İçeriğe Yönlendir

Şasi Tespit İşlemleri Şasi No Yazdırma

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Ümit Türk
(düzenlendi)

8 Haziran günü muayeneye girerken şasi olayını hallettim diye seviniyordum ki tam geçeceğim bir önceki gün çalışan farlardan birinde uzunlar çalışmadı. Hay şansıma dedim. Teknisyen eğer bırakırsam 1 seferlik hakkın yanar bu sefer tutanak tutuyoruz yaptırın gelin dediler. Ya dedim bunun için yokuş yapmanıza gerek yoktu söylene söylene çıktım. Hemen bir elektrikçiye girdim temassızlık varmış 10 dakikada yaptı. O günde şansıma 2 saat sonra açık randevu verdi. Bekledim girdim ve çıktım bir oh çektim neden çünkü 4 gün sonra yola çıkacaktım. :D O kadar muayene girdim içimde bir sıkıntı vardı acaba geçecek mi diye :) demekki bunlardanmış.  2 sene kafamız rahat.  Şasi onaylatma işlemlerini nasıl yaptığımız daha rahat sakin bir zamanda yazıp paylaşacağım. Eksik yazarım diye şimdilik pas geçiyorum :D 

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Geçmiş olsun. Nasıl bir rahatlama gelmiştir şimdi. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Ümit Türk
(düzenlendi)

Konuyu hortlatayım dedim :) 

Herkese Merhaba; 

Öncelikle şasi tespit yönlendirmesi için kurum ve iletişim bilgisi veren @Mehmet Göktürk hocama gecikmelide olsa sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 

Ön panelde yer alan ve değiştiği için şasi numarası elle ve amatörce yazıldığı için muayeneden kalmıştık.

Kalma maddesi : 1.1.43 Araç şasi No.: Tescil kuruluşuna bildirilmeden izinsiz değiştirilmiş Ağır Kusur

Şasi okunmama ve şasi no tespiti farklı şeylerdir. Şasi tespitini MMO yapmıyor ve bakmıyorda. Özellikle arayıp durumu izah ettiğimde sizin duruma biz bakmıyoruz. XXX üniversitesine gidip tespit yaptırıp rapor almanız ve notere onaylatmanız lazım dediler. Burada kurum ararken Mehmet hocam Gebze Teknik Üniversitesinin  yetkili olduğunu belirtti. İlgili birimdeki kişi ile irtibat kurup gittim. Burada dikkat edilmesi gereken nokta araçta yer alan ve ruhsatta yazan motor no ve şasi numaralarının aynı olması. Aksi takdirde rapor alamazsınız. Raporu aldıktan sonra notere gidip onaylattık ve onayımızı alınca şasi numara yazan yetkili yere gidip şasi numarasını uygun bir şekilde yazdırdım. Sonra tekrar muayene randevusu alarak muayeneye girdik ve şasiden geçtik. Aslında uzun bir süreç gibi görünsede sırayla ilerlediğinizde kısa sürede tamamlıyorsunuz. 

Sevgilerle. 

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...