İçeriğe Yönlendir

Kapı Kilit Motoru Sorunu (Sesli Çalışma)

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
  Mehmet Ozyurek yazdı:

Isındıkça ses değişiyor demi ?

Mile eye ile tırtıklar aç. Yapabilirsen pafta varsa vida dişi açar gibi iz aç.
Dişlinin içine japonu bas
Bir taraftan bas diğer taraftan çıksın.
Sonra mile oturt ve soğut.
Bir gün de beklesin. Sonra tak.

Genişlet  

Aynen ısındıkça değişiyor abi. Bende yivleri  eye ile biraz derinleştirip, plastik dişli içine şöyle güzel bi epoksi basıp öyle sokayım diyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kilidi de temizle ve yağla.
Yağ katılaşmasın. Toz almasın.
Zorlamasın.
Zorlamazsa kaçırma tekrar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Motorlar zorlandıkça ses değişir verim düşer bu sebepten dolayı zorlayan bir akşam var. Yivli dişlide problem olsa boşluk gibi motor boşa dönmeye çalışır. Ben hala büyük dişlide sıkıntı olduğunu yivli dişli büyük dişliyi döndüremediğinden dolayı motoru zorluyor ve motor verimini düşürürek dönmesini engellediğini düşünüyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
  Mehmet Ozyurek yazdı:

Kilidi de temizle ve yağla.
Yağ katılaşmasın. Toz almasın.
Zorlamasın.
Zorlamazsa kaçırma tekrar

Genişlet  

Kilidi kapattım taktım abi. Motorsuz manuel çalışıyor şu an. Motoru tamir edince içini temizleyip gresleyecem. 

Arif Aykın yazdı:

Motorlar zorlandıkça ses değişir verim düşer bu sebepten dolayı zorlayan bir akşam var. Yivli dişlide problem olsa boşluk gibi motor boşa dönmeye çalışır. Ben hala büyük dişlide sıkıntı olduğunu yivli dişli büyük dişliyi döndüremediğinden dolayı motoru zorluyor ve motor verimini düşürürek dönmesini engellediğini düşünüyorum.

Genişlet  

Evet doğru. Verim düşer ama son videoda ben plastik dişliyi Kargaburnu ile tutarken milin ucuna da dokundum. Plastik dişli duruyor, mil dönüyordu. Yani mil boşta dönüyor. Sıyırdıkça ısınıyor. Isındıkça gevşiyor ve ses tizleşiyor. Yani daha kolay boşta dönüyor. 

Önce mil-plastik sıyırmasını çözeyim hocam. Olmadı o büyük dişliye de girerim. Sonu yenisini almakla sonuçlanabilir :) ucuz da değil. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
  Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Aynen ısındıkça değişiyor abi. Bende yivleri  eye ile biraz derinleştirip, plastik dişli içine şöyle güzel bi epoksi basıp öyle sokayım diyorum. 

Genişlet  

Çözüm doğru epoksi sertleştikten sonra montajını yapın sıkıntı olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
  Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kilidi kapattım taktım abi. Motorsuz manuel çalışıyor şu an. Motoru tamir edince içini temizleyip gresleyecem. 

Evet doğru. Verim düşer ama son videoda ben plastik dişliyi Kargaburnu ile tutarken milin ucuna da dokundum. Plastik dişli duruyor, mil dönüyordu. Yani mil boşta dönüyor. Sıyırdıkça ısınıyor. Isındıkça gevşiyor ve ses tizleşiyor. Yani daha kolay boşta dönüyor. 

Önce mil-plastik sıyırmasını çözeyim hocam. Olmadı o büyük dişliye de girerim. Sonu yenisini almakla sonuçlanabilir :) ucuz da değil. 

Genişlet  

Mil dönüp dişli duruyorsa dediğinizde haklısınız videoda onu farketmedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...