İçeriğe Yönlendir

LPG Tank Degişimi

Yusuf Davaz

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Mustafa Tüfekçi yazdı:

4 e yapan olursa bende geleyim :P

Birebir  değişim de şamandıra değişmiyor ucuz oluyor da büyütuceksen maliyeti arttırir

Büyütmem.. gerek yok. 400 km yapıyor işte. yeter.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır

2 sene olacak, fiyat olarak 2.5-3 gibi bişey tuttu. Samandıra değişmedi abi. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Büyütmem.. gerek yok. 400 km yapıyor işte. yeter.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Oğuzhan Çakır yazdı:

2 sene olacak

çoookkk uzun zaman bu, sarımsak 2 ayda %350 arttı

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Arda Dulgar

42lt atiker tank değişimi için 3k civarı fiyat aldım. Resmi atiker bayisi. Tüm işlemler dahil dedi. Normal mi? Ucuz gibi geldi. Ucuz bir şey görünce artık tereddüt ediyoruz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Arda Dulgar yazdı:

42lt atiker tank değişimi için 3k civarı fiyat aldım. Resmi atiker bayisi. Tüm işlemler dahil dedi. Normal mi? Ucuz gibi geldi. Ucuz bir şey görünce artık tereddüt ediyoruz.

Ucuz

Ben 3500 liraya değiştirdim.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Arda Dulgar yazdı:

Fiyatları bilmiyorum ama ciddi bi ucuzluk varsa tarihe dikkat edin. Sonuçta biz bu tankları 10 yıl doldurdu diye değiştiriyoruz. Benim 2022te değiştirdiğimde korozyon ibaresi bile yoktu tertemiz çıktı.

Aracı 10 yıl daha kullanır mısınız bilemeyiz ama güncel 2025 tarihli olması önemli.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arda Dulgar

Cumartesi için randevu aldım. Buradan tüm gözlemlerimi paylaşacağım. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Arda Dulgar

Merhabalar,

Dönüş yapacağımı yazmıştım.

Tankı değiştirdik. Aşırı ilgili ve hiç sanayi esnafından alışık olmadığım bir kişi çıktı usta.

Çok teknik bilgim yok ama tank sıfırdı üzerinde garanti belgesi vardı 2025 04 üretimliydi.

İşlemler sırasında ters diyebileceğim bir şey ile karşılaşmadım. Yaklaşık 1-1.5 saat sürdü.

Orada olduğum süre zarfında gelen 3-4 kişiyi başka ustaların "şu değişecek" diyerek yolladığı şeyleri "o ondan olmaz şu gerekli" diyerek çok daha ucuz çözümlere yönlendirdi. Bu da güven sağladı açıkçası.

Verdiğim ücret helal olsun dedirtti usta.

Cumartesi sabah tankı değiştirdik. Biraz gaz almamı geri gelmemi istedi. Sonra kaçak kontrolü yaptı ve kaçakları giderdi. Cihaz+köpük ile kontrol sağladı.

2.5 gün araç garajda yattı. Salı sabahı çalıştığında göstergede kırmızı yanıyor ancak benzine geçmiyordu. Yokuşlarda da biraz çekişi azdı.

İlk başta kaçak var da tank boşaldı sandım ama araba benzine de geçmiyor.

Ustaya yazdım, bunun normal olduğunu söyledi. Tank yeni değişti, gaz sıvılaşıp genleşecek sonra düzelecek vb dedi.

Şimdi akşam oldu tekrar kullandık yine aynı.

İlk defa lpg kullanıyoruz.

Biraz tedirgin etmedi değil ama ustaya olan güven de sorgulama düzelecek diyor :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Arda Dulgar yazdı:

Merhabalar,

Dönüş yapacağımı yazmıştım.

Tankı değiştirdik. Aşırı ilgili ve hiç sanayi esnafından alışık olmadığım bir kişi çıktı usta.

Çok teknik bilgim yok ama tank sıfırdı üzerinde garanti belgesi vardı 2025 04 üretimliydi.

İşlemler sırasında ters diyebileceğim bir şey ile karşılaşmadım. Yaklaşık 1-1.5 saat sürdü.

Orada olduğum süre zarfında gelen 3-4 kişiyi başka ustaların "şu değişecek" diyerek yolladığı şeyleri "o ondan olmaz şu gerekli" diyerek çok daha ucuz çözümlere yönlendirdi. Bu da güven sağladı açıkçası.

Verdiğim ücret helal olsun dedirtti usta.

Cumartesi sabah tankı değiştirdik. Biraz gaz almamı geri gelmemi istedi. Sonra kaçak kontrolü yaptı ve kaçakları giderdi. Cihaz+köpük ile kontrol sağladı.

2.5 gün araç garajda yattı. Salı sabahı çalıştığında göstergede kırmızı yanıyor ancak benzine geçmiyordu. Yokuşlarda da biraz çekişi azdı.

İlk başta kaçak var da tank boşaldı sandım ama araba benzine de geçmiyor.

Ustaya yazdım, bunun normal olduğunu söyledi. Tank yeni değişti, gaz sıvılaşıp genleşecek sonra düzelecek vb dedi.

Şimdi akşam oldu tekrar kullandık yine aynı.

İlk defa lpg kullanıyoruz.

Biraz tedirgin etmedi değil ama ustaya olan güven de sorgulama düzelecek diyor :)

Ben böyle bi sorun yaşamadım. Gaza geçmeme sorununu regülatörün donması (soğutma suyunun sağlıklı devirdaim etmemesi sonucu) yaşadım. Sorun devam etmeden bi suyu kontrol edin devam ederse ustaya gitmeyi ihmal etmeyin bi kontrol etsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Dulgar
Görkem Karakaş yazdı:

Ben böyle bi sorun yaşamadım. Gaza geçmeme sorununu regülatörün donması (soğutma suyunun sağlıklı devirdaim etmemesi sonucu) yaşadım. Sorun devam etmeden bi suyu kontrol edin devam ederse ustaya gitmeyi ihmal etmeyin bi kontrol etsin

Cumartesi tam ustaya gidecektim ki gösterge düzeldi. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Arda Dulgar
(düzenlendi)

LPG Tankını değiştirdik 23 Haziranda muayene varmış bugün farkettik unutmuşuz. Ama tarihler randevular dolu. Ancak temmuzun 1 ine randevu alabiliyorum. Gecikme bedeli göstermiyor ama. Gecikme bedeli yansıması gerekmiyor mu :) 

Şimdi tüvtürk'ten genel muayene mi almak lazım tadilat muayenesi mi acaba? tadilat muayenesi alınca normal muayeneyide gerçekleştiriyorlar mı? onu ek olarak mı almak gerekiyor acaba?

Bir de meğer lpg tankını değiştirir değiştirmez muayene yaptırmak gerekiyormuş. cezası varmış. usta hiç söylemedi.

tarihinde Arda Dulgar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben lpg tankını değiştirdim. 
Belgeler ile bir hafta sonra normal genel muayeneye gittim. 
Tankı değişmişsin zaten diyip bagajı hiç açmadılar.  

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Arda Dulgar yazdı:

LPG Tankını değiştirdik 23 Haziranda muayene varmış bugün farkettik unutmuşuz. Ama tarihler randevular dolu. Ancak temmuzun 1 ine randevu alabiliyorum. Gecikme bedeli göstermiyor ama. Gecikme bedeli yansıması gerekmiyor mu :) 

Şimdi tüvtürk'ten genel muayene mi almak lazım tadilat muayenesi mi acaba? tadilat muayenesi alınca normal muayeneyide gerçekleştiriyorlar mı? onu ek olarak mı almak gerekiyor acaba?

Bir de meğer lpg tankını değiştirir değiştirmez muayene yaptırmak gerekiyormuş. cezası varmış. usta hiç söylemedi.

Bende aynı sorunu yaşadım varınca istasyona orada optuler :)

Sabah erken randevusuz gidilip orada sıraya girerdim.

Yorum bağlantısı
Arda Dulgar
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben lpg tankını değiştirdim. 
Belgeler ile bir hafta sonra normal genel muayeneye gittim. 
Tankı değişmişsin zaten diyip bagajı hiç açmadılar.  

Kişisine göre çok değişiyor bu işler hiç böyle olmamalı

Metin Akbal yazdı:

Bende aynı sorunu yaşadım varınca istasyona orada optuler :)

Sabah erken randevusuz gidilip orada sıraya girerdim.

aylık %5 değil mi hocam cezası. 1 ay 135 tl gibi bir cezası var gecikmenin sanki

Bu arada randevu sitesi ne rezil olmuş. eskisi daha iyiydi. tarih değiştiriyorsunuz 20 saniye sonra güncelleniyor istasyon durumu.

tarihinde Arda Dulgar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Arda Dulgar

Bir anda ivedik istasyonu 23 hazianda tamamen boşaldı. garip. aldım randevuyu 23 hazirana ancak umarım sistemsel bir sıkıntı değildir :)

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Arda Dulgar yazdı:

aylık %5 değil mi hocam cezası. 1 ay 135 tl gibi bir cezası var gecikmenin sanki

Bu arada randevu sitesi ne rezil olmuş. eskisi daha iyiydi. tarih değiştiriyorsunuz 20 saniye sonra güncelleniyor istasyon durumu.

Valla ben rezil oldum iyi dedim ceza çıkmıyor pos arizalandi nakit çıkmadı falan.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...