İçeriğe Yönlendir

NVİ Adres Değişikliği

Harun Kocaçalışkan

Recommended Posts

Harun Kocaçalışkan

Merhaba,

Annem Babam kentsel dönüşüm nedeniyle yeni yapılan evlerine taşındılar. Boşalttıkları kiradaki eve de başkası taşındı. Nüfustan mesaj gelmiş adres bildirimi yapmalısınız diye.

Şimdi yeni taşındıkları eve E-devlet'ten adres bildirimi yapmaya çalışıyorum ancak İskan henüz alınmadığı için bu adresi kabul etmiyor.

Köydeki eve değişiklik yapayım dedim bu sefer de beyan edilen adreste oturan olmamalıdır diyor. Muhtemelen rahmetli dedem görünüyordur çünkü elektrik faturası hala onun adına (30 sene önce vefat etti)

Bari kendi evimin adresini göstereyim dedim. Yanıma taşındılar gibi. Bu sefer yine beyan edilen adreste oturan olmamalıdır diyor.

Bunun ayrı bir prosedürü mü var? Hepimiz aynı evde kalamıyor muyuz? Önce evi boşaltalım sonra geri mi taşınalım anlamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Merhaba,

Annem Babam kentsel dönüşüm nedeniyle yeni yapılan evlerine taşındılar. Boşalttıkları kiradaki eve de başkası taşındı. Nüfustan mesaj gelmiş adres bildirimi yapmalısınız diye.

Şimdi yeni taşındıkları eve E-devlet'ten adres bildirimi yapmaya çalışıyorum ancak İskan henüz alınmadığı için bu adresi kabul etmiyor.

Köydeki eve değişiklik yapayım dedim bu sefer de beyan edilen adreste oturan olmamalıdır diyor. Muhtemelen rahmetli dedem görünüyordur çünkü elektrik faturası hala onun adına (30 sene önce vefat etti)

Bari kendi evimin adresini göstereyim dedim. Yanıma taşındılar gibi. Bu sefer yine beyan edilen adreste oturan olmamalıdır diyor.

Bunun ayrı bir prosedürü mü var? Hepimiz aynı evde kalamıyor muyuz? Önce evi boşaltalım sonra geri mi taşınalım anlamadım.

Şöyle yap;

Senin adrese taşınacak olanlar ile birlikte nüfusa git.Misafir kalacaklar benim adresde görüneceklerde.Onları senin adrese işlerler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

E-devlet yerine  Nüfus müdürlüğünden halledin. 2 ay önce taşındım. E devlette halledemeyip Nüfus müdürlüğünde 10 dakikada çözdüm. Benzer bir hata vermişti e devlet

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Bir kaç ay önce aynı işlemi yaptığım için anlatayım. 

İskan alınmadığı için inşaat görünüyor e-devletten yapamazsınız.

Nüfus müdürlüğüne gidecek orada oturduğunu beyan edecek. elinde tapu veya doğalgaz faturası vs. yoksa yazılı dilekçe ile beyanda bulunacak.

Polis gelip evde oturduklarını kontrol ediyor ve evde oturduğunu teyit edip nüfus müdürlüğüne veriyor. Bütün bu işlemler 1 hafta sürüyor.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Şimdi görüştüm yapanlarla. Belediye mali işlerinden bir kağıt alıyormuşuz. O kağıtla nüfusa gidiliyor oradan hallediliyormuş.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Şimdi görüştüm yapanlarla. Belediye mali işlerinden bir kağıt alıyormuşuz. O kağıtla nüfusa gidiliyor oradan hallediliyormuş.
Aynen. Belediye işini yazmayı unutmuşum. Kat irtifakı olan dairede oturuyorum. Belediyeden kağıt aldım gittim.
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Çağlar Bayur yazdı:

muhtarlardan yapılamıyor mu?

İkametgah değişikliği işlemi artık muhtarlıklardan yapılamıyor abi, nüfus müdürlüğünden yapılıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emin Önal yazdı:

İkametgah değişikliği işlemi artık muhtarlıklardan yapılamıyor abi, nüfus müdürlüğünden yapılıyor.

muhtarlar da bitti desene

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Çağlar Bayur yazdı:

Külliyen bittiler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Babanız ile nüfus müdürlüğüne gidip babanız ve annenizin ikametini sizin adresinize aldırabilirsiniz. Bu işlem edevletten yapılamıyor diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
(düzenlendi)

Merhaba,

şöyle söyleyeyim.  adresinizi boş bir daireye taşımalısınız aksi takdirde olmaz.  Edevletten bunu yapamazsanız. nasıl yaparsınız. kimliğinizle nufüs müdürlüğüne gidip anne babamı benim eve taşırmısınız diyorsunuz hemen hallediveriyorlar. 

ben anne babamı bu şekilde yaptırdım. annem babam yanımda değildi. 

kimliklerinizi yanınıza almayı unutmayın. 

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

iskansız bir sürü yeni apartman var? yani şimdi bunlara taşınmak kağıt üstünde mümkün değil mi? vardır bir yolu?

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

iskansız bir sürü yeni apartman var? yani şimdi bunlara taşınmak kağıt üstünde mümkün değil mi? vardır bir yolu?

iskansız yapıların suyu elektriği doğalgazı tek bir sayaçtan oluyor.  müteahitin üstüne sayaç. bölüşüyorlar.  daire başı nasıl kullanıldığı sistem var.

benim kayınpederler bu şekilde kullanıyor.  12 daire var full çakılı. müteahitlerde adam olacaklarda iskanları alacaklar. nerdeee.

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ümit Türk yazdı:

benim kayınpederler bu şekilde kullanıyor.

eve nasıl taşınmışlar sorun orada, adresi kaydettiremiyor

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Çağlar Bayur yazdı:

eve nasıl taşınmışlar sorun orada, adresi kaydettiremiyor

Bende daha almadım ama sanırım Harun beyin dediği gibi Çağlar abi. Oturduğum eve, iskan yok. Ben çocuğun okul kaydı için mecburen Yeşilköy'de bir adrese aldım. Bi ara gidip geri almam lazım bakalım ne diyecekler.

Bu arada sadece çocuğu geçireyim dedim misafir olarak, eskisi değilmiş komple aileyi taşıdılar.

Ümit Türk yazdı:

iskansız yapıların suyu elektriği doğalgazı tek bir sayaçtan oluyor.  müteahitin üstüne sayaç. bölüşüyorlar.  daire başı nasıl kullanıldığı sistem var.

benim kayınpederler bu şekilde kullanıyor.  12 daire var full çakılı. müteahitlerde adam olacaklarda iskanları alacaklar. nerdeee.

Bizim iskan yok ama doğalgaza kendi aboneliğimiz var. Herkesin faturası kendi adına geliyor ama elektrik ile su dediğiniz gibi.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş
Çağlar Bayur yazdı:

Arada külliyeye yemeğe gidiyorlardı covid kesti, silah ruhsatı alma hakları var diye biliyorum, bir de Tayland a moral motivasyon gezisi verseler, dadından yinmez. 😍

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...