İçeriğe Yönlendir

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında

Mustafa Resül Kara

Recommended Posts

Çağrı Alaf

Sigortacılık sistemi, sistemin içerisindeki tüm mercilere fayda sağlayacak nadir yapılardan birisi. Bu, hemen dünyanın tüm ülkelerinde aynı olsa da Amerikan vahşi kapitalizmi ve sosyal devlet anlayışının eksikliği Amerika'yı bir istisna yapıyor. Türkiye'de de yurtdışında da operasyonlar geçirdim başıma gelmeyen kalmadı acillik vesaire oldum kanama / kırık sebepli. Hiç sıkıntı yaşamadım, sigorta şirketleri de ne istesem yaptılar. Bu sigortacılık işi Avustralya'da daha iyi gibi sanki, en azından kapsamalar daha geniş ya da bir hak var ise sonuna kadar kullanıyorsun sistem çok hızlı işliyor, telefon aramalarına bile gerek yok CRM çok değer gördüğünden sadece mail ile işini çözüyorsun vesaire ancak yine de Amerika'dan katbekat iyidir .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağrı Alaf yazdı:

Sigortacılık sistemi, sistemin içerisindeki tüm mercilere fayda sağlayacak nadir yapılardan birisi. Bu, hemen dünyanın tüm ülkelerinde aynı olsa da Amerikan vahşi kapitalizmi ve sosyal devlet anlayışının eksikliği Amerika'yı bir istisna yapıyor. Türkiye'de de yurtdışında da operasyonlar geçirdim başıma gelmeyen kalmadı acillik vesaire oldum kanama / kırık sebepli. Hiç sıkıntı yaşamadım, sigorta şirketleri de ne istesem yaptılar. Bu sigortacılık işi Avustralya'da daha iyi gibi sanki, en azından kapsamalar daha geniş ya da bir hak var ise sonuna kadar kullanıyorsun sistem çok hızlı işliyor, telefon aramalarına bile gerek yok CRM çok değer gördüğünden sadece mail ile işini çözüyorsun vesaire ancak yine de Amerika'dan katbekat iyidir .

insan denen varlık aç gözlü olduğu için sigorta şirketleri kendi halinde bırakılırsa vahşi kapitalizmin bizzat kendisi olur. Her patron çok para gelsin. Ama hiç harcama yapmayayım der. 

devletin rolü burada çok önemli. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

insan denen varlık aç gözlü olduğu için sigorta şirketleri kendi halinde bırakılırsa vahşi kapitalizmin bizzat kendisi olur. Her patron çok para gelsin. Ama hiç harcama yapmayayım der. 

devletin rolü burada çok önemli. 

Şirketlerin bu noktada her sene kar oranlarını artırmaya çalışmaları bir etken. Adam bu sene %10 daha fazla kazanacağım diyor, e iyi de senin müşterilerini %10 artırma ihtimalin yok 1 senede, kar oranın nasıl artacak? İşin içine karanlık şeyler giriyor sonra. İşte tam bu noktada dediğin gibi devlet "Hop hemşerim nereye?" derse her şey güzel olur. 

Ben trafik kazası geçirdikten sonra yurtdışında 2 kere trafik denetleme şubesinden arandım. Bu şube sürecin nasıl gittiği hakkında bilgi toplar. Bir mağduriyetiniz var mı? İyileşme süreci nasıl ilerliyor vesaire gibisinden sorular soruldu. Ancak sonra Neden bu kadar uzun sürdü iyileşmen? Yoksa sigortadan boş yere para mı alıyorsun? diye sorular da sordular. Çünkü çalışamadığım için kazadan önce kazandığım miktarı kazadan sonra tıpkı çalışıyorum gibi sigorta bana ay ay ödemek zorunda.

Yani sigortaların da, müşterilerin de birbirlerinin kanını emmesine izin vermiyorlar. Madalyonun 2 yüzünün de hakkı korunuyor. Sanki bizim millete yürü desen yürümeyecek. Şirketlerin başlarındaki insanlar da toplumdan birileri, sen ben. Bizim ülkede iPhone modellerin garantileri sınırlandırıldı. Bazı uyanıklar garanti bitmesine 1 hafta kala zorla, tehditle batarya değiştirtiyordu servise. Apple sonra o zaman size insanlık yaramıyor deyip servisin kalitesini ve sınırlarını limitledi. Ne göndersen kullanıcı hatası diyorlar. Hatırlayan hatırlar iPhone 6 zamanı böyle değildi. Uluslararası garanti sisteminden çıkarılan nadir ülkelerden de birisiyiz. Yani kimseyi kendi haline bırakmayacaksın, hukuk bu yüzden var, peki hukuk devleti? Henüz denk gelemedik şükür. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...