Tansu Kalafatoğlu 30 Ağustos 2020 Paylaş 30 Ağustos 2020 Arkadaşlar merhaba. 2 haftadır bir sorun yaşıyorum. Kapıları kumandadan kilitleyip açarken sol arka kapıdan böyle bir ses geliyor. Ama kapı kilidi çalışıyor. Peşpeşe kilitle-aç yapınca ciyaklama sesi gittikçe inceliyor ve kilitleme çalışmamaya başlıyor. Bir süre bekledikten sonra tekrar ses kalınlaşıp kilit aç kapa çalışıyor. Ama peşpeşe açıp kapama yapınca durum aynı. Kilitleme çalışmıyor. bu videoda sesi kaydettim. Sizce sorun motor mu? Sorun motordur deyip söktüm. Başka ne olabilir ki? Seri çalışmada sesi incelen ve mekanizmanın çalışmamasına sebep olan şey motordan başka bir şey olabilir mi? motor da böyle bir şey. Aynısını eskisiyle karşılaştırıp kaliteli bir motor almak için istanbul’da nereye gitmem lazım? Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 30 Ağustos 2020 Paylaş 30 Ağustos 2020 Motor piyasada bulunur da kolay kolay da bozulmuyor. Kilidi söktükten sonra dışarıda enerji verip denedin mi? Yine aynı sesi yapıyor mu? En son motor söktüğün halindeyken de enerji verip bir dene. Mekanizma içinde kilidi zorlayan bir şey var sanki. Motordan değil gibi. 2 Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 30 Ağustos 2020 Paylaş 30 Ağustos 2020 Golf 5 im varken buna benzer bir motorun içini açıp kurumları temizleyip yağlayıp takmıştım. Kömür tozu sanırım motoru sıkıştırıyor 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2020 Mustafa Arıkan yazdı: Motor piyasada bulunur da kolay kolay da bozulmuyor. Kilidi söktükten sonra dışarıda enerji verip denedin mi? Yine aynı sesi yapıyor mu? En son motor söktüğün halindeyken de enerji verip bir dene. Mekanizma içinde kilidi zorlayan bir şey var sanki. Motordan değil gibi. Motoru evde 5v ile çalıştırdım. Çalışıyor. Garip bir ses de gelmiyor. Acama 12v ile mi denemeliyim? Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 30 Ağustos 2020 Paylaş 30 Ağustos 2020 Motoru evde 5v ile çalıştırdım. Çalışıyor. Garip bir ses de gelmiyor. Acama 12v ile mi denemeliyim?Ben 12 voltu basmıştım ama ne kadar doğru yaptım bilmiyorum. Motor çalışıyorsa dediğim şekilde temizliğini yapın ve dişlilere odaklanın bence dişliler sıkışıyor olabilir Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 30 Ağustos 2020 Paylaş 30 Ağustos 2020 Motor 12V ama çalışıyorsa zaten sorun yoktur. Dediğim gibi sorun motordan değil. Yani motor ya çalışır ya çalışmaz. Garip sesler çıkarması pek muhtemel değil. Kilidi toplatıp araca takmadan soketinden 12V verip dene. Aynı videoda yaptığın gibi sürekli aç kapa yap. Aç kapa yapabilmek için + ve - kutupları yer değiştirmen gerek. Yine aynı sesi yapacak mı görelim. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2020 12v ile böyle. El ile durdurmak bile zor. O zaman sorun nerede? Peşpeşe çalışınca cıyaklama sesi neden artar? @Servet Aydın bunun çalışma sesi normal mi abi? Videoya denk gelmedi ama bi kere motor sesi inceldi evde test ederken Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 30 Ağustos 2020 Paylaş 30 Ağustos 2020 Motorun miline takılan sonsuz vida mil gövdesine sabit mi, boşa dönüyor olabilir mi. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2020 Metin Uzunoğlu yazdı: Motorun miline takılan sonsuz vida mil gövdesine sabit mi, boşa dönüyor olabilir mi. Yok abi o sağlam. Dönerken elimle tutarken bile acıtıyor Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz 30 Ağustos 2020 Paylaş 30 Ağustos 2020 Öbür kapının motorunu söküp bu kapıda deneyin sorun motordamı değilmi anlaşılır . 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2020 (düzenlendi) Açık kalp ameliyatı. Motoru seri çalıştırınca dönmemeye başlıyor. En son duruyo. Videonun sonunda motorun artık döndüremediğini görüyoruz. 1dk sonra yine çalışma kabiliyetine kavuşuyor. @Servet Aydın 30 Ağustos 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2020 Ali Gürbüz yazdı: Öbür kapının motorunu söküp bu kapıda deneyin sorun motordamı değilmi anlaşılır . Kapı içini açtıkça pimler kırılıyor. Elimde tek kapılık kaldı aliexpressten söyledim. Benim kapının pimlerini burada bulamadım maalesef. Belki vardır ama bulamadım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ağustos 2020 Paylaş 30 Ağustos 2020 Motordaki mile takılı olan dişli boşluyor gibi geldi bana. Dişli duruyor ama motor sesi gelmeye devam ediyor 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Motordaki mile takılı olan dişli boşluyor gibi geldi bana. Dişli duruyor ama motor sesi gelmeye devam ediyor Dişli sıkıyor olsa, hiç ellemeden 1dk bekleyince eskisi gibi çalışmaya başlaması normal mi abi? Mehmet Ozyurek yazdı: Motordaki mile takılı olan dişli boşluyor gibi geldi bana. Dişli duruyor ama motor sesi gelmeye devam ediyor Dişlinin üstünde 2 tane siyah nokta var ya, sağdakine bak abi. Sabit bak ama. Motor her çekip bırakmasında eski yerine geliyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ağustos 2020 Paylaş 30 Ağustos 2020 Peki dişli dururken ses yapan ne. ? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2020 En sonda mı? İiiiğğyyy iiğğğyyy sesinin hepsi motordan geliyor. Peşpeşe çalıştırınca ses inceliyor. Büyük dişlinin altında şerit sarılmış yay var sanırım. Bırakınca geri gelmesi için. Mehmet Ozyurek yazdı: Peki dişli dururken ses yapan ne. ? Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 30 Ağustos 2020 Paylaş 30 Ağustos 2020 Büyük dişlinin devamında bağlı olduğu mekanizmayı gözden geçirin. Videoya baktığım kadarıyla motor sağlam. Dişliler sıkışıyor. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 30 Ağustos 2020 Paylaş 30 Ağustos 2020 Bence sıvı gres ile büyük dişli altını çok az yağ sıkın. Ben yerinize olsam büyük dişliyi yerinden sökmem altında sarımlı yay var gibi duruyor ve saramayabilirsiniz tekrar. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2020 (düzenlendi) Yasin Mümin Şimşek yazdı: Büyük dişlinin devamında bağlı olduğu mekanizmayı gözden geçirin. Videoya baktığım kadarıyla motor sağlam. Dişliler sıkışıyor. Dişliler sıkıştırsa, 1dk sonra hiçbir şey yokmuş gibi çalışır mı hocam? Arif Aykın yazdı: Bence sıvı gres ile büyük dişli altını çok az yağ sıkın. Ben yerinize olsam büyük dişliyi yerinden sökmem altında sarımlı yay var gibi duruyor ve saramayabilirsiniz tekrar. Sıvı gres sıkarım ama büyük dişlide sorun var mı tekrar bakacam. Elimle çekip bırakcam motor gibi. Bakım zorlamaya başlayacak mı elimi. Keza motoru aldım evde. Onu da birkaç kere zorlayıp bırakacam. Bakim sesi değişiyor gücü düşüyor mu 30 Ağustos 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Arif Aykın 30 Ağustos 2020 Paylaş 30 Ağustos 2020 Motorun sesi değişecektir zorlandığından dolayı. Büyük dişlide sıkıntı var benim fikrim. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2020 Arif Aykın yazdı: Motorun sesi değişecektir zorlandığından dolayı. Büyük dişlide sıkıntı var benim fikrim. Ben de diyorum ki hocam; 1dk bekleyince eskisi gibi çalışmaya başlıyor. Kilit yine çalışıyor. Büyük dişlinin altındaki yayda sorun olsa sürekli sıkıntı çıkarmaz mı? 1dk sonra nasıl düzeliyor sizce? Yorum bağlantısı
Arif Aykın 30 Ağustos 2020 Paylaş 30 Ağustos 2020 Yayın geri sarma olayı gerdiriyor olabilir. Sürekli o yayı gerdirmesi içinde motor zorlanıyor bence. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2020 Arif Aykın yazdı: Yayın geri sarma olayı gerdiriyor olabilir. Sürekli o yayı gerdirmesi içinde motor zorlanıyor bence. Açınca deneseydim keşke. Neyse elim alıştı tekrar açıp deneyecem o dişliyi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2020 Metin Uzunoğlu yazdı: Motorun miline takılan sonsuz vida mil gövdesine sabit mi, boşa dönüyor olabilir mi. Mehmet Ozyurek yazdı: Motordaki mile takılı olan dişli boşluyor gibi geldi bana. Dişli duruyor ama motor sesi gelmeye devam ediyor Nokta atışı. olayı ve aynı sesi açıklayan video. Üstündeki sarmal dişliyi tutup motoru seri çalıştırınca aynı ses oldu. Sanırım sıyırıyor. Sıyırdıkça ısınıyor ve daha çok sıyırıyor. En son hiç döndürmüyor. Soğuyunca yine bir nebze gevrekleşip yine döndürüyor. acaba mil üstündeki yivler mi yoksa plastikteki yivler mi eridi ve bu tarz dişliler nerede olur? Robot tasarlama siteleri var. Onlarda olur mu? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ağustos 2020 Paylaş 30 Ağustos 2020 Isındıkça ses değişiyor demi ? Mile eye ile tırtıklar aç. Yapabilirsen pafta varsa vida dişi açar gibi iz aç. Dişlinin içine japonu bas Bir taraftan bas diğer taraftan çıksın. Sonra mile oturt ve soğut. Bir gün de beklesin. Sonra tak. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts