İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Araç Gitmiyor

Burak Durmuş

Recommended Posts

Burak Durmuş

2006 focus 1.6 dizel otomatik aracım var. Kalkışlard gaza yavaşça basınca araç gidiyor yalnız ani dip gaz yapınca araç resmen tepki vermiyor. Hızlanınca 3000 devir civarına gelince araç hızlanmaya devam etmek istiyor ama sanki arkadan biri aracı tutuyor. Bağırıyor ama gitmiyor. O mermi gibi giden araç gitmiyor. Şanzımancılara defalarca götürdüm, cihaza bağlandı ve defalarca şanzımanda sorun olmadığı söylendi

Yapılanlar;

Enjektörler yapıldı 

Yakıt basınç sensörü değişti

Bütün filtreler değişti

Egr körlendi ve beyinden iptal edildi

N75 (selenoid) değişti

Turbo sökülüp başka bir turbo denendi ve bütün borular kontrol edildi

Başka bir enjektör denendi

Ve en son dün araca chip tuning yapıldı ama yine aynı

Lütfen yardımcı olun harcamadığım para kalmadı. 5076213250 arayablirsiniz

Yorum bağlantısı
Burak Durmuş

Birkere sornuştum pompa da sorun varmı diye yok demişlerdi. En son yakıt basınç sensörü değiştiken sonra başladı çekiş düşüklüğü. Kime götürdüysem ya yapamıyor ya oraya git buraya git ya d uğraşmak istemiyorlar. Kafayı yeme noktasına geldim artık

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

yetkili servise baktırdınız mı? evdeki bi araç yıkatılınca gem modülü ıslanmıştı, dışarıda 4-5 binler havada uçuşurken serviste 200-300 gibi komik bi işçiliğe çözülmüştü sorun

Yorum bağlantısı
Burak Durmuş
Umut Taşlı yazdı:

yetkili servise baktırdınız mı? evdeki bi araç yıkatılınca gem modülü ıslanmıştı, dışarıda 4-5 binler havada uçuşurken serviste 200-300 gibi komik bi işçiliğe çözülmüştü sorun

Tam olarak nasıl anlamadım. Aynı sorun sizdede vardı yıkatılınca mı oldu ? Motorun yıkanmasından mı ?

Yorum bağlantısı
Burak Durmuş
Sermet Gündoğdu yazdı:

Şanzıman CVT tip mi? 

Evet cvt şanzıman 

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Burak Durmuş yazdı:

Tam olarak nasıl anlamadım. Aynı sorun sizdede vardı yıkatılınca mı oldu ? Motorun yıkanmasından mı ?

farklı bi sorundu da yetkli servis nokta atışı teşhis edebilir belki, onu diyorum

Yorum bağlantısı
Burak Durmuş

Az önce araçla eve dönerken şunu farkettim; aracın gaz pedalına yarımdan biraz daha az basınca hemen ivmeleniyor, 3000 devire gelince ivlemenle kesiliyor sanki tutuyor biri aracı. Sonrasında 3000 deviri geçiyor fakat sadece bağırıyor. Kalkışlarda direk dip gaz ile kalkınca araç gitmiyor

Sermet Gündoğdu yazdı:

Bence şanzımana yoğunlaşın,bu tip şanzımandan anlayan bir usta bulun.

Sırf şanzımanda sorun var diye aracı ankara da Tuncay ustaya götürdüm şanzımanın saat gibi dedi. 

Yorum bağlantısı
Burak Durmuş

Ayrıca bugün ateşleme bujilerine de bakıldı 1 tanesi patlakmış. Onun çekişi düşüreceğini sanmıyorum

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Gaz kelebek sensörüne(TPS) baktırın belli bir noktadan sonra sinyal kesiyor ise böyle soruna neden olabilir. Obd den bağlanıp TPS sinyalini takip edin bozulma varsa çıkabilir.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Burak Durmuş yazdı:

Ayrıca bugün ateşleme bujilerine de bakıldı 1 tanesi patlakmış. Onun çekişi düşüreceğini sanmıyorum

ısıtma bujisi arıza verince araç 3000 devri geçmiyor diyorlar ama benim araçta 3 tanesi bozukken bile bir sıkıntı olmamıştı. 

Bende şanzımandan kaynaklandığını düşünüyorum 3000 devir üstü çıkıp bagırıp gitmiyorsa.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Burak Durmuş yazdı:

Hızlanınca 3000 devir civarına gelince araç hızlanmaya devam etmek istiyor ama sanki arkadan biri aracı tutuyor.

bu tarif tamamen kızdırma bujisi arızası. bayağı uğraşılmış ama gözden kaçabiliyor o bujiler, 4 de arızalanmaz ise arıza kodu da atmıyor, arızalansa da hiç kod olmayabiliyor o kısım biraz garip, kontrol kalemi ile değil de sökerek dışarda bakmalı bujilere.

ayrıca nadir ama olmuşluğu var, krank okuyucu arızası. arıza olarak anlamıyor beyin, devri hatalı okuyor, bu da arız akodu oluşturmaz. bu iksiine baktırın. bence de cvt arızası değildir

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burak Durmuş
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

bu tarif tamamen kızdırma bujisi arızası. bayağı uğraşılmış ama gözden kaçabiliyor o bujiler, 4 de arızalanmaz ise arıza kodu da atmıyor, arızalansa da hiç kod olmayabiliyor o kısım biraz garip, kontrol kalemi ile değil de sökerek dışarda bakmalı bujilere.

ayrıca nadir ama olmuşluğu var, krank okuyucu arızası. arıza olarak anlamıyor beyin, devri hatalı okuyor, bu da arız akodu oluşturmaz. bu iksiine baktırın. bence de cvt arızası değildir

Çağlar abi neredesin sen mesaj atılmıyor sana. Eğer müsait sen arama şansın varmı beni 

tarihinde Burak Durmuş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Burak Durmuş yazdı:

Çağlar abi neredesin sen mesaj atılmıyor sana. Eğer müsait sen arama şansın varmı beni 

yarın arayabilirm derman bulursak ne mutlu

Yorum bağlantısı
Burak Durmuş
Çağlar Bayur yazdı:

yarın arayabilirm derman bulursak ne mutlu

Abi bi 5 dk ni ayıramazmısın şimdi sabah namazdan sonra sanayii ye götürülen arabayı yine yardim edersen sen edersin 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Burak Durmuş yazdı:

Abi bi 5 dk ni ayıramazmısın şimdi sabah namazdan sonra sanayii ye götürülen arabayı yine yardim edersen sen edersin 

ödev yapıyorz 10 -15 dak sonra olursa ok. evden eğitim malum

Yorum bağlantısı
Burak Durmuş
Çağlar Bayur yazdı:

ödev yapıyorz 10 -15 dak sonra olursa ok. evden eğitim malum

Olur abim bekliyorum canımsın

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Burak Durmuş

Bugün sanayii de krank sensörü değişti ama araçta değişen birşey olmadı. Yan sanayii sıfır bir havaakışmetre taktık denedik yine değişen birşey olmadı. Sıra bujilere geldi, usta bir tanesini söktü ancak ikinci çıkmadı zorlarsam kırılacak dedi ve sonrasında oluşacak maliyetten bahsedince sökmedik. 

Tek atışlık kurşunum kaldı dostlar. Çekiş düşüklüğü, 3000 bin devirde aracın anlık durması ve sonrasında 5-6000 bin devire rahatça çıkıp ancak sadece bağırmasının tüm sebebi bujilerden olduğuna emin olsam o masrafı da göğüsleyeceğim ama buji kırılır motor üst kapağından girilir ve o kadar maliyet sonucu yine değişen birşey olmazsa silgeçleri değiştirecek param bile kalmaz. Ne yapmalıyım?

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Burak Durmuş yazdı:

ikinci çıkmadı zorlarsam kırılacak dedi

Bildiğim kadarıyla bozuk bujiler kaynama yapıp çıkmıyor, mutemelen buji bozuk yani. Benim 160 binde 3 tanesi bozuktu ama zorda olsa çıkmişti.

Devir yükselip gitmiyor dediğiniz için bana şanzıman gibi geliyor hala, video atma şansınız yok mu.

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

maksimum torkunu 1750 d/d, gücünü de 4000 d/d'da veriyor 1.6 tdci, 6000 devir niye ki

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Burak Durmuş yazdı:

Ne yapmalıyım?

Kayseri’de önerilen Ford Uzmanı Yaşar Usta vardı forumumuzun üyelerinden ona uğrasanız Hasçetin Otomotivdeydi en son veya Oto Deva

Yorum bağlantısı
Burak Durmuş
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Bildiğim kadarıyla bozuk bujiler kaynama yapıp çıkmıyor, mutemelen buji bozuk yani. Benim 160 binde 3 tanesi bozuktu ama zorda olsa çıkmişti.

Devir yükselip gitmiyor dediğiniz için bana şanzıman gibi geliyor hala, video atma şansınız yok mu.

Üstadım şanzımanın üzerine gidebilmem için otomatik şanzımancıların sorun olduğuna inanmaları lazım. Gittiğim tüm şanzımancılar tamam cvt sıkıntılı ama seninkinde problem yok diyorlar. Parçası olmayan şanzımanı zorla söktüremem ki yada arıza yok dedikleri şanzımanı manuel e çeviremem ki. En kısa zamanda vidyo atıcam. 

Umut Taşlı yazdı:

maksimum torkunu 1750 d/d, gücünü de 4000 d/d'da veriyor 1.6 tdci, 6000 devir niye ki

6000 devirden kastım 3000 devirde biraz duruyor araç sonra devir yükselmeye başlıyor ama kuru sıkı sadece bağırıyo. O gücü hissettirmiyor.

Koray Demir yazdı:

Kayseri’de önerilen Ford Uzmanı Yaşar Usta vardı forumumuzun üyelerinden ona uğrasanız Hasçetin Otomotivdeydi en son veya Oto Deva

Üstadım Yaşar ustayı hasçetin de ve deva da bulamadım. Telefonuna da cevap vermiyor. 2 hafta önce Ankara da Yıldırımlar oto sanayiinde Tuncay ustaya gittim n75 ini değiştirdi şanzımanın saat gibi ve arabanda hiçbir sorun yok dedi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...