Levent Güzelkalp 6 Aralık 2020 Paylaş 6 Aralık 2020 Arkadaşlar bu ürünü değiştikten sonra, uzun süredir antifrizsiz kullanıyorduk antifriz koyduk deldi çatlattı bilmem ne oldu gibi olayları da kökten çözmüş her şeye sil baştan mı başlamış olunuyor. Bu ürün değiştikten sonra yine antifriz değişecek sanırsam. Bunuda değişirsem son 3 ay içerisinde antifrize 300₺ para ödeyerek rekor kırmış olacağım sanırsam. Bunda da değişirse 3. antifriz değişimi olacak.Yapacak bir şey yok ama çok bi au kaybı olmaz 1 lt anırırız gider bence Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI 6 Aralık 2020 Yazar Paylaş 6 Aralık 2020 Levent Güzelkalp yazdı: Mert Emre ŞAMCI yazdı: Arkadaşlar bu ürünü değiştikten sonra, uzun süredir antifrizsiz kullanıyorduk antifriz koyduk deldi çatlattı bilmem ne oldu gibi olayları da kökten çözmüş her şeye sil baştan mı başlamış olunuyor. Bu ürün değiştikten sonra yine antifriz değişecek sanırsam. Bunuda değişirsem son 3 ay içerisinde antifrize 300₺ para ödeyerek rekor kırmış olacağım sanırsam. Bunda da değişirse 3. antifriz değişimi olacak. Yapacak bir şey yok ama çok bi au kaybı olmaz 1 lt anırırız gider bence 1 LT civarı gidiyorsa işime geliyor. Şöyleki, yedek su deposundaki yaklaşık 2.7 litre saf antifriz. 1.7 litre antifriz 1.3 litre civarı saf su olmuş olur. Hem de dengelenmiş olur. Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya 6 Aralık 2020 Paylaş 6 Aralık 2020 Saf antifriz kullanmak sakıncalı bir durum. Antifriz+su kadar etkili değildir ayrıca saf antifriz ısındığında daha fazla genleşeceği için zayıf bulduğu yerleri patlatacaktır. Neden saf antifriz kullanmamamız gerekiyor? - Saf antifrizin donma noktası su ile yapılan karışımdan daha yüksektir. Yani daha önce donar. - Saf antifrizin karışıma göre ısı iletimi daha düşüktür. - Antifriz içindeki korozyon önleyici maddeler su ile aktifleşir. Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI 10 Aralık 2020 Yazar Paylaş 10 Aralık 2020 Arkadaşlar aracı aldığımdan beri önemsenmeyecek derecede hafif bi su eksiltmesi var. Merak ettiğim 2 olay var. Gaz pedalının yanından oluyordu. Petek patlamış sanırsam. Havalar sıcak iken bu su eksiltme olayı paspasa gelmiyordu. Acaba direk sıcaktan paspasa gelemeden kuruyormuydu bundan dolayı mı paspasa gelmiyordu. Havaların tamamen soğumaya başladığı dönemde aracı full+full ağır bakıma soktum. Değişmedik yenilenmedik şey kalmadı. Antifrizde 3 litre yenilendi. Ondan öncede yedek su deposunda 3 litre antifriz vardı zaten. Havaların soğuması + bu full bakımından yaklaşık 1 ay sonra paspasta su farkettim ve bu suyun pembe renk yani antifriz renginde olduğunu gördüm. Şu anlık geçici çözüm olarak paspasa suyun aktığı yere kalın rulo selpak koyuyorum. Ortalama 1 haftada full su içinde pespembe oluyor. Toplamda 2 ayda bu şekilde akma ile max seviyesinden orta seviyeye geliyor yedek su deposundaki su. Yazın kaloriferi kullanmıyordum havalar soğuyunca kullanmaya başladığım için mi bu olay kendini gösterdi ve ne kadar daha bu şekilde gider. Yorum bağlantısı
Recommended Posts