Selim ASLAN 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 aracımı yeni aldım. bugün antifriz kutusuna tesadüfen baktım. sıvı baya azalmış,hatta minimum seviyesine inmişti. ancak daha önemlisi antifriz kutusundaki paslı suydu. demekki benden ömceki sahibi cimrilik yapmış, antifriz yerine su eklemiş.şimdi ne yapmam gerekiyor.suya devammı,antifrizmi ekleyelim. komple değişimmi. değerli ustaların fikirlerini bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Cem Işık 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Antifriz eklemek gerek ama eklediğinizde teyakkuzda olmanız gerek, su kaçağına vs hazırlıklı olmanız gerek 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Yanlışı devam ettirmenin bir manası yok. Sistem temizledikten sonra antifrize geçmeniz en güzeli olacaktır. Zamanla kaçak oluşabilir. Takip edip kaçak olan yerler onarılmalı. Yorum bağlantısı
Murat Kırçal 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 (düzenlendi) Selim ASLAN yazdı: aracımı yeni aldım. bugün antifriz kutusuna tesadüfen baktım. sıvı baya azalmış,hatta minimum seviyesine inmişti. ancak daha önemlisi antifriz kutusundaki paslı suydu. demekki benden ömceki sahibi cimrilik yapmış, antifriz yerine su eklemiş.şimdi ne yapmam gerekiyor.suya devammı,antifrizmi ekleyelim. komple değişimmi. değerli ustaların fikirlerini bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim Eğer bayağıdır suyla kullanılmış ise antifriz paslı yerleri tıkalı yerleri komple açar. Hortum patlaması devir daimin su sızdırması gibi inşallah o şekilde olmaz benim başıma geldi. Devir daim değişmişti. Mesela aracınız 5 litre antifriz alıyorsa 4,5 litre antifriz 0.5 litre su koyun. 16 Ağustos 2020 tarihinde Murat Kırçal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Selim ASLAN yazdı: aracımı yeni aldım. bugün antifriz kutusuna tesadüfen baktım. sıvı baya azalmış,hatta minimum seviyesine inmişti. ancak daha önemlisi antifriz kutusundaki paslı suydu. demekki benden ömceki sahibi cimrilik yapmış, antifriz yerine su eklemiş.şimdi ne yapmam gerekiyor.suya devammı,antifrizmi ekleyelim. komple değişimmi. değerli ustaların fikirlerini bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim Murat Kırçal yazdı: Eğer bayağıdır suyla kullanılmış ise antifriz paslı yerleri tıkalı yerleri komple açar. Hortum patlaması devir daimin su sızdırması gibi inşallah o şekilde olmaz benim başıma geldi. Devir daim değişmişti. Mesela aracınız 5 litre antifriz alıyorsa 4,5 litre antifriz 0.5 litre su koyun. Antifiriz karışım oranları antifiriz kutusunun üzerinde yazar. Ona göre karıştırmak lazım, çoğu da 50-50'dir. Önlem olarak önce antifiriz sonra su koymak yerine seyreltmek için dışarıda bir kapta karıştırıp eklenebilir. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Tüm sistem boşaltılacak, temizlenecek, peşinden antifreeze'e göre saf suyla karıştırılıp sistem doldurulacak. 1 Yorum bağlantısı
Ersen şahin 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Benimde başıma gelmişti aldığım aracın eski sahibi sürekli su koymuş bende aldığımda suyu boşaltıp antifiriz koydum sonrasında hortumları komple değiştirmek zorunda kaldım her yerden kaçak meydana geldi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Selim Bilgin yazdı: Antifiriz karışım oranları antifiriz kutusunun üzerinde yazar. Ona göre karıştırmak lazım, çoğu da 50-50'dir. Önlem olarak önce antifiriz sonra su koymak yerine seyreltmek için dışarıda bir kapta karıştırıp eklenebilir. Ustaların bunu yapmamasından az cekmedik 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 kaliteli bi markanin yesil veya mavi renk sogutma sivisini uygun oranda saf su karistirarak kullanın. kirmizi renk mevcut durumda riskli olabilir Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Bazen motor bloğunda veya radyatörde oluşan yoğun pas antifriz rengine baskın geliyor, yani renk sizi yanıltıyor olabilir donma noktası ölçümü yaptırın ortaya çıkar. Bir önceki aracımda aynı durum vardı, önce içindeki paslı suyu tahliye ettim ardından yarı yarıya antifriz karışımı hazırlayıp bir süre kullandım. Birkaç gün içinde yine paslı su rengine dönüştü yani bloğu temizlemiş pası kireci sökmüştü, onu da tahliye edip tekrar yeni antifriz karışımı koydum. Yedek su deposunu söküp iyice temizledim, içini pas kaplamıştı. Son haliyle suyum hep pembe gibiydi, berraktı. Yorum bağlantısı
Murat Kırçal 17 Ağustos 2020 Paylaş 17 Ağustos 2020 Metin Taşcı yazdı: bilinen bir diğer yanlışta saf antifiriz koymak. sıcak bi iklimde yaşanıyorsa %33 antifiriz gerisi saf su yeterli gelir. iç anadolu ve doğuda yaşanıyorsa %50-%50 karısım. konuya gelirsek ilk olarak 1.5 litre antifiriz ile başlanabilir. bulunduğunuz yerde havalar -10 derecenin altına düşüyorsa 1.5 litre daha antifiriz eklenebilir. ekleme:mutlaka organik antifiriz kullanın. ekleme2:içindeki suyu genleşme kabına giren üstteki hortumu sökerek boşaltabilirsiniz, genleşme kabını boş bırakmazsanız havada yapmaz. Abi benim kullandığım kırmızı antifriz ,en son geçen sene kışa girerken özelliğini kaybetmişti değiştirmiştik. Servis 5.5 litre antifrize 1 litrede su eklemişti -35 dereceye ulaşmıştı. En son 2014 senesinde aynısı gibi değiştirmiştik , 2020 ocak ayına kadar kullandık. Ama biz kışın bölgemizde - 29 dereceyi gördük. Kışın şartlar sıkıntılıdır. Bölgeden bölgeye şartlar değişiyor. Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 18 Ağustos 2020 Paylaş 18 Ağustos 2020 Hocam yukarıda arkadaşların yazdığı gibi antifiriz koyun ancak biraz gözlemleyin. Ben yaptım ve radyatör delik çıktı mesela. Yorum bağlantısı
Selim ASLAN 18 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 18 Ağustos 2020 cevap verme zahmetinde bulunan herkese teşekkür ederim. tekzenden 15TL.ye radyatör antifirizi aldım. suyla %50 incelttim. ve yedek kutuya döktüm.şimdilik sorun yok. inşaallah bir sorun çıkartmaz. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 29 Ağustos 2020 Paylaş 29 Ağustos 2020 Castrol ün sitesinde ideal karışım için %67 AF %33 su veya %50-50 diyor. İklime göre değişiyor. https://www.castrolfilozof.com/file/Dort-Mevsim-Sogutma-Sivisi-Antifriz.pdf Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Herkese merhaba, 2013 model 1.6TDCİ Focusum var. Bugün yağını suyunu kontrol edeyim dedim. Yağ seviyesinde bi sıkıntı yok ama antifrizin minimum’un altina düştüğünü gördüm. Seviyeyi tamamlayıp gözlem yapmaya başlayacağım tekrar eksiltiyor mu diye. Eksik seviyeyi sadece antifriz ile mi tamamlamam sağlıklı olur yoksa saf su ile tamamlasam olur mu? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Alptuğ Özcan yazdı: Herkese merhaba, 2013 model 1.6TDCİ Focusum var. Bugün yağını suyunu kontrol edeyim dedim. Yağ seviyesinde bi sıkıntı yok ama antifrizin minimum’un altina düştüğünü gördüm. Seviyeyi tamamlayıp gözlem yapmaya başlayacağım tekrar eksiltiyor mu diye. Eksik seviyeyi sadece antifriz ile mi tamamlamam sağlıklı olur yoksa saf su ile tamamlasam olur mu? kaçak varsa önce ölçüm yaptır, baktır oran kurtarıyor su ekle, kaçak yoksa yine ölçüm yap, kurtarıyorsa saf su ekle, kaçağı tamir et. kaçak yoksa antifiriz ekle, oran kurtaracak kadar, sonrasında saf su ekle, kaçak yoksa saf su dikkat et, çeşme suyu değil.... Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: kaçak varsa önce ölçüm yaptır, baktır oran kurtarıyor su ekle, kaçak yoksa yine ölçüm yap, kurtarıyorsa saf su ekle, kaçağı tamir et. kaçak yoksa antifiriz ekle, oran kurtaracak kadar, sonrasında saf su ekle, kaçak yoksa saf su dikkat et, çeşme suyu değil.... 10.000 km önce rutin yağ-filtre bakımı yaptırdım o zamandan bugüne kadar bir sorun yoktu seviyesinde bugün baktırdım. Bugün dikkatimi çekti. Min. seviyesini geçene kadar saf su ilave edip seviyeyi düzenli olarak kontrol etmek amacım. Zaten ortalama 2000km sonra tekrar bakıma girecek araç. İnşallah olmaz ama olağandışı hızlı eksilme olursa tabi ki en kısa sürede müdahale edilecek. Saf su koyulmasında bir problem yok anladığım kadarıyla 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts