Mehmet Alev 21 Eylül 2020 Yazar Paylaş 21 Eylül 2020 (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: O öyle kolay kolay anlaşılmaz. Ben aylık yağ cubuğu resmi çekerdim. Milim milim eksilirdi. Senede 400 mili litre eksiliyor ortalama. Bakımdan bakıma yağ biraz çok koyarlarsa, kısa zamanda fazla yağda eksilirdi. Hocam bu benim resimdeki yağ ortalama 200ml fazla. bir yılda bundan daha fazla inecek diyorsunuz siz. ben ise 1 yılda sabit çizgide dedim. her motor yakmıyordur belki. hatta minimum maksimum arası genelde 1 litre oluyor. Onun yarısı kadar inecek diyorsunuz bir bakıma. bu fark edilmeyecek bir fark değildir ki. 21 Eylül 2020 tarihinde Mehmet Alev tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Alev 27 Eylül 2020 Yazar Paylaş 27 Eylül 2020 (düzenlendi) Tam olarak bu kadar yağ çıktı fazla. Ortalama 750ml Aradım yaptırdığım yeri sordum, başka bişe var süzdük iyice diyor, sabaha kadar beklese 100ml süzülmezdi diyor. Anlamadım ben tam bu işi. Bir de yağ siyah 1 haftalık daha. Çubukta sarı dibi böyle. 27 Eylül 2020 tarihinde Mehmet Alev tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 27 Eylül 2020 Paylaş 27 Eylül 2020 Tam olarak bu kadar yağ çıktı fazla. Ortalama 750ml Aradım yaptırdığım yeri sordum, başka bişe var süzdük iyice diyor, sabaha kadar beklese 100ml süzülmezdi diyor. Anlamadım ben tam bu işi. Bir de yağ siyah 1 haftalık daha. Çubukta sarı dibi böyle. arada kontrol edin yine artarsa sorun var demektir yağ soğutucusu varsa o onda sorun olabilir , sekmanda sorun varsa benzin aşağı iniyor olabilir vb umarım siz de sadece ustaların fazla yağ koyma alışkanlığı olmuştur Yorum bağlantısı
Mehmet Alev 27 Eylül 2020 Yazar Paylaş 27 Eylül 2020 Levent Güzelkalp yazdı: Mehmet Alev yazdı: Tam olarak bu kadar yağ çıktı fazla. Ortalama 750ml Aradım yaptırdığım yeri sordum, başka bişe var süzdük iyice diyor, sabaha kadar beklese 100ml süzülmezdi diyor. Anlamadım ben tam bu işi. Bir de yağ siyah 1 haftalık daha. Çubukta sarı dibi böyle. arada kontrol edin yine artarsa sorun var demektir yağ soğutucusu varsa o onda sorun olabilir , sekmanda sorun varsa benzin aşağı iniyor olabilir vb umarım siz de sadece ustaların fazla yağ koyma alışkanlığı olmuştur Araç tüplü hocam. Benzinde de azalma olmaz zaten. Segmanda sorun olsa sanırım yağda yakar. Ama ne yağ yakıyor ne benzinde bir problem oluyor nede ilk aldığımkinden daha fazla yakıyor araç. Yağ soğutucusu yok diye biliyorum araçta ben. Tüm bunlara ek olarak hocam, eski yağı tam boşaltmadığını düşünüyorum ben. 3,5lt yağ koydu içinde de 300 400ml yağ kaldı gibi görünüyor. Araçta 3.3lt alıyor zaten. Yorum bağlantısı
Recommended Posts