İçeriğe Yönlendir

Motor Yağı Seviyesi Yüksek

Mehmet Alev

Recommended Posts

Mehmet Alev
(düzenlendi)

Arkadaşlar yenilerde yağ değişimi yaptırdım. Yaptırdığım yer işin erbabı olmuş ustaydı. Bugün arabayı temizlerken bir de yağ seviyesine bakayım dedim ama 1 parmak fazla gösteriyor yağ çubuğu resmi de ekledim.
Sıkıntı olmaz o kadardan diyende oldu aldır diyende oldu. Ne önerirsiniz boşaltmam gerekirse nasıl yapmalıyım. Çubuğun girdiği yerden serum hortumu-şırınga ile alabilir miyim ?

FvDm8R.jpg

tarihinde Mehmet Alev tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Alev
Evren Erakçora yazdı:

Yağcılar kolayca çekebilir fazla yağı.

Hocam koydurduğum yer yakında değildi o kadar ya bir dahaki gitmeyi bekleyeceğim. ya da buradan bir yere gitsem 20 lira ver dicek. Kendim yapmak istiyorum eğer yapılması gerekecek kadar önemliyse. Videolarda büyük şırınga ile çektirip çektirip yapıyorlar genelde basitçe.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hocam koydurduğum yer yakında değildi o kadar ya bir dahaki gitmeyi bekleyeceğim. ya da buradan bir yere gitsem 20 lira ver dicek. Kendim yapmak istiyorum eğer yapılması gerekecek kadar önemliyse. Videolarda büyük şırınga ile çektirip çektirip yapıyorlar genelde basitçe.
Kendiniz çekin o zaman ,kafanız rahat olur.
Yorum bağlantısı
Mehmet Alev
Evren Erakçora yazdı:
Mehmet Alev yazdı:

Kendiniz çekin o zaman ,kafanız rahat olur.

o zaman haftaya yapayım hocam.  acelesi olan bir durum mudur peki ? haftaya kadar binsem böyle ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Alev
(düzenlendi)
Selçuk Bakış yazdı:

Fazla yağ zarar verir, zaman kaybetmeden çekin.

Tamamdır hafta içi müsait olursam yapabilirim ama gelmem hava kararmasını bulabiliyor. Karanlıkta da görmeden başımıza  iş açmayalım dedim. En fazla çok binmemeye çalışırım.

Fazla olanda 0,1lt kadar diye tahmin ediyorum. servis ikmali 3.4 3.5lt civarı adamlar 0,5lt kaba koydular kalanı boşalttılar.

tarihinde Mehmet Alev tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Benzinliklerin yağ değişim kısımlarındaki arkadaşlardan rica ederseniz çekerler. 1 dk sürmez, bi çay çorba parası verirsiniz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ

Eczaneden 50'lik şırınga ve serum hortumu alıp kendiniz çekin bence. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Coşkun Basan

Doğru ölçüm yaptığınıza emin iseniz ?
Benimde başıma geldi büyük şırınga ve serum hortumu ile çektim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tahir Ak yazdı:

mantıken araç fazla yağı bir şekilde atar

katalitik konvertör tıkanır.

araç nedir? dizel mi benzin mi? Dizel ise başka sorunlara işaret.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Yağ seviyesine doğru baktınız mı? Yağ tamamen süzülmüş müydü? Bakım yapılırken yağ filtresi de değişti mi? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Alev
Mehmet Göktürk yazdı:

katalitik konvertör tıkanır.

araç nedir? dizel mi benzin mi? Dizel ise başka sorunlara işaret.

Araç 1.4 i20 benzinli. Yağ fazlalığı 0,1lt civarı olduğunu düşünüyorum. Konvertör tıkayacağı bir durum olacağını sanmam. Ama fazla mı fazla tabi. Çok fazla insanın arabasına bu şekilde yağı bırakın sanayiyi, yetkili servisler bile koyuyor ne yazıkki.

Erhan Doruk yazdı:

Yağ seviyesine doğru baktınız mı? Yağ tamamen süzülmüş müydü? Bakım yapılırken yağ filtresi de değişti mi?

Yağ filtresi de değişti.  Sıcakta baktım soğukta baktım. Yalnız iyice süzülmüş olduğunda bu yağ oranı çubukta daha da artacaktır gibi.

Tahir Ak yazdı:

mantıken araç fazla yağı bir şekilde atar

Valla doğru diyorsunuz da, o çok fazla yağı olabilir düşüncesindeyim. 1.5 parmak yağ koyulup bişe olmaz diyen çok insan görmüştüm hepsi de yağ değişimine aynı ölçü ile gidiyor. Motorda duruyor bir yere çıktığı yok o yağların. Bu zararlı olmadığı anlamına gelmez tabi ki.

Coşkun Basan yazdı:

Doğru ölçüm yaptığınıza emin iseniz ?
Benimde başıma geldi büyük şırınga ve serum hortumu ile çektim.

Evet eminim. 4 5 kere yaptım. düz yerde. sıcak soğuk.

Sühan Bozdağ yazdı:

Eczaneden 50'lik şırınga ve serum hortumu alıp kendiniz çekin bence.

Düşüncem o yönde zaten vardı ikisi de bence.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1-2-yüz ml ile motora birşey olmaz anında, büyük boy şırınga ve ince hortum ile çekiverin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Alev
Çağlar Bayur yazdı:

1-2-yüz ml ile motora birşey olmaz anında, büyük boy şırınga ve ince hortum ile çekiverin

Teşekkür ederim Çağlar Bey,

Sizden bunu duymak sevindirdi. Haftasonu hallediyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Alev yazdı:

Teşekkür ederim Çağlar Bey,

Sizden bunu duymak sevindirdi. Haftasonu hallediyorum.

estağfruurllah zaten yazılmış katkımız olsun

1-2 lt falan fazla konursa, atmosferik motorda köpümre sonucu yağlama filmi de bozulur ana kol yatak piston vs. hızxa aşınır, turbo da zaten faciaya kadar gider motor.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Alev
Çağlar Bayur yazdı:

estağfruurllah zaten yazılmış katkımız olsun

1-2 lt falan fazla konursa, atmosferik motorda köpümre sonucu yağlama filmi de bozulur ana kol yatak piston vs. hızxa aşınır, turbo da zaten faciaya kadar gider motor.

Yok Allahtan o kadar değil. 4lt yağın yarım litresini ayırdılar, demekki 3.3lt 3.4 civarı alıyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Hyundailer motorlarında standar bir ölçüde yağ yakar. 500 ile 1000 ml kadar. 

Uzun hiç durmadan 130 km hızla 3 saat gidin yağ eser miktarda eksilecektir. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

kronik mi bu?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

kronik mi bu?

Euro 6D motorlar yağ buharını yakar. 130 140 km hızlarda motor blogu içindeki yağ yaklaşık 100 dereceye ulaşır. Yağ buhar olur , emme manifodundan yakar. Lpg varsa daha fazlasını yakar .

Yağ seviyesi yüksek ise çok daha hızlı yakar. 

Oil consumption dedikleri bir durum. İnternette Hyundai oil consumption diye aratın bol bol bilgi bulursunuz 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Alev
Çağlar Bayur yazdı:

1.2 motor ise 3.6 lt diyor castrol sitesinde

1.4 olan 3.3 lt imiş Çağlar Bey. Castrol sitesinde g4fa motor için 3.6 da yazıyor 3. 3de kitapçığa baktım 3.3lt diyor. 

Ali Darbaz yazdı:

Hocam ben hiç yağ yaktığını görmedim benim motorun. 1 yıl boyunca f çizgisindeydi halen f idi cumartesi günü değişime gittiğimde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Alev yazdı:

1.4 olan 3.3 lt imiş Çağlar Bey. Castrol sitesinde g4fa motor için 3.6 da yazıyor 3. 3de kitapçığa baktım 3.3lt diyor. 

Hocam ben hiç yağ yaktığını görmedim benim motorun. 1 yıl boyunca f çizgisindeydi halen f idi cumartesi günü değişime gittiğimde. 

O öyle kolay kolay anlaşılmaz. Ben aylık yağ cubuğu resmi çekerdim. Milim milim eksilirdi. Senede 400 mili litre eksiliyor ortalama. Bakımdan bakıma yağ biraz çok koyarlarsa, kısa zamanda fazla yağda eksilirdi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...