İçeriğe Yönlendir

Kör Eden Farlar

Yakup Kocaağa

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Bununla ilgili bir düzenleme gündemde. Fabrika çıkışı harici ampüle izin verilmeyecek, cezai işlem uygulanacakmış

• Beğen 4
  • Beğenme 2
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bununla ilgili bir düzenleme gündemde. Fabrika çıkışı harici ampüle izin verilmeyecek, cezai işlem uygulanacakmış

Çok iyi olur, bıktık cidden. Ne kadar kro, cahil, eğitimsiz, büyükbaş varsa takıyor beyaz ışığı, sisler de açık. Biz karşısında körüz.

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Çok iyi olur, bıktık cidden. Ne kadar kro, cahil, eğitimsiz, büyükbaş varsa takıyor beyaz ışığı, sisler de açık. Biz karşısında körüz.

bir de ayarsız far var. O da göz alıyor. Farcıya ayarlattığım farı muayene görevlisi hatalı diyor. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
İlkay Başaran yazdı:

Bir de turuncu yapanlar var, özellikle kamyon/tır familyası. Bazen aynadan bir bakıyorum sanki alev topu geliyor. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bir de ayarsız far var. O da göz alıyor. Farcıya ayarlattığım farı muayene görevlisi hatalı diyor. 

Ayar yapan yerlerin cihazları ne kadar kalibre, hadi o tarafı geçtim, kontrol edilen zeminden lastiklerin havasına kadar çok parametre var. 

0 km aracın bile far ayarına hatalı deniyor zaman zaman. 

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

far ayarı basit bir iş değil mesela önde sürücü varken ayarlanması lazım ama araç boşken yapılıyor sonra sen gidip muayeneye girince red oluyor

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Jeep de 45 watt halojen ampul var. H11, hayatimda gordugum en rezil far sistem. gece yolculuk yapmayacagiz demekki. 

İlkay Başaran yazdı:

Cahilden cok ne var. Uygunsuzun ithalatini yasaklarsin olur biter, oyle degilmi? Hella osram vs avrupa normunda ve renginde led ampul uretiyor artik onlar gibi olmali. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Biri apaçık havada sisleri yaktıysa uzak dur, beyaz ampul takıp etrafı kör ediyorsa uzak dur, standart üretiminde kare plaka tasarımı olmayan arabaya kare plaka takan tiplerden uzak dur (plaka ufaltma plakaya tapma vs). Hiç şaşmaz, 

• Beğen 1
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)

Ben bu tip kör eden farlarla karşılaşınca direk uzunları çakıyorum daha ne yapıyorsun diyen çıkmadı.

Yasaklamak yerine istismar edenleri cezalandırsalar daha doğru olur.Benim araçtada şimşek etkili led vardı söktürüp makul olanla değiştirdim.

Yararı olan bir teknolojinin duzgün kullanamadığımız için yasaklanmasını kendi adıma hiç istemem.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Son bir kaç gündür, beni kör eden biri olunca uzun ları yakıp üzerine doğru sürüyorum. sonra yoluma dönüyorum. 

• Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

Son bir kaç gündür, beni kör eden biri olunca uzun ları yakıp üzerine doğru sürüyorum. sonra yoluma dönüyorum. 

başına bela alacaksın . iner 20 yaşında çocuk seni öldürür 2 sene yatar yatmaz çıkar olan sana olmuş olur

şuan ülkede 10 yaşında çocukla bile münakaşaya girmemenizi tavsiye ederim. 

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Darbaz yazdı:

adama gidip çarparsan mala zarardan daha açarlar. farını aç ama üzerine araba sürme. çok yanlış bir tavır, boşuna başına iş açma.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

başına bela alacaksın . iner 20 yaşında çocuk seni öldürür 2 sene yatar yatmaz çıkar olan sana olmuş olur

şuan ülkede 10 yaşında çocukla bile münakaşaya girmemenizi tavsiye ederim. 

Doğan Arşiray yazdı:

adama gidip çarparsan mala zarardan daha açarlar. farını aç ama üzerine araba sürme. çok yanlış bir tavır, boşuna başına iş açma.

Haklısınız, en iyisi eylemimi barışcıl bir seviyede devam ettirmek

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

Jeep de 45 watt halojen ampul var. H11

onu bir araştır bunlar amerikada farklı watt ampul 

ile çıkıyor olabilir, explorer böyle idi.

Ali Darbaz yazdı:

çok pilot olmuş gördüm seni

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

Bu istanbul kanunudur. 

mesela geniş bir sokakta ilerlerken karşıdan gelen araçlar üstünüze sürüyor. Yolu ortalamış yani. Şerit hesabı yapamıyor. Mecbur onun üstüne sürüyorum ki uyansın. 

bundan tadilat tamirat mike istanbul’a geldiğinde bahsetmişti. Herkes üstüme sürüyor diyordu

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İlkay Başaran yazdı:

Biri apaçık havada sisleri yaktıysa uzak dur, beyaz ampul takıp etrafı kör ediyorsa uzak dur, standart üretiminde kare plaka tasarımı olmayan arabaya kare plaka takan tiplerden uzak dur (plaka ufaltma plakaya tapma vs). Hiç şaşmaz, 

Arka camda 'canısı' yazanlar vardı eskiden:D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Evren Erakçora yazdı:

Arka camda 'canısı' yazanlar vardı eskiden:D 

Ayna mı ne yazıyor şimdi de

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

onu bir araştır bunlar amerikada farklı watt ampul 

taktım delimavi 200000 bin kandela ledi, kocaman cob ledli böyle, keyfim gıcır...

valla h11 4300k ledler ile devam. tansu rahatsız oluyor diye değiştiremeyeceğim :P yolu göremiyoruz azizim.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

tadilat tamirat mike istanbul’a geldiğinde bahsetmişti. Herkes üstüme sürüyor diyordu

ya O , sağ koltuğa binip direksiyon nerde diye arar, bırak şunu

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Zaten yasak ki. Denetleme yok. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Muayeneden geçmeyen donanım yasaktır zaten.

150 desibel eksoz gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

ya O , sağ koltuğa binip direksiyon nerde diye arar, bırak şunu

Dingiliz Hopa'dan İpsala'ya kadar sol şeridi işgal etti 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Almanya ve Avustralya gibi. 

Bizim arkadaş geçen ay soldakini sağ yaptı diye ceza yedi. Arabasına süre verdiler yaptır getir göster yoksa men ederiz diye. 

image.png.1b2b86c23a7fe33b28893e6f4c720b3e.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mertol Kip yazdı:

Zaten yasak ki. Denetleme yok. 

Bulgaristan' dan gelen soydaşım demişti. Araba içinde sticker dahi yasaktı vaktinde diye

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Servet Aydın yazdı:

Bulgaristan' dan gelen soydaşım demişti. Araba içinde sticker dahi yasaktı vaktinde diye

E goca maaacır seni.

Geçen önümde bi kamyonet gidiyor arkada stop park hiçbir şey kalmamış hepsi kırık, üşenmedim köprünün girişindeki polisin yanında durdum bak arkada hiçbir lambası yok hepsi kırık bu trafiğe çıkmaya uygun mu dedim, aman ilerde bakarlar dedi. :) Ulen sen plakasını bildirmezsen arkadaki lambayı önden nasıl görecek ilerdeki memur? :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Çağrı Alaf yazdı:

Almanya ve Avustralya gibi. 

Bizim arkadaş geçen ay soldakini sağ yaptı diye ceza yedi. Arabasına süre verdiler yaptır getir göster yoksa men ederiz diye. 

image.png.1b2b86c23a7fe33b28893e6f4c720b3e.png

Kural bizde de aynı. Trafikten men edip fenni muayeneye göndermek de uygulayan yok işte. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...