte alt komşuyu aradım onda sıkıntı yok diğer dairelere soramadım sabah ola hayrola. Bina iki senelik bina, neleri kontrol etmek ve ne yapmak lazım, ne önlem almak lazım? Kaçak akım rölesini değiştireyim diyorum. Kombiyi yakacağız diye korkuyorum açıkçası. ☝? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Ocak 2021 Paylaş 5 Ocak 2021 KAçak akım rölesi atar atacaktır atmalıdır.... şaka bir yana bir yerlere su giriyorsa atar. En çok da balkonlara konmuş dış mekana uygun olmayan priz ve düşmelerden atar. Onları iptal edin ya da dış mekan kauçuklarla değişin. Arka kısımlarına da su girmeyecek şekilde olsun. Yldırımdan korkuyorsanız parafudur almanız gerekiyor. Türkiye gibi ülkelerde bence bu da gerekli. parafudur: http://www.makel.com.tr/tr/salt-ve-endustriyel-urunler/salt-grubu/parafudur-grubu 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 5 Ocak 2021 Paylaş 5 Ocak 2021 Kaçak akım rölesi arızalıdır muhtemelen, iyi bir elektirkçi bakmalı, genelde ucuza kaçılıyor bu tür ürünlerde, tatile gidince atarsa dolap kıllanılmaz hale gelir. İki defa yaşadık, tabi ev kira idi o zaman, kendi evimi alınca ilk sigortaları değiştirtmiştim. Mehmet Göktürk yazdı: KAçak akım rölesi atar atacaktır atmalıdır.... şaka bir yana bir yerlere su giriyorsa atar. En çok da balkonlara konmuş dış mekana uygun olmayan priz ve düşmelerden atar. Onları iptal edin ya da dış mekan kauçuklarla değişin. Arka kısımlarına da su girmeyecek şekilde olsun. Yldırımdan korkuyorsanız parafudur almanız gerekiyor. Türkiye gibi ülkelerde bence bu da gerekli. parafudur: http://www.makel.com.tr/tr/salt-ve-endustriyel-urunler/salt-grubu/parafudur-grubu Hocam bu saatin yanına mı takılıyor, yoksa sigoortaları bununla mı değiştirmek gerekiyor 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 5 Ocak 2021 Paylaş 5 Ocak 2021 Mustafa Yanar yazdı: Kaçak akım rölesi arızalıdır muhtemelen, iyi bir elektirkçi bakmalı, genelde ucuza kaçılıyor bu tür ürünlerde, tatile gidince atarsa dolap kıllanılmaz hale gelir. İki defa yaşadık, tabi ev kira idi o zaman, kendi evimi alınca ilk sigortaları değiştirtmiştim. Hocam bu saatin yanına mı takılıyor, yoksa sigoortaları bununla mı değiştirmek gerekiyor Makel takmışlar ama elektrikçi çağırım baktıracağım. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Ocak 2021 Paylaş 5 Ocak 2021 genelde röle arıza yapmaz. Üzerinde test düğmesi var basın. Mustafa Yanar yazdı: Kaçak akım rölesi arızalıdır muhtemelen, iyi bir elektirkçi bakmalı, genelde ucuza kaçılıyor bu tür ürünlerde, tatile gidince atarsa dolap kıllanılmaz hale gelir. İki defa yaşadık, tabi ev kira idi o zaman, kendi evimi alınca ilk sigortaları değiştirtmiştim. Hocam bu saatin yanına mı takılıyor, yoksa sigoortaları bununla mı değiştirmek gerekiyor hayır girişe takıyorsunuz. yer varsa ana saatin yanına takılabilir. ya da raybaşına takılır. 1 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 5 Ocak 2021 Paylaş 5 Ocak 2021 Son bir ayda iki kez elektrikler uzun süreli kesildi. Ben de babamdan kalma refleksle panodan şalterleri kapattım. Elektrikler ilk geldiğinde cihazlara zarar veriyor diye. Bu durum için ne yapılabilir. Fazla gelen akım ve elektrikli aletleri korumak için bir yöntem var mı Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 5 Ocak 2021 Paylaş 5 Ocak 2021 (düzenlendi) Haluk Şentürk yazdı: Son bir ayda iki kez elektrikler uzun süreli kesildi. Ben de babamdan kalma refleksle panodan şalterleri kapattım. Elektrikler ilk geldiğinde cihazlara zarar veriyor diye. Bu durum için ne yapılabilir. Fazla gelen akım ve elektrikli aletleri korumak için bir yöntem var mı Voltaj regülatörü al dediler bana sonra hikayeden iş görmüyor diyenler oldu beklemeye aldım aynı dert bende de var abi UPS, regülatör vs bir şeyler yapmam lazım. 5 Ocak 2021 tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 5 Ocak 2021 Paylaş 5 Ocak 2021 Konuyu yeni gördüm öneriler başımıza gelenler:Daha önce çalışmayan bulaşık makinası nasıl olduysa fiş ark yapmış yangın çıktı fişten. Neyseki makina ve dolaplar tutuştu sorun çıkmadı. Dolaplar zaten yenilenecekti ek masraf boya badana vs oldu. Kacak akım olsaydı bu yangın olmazdı dediler taktırdık.Zırt pırt atıyor ara tara yok 3 elektrikçi bulamadı. En son gelen buldu ev müstakil iç merdiven aydınlatması direk saatten alınmış ondan atıyormuş. Işığı yakınca kaçak akım atıyordu.Ertesi gün yine aynısı. Usta geldi tekrar bu sefer sorun zil çıktı oda saatten alınmış. Onu da yaptık.1 ay sonra tekrar attı. Bu sefer su ısıtıcı az bir altı ıslandı ondan atmış.Alakasız yerlerde bir şeyler çıkabiliyor. Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 5 Ocak 2021 Paylaş 5 Ocak 2021 Dün gece hava fenaydı malum, gürültü şimşek derken gece 3 gibi daire zilinin birkaç saniye çalmasıyla gözümü açtım müthiş bir ışık ve aniden patlama gibi bir ses... Belli ki çok yakın bir yere yıldırım düştü. Ama yıldırım düşmesi nasıl zilimizin çalmasına sebep oldu anlamadım. Toprağa geçen ani akım diyafon içindeki röleyi tetikledi sanırım. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 6 Ocak 2021 Paylaş 6 Ocak 2021 Dün gece hava fenaydı malum, gürültü şimşek derken gece 3 gibi daire zilinin birkaç saniye çalmasıyla gözümü açtım müthiş bir ışık ve aniden patlama gibi bir ses... Belli ki çok yakın bir yere yıldırım düştü. Ama yıldırım düşmesi nasıl zilimizin çalmasına sebep oldu anlamadım. Toprağa geçen ani akım diyafon içindeki röleyi tetikledi sanırım. Topraklamaya eksi bağlayan usta aramaya gerek yok memlekette. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 6 Ocak 2021 Paylaş 6 Ocak 2021 M. Asım Kahraman yazdı: Dün gece hava fenaydı malum, gürültü şimşek derken gece 3 gibi daire zilinin birkaç saniye çalmasıyla gözümü açtım müthiş bir ışık ve aniden patlama gibi bir ses... Belli ki çok yakın bir yere yıldırım düştü. Ama yıldırım düşmesi nasıl zilimizin çalmasına sebep oldu anlamadım. Toprağa geçen ani akım diyafon içindeki röleyi tetikledi sanırım. Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts