İçeriğe Yönlendir

Fiesta Balata Değişimi ve Ses


İbrahim Yılmaz

Recommended Posts

İbrahim Yılmaz

2006 model 1.4 tcdi Ford Fiesta aracımın 9 ay önce arka kampana balatasını değiştirdim. Frene bastıkça balata ötüyordu. Bir ara frene basmaya korkar oldum. Bir ara balatalar zımpara yapıldı. Yine ses kesilmedi. Son bir kaç haftadır da sabah arka fren, el freni çekilmiş gibi arabayı tutuyor bırakmıyor. Zorlayarak bıraktırdım freni. Yarın balatayı takdırdığım ustaya götüreceğim arabayı. Değişimden bu yana 5000km yapmışım ve 9ay olmuş. Sizce balata için garanti yada ücretsiz değişim olur mu? Eğer ücretsiz değişim olmazsa hangi marka önerirsiniz.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Kampanaların bırakmamasına yönelik el freni ayar mekanizmasını ve genel olarak arka fren merkezlerini kontrol ettirin. Balata için orjinal Motorcraft veya Fomoco olursa iyi olur.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Son dönemde kendi fiestamda(4000 km oldu yaklaşık) fren diski ve balata değişimi yaptım. Fren diski için gönlümde ferodo vardı ama son anda bosch markada kampanya görünce onu aldım(ferodo 400 bosch 200 gibi oldu) balatada orjinali 220 lira iken 180 liraya ferodo aldım. 

 

Bugüne kadar bir defa ötme, titreme duymadım. Elbette yapılacak işçilikte önemli, özellikle montaj yüzeyi iyi zımpara yapılmazsa temiz olmazsa kısa sürede sıkıntı olur. 

 

Arka kampana içinde ben alsam şuan ferodo alırım. Ferodo balata bulmak kolay fakat disk veya tamburda neden bilmiyorum aynı bolluk yok. Balata ferodo tambur için bosch alabilirim mesela bulamazsam. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...