İçeriğe Yönlendir

Kör Eden Farlar

Yakup Kocaağa

Recommended Posts

Doğan Arşiray

iyide benim orijinal halojenlerin bile doğru düzgün kesilme çizgisi yok onu ne yapacağız?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Doğan Arşiray yazdı:

iyide benim orijinal halojenlerin bile doğru düzgün kesilme çizgisi yok onu ne yapacağız?

O da ağır kusur olacak galiba  kusur listesine bakmak lazım 

LED değil ayarsız far ağır kusurlu sayılacak.  LED de ayarsizliktan rahatsız ediyordu zaten

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Doğan Arşiray yazdı:

16-17 kişilik fiat pejo citroen servislerine çok biniyorum, farları düzgün ayarlı görmedim, büyük sıkıntı çıkacak gibi

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mustafa Tüfekçi yazdı:

O da ağır kusur olacak galiba  kusur listesine bakmak lazım 

LED değil ayarsız far ağır kusurlu sayılacak.  LED de ayarsizliktan rahatsız ediyordu zaten

ne yapacağız o durumda onu merak ettim. arabanın kendi farı sonuçta. bozuk filan da değil. hatta birsürü öyle eski dönem cam farlı araba var.  biraz böyle kasarlar sonra sallarlar hep aynısı oldu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Farları ayarlatip gidiyoruz far ayarı yapılmamış diye not düşüyorlar.:unsure2:

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

ne yapacağız o durumda onu merak ettim. arabanın kendi farı sonuçta. bozuk filan da değil. hatta birsürü öyle eski dönem cam farlı araba var.  biraz böyle kasarlar sonra sallarlar hep aynısı oldu.

bence orijinali öyle değiş. Bozuk olan ya sök tak yapılmıştır. Ya da far yan sanayidir. 

bu ayna taslı farlar sadece bizim ülkede yok. Avrupa’da da geçmezdi muayeneden 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bence orijinali öyle değiş. Bozuk olan ya sök tak yapılmıştır. Ya da far yan sanayidir. 

bu ayna taslı farlar sadece bizim ülkede yok. Avrupa’da da geçmezdi muayeneden 

arabayı sıfır aldık 2009 da... ne değişimi. yok öyle birşey. gücü bile düşük h11 lerin. 45 watt. saçma sapan amerikan zırvası.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Audiyle 

kısalar mercekli led 

Uzunlar merceksiz led ile geçtim. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Audiyle 

kısalar mercekli led 

Uzunlar merceksiz led ile geçtim. 

O zaman ben de geçerim.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ayarsız far sahiplerine ayar vermelerine sevindim. Beni çok rahatsız ediyorlar 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Yeter yazdı:

Farları ayarlatip gidiyoruz far ayarı yapılmamış diye not düşüyorlar.:unsure2:

Türkiye de muayenede far ayarı kontrol sırası hatalı, önce arabayı lifte alıp yere indirip ayara bakıyorlar, ön takım geometrisi bozuluyor, ecnebi de far muayenede grişte, araba havalanmadan önce gibi ufak bir detay var ....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emre Şimşek yazdı:

Ayarsız far sahiplerine ayar vermelerine sevindim. Beni çok rahatsız ediyorlar 

Benimki ayarı iyi idi. Kendim yapmıştım. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Yerinde bir karar olmuş. Hoş isteyen kuralı deliyor ama olsun, illegal olduğunun kesinleşmesi iyi olmuş.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Ali yerlikaya’dan son haberler

2025 yılında “Standart Dışı Işık (Far) Kullanan” 26 bin 822 sürücüye/araca işlem yapıldı.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu 64.maddesine göre;
🚨Aracın, mevzuatta belirtilen standart dışı far, sis lambası, LED, neon, renkli ampul veya diğer ışık kaynaklarını yetkisiz şekilde eklemesi veya kullanması, 
🚨Orijinal aydınlatma sistemine müdahale etmesi, 
🚨Gece veya gündüz, karşı sürücüleri rahatsız edecek şekilde uygunsuz ışık kullanması yasaktır. Bu hükme uymayan sürücülere idari para cezası uygulanmaktadır.

sözcü ise kendi bir yorum yapmış. Neye dayanarak bilmiyorum;

Fabrika çıkışında mercek takılı olan ve trafik esnasında karşıdan gelen araçların görüş mesafesini etkilemeyen farların kullanımı mevzuata uygun bulunurken, bu kapsamın dışında kalan ve sonradan değiştirilen xenon ışıklı farlar için idari para cezası kesilecek. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Xenon ampül mü kalmış ki yazmış her zamanki gibi boş beleş lakırtı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Iki ay cidfi ciddi bakarlar sonra salarlar işi. Muayenede halojen takip geçer insanlar. 

Selçuk Keleş yazdı:

Yerinde bir karar olmuş. Hoş isteyen kuralı deliyor ama olsun, illegal olduğunun kesinleşmesi iyi olmuş.

Zaten kesin degilmi? Maddesi var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...