İçeriğe Yönlendir

Evde Kedi Beslemek

Hamit inan

Recommended Posts

Ersen Tapan
Furkan Avcı yazdı:

bu arada biz bir eğitim seti kullandık, ortalığa burası benim bölgem diye saldıkları haricinde klozete yapıyor büyük/küçük.

Tavsiye ederim, kum vs uğraşılacak iş değil.

Sifonuda çekiyorsa sevdim bunu :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Furkan Avcı yazdı:

bu arada biz bir eğitim seti kullandık, ortalığa burası benim bölgem diye saldıkları haricinde klozete yapıyor büyük/küçük.

Tavsiye ederim, kum vs uğraşılacak iş değil.

Tuvalette karşılaşmıyor musunuz :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Tuvalete girerken cep telefonunu da alıyor mu yanına. Alıyorsa hiç çıkmaz ordan :D

Biz köpekçiyiz. Sabah akşam dışarı çıkmaları bazen insanı zorluyor ama o da aileden. (pazar sabahı herkes uyurken 07.00 de kalkıp çişe çıkmak, hele kışın ? )

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Önder Özcan yazdı:

pazar sabahı herkes uyurken 07.00 de kalkıp çişe çıkmak, h

Neyse en azından katı olanlar sıcak sıcak elleri ısıtır poşetin üstünden. :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Kedi işi şans işi. Arkadaş sokaktan yavru kedi sahiplendi. Kedi büyüdü, hem çok agresif hem de sebepsiz ısırıyor, sonra kaçıp saklanıyor. Isırmasına engel olamadı ama gülü seven dikenine katlanıyor. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ersen Tapan yazdı:

Neyse en azından katı olanlar sıcak sıcak elleri ısıtır poşetin üstünden. :crazy:

Katısı iyi. Yumuşak olunca temizlemek de dert :crazy:

Valla o kadar çok seviyorum ki, istiyorsa gelsin üstüme sı.sın. Sağlıkla sı.sın, hep mutlu olsun, daha başka bi şey istemem. Kanlı ishal geçirdiği için hayvanın b.kunu az kurcalamadık. Ölümlerden döndü, resmen azrail'in elinden aldık, o yüzden istiyorsa üstüme de yapabilir.

Çocuğum yok belki ama, ne demek olduğunu iyi bilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Yıldız 1 yazdı:

Arkadaşlar merhaba. Eşimle evde kedi beslemeye karar verdik.
Tekirler çok hoşuma gidiyor. Küçük yavrulardan sahipleniriz diyorum. 
Bu konuda tecrübe sahibi olan arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var. 
Dişi ,erkek, tuvalet alışkanlığı, aşısı, hastalığı, huyu suyu v.s. pek fikrim ve bilgim yok. O yüzden yorumlarınız önemli :) 

Tekirler genelde çok zeki olmaz ama çok uyumlu ve sahiplerine düşkün olur.

Beyaz kediler genelde çok gergin ve arıza olurlar

Siyah kediler çok zeki girişken uyumlu ve konuşkan olurlar ancak siyah hayvanların salyaları alerjik bünyelerde kızarıklık yapıyor

Sarı kediler oldukça akıllı olurlar

Gri kediler karakterli olur genelde

Siyah Beyaz kediler çok akıllı ve cesur oluyorlar

Üç renkli kediler hep dişi olur

Hangisi olursa olsun, patolojik bir durum yoksa yada ciddi travmalar geçirmediyse yetişkin kedi de alınıp eğitilebiliyor.

Hepsi candır itinayla kulak ve burunları ısırılır tabi sonrası belli :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Ersen Tapan yazdı:

Onu öğrenmedi üç kağıtçı :D

Sani Gerşon yazdı:

Tuvalette karşılaşmıyor musunuz :D

Her daim... ama sebebi başka: Bizden biri ne zaman tuvalete gitse, adam gelip kapıyı yumrukluyor illa içeri girecek. Girince de gelip 1 metre mesafede o meşhur ön patileri katlayıp oturuyor. Sebebini öğrendiğimde çok duygulanmıştım :D Kediler en güvensiz ve savunmasız anı boşaltım işlemi yapma anı olarak gördüğünden gelip bizi korumaya alıyormuş, malum işi yaparken başımıza bir şey gelmesin diye :D bende gidip onu bekliyorum yaparken rahat yapsın diye :) 

Fatih Evcin yazdı:

klozeti ayrıdır :)

ortak kullanıyoruz, evde sıra kültürü hakim :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Ersen Tapan yazdı:

Sifonu da çekiyorsa sevdim bunu :D

Kedi mi köpek mi tam hatırlamıyorum ama bir videoda görmüştüm. Klozetin rezervuarı yandan basmalıydı ve işi bittikten sonra patisiyle bastırıp suyu boşaltıyordu. Bunun tek kötü tarafı, eğer su boşaltmayı oyun haline getirirlerse işte o zaman fena :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Efe Özer

Önce olacakları anlatayım.

Yavruyken çok tatlı olacak. İlk 3-4 ay uyum sürecinde sakin ve mutlu bir hayatınız olacak. Sonra palazlanmaya başladıkça evi keşfetmeye başlayacak. Nerede didilecek halı var, nerede sokulup uyuyacak kazak var ,nerede gıda bol bulunur nerede saklanılır gibi bütün stratejik önem arz eden bölgeleri erkenden hafızasına kazıyacak. İlerleyen aylarda tırnaklar uzamaya başladıkça evde serilen bütün halılar yavaş yavaş kalkacak ,oturma guruplarının üstüne pikeler serilecek. Hatta önlemlerin yeterli gelmediği anlaşılınca kontrollü giriş çıkışlar başlayacak. İlk yaşının akabinde daha önce hiç duymadığınız bir ses, bir daha asla unutulmamak üzere hayatınıza girecek ,GIRNAV, ta ki veterinere ücretini takdim edip ameliyat ettireceğiniz zamana kadar. Tabi bu süreçler yaşanırken hayvan strese girdikçe bağıracak bağırdıkça da tüyleriyle üstünde gezindiği her nesneden intikamını fazlasıyla alacak. Veterinere durum anlatılır anlatılmaz hemen karşınıza vmp isimli o mucize ilaç çıkacak. Ya işe yarar mı ki diye içinizden düşünürken yanına birde tamamlayıcı tedavi olarak tıraş teklifi sunulacak. İlk tıraş dan sonrası olay bağımlılığa dönüşüp yaklaşık 3-4 ayda bir veteriner ziyaretleriniz tekrarlanacak hatta aşı ve parazit zamanlarıyla birlikte kombine edilip sık sık veterinere gidilmesin diye planlar yapılacak. Bu süreçte kediniz size darbe yapıp kendisini evin reisi ilan edecek. Gecenin 3 ünde üstünüzde dans etmeye ,sürgülü kapaklı dolapların içinde oyunlar oymaya ,arkanızı döner dönmez tezgahlarda maraton koşularına filan başlayacak. Ayrıca ameliyat sonrası iştahı hızla artan kediniz bütün hıncını mamadan çıkartıp daha fazla vermemek için inatlaştığınızda ayağınıza dişleriyle küçük dokunuşlara ,sürekli tepenizde sesli ve görsel serzenişlere ,yatakların üstünde küçük sürprizler bırakmaya kadar bir çok sevimli aktiviteyle sizinle etkileşimde olacak. Siz ne kadar kızsanız da o sizi anlamış gibi davranıp arkanızı döner dönmez bildiğini uygulayacak Çiçeklerin yaprakları seyrelecek ,kupanızdaki su miktarı azalacak ,masanızdaki değerli eşyalar teker teker kaybolcak,1 haftadır uğraştığınız sunumunuzun dosyası kendi kendine yok olacak. Suç üstü yapıp balkona atacak kadar yetenekliyseniz balkon kapısının camını tırnağıyla kazıyıp kendi resitalini vermeye başlayacak.

Bence bu kadar bilgi yeterli. Hala konuyu silip forum üyeliğinizi iptal ettirmediyseniz başka sorularınıza da cevap verebilirim?

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Sanırım gözden kaçırdı arkadaşlar, ilk önce sen, eşin ve evde yaşayan diğer hane halkına alerji testi yaptırın. 

Dişi (erkek ise de bir iki kere çiftleştirip kısırlaştırabilirsiniz) tercih sebebi. 

Evdeki eşyaları gözün görmeyecek

Çabi nin dediği gibi onu bir birey olarak düşünmen gerekekecek, daha doğrusu ev sahibi olarak.. 

Olumsuz yanları çok ancak iş sevgi den geçiyor. Seviyorsan ne yaparsa yapsın senin için önemli olmaz ve her zorluğun da katlanırsın. 

Köpekler gibi itaatkar hayvanlar olmadığı için biraz arıza ları olabilir. 

Bir kutu kum bir az yemek o kadar. Kendisi yaşantısını sürdürüyor zaten. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Budak
(düzenlendi)
Furkan Avcı yazdı:

Kediler en güvensiz ve savunmasız anı boşaltım işlemi yapma anı olarak gördüğünden gelip bizi korumaya alıyormuş, malum işi yaparken başımıza bir şey gelmesin diye :D 

Valla senin ki iyiymiş, sen yazınca geçen gördüğüm adaşının twiti geldi aklıma (Yanlış anlamazsın umarım yorumun seninle ilgisi yok) 

jvG1pM.jpg

tarihinde Ömer Budak tarafından düzenlendi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Ömer Budak yazdı:

Valla senin ki iyiymiş, sen yazınca geçen gördüğüm adaşının twiti geldi aklıma (Yanlış anlamazsın umarım yorumun seninle ilgisi yok) 

Tespiti yapan değilim :D :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım

Evin tek çocuğu olduğum için bebelikten beri hep kediyle büyüyen biriyim. Şuan hanımın alerjisi yüzünden maalesef eve götüremiyorum. Ama dükkanın içinde bir adet, dükkanın dışında da bir sürü beslediğim kedim var. 

Tuvaletini tuvalete alıştırırım hep. Şuanki de dükkandaki tuvaletin deliğine denkgetirir, çoğu müşteri bile bunu beceremezken :D Hatta biri varsa öküs gibi kapıyı kapatmadan ihtiyacını gideriyorsa bekler kapının önünde, sonra girer halleder işini :)

Kedi beslemek için en önemli soru bir ömür boyu bakabilecek miyim sorusudur? Aslında saçma birşey, evladınız gibi gördükten sonra hem kızılır hem sevilir. 

Bir de parayla marayla satılan ırklardan uzak durun, herkes uzak dursun ki bu piyasa ölsün, yolda belde yavru görürseniz çirken güzel demeden kaptığınız gibi eve götürün ve bir 10 yıl kafadan birlikteliğin keyfini çıkarın. 

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
Hakan Tarım yazdı:

Evin tek çocuğu olduğum için bebelikten beri hep kediyle büyüyen biriyim. Şuan hanımın alerjisi yüzünden maalesef eve götüremiyorum. Ama dükkanın içinde bir adet, dükkanın dışında da bir sürü beslediğim kedim var. 

Tuvaletini tuvalete alıştırırım hep. Şuanki de dükkandaki tuvaletin deliğine denkgetirir, çoğu müşteri bile bunu beceremezken :D Hatta biri varsa öküs gibi kapıyı kapatmadan ihtiyacını gideriyorsa bekler kapının önünde, sonra girer halleder işini :)

Kedi beslemek için en önemli soru bir ömür boyu bakabilecek miyim sorusudur? Aslında saçma birşey, evladınız gibi gördükten sonra hem kızılır hem sevilir. 

Bir de parayla marayla satılan ırklardan uzak durun, herkes uzak dursun ki bu piyasa ölsün, yolda belde yavru görürseniz çirken güzel demeden kaptığınız gibi eve götürün ve bir 10 yıl kafadan birlikteliğin keyfini çıkarın. 

Hakan Bey normal tuvalete nasıl alıştırıyorsunuz biraz bilgi verir misiniz? 

Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
Cem Dilmen yazdı:

beraber giriyoruz, burnunu dayıyorum :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Cem Dilmen yazdı:

yavru kedi bile olsa, üzerine yaptığı çişli bezi, kağıdı vs yi kedi kumu kutusunun üzerinde koyarsınız, kediyi de çişinin geldiğini düşündüğünüz bir vakitte kum kutusunun içine koyarsınız zaten hemen alışır. köpek gibi değildir. köpekte çok fazla alıştırma gerekiyor.  yavru köpeğin eğitimi başa bela birşey.

Ersen Tapan yazdı:

vimliyor bile :)

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
Dogan Arsiray yazdı:

yavru kedi bile olsa, üzerine yaptığı çişli bezi, kağıdı vs yi kedi kumu kutusunun üzerinde koyarsınız, kediyi de çişinin geldiğini düşündüğünüz bir vakitte kum kutusunun içine koyarsınız zaten hemen alışır. köpek gibi değildir. köpekte çok fazla alıştırma gerekiyor.  yavru köpeğin eğitimi başa bela birşey.

vimliyor bile :)

Yok Doğan Bey normal tuvalet derken ben, Hakan Beyin normal tuvalete alıştırıyorum kum vs kullanmıyorum dediğini sormuştum. Normal tuvalete yapan kediler oluyor alıştırma aparatları vs var ama bildiğim kadarı ile zor oluyor. Hakan bey tüm kedilerimi normal tuvalete alıştırıyorum deyince pratik bir yolu varsa ben de alıştırayım diye sordum. 

Ama vim olayı güzelmiş sesli güldüm :)  

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bence zeka ile ilgili bir durum o. tuvaleti kullanamayan insanlar var biliyorsunuz!?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt
(düzenlendi)

2 yıldır scottish fold silver shaded long hair kedimiz bizimle birlikte yaşıyor. Tekir kediler ve diğer cinslere göre çok daha uysal bir kedi, kesinlikle tırmalama eşyalara zarar verme gibi bir huyu yok. Uzun tüylü olmasına rağmen tüy dökme mevsimleri hariç, tüylerini dökmüyor ancak düzenli tarama şart, tarama işlemini orjinal furminatör tarak ile yapıyoruz. Kaliteli aktif karbonlu kedi kumu kullanırsanız tuvalet sorunu 'da ortadan kalkıyor ( tuvaletini sürekli temizlemelisiniz). Gündüzleri evde tek başına kalıyor ve bütün günü ağırlıklı uyuyarak geçiriyor. Bugüne kadar bizi hiç tırmalamadı ve ısırmadı. Kendine has bir dünyası var kesinlikle yılışık bir kedi değil, asla ve asla kucağınıza gelmez üzerinize atlamaz, Kendisini sevdirmek istiyorsa mutfakta halısının üzerinde sevdirir farklı bir yerde sevemezsiniz, kalkar gider yanınızdan. Geceleri yatağın ucunda yada yanımızda mışıl mışıl uyur. Şimdi buraya kadar herşey güzel, ancak iş kızana geldiğinde bu kedinin içinden aslan çıkar miyav bile demeyen kedi, sabahlara kadar aslan gibi kükrer, belirli noktalara kokulu çişini bırakır uykuyu haram eder, huysuz bir kedi haline dönüşür. Bu süreç 1 ay falan sürer, sonra sakinleşir. Bakış açışı olarak ben hayvanların kısırlaştırmasına karşıyım, çünkü iç güdüyü törpüleyemezsiniz, hayvanda çiftleşme güdüsü var ama yapamıyor, dolayısı ile psikolojik olarak etkileniyor. Kedi sevmeyen birisi olarak köpeğimi kaybettikten sonra eşimin ısrarı ile eve kedi aldım, ve şuan kedimi aşırı şekilde seviyorum, hatta birde dişi kedi almayı düşünüyorum, yanına arkadaş olsun, eş olsun diye. Köpek besleyen birisi olarak kedi bakmak gerçekten çok kolay, kendilerine has bir dünyaları var ve size çok ihtiyaç duymuyorlar evde yalnız 1-2 gün kalabiliyor ve evi gayet temiz şekilde kullanıyorlar, koku sorunları kesinlikle yok çok temiz hayvanlar. Kaliteli kum kullanımı sonucunda tuvaletlerinde de herhangi bir koku veya farklı bir durumla karşılaşmıyorsunuz. 2 ayda bir iç ve dış parazit aşılarını yaptırıyorsunuz, lokasyona göre değişir ancak ortalama 80- 100 TL veteriner ücreti var, Yılda birkez kuduz ve karma aşısı var. Huysuz bir kedi değilse veteriner tarifi ile tırnaklarını kedilere özel makas evde kesebilirsiniz, eğer huysuz ise veterinere kestirin. Kedinin günlük kuru mama ihtiyacı büyüklüğüne göre 50-80 gr arası kuru mamadır, mutlaka kendini ispatlamış kaliteli mama alın yaş mamayı ise ayda 1 kez gönlü olsun diye verin, market mamalarından uzak durun. Kuzu, dana veya balıklı mama vermeye özen gösterin eğer nemli bir bölgede yaşıyorsanız mantar hastalığına karşın sık sık tarayın ve tavuk ürünlerinden ve tavuklu mamalardan uzak tutun. Eğer ki çok hareketli olmasın sağı solu tırmalayıp yırtmasın derseniz scottish fold cinsi kedi öneririm. Bizim küçük aslanın birde resmini bırakayım :) 

4O9kLv.jpg

FrLbS9.jpg

EeVAyu.jpg

kPijVG.jpg

tarihinde Mahmut Yurt tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
Cem Dilmen yazdı:

Yok Doğan Bey normal tuvalet derken ben, Hakan Beyin normal tuvalete alıştırıyorum kum vs kullanmıyorum dediğini sormuştum. Normal tuvalete yapan kediler oluyor alıştırma aparatları vs var ama bildiğim kadarı ile zor oluyor. Hakan bey tüm kedilerimi normal tuvalete alıştırıyorum deyince pratik bir yolu varsa ben de alıştırayım diye sordum. 

Ama vim olayı güzelmiş sesli güldüm :)  

Olay basit, kedi orda ne olduğunu öğrenecek. Tuvaletin kapısını da kapalı tutmayacaksın ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mahmut Yurt yazdı:

Bugüne kadar bizi hiç tırmalamadı ve ısırmadı. Kendine has bir dünyası var kesinlikle yılışık bir kedi değil, asla ve asla kucağınıza gelmez üzerinize atlamaz, Kendisini sevdirmek istiyorsa mutfakta halısının üzerinde sevdirir farklı bir yerde sevemezsiniz, kalkar gider yanınızdan. Geceleri yatağın ucunda yada yanımızda mışıl mışıl uyur. Şimdi buraya kadar herşey güzel, ancak iş kızana geldiğinde bu kedinin içinden aslan çıkar miyav bile demeyen kedi, sabahlara kadar aslan gibi kükrer, belirli noktalara kokulu çişini bırakır uykuyu haram eder, huysuz bir kedi haline dönüşür. 

Tam Servet'in kediyi tarif ediyorsun.. Aynı soy mu bunlar..

Kendini sevdirmeyen kedinin evde işi ne ya :)

Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
(düzenlendi)
Mahmut Yurt yazdı:

Bizim küçük aslanın birde resmini bırakayım

Biri aslan demiş herhalde ? İşte bu da bendeki tuvaletini tam tuvaletin deliğine yapan mahlukat ? 

bir de acayip huylarımızdan biri arabanın göğüslüğünde benimle birlikte gezmek var, arabanın içinde uyumak var, pusetsiz heryere gitmek var. 

İstediği zaman arabanın yanında durup miyavlayıp arabayı bana açtırtması var. Uyandığında görmezsem dörtlüleri yakıp bana haber etmesi var :D :D

49070257162_c1294e803b_c.jpg

48044048797_cc03b8345c_c.jpg

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
  • Yeni Oluştur...