İçeriğe Yönlendir

Kör Eden Farlar

Yakup Kocaağa

Recommended Posts

Yakup Kocaağa

Merhaba arkadaşlar

Herkese sağlıklı huzurlu bir pazar günü dilerim size çok rahatsız olduğum bir konu hakkında konuşmak istiyorum özellikle gece trafikte bazı araçların beyaz ışıklı farları aynadan baktığım zaman kör edecek ve arkami neredeyse hiç göremeyecek şekilde ayarlanmış aynadan baktığımda neredeyse arkamdaki araçla yakınlık uzaklık farkını göremiyorum Buda şerit değiştirirken beni oldukça rahatsız ediyor bunlar muayenelerden nasıl geçiyor siz rahatsız oluyor musunuz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Arka ve yan camlarda film olmasına rağmen rahatsız ediyor

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yakup Kocaağa
Arka ve yan camlarda film olmasına rağmen rahatsız ediyor

Arkada araba mı var yoksa evliya mezarı mı var belli değil[emoji28]
  • Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

arka sis farınız bir taneyse ve ikilemek mümkünse bunu yapın ve apaçi geldi mi ikisi beraber hoşgeldin desinler. aynalar kararmıyorudur herhalde clio'nuzda, bunun için de iyi bir cam filmi yaptırın bence.

Yorum bağlantısı
Yakup Kocaağa
arka sis farınız bir taneyse ve ikilemek mümkünse bunu yapın ve apaçi geldi mi ikisi beraber hoşgeldin desinler. aynalar kararmıyorudur herhalde clio'nuzda, bunun için de iyi bir cam filmi yaptırın bence.

Ben arka camdan gelen ışıktan rahatsız olmuyorum tabi o da rahatsız ediyor ama dikiz aynasını karartıyorum sorun çözülüyor benim sıkıntım yan aynalarda oluyor
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

O arabaların önünde olmakta zor karşısında gitmek te zor. Sanırsın yürüyen disko. Bir yaptırımı da maalesef henüz yük. İlk fırsatta bir şekilde kurtarmaya çalışıyorum. Karşıdan geliyorsa bende uzunları başkasını rahatsız etmeyecekse sonuna kadar açıyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Yakup Kocaağa yazdı:

Ben arka camdan gelen ışıktan rahatsız olmuyorum tabi o da rahatsız ediyor ama dikiz aynasını karartıyorum sorun çözülüyor benim sıkıntım yan aynalarda oluyor

film etkisini azaltır işte şu an yoksa ya da direkt yan aynalara film yaptırın kaliteli bi türü varsa

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yakup Kocaağa yazdı:

Merhaba arkadaşlar

Herkese sağlıklı huzurlu bir pazar günü dilerim size çok rahatsız olduğum bir konu hakkında konuşmak istiyorum özellikle gece trafikte bazı araçların beyaz ışıklı farları aynadan baktığım zaman kör edecek ve arkami neredeyse hiç göremeyecek şekilde ayarlanmış aynadan baktığımda neredeyse arkamdaki araçla yakınlık uzaklık farkını göremiyorum Buda şerit değiştirirken beni oldukça rahatsız ediyor bunlar muayenelerden nasıl geçiyor siz rahatsız oluyor musunuz?

fabrikasyon arka fren ledleri de aynı şekilde rahatsız edici

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Anlamış değilim bunlara halen nasıl izin veriyor bizim trafik sistemi direk yasaklanmalı ceza yağmalı warex egzoz gibi düğmesi yok kapansın takan kaçamaz. Kazaya sebebiyet veriyorlar

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Bencillik başka bir şey değil. Muayeneye giderken halojen takıp çıktıktan sonra merceksiz xenon a geçenleri trafikte ekipler denetleyip kontrol etse cezayı bassa bak bakalım takıyorlar mı? 

Bir kaç kez uzun yolda güzergah bildirerek şikayet etmişliğim var, 4 lü yakıyorsun; utanmadan bu kısa diye selektör yapıyor ahlaksız....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Muayenede ledler hafif kusur olarak geçiyor sanırım. Eskiden ayarsız farlarda bile muayeneden geçirmiyorlardı. Keşke o sistem devam etseydi. Zaten muayene bizden kısa sürede nakit para toplama sistemine dönüştü. 10 dk gir çık, 500 tl ve hafif kusurlarla geç . 

Yorum bağlantısı
Coşkun Basan

Denetim ve ceza gelmeli Amerikan park ve LED ler oldukça fazlalaştı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Geçen gün önümden tofaş gidiyordu.
Farı yolu aydınlattığı kadar apartmanın 2. 3. katınıda aydınlatıyordu :)

Sadece kısa farlar beni aşırı rahatsız etmiyor ama park sis, far sis veya uzunları açık dolaşanlara uyuz oluyorum. 2.5 senedir jetta bende daha 1 kere sisleri yakmadım(dönüşlerde kendi yakması dışında)
Eski aracımda park sis gezerdim ama sislere mercek takmıştım göz alması imkansızdı yerden 25cm üstünü aydınlatmazdı.

Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek
Coşkun Basan yazdı:

Denetim ve ceza gelmeli Amerikan park ve LED ler oldukça fazlalaştı

Amerikan parkların ne gibi sıkıntısı oluyor bazı araçlarımda vardı var olanlarda kullanmaya devam ediyorum sebebini bilirsek iptal edebiliriz

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Sis Kısa far xenon açık gelenlere bixenon uzun ve sarı uzunla cevap veriyorum hoşuma gidiyor :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Bu konuyu ben açacaktım konu sahibi evvel davranmış. Bazı apaçi ve çomarların durumu ortada. Eksek bitmez, fidelesek tutmazlar. Ancak son zamanlarda beni son model fabrikasyon araçlar daha çok rahatsız eder oldu. Özellikle Mercedes, Audi, Bmw. Abartmıyorum aramızda en az 2 km var, arkadan gelen ışık gözümü kör edecek kadar şiddetli. Bu farlar bu araçların orijinal ekipmanı ve nasıl izin veriliyor anlamıyorum. Hadi Türkiye’dekilere apaçi dedik çomar dedik de Avrupa yollarında da orijinal far terörü var. Bunu ne yapmalı bilemedim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşkun Basan
Amerikan parkların ne gibi sıkıntısı oluyor bazı araçlarımda vardı var olanlarda kullanmaya devam ediyorum sebebini bilirsek iptal edebiliriz
Sinyal ler yanıyor gibi algı oluşturuyor . Muayene den neden geçmiyor u da araştırmak gerek .
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Sinyal ler yanıyor gibi algı oluşturuyor . Muayene den neden geçmiyor u da araştırmak gerek .
Amerikan araçlarda orijinalde var?
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Böyle durumlarda arabanın arkasına dev bir yansıtıcı koymak istiyorum. Karşımdakinin farları da rahatsız ediyorsa uzunları yakıyorum, uğraşamam. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Koray Demir yazdı:

Farklı çözümler var ama yine doğru değil.

Ben videoyu arıyordum :) 

araç karşıdan geliyorsa uzunları yakıp gözüne sokmak lazım. Arkası için ektra göz alıcı bir mercek şart. Bizim millet laftan değil de kötekten anlıyor. 

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

amerikan park benim arabada galiba yazılımla açılmış

muayneden kesin geçmiyormu emin abi geçmiş 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ben videoyu arıyordum :) 

Şart.. 

Biri arkamdan geliyordu.. H4 fara ledleri takmış. Acayip parlıyor. Ben ki, ışıktan rahatsız olmam buna rağmen kör etti beni. Dörtlü yaktım falan filan. Anladı, baktım bişeyler kıpraşıyor farda ama anlamadım ilk başta.. 

Meğer sellektör yapıyormuş. Zaten kısadayım demek istiyormuş. 

Farı öyle iğrençti ki. sellektör yaptığı bile belli olmuyordu. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...