Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Meslek lisesi Motorlu Araçlar bölümü, ardından 2 yıllık meslek yüksek okulu otomotiv teknisyenliğini bitirdim. Dgs sınavına girip 4 yıllığa tamamlamak istedim ama sınavı kazanamadım. Zaten askeriyede personel olarak kalabilmek için 4 yıllık üniversiteyi bitirmek istiyordum. İnternette bu konu ile alakalı bilgi bulamadım, 2 yıllık meslek yüksekokul Otomotiv bölümü mezunu olarak askeriyede kademe de görev alabilirmiyim ? Yeni askerlik sisteminde 2 yıllık mezunlar, askerliği yedek astsubay olarak yapabiliyormuş, benim okuldan ötürü askerliği yedek subay olarak yapıp, meslek olarak askeriyede kalma durumum varmıdır, eğer kalırsam kademede nasıl görev alabilirim ? Askeri personel olmak istiyorum, şu şartlar altında askeriyede hangi görevde çalışabilirim ? Bu konu hakkında yardıma ihtiyacım var, forumda bilgili kişilerden yorum bekliyorum. Yorum bağlantısı
Koray Demir 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Milli Savunma Üniversitesinin alım ilanlarını takip edin her sene dış kaynaktan personel temini yapıyorlar sözleşmeli astsubay olabilirsiniz. Sınıfının bakım onarım mekanize birliklerinde görev alırsınız. Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Yedek subaylık, astsubaylık talebe bağlı bir durum değil. Ben askerlik şubesine kısa dönem yapmak istiyorum diye belirtmiştim ama yedek subaylık geldi. 100 kişilik asteğmen bölüğünde isteyerek gelen 10 kişi bile yoktu. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 Koray Demir yazdı: Milli Savunma Üniversitesinin alım ilanlarını takip edin her sene dış kaynaktan personel temini yapıyorlar sözleşmeli astsubay olabilirsiniz. Sınıfının bakım onarım mekanize birliklerinde görev alırsınız. Sözleşmeli olanlar 3 yıl 9 yıl gibi sürelerde görev alıyor. Tamamen emekli olana kadar görev alabileceğim bi kademe yada görev yokmudur ? Münir Nurettin Taşova yazdı: Yedek subaylık, astsubaylık talebe bağlı bir durum değil. Ben askerlik şubesine kısa dönem yapmak istiyorum diye belirtmiştim ama yedek subaylık geldi. 100 kişilik asteğmen bölüğünde isteyerek gelen 10 kişi bile yoktu. Peki yedek astsubaylık geldiğinde, görev süresi bittiğinde askeriyede meslek olarak görev alabiliyormuyuz ? Yani yedek astsubaylıktan normal astsubaylığa geçiş oluyormu askerlik görevi bittiğinde ? Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Sözleşmeli olanlar 3 yıl 9 yıl gibi sürelerde görev alıyor. Tamamen emekli olana kadar görev alabileceğim bi kademe yada görev yokmudur ? Peki yedek astsubaylık geldiğinde, görev süresi bittiğinde askeriyede meslek olarak görev alabiliyormuyuz ? Yani yedek astsubaylıktan normal astsubaylığa geçiş oluyormu askerlik görevi bittiğinde ? İhtiyaç olması, sicil puanı ve sınavında başarılı olunursa sözleşmeli subay olarak kalınabiliyordu. Sözleşme süresiz, öyle 3 yıl 5 yıl değil. Muvazzaflık sınavına girilmezse en fazla yüzbaşıya kadar yükseliyorsun. 45 yaşlarında bölük komutanı bir yüzbaşı vardı. Harbiye bitirmeden sözleşmeli subay olmak iş değil. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 363 kısa dönem askeriydim 2016 yılında çocuklukdan baba mesleğini yaptığım için izmir bornova ulaştırma taburundaydım kademede askere gitmeden önce subede sordular lisans mezunu oldugum icin astegmenlik istiyormusun diye istemiştim fakat çıkmamıştı benim zamanımda sınavda yoktu kalkmıştı.Sana en iyi tavsiyem askere gitmeden karar verme. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 Mustafa Ayıkoğlu yazdı: 363 kısa dönem askeriydim 2016 yılında çocuklukdan baba mesleğini yaptığım için izmir bornova ulaştırma taburundaydım kademede askere gitmeden önce subede sordular lisans mezunu oldugum icin astegmenlik istiyormusun diye istemiştim fakat çıkmamıştı benim zamanımda sınavda yoktu kalkmıştı.Sana en iyi tavsiyem askere gitmeden karar verme. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Dikkate alacağım. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Harbokulu kapatıldıktan sonra herşey değişti. Eskiden zeki çocuklar askeri liseye ordan harb okuluna giderdi. Şimdi bu kalktı er olarak başlayan birisi general olabilecek. 20 sene sonra ordumuzun üst kademe durumunu hiç olumlu göremiyorum. Bunun düzeltilmesi şart. Orduda memnun olmanız için subay olmanız gerekir. Subay değilseniz "geçici" olarak düşünülebilir 5-10 yıl. Osmanlının kurmuş olduğu Kuleli Askeri lisesi kapatıldı. İnanılır gibi değil. Bir temizlik harekatı sonrası üç beş sene sonra yeniden mutlaka açılmalı. 9 Yorum bağlantısı
Koray Demir 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Peki yedek astsubaylık geldiğinde, görev süresi bittiğinde askeriyede meslek olarak görev alabiliyormuyuz ? Yani yedek astsubaylıktan normal astsubaylığa geçiş oluyormu askerlik görevi bittiğinde ? Yaş ve diğer gerekli şartları sağlıyorsanız askerlik görevini ifa ederken alımlara başvurabilirsiniz. Sınavı kazanırsanız tezkere bırakıp eğitime başlatıyorlar. MSÜ ve diğer Jandarma Sahil Güv. Akademileri ilanlarını takip etmeniz gerekiyor zaten duyuruda yazıyor silah altındakiler şu koşullarda başvurabilir diye öyle direkt olarak ben askerden sonra kalayım diye bir uygulama yok 😊 Muvazzaf subay veya astsubaylığa geçiş görevdeyken sınav ile oluyor yine. KKK uzman alımı yapmıyor uzun süredir sözleşmeli profesyonel er erbaş alıp onların arasından sınavla uzman çavuş seçiyor mesela. Mehmet Göktürk yazdı: Orduda memnun olmanız için subay olmanız gerekir. Subay değilseniz "geçici" olarak düşünülebilir 5-10 yıl. Hocam en son boşta gezen imam hatip ilahiyat mezunları için İmam Subay diye bir sınıf nasbediliyordu tasarı aşamasında kaldı galiba sonra ne oldu geçti mi bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Koray Demir 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Ebrar bi de özel değilse neden asker olmak istiyorsun? Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Dikkate alacağım.Tam size benzer durumda olan bir tanidigim askerlik sonrasi astsubay oldu,kendisiyle bi gorusup size numarasini veriyim bi gorusun Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 Mehmet Göktürk yazdı: Harbokulu kapatıldıktan sonra herşey değişti. Eskiden zeki çocuklar askeri liseye ordan harb okuluna giderdi. Şimdi bu kalktı er olarak başlayan birisi general olabilecek. 20 sene sonra ordumuzun üst kademe durumunu hiç olumlu göremiyorum. Bunun düzeltilmesi şart. Orduda memnun olmanız için subay olmanız gerekir. Subay değilseniz "geçici" olarak düşünülebilir 5-10 yıl. Osmanlının kurmuş olduğu Kuleli Askeri lisesi kapatıldı. İnanılır gibi değil. Bir temizlik harekatı sonrası üç beş sene sonra yeniden mutlaka açılmalı. Er olarak başlayan birisi nasıl general olabilecek hocam ? Temizlik kolay kolay bitmeyecek, yada başka sebeplerden dolayı temizlik bitirilmiyor. O konuda bi yorum yapamayacağım. Koray Demir yazdı: Yaş ve diğer gerekli şartları sağlıyorsanız askerlik görevini ifa ederken alımlara başvurabilirsiniz. Sınavı kazanırsanız tezkere bırakıp eğitime başlatıyorlar. MSÜ ve diğer Jandarma Sahil Güv. Akademileri ilanlarını takip etmeniz gerekiyor zaten duyuruda yazıyor silah altındakiler şu koşullarda başvurabilir diye öyle direkt olarak ben askerden sonra kalayım diye bir uygulama yok 😊 Muvazzaf subay veya astsubaylığa geçiş görevdeyken sınav ile oluyor yine. KKK uzman alımı yapmıyor uzun süredir sözleşmeli profesyonel er erbaş alıp onların arasından sınavla uzman çavuş seçiyor mesela. Ben saha'da görev almak için değil de kademe de, yani bakım bölümünde okuduğum ve yaptığım mesleğimi askeri personel olarak devam ettirmek istiyorum. Bunun mümkünatını soruyorum Koray Demir yazdı: Ebrar bi de özel değilse neden asker olmak istiyorsun? Abi özel değil anlatayım, ben hep okuduğum okulda sahip olduğum meslekte, askeriye üzerinden görev almak istedim, uçak mühendisliği, havacılık ve uzay bilimleri mühendisliği yazmıştım, tutmadı nasip olmadı. Üzerimde Türk bayrağını taşıdığım bi mevkiide çalışmak istiyorum, beylik silahım olsun, devletim için çalışayım istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Askeri Personeli olursam kendimle daha fazla gurur duyarım. Mühendis yada teknisyen olacaksam fabrikada bi patronun altında değil bayrağımın altında işçi olayım. İsmail Avcı yazdı: Ebrar Tüfek yazdı: Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Dikkate alacağım. Tam size benzer durumda olan bir tanidigim askerlik sonrasi astsubay oldu,kendisiyle bi gorusup size numarasini veriyim bi gorusun Olur çok teşekkür ederim. Ama kademeye mi girdi yoksa saha görevi mi alıyor o önemli. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Er olarak başlayan birisi nasıl general olabilecek hocam ? Temizlik kolay kolay bitmeyecek, yada başka sebeplerden dolayı temizlik bitirilmiyor. O konuda bi yorum yapamayacağım. ... burada anlatıyor: "...https://www.milliyet.com.tr/siyaset/er-olarak-baslayan-general-olabilecek-2864292" "...n Akar, “Hiçbir zaman hiç kimsenin önü tıkanmıyor. Er olarak başlayacak genç arkadaşlarımız, uzman olacak, kriterleri yerine getirdiği zaman astsubay olacak diğer kriterleri yerine getirince subay olacak sonrasında general olacak. Hiçbir engel yok. Önemli olan bireyin çalışması, kendini geliştirmesi ve katkısı yani performansı” dedi. Türk Silahlı Kuvvetlerini sivili, askeri, şehit aileleri ve gazileriyle bü" Bu adam kayırma düzeni ile kimler nerelere gelir bi tahmin et. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: burada anlatıyor: "...https://www.milliyet.com.tr/siyaset/er-olarak-baslayan-general-olabilecek-2864292" "...n Akar, “Hiçbir zaman hiç kimsenin önü tıkanmıyor. Er olarak başlayacak genç arkadaşlarımız, uzman olacak, kriterleri yerine getirdiği zaman astsubay olacak diğer kriterleri yerine getirince subay olacak sonrasında general olacak. Hiçbir engel yok. Önemli olan bireyin çalışması, kendini geliştirmesi ve katkısı yani performansı” dedi. Türk Silahlı Kuvvetlerini sivili, askeri, şehit aileleri ve gazileriyle bü" Bu adam kayırma düzeni ile kimler nerelere gelir bi tahmin et. Tahmin etmek korkutucu ve gerçekten ileride tekrardan bir yapılanma olmasından korkuyorum, tarikatlar çığırından çıktı malumunuz. Bir önceki mesajınızda "orduda memnun olmanız için subay olmanız gerekir"demiştiniz, peki sizce bu şekilde er olarak başlayıp 4 yıl uzman görev alıp astsubay sonrası subay olarak görev almaya başlamak yaklaşık 7 8 yıl sürer diye tahmin ediyorum, eğer herşey yolunda giderse tabii. Sizce değermi hocam ? Sıfırdan başlamaya değermi ? 7 Ekim 2020 tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Olur çok teşekkür ederim. Ama kademeye mi girdi yoksa saha görevi mi alıyor o önemli.Otomotiv mezunu ucak bakima girdi Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 İsmail Avcı yazdı: Ebrar Tüfek yazdı: Olur çok teşekkür ederim. Ama kademeye mi girdi yoksa saha görevi mi alıyor o önemli. Otomotiv mezunu ucak bakima girdi Bende otomotiv mezunuyum uçak bölümü okumak istedim puanım yetmedi, beni arkadaşınızla görüştürürseniz size çok dua ederim gerçekten. Tam benim istediğim şey buydu. Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Bende otomotiv mezunuyum uçak bölümü okumak istedim puanım yetmedi, beni arkadaşınızla görüştürürseniz size çok dua ederim gerçekten. Tam benim istediğim şey buydu.[emoji3]tamam yarin bi goruseyim Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Ebrar Tüfek yazdı: .. Sıfırdan başlamaya değermi ? "Kaç yaşındasın oğlum sen sıfırdan başlıyorsun" demek lazım burda. Olur tabi neden olmasın ama askerlik kafana yatarsa tercih et yatmazsa etme. önce biraz havasını al. Babam astsubay havacı idi. 25 sene sonra emekli olup üniversite okuyup avukatlık yaptı ordan bi daha emekli oldu. Yurtdışı görevlere felan da uzun süreli gitti. Askerlikte ne yukarı ne aşağı bir durum var. Öğretmenlik gibi. Öte yandan herkes görevini düzgün yapsa entrika vs olmadığında huzurlu bir ortam olarak düşünebilirsin. Tam aksi cehennem de olabilir. Bu nedenle girip test etmen lazım. Çok iyi düşünmen lazım. Subay olmadığında hep bir eksiklik olacaktır. Bunu hanımlar bile yaşarlar. Ben ordudaki görev paylaşımı ve sistematiği severim, herkesin görevi vardır. kapıda bekleyen er, görevi er olduğu için o işi yapar. babasından er olarak doğduğu için değil. Oysa gerçek hayatta hep aileden gelen sermaye etkendir. Bu bence önemli ve olumlu. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 İsmail Avcı yazdı: tamam yarin bi goruseyim Allah gökten yağdırsın, bi umut verdiniz bana Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Allah gökten yağdırsın, bi umut verdiniz bana [emoji4]Ama sunu soyliyeyim ,baban dayin bi telefon rehberlerini kurcalamaya baslasin .. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 Mehmet Göktürk yazdı: "Kaç yaşındasın oğlum sen sıfırdan başlıyorsun" demek lazım burda. Olur tabi neden olmasın ama askerlik kafana yatarsa tercih et yatmazsa etme. önce biraz havasını al. Babam astsubay havacı idi. 25 sene sonra emekli olup üniversite okuyup avukatlık yaptı ordan bi daha emekli oldu. Yurtdışı görevlere felan da uzun süreli gitti. Askerlikte ne yukarı ne aşağı bir durum var. Öğretmenlik gibi. Öte yandan herkes görevini düzgün yapsa entrika vs olmadığında huzurlu bir ortam olarak düşünebilirsin. Tam aksi cehennem de olabilir. Bu nedenle girip test etmen lazım. Çok iyi düşünmen lazım. Subay olmadığında hep bir eksiklik olacaktır. Bunu hanımlar bile yaşarlar. Ben ordudaki görev paylaşımı ve sistematiği severim, herkesin görevi vardır. kapıda bekleyen er, görevi er olduğu için o işi yapar. babasından er olarak doğduğu için değil. Oysa gerçek hayatta hep aileden gelen sermaye etkendir. Bu bence önemli ve olumlu. Hocam 22 yaşındayım, sıfırdan başlamak derken biraz önce linkini paylaştığınız şekilde er'likten başlayıp subaylığa gitmek. Askere giden arkadaşlarımdan aldığım yorumlara göre bazıları lanet ediyor, bazıları ise yata yata askerlik yaptık, eve geldik dertler sıkıntılar devam keşke askerlik 10 sene olsaydı diyorlar. Bu biraz düştüğün yere göre şans meselesi galiba. Maşallah, babanıza hayran kaldım, kendi gibi muazzam bir evlat yetiştirmiş. Askerlikte subay olduğunuzda 3 yada 4 yılda bir rütbe artışı kıdem yükselmesi oluyor ya hocam, yukarısı aşşağısı yok derken tam anlayamadım. İsmail Avcı yazdı: Ebrar Tüfek yazdı: Allah gökten yağdırsın, bi umut verdiniz bana Ama sunu soyliyeyim ,baban dayin bi telefon rehberlerini kurcalamaya baslasin .. Dayımın selamıyla yediğim ekmekten bana hayır gelmez, 2 tane hasta bakıyoruz evimizde. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Hocam 22 yaşındayım, sıfırdan başlamak derken biraz önce linkini paylaştığınız şekilde er'likten başlayıp subaylığa gitmek. Askere giden arkadaşlarımdan aldığım yorumlara göre bazıları lanet ediyor, bazıları ise yata yata askerlik yaptık, eve geldik dertler sıkıntılar devam keşke askerlik 10 sene olsaydı diyorlar. Bu biraz düştüğün yere göre şans meselesi galiba. Maşallah, babanıza hayran kaldım, kendi gibi muazzam bir evlat yetiştirmiş. Askerlikte subay olduğunuzda 3 yada 4 yılda bir rütbe artışı kıdem yükselmesi oluyor ya hocam, yukarısı aşşağısı yok derken tam anlayamadım. hep askersin ve maaşlısın. Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Ebrar Tüfek yazdı: 4 yıl uzman görev alıp astsubay sonrası subay olarak görev almaya başlamak yaklaşık 7 8 yıl sürer diye tahmin ediyorum Geçişler öyle olmuyor ne yazıkki. O sınavlar çok zor, sadece iç hizmetler kanunu kitabını görseniz yeter. Geçiş yapan personel sayısı da oldukça düşük. Ayrıca uzmandan astsubay, astsubaydan subay yapmasınlar bir zahmet. Olmuyor, tutmuyor, yakışmıyor.. Kötü örneklerini çok gördüm. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Münir Nurettin Taşova yazdı: Geçişler öyle olmuyor ne yazıkki. O sınavlar çok zor, sadece iç hizmetler kanunu kitabını görseniz yeter. Geçiş yapan personel sayısı da oldukça düşük. Ayrıca uzmandan astsubay, astsubaydan subay yapmasınlar bir zahmet. Olmuyor, tutmuyor, yakışmıyor.. Kötü örneklerini çok gördüm. +999 harb okulu ve askeri liseler kapandı. subay nasıl alacaklar ben onu çözemiyorum. dış mihraklar bile olabilir diyorum o konuda. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 Mehmet Göktürk yazdı: hep askersin ve maaşlısın. Biraz bulunduğum ortamdan uzaklaşma çabası da diyebiliriz benim bu isteğime. Yorum bağlantısı
Recommended Posts