Ahmet Çalışkan 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Merhaba, Perdelerimiz, tüllerimiz hep uzun yere kadar. Peteklerin önünü kapatıyor ne yazık ki. Perdeyi toplamaya yarayan şu mıknatıslı aksesuarlardan aldık fakat peteğin önünü açabilmek için taa tepeye kadar toplamak lazım. Öyle olunca da giriş kat olduğu için evin içi görünüyor. Benzer dertleri olan ve çözüm bulan varsa tavsiyeleri dinlerim Yorum bağlantısı
Aydın Sert 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Ben de peteklerin arkasına sıkıştırıyorum. Ayrıca; PVC doğrama (Pimapen diye bilenen) camlarda yaz/kış ayarı var. Camı açınca yan kısımda bulunan 2 adet (biri üstte diğeri altta) yuvarlak kısım var. Bunları alyan anahtarı ile bir tur çevirdiğinizde mevsimsel değişiklik yapabiliyorsunuz. Yaz konumunda cam daha gevşek ve hava alıyor. Kış konumunda ise daha sıkı ve hava almıyor. Odadaki nem yetersizliği için peteklere suluk takmayı unutmayalım. 3 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Mahmut Yıldız yazdı: İşe yarıyor mu bende almayı düşünüyorum bunlardan Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Ben alıp kullanmadım ama alsam mı diye düşünüyorum. Aslında mantıklı. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Aslında bu aparatı modifiye edip üzeine radyal fan takmak lazım. O zaman çok faydalı olabilir, bu haliyle ısıyı ufak bir alanda yön değiştirmesinden başka yararı olacağını düşünmüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Mert Gulkokan yazdı: Görsel kötü oluyor ama perdeyi peteklerin arkasına doğru sarkıtın petek açıkta kalsın Petekten çıkan sıcak hava hava cam ile perde arasına sıkışmasın boş para ödemeyin En güzeli peteklerin cam önüne değilde yan duvara takılması Bizim yeni evin petekleri cam önünde değil Perde kapattı derdi yok Petekleri cam önüne koymanın sebebi pencere kenarlarından girecek olan soğuk havayı perdelemek. Pencere kenarlarından soğuk hava geldikçe odayı ısıtmak için daha fazla enerji harcamanız gerekecek. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Erhan Doruk yazdı: Aslında bu aparatı modifiye edip üzeine radyal fan takmak lazım. O zaman çok faydalı olabilir, bu haliyle ısıyı ufak bir alanda yön değiştirmesinden başka yararı olacağını düşünmüyorum. Aslında tek amacı bu, sadece havanın yönünü değiştirip perde-cam arasına değil de odaya vermek, bu sayede hava dolaşımını sağlamak. Isınıp yükselen hava perde-cam arasına sıkışmazsa zaten oda içinde hava dolaşımı gerçekleşir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 fanla radaytör üstünden üflemek, tüm tasarım ve imalat hesabına aykırı, hesapsız bir radyatöre yakın koltuk civarı ısınablir ancak yer buz gibi olur, çift kat halı döşemek lazım odayı 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Ahmet Caliskan yazdı: Merhaba, Perdelerimiz, tüllerimiz hep uzun yere kadar. Peteklerin önünü kapatıyor ne yazık ki. Perdeyi toplamaya yarayan şu mıknatıslı aksesuarlardan aldık fakat peteğin önünü açabilmek için taa tepeye kadar toplamak lazım. Öyle olunca da giriş kat olduğu için evin içi görünüyor. Benzer dertleri olan ve çözüm bulan varsa tavsiyeleri dinlerim Biz o sorunu tülleri pencere boyunda yaptırarak (kısa tül) çözmüştük. 1 Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Ben de peteklerin arkasına sıkıştırıyorum. Ayrıca; PVC doğrama (Pimapen diye bilenen) camlarda yaz/kış ayarı var. Camı açınca yan kısımda bulunan 2 adet (biri üstte diğeri altta) yuvarlak kısım var. Bunları alyan anahtarı ile bir tur çevirdiğinizde mevsimsel değişiklik yapabiliyorsunuz. Yaz konumunda cam daha gevşek ve hava alıyor. Kış konumunda ise daha sıkı ve hava almıyor. Odadaki nem yetersizliği için peteklere suluk takmayı unutmayalım.Doğrudur camı sıkıştırıp fitillerin daha fazla basmasıni sağlıyor. Gecen hafta uyguladim sonuç hava alma kesti ama kilit sisteminin oturduğu kasa tarafındaki parçaları bir hafta içinde kırdı. Diyeceğim sıkma miktarına dikkat edin . Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 5 sene önce tekzenden bu malzemeyi almistim. 1 gün kullandım geri iade ettim. Eğer perde vs yok ise peteğin üstünü kapatan, faydası yok. Nihayetinde petekten çıkan sıcak havada basınçla yükselmiyor. Yani bunu takarak oda nin ortasına gönderemezsiniz havayı. Olsa olsa aparatin bittiği yerden hava yükselir.Denemek isteyen olursa petek üstüne bir karton büküp sonucu görebilirler. 2 Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Peki ısınan havayı oda içinde tekrar aşağı yönlendirmek için bir hava kanalı yapsak ne kadar verimli olur?Aklımdaki sistem, oda içinde ısınan havayı 12 lik (ebadı farklı olabilir aklımda öyle kalmis) PVC boru ve bir işlemci fani ile tekrar aşağı yönlendirmek, tabiki oda nin baş köşesinde PVC boru durmayacak. Test edip faydalı olduğu görüldükten sonra oda nin o köşesine alcipandan bir kanal veya nişle estetik görünüm kazandırılabilir.Bu işi yapan aslında lambaya takılan pervaneler var, dönme yönüne göre odayı serinletiyor veya ısıtıyor ama lambada kocaman pervane görüntüsü hoşuma gitmiyor Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Aydın Sert yazdı: Ayrıca; PVC doğrama (Pimapen diye bilenen) camlarda yaz/kış ayarı var. Bir yaşıma daha girdim Ayarladım pencereleri teşekkürler. 2 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Kışın özellikle sürgülü kapılardaki ısı kaybını önlemek için bütün kapı ve pencerelere panjur yaptırdım,harika ses ve ısı izolasyonu sağladı,dışarda fırtına bile olsa tık ses yok,yağmurdan,toz,toprak,kirliliktende kurtardı ve uyumak için harika..evde bu sayede perdeye fazla ihtiyacım yok kışın sadece yazları tül perde... 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Mıknatıslı şeyler işe yarıyor biraz düzgün toparlamak lazım 😊 akşam da güneşlik çekince sorun olmaz gibi. Güneşlik de uzunsa eğer peteğin arkasına koyulabilir Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Erdem Bozkurt yazdı: Kışın özellikle sürgülü kapılardaki ısı kaybını önlemek için bütün kapı ve pencerelere panjur yaptırdım,harika ses ve ısı izolasyonu sağladı,dışarda fırtına bile olsa tık ses yok,yağmurdan,toz,toprak,kirliliktende kurtardı ve uyumak için harika..evde bu sayede perdeye fazla ihtiyacım yok kışın sadece yazları tül perde... Panjur çok mantıklı ancak hergün açmak , akşamları kapatmak pratik oluyor mu? motorlu mu yaptırdınız? Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Isınan hava yukarı çıkar ve soğudukça çöker bu nedenle ekstra sürkülasyona gerek yokYukarıdaki sıcak havayı daha hızlı soğumadan indirmek daha çabuk ısınma saglamaz mi? Yorum bağlantısı
Azad Mirzade 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Ben de bir süre bunları düşündüm. Sonra saldım çayıra, perdeler radyatörlerin önünde, camlar da yaz ayarında ev sıcak mı? sıcak. Camlar bence yaz ayarında kalmalı, içeri hava akışını tamamen kestiğinizde bu sefer gece uyurken hava yenilenmesinden mahrum kalıp aynı havayı soluyabilirsiniz bu da kalitesiz uyku demek. Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 1 Aralık 2020 Yazar Paylaş 1 Aralık 2020 Azad Mirzade yazdı: ev sıcak mı? sıcak. Bizim değil işte hele giriş kat olunca yerler buz pisti gibi. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Yazlık-kışlık tül benim de aklıma gelen. Kalın perde olarak stor perde kullanıyoruz, onda sıkıntı olmuyor. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Erhan Doruk yazdı: Aslında bu aparatı modifiye edip üzeine radyal fan takmak lazım. O zaman çok faydalı olabilir, bu haliyle ısıyı ufak bir alanda yön değiştirmesinden başka yararı olacağını düşünmüyorum. bunun icine yatay duran stirling motoru baglayip pervane ile isinan havayi cektirmek lazim. Yorum bağlantısı
Azad Mirzade 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Ahmet Caliskan yazdı: Bizim değil işte hele giriş kat olunca yerler buz pisti gibi. Halıların altına elektrikli battaniye Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Erhan Doruk yazdı: Panjur çok mantıklı ancak hergün açmak , akşamları kapatmak pratik oluyor mu? motorlu mu yaptırdınız? Perdeleri kapatmakla aynı süreyi alır,sürgülü kapılarımdaki motorlu pencereler manuel,motorlu olmasada olur çok gerek görmüyorum pencerelerde,keşke evi yaparken maddiyat elverseydi pvc kasalara entegre hem güneşlik ve sineklikligi olanlardan taktirabilseydim..panjuru tavsiye ederim kesinlikle... Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 Evde ne kadar perde varsa hepsini stor perde ile değiştim, bitti bu saçma sıkıntı. Perde asma görevinden bahsetmiyorum bile 2 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts