Koray Demir 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Münir Nurettin Taşova yazdı: Ayrıca uzmandan astsubay, astsubaydan subay yapmasınlar bir zahmet. Olmuyor, tutmuyor, yakışmıyor.. Kötü örneklerini çok gördüm. Sivil kaynaktan temin edilenleri bir görün derim şükredersiniz 1 yıl askeri eğitimle teğmen çıkanlardan özellikle. Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Mehmet Göktürk yazdı: harb okulu ve askeri liseler kapandı. subay nasıl alacaklar ben onu çözemiyorum. Tekrar normal düzene döner diye umut ediyorum Hocam. Yoksa durum vahim olur. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 Münir Nurettin Taşova yazdı: Geçişler öyle olmuyor ne yazıkki. O sınavlar çok zor, sadece iç hizmetler kanunu kitabını görseniz yeter. Geçiş yapan personel sayısı da oldukça düşük. Ayrıca uzmandan astsubay, astsubaydan subay yapmasınlar bir zahmet. Olmuyor, tutmuyor, yakışmıyor.. Kötü örneklerini çok gördüm. Hulusi Akar'ın özel kalem müdürü Tuğgeneral Remzi bey, uzaktan akrabamız. Oda rütbe atlayarak o seviyeye geldi. Ben neden başaramayayım. Günümüzde "çok zor" olmayan bir yol varmıdır ? Yorum bağlantısı
Koray Demir 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Mehmet Göktürk yazdı: harb okulu ve askeri liseler kapandı. subay nasıl alacaklar ben onu çözemiyorum. dış mihraklar bile olabilir diyorum o konuda. Harp okulu açık hocam ismi değişti sadece milli savunma üniversitesi oldu kuzenim kara harp okulu birliğinde kursiyer bölük komutanı. Lise kısmının kapanması kötü oldu 13 yaşından beri disiplinize edilmiş öğrenciler mükemmel oluyordu. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 Koray Demir yazdı: Sivil kaynaktan temin edilenleri bir görün derim şükredersiniz 1 yıl askeri eğitimle teğmen çıkanlardan özellikle. Üniversiteden 2 tane arkadaşım askere gittiği gibi astsubay oldu, nasıl oldu anlamadım. Okurken otostop çeken çocuklar 1 yıl geçmeden altlarına araba çektiler. Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Hulusi Akar'ın özel kalem müdürü Tuğgeneral Remzi bey, uzaktan akrabamız. Oda rütbe atlayarak o seviyeye geldi. Ben neden başaramayayım. Günümüzde "çok zor" olmayan bir yol varmıdır ? Rütbe almak başka bir şey uzmanlıktan general olmak başka bir şey. General olmak için harp okulu sonrası akademi bitirmek gerekir. Her subayın Genel Kurmay Başkanı olma ihtimali her zaman vardır. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Mehmet Göktürk yazdı: +999 harb okulu ve askeri liseler kapandı. subay nasıl alacaklar ben onu çözemiyorum. dış mihraklar bile olabilir diyorum o konuda. Başarılı öğrencileri üniversite bitmeden burs karşılığı alabilirler hocam. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 Münir Nurettin Taşova yazdı: Rütbe almak başka bir şey uzmanlıktan general olmak başka bir şey. General olmak için harp okulu sonrası akademi bitirmek gerekir. Her subayın Genel Kurmay Başkanı olma ihtimali her zaman vardır. Ben onu örnek verdim, generallikte gözüm yok zaten, ben subay olayım daha fazlası için çok fazla uğraşacağımı zannetmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Üniversiteden 2 tane arkadaşım askere gittiği gibi astsubay oldu, nasıl oldu anlamadım. Okurken otostop çeken çocuklar 1 yıl geçmeden altlarına araba çektiler. Darbeden sonraki süreçte çok alım oldu ihtiyaç sebebiyle sürekli sınavlar açıldı. Alırsın orası kolay hele şark hizmetinde görev yapıyorsan +çift maaş. Asker olacaksan alacağın parayı düşünmeyeceksin çünkü parasının karşılığı bir görev değil yeri gelir cesaret değil üst düzey fedakarlık gerektirir. Münir Nurettin Taşova yazdı: General olmak için harp okulu sonrası akademi bitirmek gerekir. Generallik için gereken kurmaylık şartını kaldırdılar maalesef. Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Koray Demir yazdı: Generallik için gereken kurmaylık şartını kaldırdılar maalesef. Bilmiyordum yazık olmuş. Akademi mezunu bölük komutanı vardı boş vakitlerinde fransızca kitap okurdu. Diğerleri ile arasında duruş, davranış.. farklıydı. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Üzerimde Türk bayrağını taşıdığım bi mevkiide çalışmak istiyorum, beylik silahım olsun, devletim için çalışayım istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Askeri Personeli olursam kendimle daha fazla gurur duyarım. Mühendis yada teknisyen olacaksam fabrikada bi patronun altında değil bayrağımın altında işçi olayım. Ebrar senin maya sağlam maşallah bu ferasetle de yerinde olsam imkanlarımı zorlayıp şansımı denerdim mesleğe atıldıktan sonraki süreçte kapanıp çalıştıktan sonra terfini hakederek alırsın bizleri de gururlandırırsın inşallah. TSK’da ara rütbe kadrosunda ihtiyacın haddinden fazla olduğunu değerlendiriyorum. Münir Nurettin Taşova yazdı: Bilmiyordum yazık olmuş. Akademi mezunu bölük komutanı vardı boş vakitlerinde fransızca kitap okurdu. Diğerleri ile arasında duruş, davranış.. farklıydı. Son Samuray onlar kıymeti bilinmeli. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Askeri okula gerek yok. Arma, contry strike, call of duty oynayan herkes asker psikolojisine giriyor. Bende onlardan biriydim. Dağa çıkıp terorist avlıycam diye askere gittim. Önce gazımı aldılar, son alay karargah personel yazıcısı yaptılar. Gece 12 lere kadar memur gibi bilgisayar başında exel tablosu yaptım Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 Koray Demir yazdı: Ebrar senin maya sağlam maşallah bu ferasetle de yerinde olsam imkanlarımı zorlayıp şansımı denerdim mesleğe atıldıktan sonraki süreçte kapanıp çalıştıktan sonra terfini hakederek alırsın bizleri de gururlandırırsın inşallah. TSK’da ara rütbe kadrosunda ihtiyacın haddinden fazla olduğunu değerlendiriyorum. Allah razı olsun abi. Yaşım daha küçük ama bu yaşıma kadar kendimi bu konuda geliştirdim. Kendimi hep asker olarak hayal ettim, ailemde şehit var. Bende 6 yaşımdan beri askeriye koşullarına kendimi adapte etmek için uğraştım. Bi çok şeyi hallettim, bitek o yola girmek kaldı. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: Askeri okula gerek yok. Arma, contry strike, call of duty oynayan herkes asker psikolojisine giriyor. Bende onlardan biriydim. Dağa çıkıp terorist avlıycam diye askere gittim. Önce gazımı aldılar, son alay karargah personel yazıcısı yaptılar. Gece 12 lere kadar memur gibi bilgisayar başında exel tablosu yaptım Bence askeri okula gerek var, ve sınav yerine mülakat ile öğrenci alımı yapılmalı. Ayrıca askeri düzen harici benim görüşüm her ilçede, doğudaki köy korucularına benzer şekilde milis yapılanması oluşturulmalı, ellerine silah hibe edilmemeli ancak vergi indirimi yapılmalı. Çünkü bedava silah sahibi olmak isteyen herkes başvuru yapar bu durumda. Olası bi durumda eğitimli vatandaşlar bulunmalı, darbe gecesi polise kutu kutu mermi veren vatandaşlardan birisi babamın dayısının torunu idi. Cs oynayan herkes asker psikolojisine giriyor derken beni kastetmedin değilmi abi ? 1 Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Bence askeri okula gerek var, ve sınav yerine mülakat ile öğrenci alımı yapılmalı. Ayrıca askeri düzen harici benim görüşüm her ilçede, doğudaki köy korucularına benzer şekilde milis yapılanması oluşturulmalı, ellerine silah hibe edilmemeli ancak vergi indirimi yapılmalı. Çünkü bedava silah sahibi olmak isteyen herkes başvuru yapar bu durumda. Olası bi durumda eğitimli vatandaşlar bulunmalı, darbe gecesi polise kutu kutu mermi veren vatandaşlardan birisi babamın dayısının torunu idi. Cs oynayan herkes asker psikolojisine giriyor derken beni kastetmedin değilmi abi ?Mulaakat bizde baska anlamlara geliyor..bizim butun meslek dallari icin merkezii sinav olmazsa olmaz,bu kadar iş bekleyen genc varken sinavsiz bi sistem dusunulemez.suan bazi kesimler (sizi tenzih ederim) mulakati savunuyor cunku mulakati dayilari yapiyor 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 İsmail Avcı yazdı: Ebrar Tüfek yazdı: Bence askeri okula gerek var, ve sınav yerine mülakat ile öğrenci alımı yapılmalı. Ayrıca askeri düzen harici benim görüşüm her ilçede, doğudaki köy korucularına benzer şekilde milis yapılanması oluşturulmalı, ellerine silah hibe edilmemeli ancak vergi indirimi yapılmalı. Çünkü bedava silah sahibi olmak isteyen herkes başvuru yapar bu durumda. Olası bi durumda eğitimli vatandaşlar bulunmalı, darbe gecesi polise kutu kutu mermi veren vatandaşlardan birisi babamın dayısının torunu idi. Cs oynayan herkes asker psikolojisine giriyor derken beni kastetmedin değilmi abi ? Mulaakat bizde baska anlamlara geliyor..bizim butun meslek dallari icin merkezii sinav olmazsa olmaz,bu kadar iş bekleyen genc varken sinavsiz bi sistem dusunulemez.suan bazi kesimler (sizi tenzih ederim) mulakati savunuyor cunku mulakati dayilari yapiyor Abi sınav olunca da aynı dayılar soruları alıyorlar, yine aynı işin başka rengi. Ne farkı var ki. Çoğu kez şahit olduğum için söylüyorum, mülakaata göre aradaki fark %5 bile değildir torpil konusunda. Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Abi sınav olunca da aynı dayılar soruları alıyorlar, yine aynı işin başka rengi. Ne farkı var ki. Çoğu kez şahit olduğum için söylüyorum, mülakaata göre aradaki fark %5 bile değildir torpil konusunda. Yok oyle degil ,sorulari almak muthis bi organizasyon gerektirir,ama mulakatta isi halletmek bi kac telefona bakar bicok yerde.Asker olmak istiyosaniz sonuna kadar kovalayi ,istemeden o isi yapan bir suru kisi var ,onlarin hepsinden daha faydali olacaginiz kesin.Allah gonlunuze gore versin 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 İsmail Avcı yazdı: Yok oyle degil ,sorulari almak muthis bi organizasyon gerektirir,ama mulakatta isi halletmek bi kac telefona bakar bicok yerde. Asker olmak istiyosaniz sonuna kadar kovalayi ,istemeden o isi yapan bir suru kisi var ,onlarin hepsinden daha faydali olacaginiz kesin.Allah gonlunuze gore versin Çok teşekkür ederim, vazgeçmek istemiyorum ama sürekli aksilik çıkıyor. Güç bela kamuflajı giyeyim, gerisi bende. Zorluğuna katlanılacak en güzel mevkii. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Ekim 2020 Paylaş 8 Ekim 2020 (düzenlendi) Ebrar Tüfek yazdı: Bence askeri okula gerek var, ve sınav yerine mülakat ile öğrenci alımı yapılmalı. Ayrıca askeri düzen harici benim görüşüm her ilçede, doğudaki köy korucularına benzer şekilde milis yapılanması oluşturulmalı, ellerine silah hibe edilmemeli ancak vergi indirimi yapılmalı. Çünkü bedava silah sahibi olmak isteyen herkes başvuru yapar bu durumda. Olası bi durumda eğitimli vatandaşlar bulunmalı, darbe gecesi polise kutu kutu mermi veren vatandaşlardan birisi babamın dayısının torunu idi. Cs oynayan herkes asker psikolojisine giriyor derken beni kastetmedin değilmi abi ? Seni kastetmedim. Özelikle bellik tabancam olsun diye belirtmişsin, okadar çokmu silahları seviyorsun. Bir ara TSK sanal pilotları İha uçurması için eğitime çağırıyordu. Ben katılmadım mesela. Şöyle bişeyi yapacak cesaret yok bende 8 Ekim 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aydın Sert 8 Ekim 2020 Paylaş 8 Ekim 2020 Münir Nurettin Taşova yazdı: Yedek subaylık, astsubaylık talebe bağlı bir durum değil. Ben askerlik şubesine kısa dönem yapmak istiyorum diye belirtmiştim ama yedek subaylık geldi. 100 kişilik asteğmen bölüğünde isteyerek gelen 10 kişi bile yoktu. Tam aksine ben de yedek subaylık istiyordum. Hatta sınavına bile hazırlanıp tüm soruları yapmıştım, oldukça kolaydı. Fakat kısa dönem olarak görev yaptım Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 8 Ekim 2020 Paylaş 8 Ekim 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Biraz bulunduğum ortamdan uzaklaşma çabası da diyebiliriz benim bu isteğime. Askere Gitmeden Böyle Bir Karar Verme Bence Abicim . Senin Yerinde olsam ( Genç , Dinamik , Aile Kurmamış , Eli Anahtar Tutan ) Bulunduğun ortamdan uzaklaşma isteği varsa Şansımı Yurt Dışında denerdim , Özellikle Kanada Mert Gulkokan yazdı: Maalesef çok deformasyona uğradı Son yıllarda Vatanımızda deformasyona uğramayan bir yer kaldı mı? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 8 Ekim 2020 Paylaş 8 Ekim 2020 Öğretmen asker olarak yaptım. 1 eğitim öğretim dönemi. 18gün normal askerlik yaptık. Pek bir şey görmedik. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 8 Ekim 2020 Yazar Paylaş 8 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: Seni kastetmedim. Özelikle bellik tabancam olsun diye belirtmişsin, okadar çokmu silahları seviyorsun. Bir ara TSK sanal pilotları İha uçurması için eğitime çağırıyordu. Ben katılmadım mesela. Şöyle bişeyi yapacak cesaret yok bende Beylik tabancası taşımak bi şeref, diğer türlü benim evimde zaten ruhsatlı birsürü silah var. Önemli olan devletin onu sana layık görmesi. Memleket Rize, Soyad Tüfek. Silah sevgisi bizde çok ayrıdır. Bunlar ermeni askerlerine atılan mühimmatların videosu değil mi ? ben bunları yaptıktan sonra üstüne bi keyif kahvesi içerim. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 8 Ekim 2020 Yazar Paylaş 8 Ekim 2020 Levent Güzelkalp yazdı: Askere Gitmeden Böyle Bir Karar Verme Bence Abicim . Senin Yerinde olsam ( Genç , Dinamik , Aile Kurmamış , Eli Anahtar Tutan ) Bulunduğun ortamdan uzaklaşma isteği varsa Şansımı Yurt Dışında denerdim , Özellikle Kanada Abi bi yandan da doğru söylüyorsun, askeriye ortamına iyice girmeden karar vermemek gerekiyor. Benim düşündüğüm durum şu, bazen öyle biyere düşüyorsun ki askerlik bitince yerleri öpüyorsun, ben öyle biyere düşünce askeriyeden soğumamaya çalışmam gerekiyor. Belkide çok bunalacağım memleketimde iş yapacağım bilemiyorum ki. Mert Gulkokan yazdı: Aileden geliyor silaj sevigisi demek Benim babam emekli albay beylik tabancasını evde parçalara ayırıp her parçasını farklı yerde saklardı ki kimse ulaşıp başına iş almasın derdi Madem silaha bu kadar heveslisin sözleşmeli er olabilirsin tabi ne aileni görebilirsin ne de dağdan şehire inebilirsin Abi sözleşmeli er olmak istemiyorum, ülkem kadar ailem de önemli. Mesai saati şeklinde çalışabileceğim bir yol arıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Ekim 2020 Paylaş 8 Ekim 2020 Koray Demir yazdı: ..kuralların halen yürürlükte olması lazım zira değil .. Şu an önce tecavüz et sonra evlenirsin modeli uygulanıyor hukuk olarak her alanda. Yorum bağlantısı
Recommended Posts