İçeriğe Yönlendir

Petekleri Kapatan Perde Sorunu

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ahmet Çalışkan

Merhaba,

Perdelerimiz, tüllerimiz hep uzun yere kadar. Peteklerin önünü kapatıyor ne yazık ki. Perdeyi toplamaya yarayan şu mıknatıslı aksesuarlardan aldık fakat peteğin önünü açabilmek için taa tepeye kadar toplamak lazım. Öyle olunca da giriş kat olduğu için evin içi görünüyor.

Benzer dertleri olan ve çözüm bulan varsa tavsiyeleri dinlerim :)

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Ben de peteklerin arkasına sıkıştırıyorum.

Ayrıca; PVC doğrama (Pimapen diye bilenen) camlarda yaz/kış ayarı var. Camı açınca yan kısımda bulunan 2 adet (biri üstte diğeri altta) yuvarlak kısım var. Bunları alyan anahtarı ile bir tur çevirdiğinizde mevsimsel değişiklik yapabiliyorsunuz. Yaz konumunda cam daha gevşek ve hava alıyor. Kış konumunda ise daha sıkı ve hava almıyor.

Odadaki nem yetersizliği için peteklere suluk takmayı unutmayalım.

• Beğen 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Mahmut Yıldız yazdı:

İşe yarıyor mu bende almayı düşünüyorum bunlardan

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben alıp kullanmadım ama alsam mı diye düşünüyorum. Aslında mantıklı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Aslında bu aparatı modifiye edip üzeine radyal fan takmak lazım. O zaman çok faydalı olabilir, bu haliyle ısıyı ufak bir alanda yön değiştirmesinden başka yararı olacağını düşünmüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Mert Gulkokan yazdı:

Görsel kötü oluyor ama perdeyi peteklerin arkasına doğru sarkıtın petek açıkta kalsın
Petekten çıkan sıcak hava hava cam ile perde arasına sıkışmasın boş para ödemeyin
En güzeli peteklerin cam önüne değilde yan duvara takılması
Bizim yeni evin petekleri cam önünde değil
Perde kapattı derdi yok

Petekleri cam önüne koymanın sebebi pencere kenarlarından girecek olan soğuk havayı perdelemek.

Pencere kenarlarından soğuk hava geldikçe odayı ısıtmak için daha fazla enerji harcamanız gerekecek.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Erhan Doruk yazdı:

Aslında bu aparatı modifiye edip üzeine radyal fan takmak lazım. O zaman çok faydalı olabilir, bu haliyle ısıyı ufak bir alanda yön değiştirmesinden başka yararı olacağını düşünmüyorum.

Aslında tek amacı bu, sadece havanın yönünü değiştirip perde-cam arasına değil de odaya vermek, bu sayede hava dolaşımını sağlamak. Isınıp yükselen hava perde-cam arasına sıkışmazsa zaten oda içinde hava dolaşımı gerçekleşir. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

fanla radaytör üstünden üflemek, tüm tasarım ve imalat hesabına aykırı, hesapsız bir radyatöre yakın koltuk civarı ısınablir ancak yer buz gibi olur, çift kat halı döşemek lazım odayı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Ahmet Caliskan yazdı:

Merhaba,

Perdelerimiz, tüllerimiz hep uzun yere kadar. Peteklerin önünü kapatıyor ne yazık ki. Perdeyi toplamaya yarayan şu mıknatıslı aksesuarlardan aldık fakat peteğin önünü açabilmek için taa tepeye kadar toplamak lazım. Öyle olunca da giriş kat olduğu için evin içi görünüyor.

Benzer dertleri olan ve çözüm bulan varsa tavsiyeleri dinlerim :)

Biz o sorunu tülleri pencere boyunda yaptırarak (kısa tül) çözmüştük.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış AÇIL
Ben de peteklerin arkasına sıkıştırıyorum.
Ayrıca; PVC doğrama (Pimapen diye bilenen) camlarda yaz/kış ayarı var. Camı açınca yan kısımda bulunan 2 adet (biri üstte diğeri altta) yuvarlak kısım var. Bunları alyan anahtarı ile bir tur çevirdiğinizde mevsimsel değişiklik yapabiliyorsunuz. Yaz konumunda cam daha gevşek ve hava alıyor. Kış konumunda ise daha sıkı ve hava almıyor.
Odadaki nem yetersizliği için peteklere suluk takmayı unutmayalım.
Doğrudur camı sıkıştırıp fitillerin daha fazla basmasıni sağlıyor. Gecen hafta uyguladim sonuç hava alma kesti ama kilit sisteminin oturduğu kasa tarafındaki parçaları bir hafta içinde kırdı. Diyeceğim sıkma miktarına dikkat edin .
Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

5 sene önce tekzenden bu malzemeyi almistim. 1 gün kullandım geri iade ettim. Eğer perde vs yok ise peteğin üstünü kapatan, faydası yok.
Nihayetinde petekten çıkan sıcak havada basınçla yükselmiyor. Yani bunu takarak oda nin ortasına gönderemezsiniz havayı. Olsa olsa aparatin bittiği yerden hava yükselir.
Denemek isteyen olursa petek üstüne bir karton büküp sonucu görebilirler.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

Peki ısınan havayı oda içinde tekrar aşağı yönlendirmek için bir hava kanalı yapsak ne kadar verimli olur?

Aklımdaki sistem, oda içinde ısınan havayı 12 lik (ebadı farklı olabilir aklımda öyle kalmis) PVC boru ve bir işlemci fani ile tekrar aşağı yönlendirmek, tabiki oda nin baş köşesinde PVC boru durmayacak. Test edip faydalı olduğu görüldükten sonra oda nin o köşesine alcipandan bir kanal veya nişle estetik görünüm kazandırılabilir.

Bu işi yapan aslında lambaya takılan pervaneler var, dönme yönüne göre odayı serinletiyor veya ısıtıyor ama lambada kocaman pervane görüntüsü hoşuma gitmiyor

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Aydın Sert yazdı:

Ayrıca; PVC doğrama (Pimapen diye bilenen) camlarda yaz/kış ayarı var.

Bir yaşıma daha girdim :) Ayarladım pencereleri teşekkürler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

Kışın özellikle sürgülü kapılardaki ısı kaybını önlemek için bütün kapı ve pencerelere panjur yaptırdım,harika ses ve ısı izolasyonu sağladı,dışarda fırtına bile olsa tık ses yok,yağmurdan,toz,toprak,kirliliktende kurtardı ve uyumak için harika..evde bu sayede perdeye fazla ihtiyacım yok kışın sadece yazları tül perde...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara

Mıknatıslı şeyler işe yarıyor biraz düzgün toparlamak lazım 😊 akşam da güneşlik çekince sorun olmaz gibi. Güneşlik de uzunsa eğer peteğin arkasına koyulabilir

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Erdem Bozkurt yazdı:

Kışın özellikle sürgülü kapılardaki ısı kaybını önlemek için bütün kapı ve pencerelere panjur yaptırdım,harika ses ve ısı izolasyonu sağladı,dışarda fırtına bile olsa tık ses yok,yağmurdan,toz,toprak,kirliliktende kurtardı ve uyumak için harika..evde bu sayede perdeye fazla ihtiyacım yok kışın sadece yazları tül perde...

Panjur çok mantıklı ancak hergün açmak , akşamları kapatmak pratik oluyor mu? motorlu mu yaptırdınız?

Yorum bağlantısı
Barış AÇIL
Isınan hava yukarı çıkar ve soğudukça çöker bu nedenle ekstra sürkülasyona gerek yok
Yukarıdaki sıcak havayı daha hızlı soğumadan indirmek daha çabuk ısınma saglamaz mi?
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade

Ben de bir süre bunları düşündüm.

Sonra saldım çayıra, perdeler radyatörlerin önünde, camlar da yaz ayarında ev sıcak mı? sıcak.

Camlar bence yaz ayarında kalmalı, içeri hava akışını tamamen kestiğinizde bu sefer gece uyurken hava yenilenmesinden mahrum kalıp aynı havayı soluyabilirsiniz bu da kalitesiz uyku demek.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Azad Mirzade yazdı:

ev sıcak mı? sıcak.

Bizim değil işte :D hele giriş kat olunca yerler buz pisti gibi.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Yazlık-kışlık tül benim de aklıma gelen. Kalın perde olarak stor perde kullanıyoruz, onda sıkıntı olmuyor.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Erhan Doruk yazdı:

bunun icine yatay duran stirling motoru baglayip pervane ile isinan havayi cektirmek lazim.

Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
Ahmet Caliskan yazdı:

Bizim değil işte :D hele giriş kat olunca yerler buz pisti gibi.

Halıların altına elektrikli battaniye :D

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt
Erhan Doruk yazdı:

Panjur çok mantıklı ancak hergün açmak , akşamları kapatmak pratik oluyor mu? motorlu mu yaptırdınız?

Perdeleri kapatmakla aynı süreyi alır,sürgülü kapılarımdaki motorlu pencereler manuel,motorlu olmasada olur çok gerek görmüyorum pencerelerde,keşke evi yaparken maddiyat elverseydi pvc kasalara entegre hem güneşlik ve sineklikligi olanlardan taktirabilseydim..panjuru tavsiye ederim kesinlikle...

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Evde ne kadar perde varsa hepsini stor perde ile değiştim, bitti bu saçma sıkıntı. Perde asma görevinden bahsetmiyorum bile :D

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...