İçeriğe Yönlendir

Kör Eden Farlar

Yakup Kocaağa

Recommended Posts

Mehmet Yeter
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hangi göreve gidiyor onlar. 

Uhrevi görevdir belki Mehmet abi.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bakıldığında teknik değişiklik ve zaten yasaktı. Medya sağolsun, köpürtüp köpürtük sunuyor.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Umarım polisimiz mercekli orijinal farı ayırt edebilir.

Zamanında Lambo' ya ceza yazmışlardı abartı egzozdan.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gagıla bakarsak B sınıfı ehliyet ile 125 cc motr da kullanılabiliyor yazıyor.... gagıldan gelenlere not: yok öyle bir şey cezayı yersiniz

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
(düzenlendi)

İlk kez bir işe heves ettim 3 takım led taktım o da yasaklandı 🥲🥲

tarihinde Furkan Bakırel tarafından düzenlendi
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara

Beyaz far berbat bir şey bir de selektör yaparken aşırı parlak olanlar var şimşek mi ne diyorlar o daha beter. Caydırıcı bir ceza olur inşallah.

Şimdi ben beyaz farlı araçları 112ye şikayet etsem ceza keserler mi 😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Aydın Sert yazdı:

Umarım polisimiz mercekli orijinal farı ayırt edebilir.

Zamanında Lambo' ya ceza yazmışlardı abartı egzozdan.

İ30N’ler de çok patladı hem yurt içinde hem yurt dışında. 

Keşke biz yazılımcılara söyleseler de onlara bir sistem yapsak. Çevirmeye araba girdiği zaman plaka numarasından arabanın VIN/Şase numarası çekilecek. Şase numarasına kayıtlı paket opsiyonu ile farın nasıl olması gerektiği ekranda memur arkadaşa gösterilecek. Benim şase numaramdan 3. Parti siteler jantımın çapını bile buluyor. 

Ancak bence üreticiden onaylı farların geçmesi lazım. Mesela benim aracım Vectra C. Her paketinde mercekli farlar var ancak içerideki ampül değişiyor pakete göre. 

Ben Elegance paketin farlarını Comfort’a taksam kim karışır ki? Hem göz almaz hem de güzel sonuç alırız. Elbette maliyet fazla olur ama sonuçta o farlar başka bir Elegance pakette olunca kimse ses etmiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Önder Özcan yazdı:

Fabrikasyondan kasıt mercekli olanlardır bence. Yoksa imkanı yok ayrım yapılamaz. Hangi arabayı kim hangi bilgi ile kontrol edecek, ama mercek yoksa beyaz ampül varsa kolay.

fabrikasyon led farda ampülün takılıp çıktığı yer yok. Soket yok. Arkası kapalı. Sonradan takmalarda kabak gibi ortada. Arkasında fan dönüyor. Bence basit yaa. Fenerle kaputu açtırıp bakınca anında anlarlar. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Halojenlerin de beyazı var.  O da yasaklandı mı? Diamond vision falan. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Karşıdan gelene sandalyeye oturup bakacak. Renk gözetmeden sandalyeyi geçene kitliycek cezayı bitti

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Bakıldığında teknik değişiklik ve zaten yasaktı. Medya sağolsun, köpürtüp köpürtük sunuyor.

bakanlık lekeyi 1 kerede çıkarır lafının üstüne denemiş, leke 8 kerede çıkınca ariel’e 2,2 milyon ceza kesmiş. Eskiden yok muydu yanıltıcı reklama ceza?

Defterler açıldı. Para lazım. 

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bakanlık lekeyi 1 kerede çıkarır lafının üstüne denemiş, leke 8 kerede çıkınca ariel’e 2,2 milyon ceza kesmiş. Eskiden yok muydu yanıltıcı reklama ceza?

Şeytan boş kalınca alacak defterini çıkartırmış

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Servet Aydın yazdı:

Karşıdan gelene sandalyeye oturup bakacak. Renk gözetmeden sandalyeyi geçene kitliycek cezayı bitti

Far seviyesini ne olur ne olmaz 2 kademe indirdim :P bize tabureli denk gelir 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Neydi o replik "yağlayııın acıyoooo yağlayııınnn"

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

fabrikasyon led farda ampülün takılıp çıktığı yer yok. Soket yok. Arkası kapalı. Sonradan takmalarda kabak gibi ortada. Arkasında fan dönüyor. Bence basit yaa. Fenerle kaputu açtırıp bakınca anında anlarlar. 

ka farı içine 3 adet takmıştım, kapak ta kapalı idi, aydınlatma çizgisi de vardı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

ka farı içine 3 adet takmıştım, kapak ta kapalı idi, aydınlatma çizgisi de vardı?

yakında aracında tesisat olanlara sıra gelecekmiş diola :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ya demek istediğim her beyaz farı kim hangi personel kontroledecek. Orjinal zenonlar da beyaz? kaputu aç, far kapağını sök bakayım falan .. Bunlar için zaten memurların teknik yeterliliği yok. Sağı solu kurcalamak lazım gece vakti, kısa devreler kıvılcımlar çok olası.

Uzayıp giden trafik de cabası.

O şekil olmaz. Mercek kontrol, başka çare yok. Daha gelirken belli eder kendini.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Önder Özcan yazdı:

O şekil olmaz. Mercek kontrol, başka çare yok. Daha gelirken belli eder kendini.

Yeni nesil araçlar ne olacak onlarda mercek yok, Led far mesela Egea, i20

Bunları ayırt edebilecekler mi polisler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yakında aracında tesisat olanlara sıra gelecekmiş diola :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Merhaba son yapılan açıklama ile led ampuller orj ekipman haricinde yasaklandı . Araç mercekli olduktan sonra göz alma durumu söz konusu değil ama bu yasağı koyanların otomobilden % 1 bile anlamadığı aşikar. Benim araca halojen takınca ( denedim ) hiç aydınlatmıyor . Ne yapacağız şaşırdım cezası da az buz değil 9500 tl gibi bir rakamdan bahsediliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Var ya şu lanet çakma beyaz farları piyasadan silsin... Oy vermezsem...

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yasaklanma yazısı var mı? medyadan değil ama

Yorum bağlantısı
Emre Demir

Resmi gazete göremedim.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Metin Mankal yazdı:

Var ya şu lanet çakma beyaz farları piyasadan silsin... Oy vermezsem...

Ampul LED e karşı 😀

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ben de aradım da ulaşamdım gmren bilen varsa makbule geçer link varsa, gaztecilerin yazıları hariç

Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

İnşallah doğrudur. 

Değil 9500 , 95000₺ olsun cezası. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...