Mert Emre ŞAMCI 29 Ekim 2020 Paylaş 29 Ekim 2020 Gün geçmiyorki biz iyileştirme çalışmaları yaptıkça bu arkadaş saçma şeyler yapmasın. Çakma kapak yüzünden aracım 2 kere su atmıştı. Bu olaylardan sonra rölantide gaz verince veya düşük viteslerde 2.500 devir civarlarına gelince su şıkırtıları geliyordu. Sanki motor su dolu bir haznenin içinde çalışıyormuş gibi. Uzun zamandır bu olay yok idi. Antifrize'i tamamen değiştirdim. Shell'in content diye kırmızı antisi ile. Ford Özel servisteki usta, aracın havası alındı artık, zaten o kendi kendine alıyor falan dedi. O günden bugüne bu su sesini ilk bugün duydum. Aracı ilk aldığım zaman bujilerin altından oluk oluk yağ çıkmıştı. Daha 100 km önce kompresyon testi yapıldı o zaman bujilerin altından bir şey çıkmadı gerçi ama, acaba dedim yine oralar yağ doldu da gaza basınca onlardan mı geliyor. Yine çok uzun zamandır yedek su deposu kapağını açmıyordum. Bugün açtığımda değişik renkte bir hal almış gibiydi. Normalde pembemsi kırmızı, kab dışından da belli oluyor zaten. Acaba dedim araç suya yağ mı karıştırmış. Bu depodaki sıvıda yağ var mı? Su sesi sanki bu sefer aracın önünde, sağdan sola soldan sağa dolanıp dümdüz arkaya doğru ilerliyor gibi geldi. Yine bir şekilde hava yapmış olabilir mi? Sorunu ne bu arkadaşın... Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 29 Ekim 2020 Paylaş 29 Ekim 2020 hava yapmıştır suda yağ olursa araba soğukken baktığınızda suyun üst tarafında yağ tabakası oluyor zaten. bana motordaki pastan rengi değişmiş gibi geldi. Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI 29 Ekim 2020 Yazar Paylaş 29 Ekim 2020 (düzenlendi) Mehmet Cihat yazdı: hava yapmıştır suda yağ olursa araba soğukken baktığınızda suyun üst tarafında yağ tabakası oluyor zaten. bana motordaki pastan rengi değişmiş gibi geldi. Peki mesela ne oluyorda bu hava yapıyor hocam? Canımı sıkılıyor da ben hava yapayım bi diyor. Ne oluyo yani. Neyin sonucunda hava yapası geliyor. Vallahi sıkıldım ya. Her şeyine bakıyorum özenle kullanıyorum bakım aksatmam ekstra her gerekeni yapıyorum şöyle bi üst üste 20 gün rahat binsem ondan sonra her 21. gün motor yese yine tamam diyicem 29 Ekim 2020 tarihinde Mert Emre ŞAMCI tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 29 Ekim 2020 Paylaş 29 Ekim 2020 daha önce havası alındığından %100 eminseniz geriye genleşme kapağı veyahutta sistemin bir kelepçeden vs hava alma ihtimali geliyor benim aklıma Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI 29 Ekim 2020 Yazar Paylaş 29 Ekim 2020 Mehmet Cihat yazdı: daha önce havası alındığından %100 eminseniz geriye genleşme kapağı veyahutta sistemin bir kelepçeden vs hava alma ihtimali geliyor benim aklıma Kısa zamanda ağır ve periyodik bakıma girecek zaten. Ustaya söylerim bu durumu da. Bakalım ne olacak. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Benim 2003 fiestamda da aynı problem oluşuyordu. Kapak açık vaziyette arabayı çalıştırın ve bekleyin daha sonra fanı 5. kademeye ve sıcak tarafa alarak fanı çalıştırın. Su ısınmaya başladıktan sonra buharlaşma meydana geldikten sonra genleşme kabının kapağını kapatın. Su eksilirse tekrar su ilave edin. Bunu ustanın yapması belki daha sağlıklı olabilir. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Eksildikçe su ilave edin, aracı kullanmaya da devam edin, zamanla kendi kendine geçer. Su ilave işlemi bittikten sonra ve ses kesildiği zaman antifiriz oranını yeniden ölçtürün. Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI 30 Ekim 2020 Yazar Paylaş 30 Ekim 2020 Hasan Karabekiroglu yazdı: Eksildikçe su ilave edin, aracı kullanmaya da devam edin, zamanla kendi kendine geçer. Su ilave işlemi bittikten sonra ve ses kesildiği zaman antifiriz oranını yeniden ölçtürün. Bu şekilde kullanmanın rahatsız edici ses dışında araca %0.1 bile olsa bir zararı var mıdır hocam? Arif Aykın yazdı: Benim 2003 fiestamda da aynı problem oluşuyordu. Kapak açık vaziyette arabayı çalıştırın ve bekleyin daha sonra fanı 5. kademeye ve sıcak tarafa alarak fanı çalıştırın. Su ısınmaya başladıktan sonra buharlaşma meydana geldikten sonra genleşme kabının kapağını kapatın. Su eksilirse tekrar su ilave edin. Bunu ustanın yapması belki daha sağlıklı olabilir. Bakıma girecek araç ağır ve periyodik. O sıra yaptırayım. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Mert Emre ŞAMCI yazdı: Bu şekilde kullanmanın rahatsız edici ses dışında araca %0.1 bile olsa bir zararı var mıdır hocam? Daha önce başımızdan geçti, emin olun dış etkenler dediğiniz orandan fazlaca zarar veriyor araca. Ha yok kafanız da soru işaretleri var ise servise gidip yaptırabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 (düzenlendi) Mert Emre ŞAMCI yazdı: Gün geçmiyorki biz iyileştirme çalışmaları yaptıkça bu arkadaş saçma şeyler yapmasın. Çakma kapak yüzünden aracım 2 kere su atmıştı. Bu olaylardan sonra rölantide gaz verince veya düşük viteslerde 2.500 devir civarlarına gelince su şıkırtıları geliyordu. Sanki motor su dolu bir haznenin içinde çalışıyormuş gibi. Uzun zamandır bu olay yok idi. Antifrize'i tamamen değiştirdim. Shell'in content diye kırmızı antisi ile. Ford Özel servisteki usta, aracın havası alındı artık, zaten o kendi kendine alıyor falan dedi. O günden bugüne bu su sesini ilk bugün duydum. Aracı ilk aldığım zaman bujilerin altından oluk oluk yağ çıkmıştı. Daha 100 km önce kompresyon testi yapıldı o zaman bujilerin altından bir şey çıkmadı gerçi ama, acaba dedim yine oralar yağ doldu da gaza basınca onlardan mı geliyor. Yine çok uzun zamandır yedek su deposu kapağını açmıyordum. Bugün açtığımda değişik renkte bir hal almış gibiydi. Normalde pembemsi kırmızı, kab dışından da belli oluyor zaten. Acaba dedim araç suya yağ mı karıştırmış. Bu depodaki sıvıda yağ var mı? Su sesi sanki bu sefer aracın önünde, sağdan sola soldan sağa dolanıp dümdüz arkaya doğru ilerliyor gibi geldi. Yine bir şekilde hava yapmış olabilir mi? Sorunu ne bu arkadaşın... hava var araçta. tapaları kontrol ettirin. çürümüş olabilirler. 30 Ekim 2020 tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Kalorifer peteğind hava kalmış olabilir, motor ısınınca fanı açın, su kapağı da açık olsun. Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI 31 Ekim 2020 Yazar Paylaş 31 Ekim 2020 (düzenlendi) Selçuk Bakış yazdı: Kalorifer peteğind hava kalmış olabilir, motor ısınınca fanı açın, su kapağı da açık olsun. Su kapağını açar isem su fokurdayıp taşmaz mı? Soğuk iken açık bıraksam tamamen ısınınca kendi fokurdayıp taşmayacak mı? Veya sıcakken hafif hafif havasını alıp açsam açma sonrası taşmaz mı? Son olarak sizce bu antifrizi kullanmaya devam edeyim mi? Yoksa yenisiyle tekrar yenilemeli miyim? Hafif paslı antifiriz sorun yaratır mı 31 Ekim 2020 tarihinde Mert Emre ŞAMCI tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Antifriz dursun, aracı çalıştırın kapağını açın, motor uygun sıcaklığa gelince kaloriferi açın, su eksilirse tamamlayın. Taşma olmaz, taşma olması için kaynama olması gerekir, aracı kullandıktan sonrada kapağı dikkatlice açabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI 1 Kasım 2020 Yazar Paylaş 1 Kasım 2020 Selçuk Bakış yazdı: Antifriz dursun, aracı çalıştırın kapağını açın, motor uygun sıcaklığa gelince kaloriferi açın, su eksilirse tamamlayın. Taşma olmaz, taşma olması için kaynama olması gerekir, aracı kullandıktan sonrada kapağı dikkatlice açabilirsiniz. 103 derecede fan açıyor araç. 103 de kaynamaz mı antifiriz hocam? Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 Mert Emre ŞAMCI yazdı: 103 derecede fan açıyor araç. 103 de kaynamaz mı antifiriz hocam? Kaynamaz Yorum bağlantısı
Recommended Posts