İçeriğe Yönlendir

Günlük Kullanım Elektrikli Araba

Ali Darbaz

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

İlla pahalı gerekmez, temiz bir vosvos, ford consül/granasa, amerikan caprice classic, murat 124, defender vb bunlar korunabilir araçlar. Ama o zaman çok binmemen gerrkiyor

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Mevzu dediğin şey değil, bu yüzden olabilirmi!  Benim bahsettiğim eskiye özlem aslında, elde tut bin geç değil mevzu, öyle olsa hiçbiri umrumuzda olmazdı zaten,  konu sadece bizi taşıyan araç değil, senin için belki öyledir sen bilirsin, 100 sene sonrada belki ne gerizekalıymışız diyen çıkacaktır mutlaka, fakat neden bu pillere geçtikte diyende çıkacaktır mutlaka...

Şuan olduğu gibi eski motorsiklete mesela, özlem duyan alıp kullananlarda var, bizi bir yerden biryere ayaklarında taşıyor ona bakarsan, benim dediğim özlem, bu aletlere olan özlem 1000 sene sonrada olacak belkide, olmayacak olansa pilli araba, bu aletlerde bu ruh yok, bitti, konu bu kısaca.

50 yaşında bir aracı alıp restore edip binmek isteyen hep olacaktır, bak adam bis alayım diyor, ben mesela fiat 124 alıp toplasam yada land ne güzel olurdu diyorum, imkan olsa neler yaparım, pilli araba galiba 1894 ten beri var, alıpta restore edip bineyim diyeni duydunmu hiç, bir V8 i istersin, bir GTR ı istersin ama pilliyi asla, çünki bu aracı böyle görmüyoruz, dediğim anlaşıldı umarım, hiçbir zaman özlemle anılmayacak bir teknoloji bu pilliler, asla içten yanmalı motor kadar özlenmeyecek ve zaman içinde basitleşip günlük kullanılan diş fırçası gibi birşey olacak, aramayacaksın hatırlamayacaksın özlemeyeceksin, konu bu, tabii sen bu şekilde bakmıyorsan zaten hiçbirinin anlamı yok, tartışmak anlamsız, pilli araçta tam senlik, işimi görsün kullan at unut araç,  ama sanıyorumkı tam olarak böyle değil senin içinde ki tartışıyoruz bak... 

atmosfere gelince, senin pilliyede bakmak lazım, 100 sene sonra bu arabaların zararı devede kulak bile sayılmayacak, bu gezegende hatta bilinen evrende hiçbir işe yaramayan en ufak faydası olmayan, külli zarar yokedeci bir canlı türüyüz, yarın bile biri düğmeye bassa bitti gezegen, bence 100 yıl sonra başka bir canlı türü bu gezegene gelse içine etmiş insanlık diyip bize sövecek...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Çok şık gibi

çin otomobil üreticilerine “saçma saçma fiyatlara araba satmayın, zararına satmayın” demiş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Mevzu dediğin şey değil, bu yüzden olabilirmi, benim bahsettiğim eskiye özlem aslında, elde tut bin geç değil mevzu, öyle olsa hiçbiri umrumuzda olmazdı zaten,  konu sadece bizi taşıyan araç değil, senin için belki öyledir sen bilirsin, 100 sene sonrada belki ne gerizekalıymışız diyen çıkacaktır mutlaka, fakat neden bu pillere geçtikte diyende çıkacaktır mutlaka...

Şuan olduğu gibi eski motorsiklete mesela, özlem duyan alıp kullananlarda var, bizi bir yerden biryere ayaklarında taşıyor ona bakarsan, benim dediğim özlem, bu aletlere olan özlem 1000 sene sonrada olacak belkide, olmayacak olansa pilli araba, bu aletlerde bu ruh yok, bitti, konu bu kısaca.

50 yaşında bir aracı alıp restore edip binmek isteyen hep olacaktır, bak adam bis alayım diyor, ben mesela fiat 124 alıp toplasam yada land ne güzel olurdu diyorum, imkan olsa neler yaparım, pilli araba galiba 1894 ten beri var, alıpta restore edip bineyim diyeni duydunmu hiç, bir V8 i istersin, bir GTR ı istersin ama pilliyi asla, çünki bu aracı böyle görmüyoruz, dediğim anlaşıldı umarım, hiçbir zaman özlemle anılmayacak bir teknoloji bu pilliler, asla içten yanmalı motor kadar özlenmeyecek ve zaman içinde basitleşip günlük kullanılan diş fırçası gibi birşey olacak, aramayacaksın hatırlamayacaksın özlemeyeceksin, konu bu ...

atmosfere gelince, senin pilliyede bakmak lazım, 100 sene sonra bu arabaların zararı devede kulak bile sayılmayacak, bu gezegende hatta bilinen evrende hiçbir işe yaramayan en ufak faydası olmayan, külli zarar yokedeci bir canlı türüyüz, yarın bile biri düğmeye bassa bitti gezegen, bence 100 yıl sonra başka bir canlı türü bu gezegene gelse içine etmiş insanlık diyip bize sövecek...

Hocam pilli araçların revizyonu restorasyonu çok daha kolay ve mantıklı. Bu iş bence renk değiştirecek. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Göktürk yazdı:

Hocam pilli araçların revizyonu restorasyonu çok daha kolay ve mantıklı. Bu iş bence renk değiştirecek. 

Maliyeti de çok düşük çıkıyor

Bir günde biter

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

evet kolayda bence bunu yapmak isteyen çıkmayacak, yapanda bana faydası olur daha ucuza gelir falan diye yapacak, fakat kalkıpta bir Land ı toplamak istemenle aynı sebebten olmayacak bu ;)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

Maliyeti de çok düşük çıkıyor

Bir günde biter

aradaki farkı söyle

arduino-bluetooth-robot-kiti-39894-17-B.hq720.jpg?sqp=-oaymwEhCK4FEIIDSFryq4qpAx

fark bu, birini aramazsın bile, gider alırsın, diğerine olan özlemse bitmez... konuya ses kalitesi olarak bakma!

images?q=tbn:ANd9GcRGGlZEm2keQmny2WEux81Goal-1-DSC03214.jpg?ssl=1

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

İçten yanmalı motoru olan bir araçla, elektrikli araç arasındaki fark;  birisinin yaşadığını hissediyor ve onunla aranda bir bağ kuruyorsun, diğerinde ise. araba işte.... benim için böyle.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

İçten yanmalı motoru olan bir araçla, elektrikli araç arasındaki fark;  birisinin yaşadığını hissediyor ve onunla aranda bir bağ kuruyorsun, diğerinde ise. araba işte.... benim için böyle.

Sen bi al bi hafta kullan sonra bi daha yorum yap. Ben de aynısını söylüyordum. Şimdi “classic tesla” sahibi oldum 😀😀😀

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Sen bi al bi hafta kullan sonra bi daha yorum yap. Ben de aynısını söylüyordum. Şimdi “classic tesla” sahibi oldum 😀😀😀

yalnız şöylede bir geçek var, evet dediğim durum var ama bu bence sadece bizim kuşağı etkiliyor, gelecekte bizim düldüller belkide hatırlanacak ama şuanki yeni kuşaklari Y kuşağı Z kuşağı tamamen farklı düşünüyorlar, onlar herkesin kullandığını alan ama kendileri farklı olmak isteyen insanlar, onların umrunda bile olmayacak, tamamen farklı bir pencerden bakıyorlar ve çok yakında biz bile bu farkı yaşarak göreceğiz, ömrümüz yetecek galiba....

valla kullandım ama bana birşey hissettirmedi, bir hafta kullan gör dediğin kısmı biraz açarmısın...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

yalnız şöylede bir geçek var, evet dediğim durum var ama bu bence sadece bizim kuşağı etkiliyor, gelecekte bizim düldüller belkide hatırlanacak ama şuanki yeni kuşaklari Y kuşağı Z kuşağı tamamen farklı düşünüyorlar, onlar herkesin kullandığını alan ama kendileri farklı olmak isteyen insanlar, onların umrunda bile olmayacak, tamamen farklı bir pencerden bakıyorlar ve çok yakında biz bile bu farkı yaşarak göreceğiz, ömrümüz yetecek galiba....

valla kullandım ama bana birşey hissettirmedi, bir hafta kullan gör dediğin kısmı biraz açarmısın...

araçtaki basitlik tekdüzelik kurşunkalem gibi etki yapıyor. Bin bas yürü git. Kompleks bi durum yok. Ancak tesla özelinde araç daha kaliteli yapılabilir ve daha küçük olabilir. Reno 5 iyi olacak gibi.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

araçtaki basitlik tekdüzelik kurşunkalem gibi etki yapıyor. Bin bas yürü git. Kompleks bi durum yok. Ancak tesla özelinde araç daha kaliteli yapılabilir ve daha küçük olabilir. Reno 5 iyi olacak gibi.

bak bu doğru, evet bin bas git, sadelik kısaca, bunu severim bak, reno 5 in fiyatıda açıklamadılar gitti, kaskoda fiyatı reklam gibi 1.555.555 tl,  ama bu araca çok bu fiyat, bunu dingilizlerde eleştirmişler, rakiplere göre baktığında pahalı, tip güzel diye bu derece fark olamalı diyorlar, ayrıca dingilizlerede eksik donanım yollamışlar, sanırım ab den çıkmalarına sinir oldu lö Franzılar :D

fiyat açıklansın helede, gerçekten çok uzattılar artık...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

eco moda almadan yada B moduna almadan kullandıkları için tek pedal  olmuyor 7 km/h ye kadar yavaşlıyor sonra fren demişler, eleştirdikleri bu, bence önemsiz ve yanlış moddalar, belkide ondan oldu, birde dikkat et, biz bu araçları 8-10 yıl kullanma gayesiyle alırız diyorlar, tam dingiliz kafası, bizim Milletede bu lazım!

neyse araba güzel, fiyatı hoş olmayacak gibi yalnız...

frenler ilginç, birisi yazmış, fren pedalı elektronik diye, nasılsa artık, o zaman frene basınca rejen yapıyor tüm elektrikliler gibi tabbi de, acaba değişik bir sistemmi var ilginç geldi doğruysa... Bu reno ev işinde AB de baya ileri gidecek sanki, zaten geçmişide var bu işte...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Cihangiroğlu yazdı:

7 km/h ye kadar yavaşlıyor sonra fren demişler, eleştirdikleri bu,

kaç km lik araba sürüş tecrübesi varmış bunu diyenin

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

kaç km lik araba sürüş tecrübesi varmış bunu diyenin

test sürüşü :) yani yok diyebiliriz, bence durur, B modu ne yapıyor ozaman... 7 dediğin zaren durdun gibi birşey, neyse gelsede kurdalasam...

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Mevzu dediğin şey değil, bu yüzden olabilirmi!  Benim bahsettiğim eskiye özlem aslında, elde tut bin geç değil mevzu, öyle olsa hiçbiri umrumuzda olmazdı zaten,  konu sadece bizi taşıyan araç değil, senin için belki öyledir sen bilirsin, 100 sene sonrada belki ne gerizekalıymışız diyen çıkacaktır mutlaka, fakat neden bu pillere geçtikte diyende çıkacaktır mutlaka...

50 yaşında bir aracı alıp restore edip binmek isteyen hep olacaktır, bak adam bis alayım diyor, ben mesela fiat 124 alıp toplasam yada land ne güzel olurdu diyorum, imkan olsa neler yaparım, pilli araba galiba 1894 ten beri var, alıpta restore edip bineyim diyeni duydunmu hiç, bir V8 i istersin, bir GTR ı istersin ama pilliyi asla, çünki bu aracı böyle görmüyoruz, dediğim anlaşıldı umarım, hiçbir zaman özlemle anılmayacak bir teknoloji bu pilliler, asla içten yanmalı motor kadar özlenmeyecek ve zaman içinde basitleşip günlük kullanılan diş fırçası gibi birşey olacak, aramayacaksın hatırlamayacaksın özlemeyeceksin, konu bu, tabii sen bu şekilde bakmıyorsan zaten hiçbirinin anlamı yok, tartışmak anlamsız, pilli araçta tam senlik, işimi görsün kullan at unut araç,  ama sanıyorumkı tam olarak böyle değil senin içinde ki tartışıyoruz bak... 

Sonunda benden uzun yazan biri çıktı.

Telefondan okumak zor şimdi, boş zamanda okuyayım. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

eco moda almadan yada B moduna almadan kullandıkları için tek pedal  olmuyor 7 km/h ye kadar yavaşlıyor sonra fren demişler, eleştirdikleri bu, bence önemsiz ve yanlış moddalar, belkide ondan oldu, birde dikkat et, biz bu araçları 8-10 yıl kullanma gayesiyle alırız diyorlar, tam dingiliz kafası, bizim Milletede bu lazım!

neyse araba güzel, fiyatı hoş olmayacak gibi yalnız...

frenler ilginç, birisi yazmış, fren pedalı elektronik diye, nasılsa artık, o zaman frene basınca rejen yapıyor tüm elektrikliler gibi tabbi de, acaba değişik bir sistemmi var ilginç geldi doğruysa... Bu reno ev işinde AB de baya ileri gidecek sanki, zaten geçmişide var bu işte...

Avrupa markalarinda guvenlik onlemi olarak oyle genelde. Tekpedal durana kadar calismiyor. Ayagini gazdan cekince regen basliyor, 8 km de saliyor. Frene basiyorsun. Eco ya da b de olmasi degistirmiyor.  Ayagini gazdan cekme hizina gore frenleme yapiyor, tumuyle cekersen fren lambasi da yaniyor. Frene basarsan regen maximuma cikiyor. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

test sürüşü :) yani yok diyebiliriz, bence durur, B modu ne yapıyor ozaman... 7 dediğin zaren durdun gibi birşey, neyse gelsede kurdalasam...

Regen i acip kapatiyor. Citroenler falan da oyle. Onlarda regen orani ayarlanamiyor, acik kapali dugmesi. Regen seviyesi ayarlananlarda b tusu yok. Dusuk donanim seviyelillerde var o b dugmesi. 

Kurcalamak istiyorsan bi pug ya da opel bayiisine git ayni sekilde calisiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

"güvenlik önlemi olarak" tezin yanlış.   onlar öyle uygun görmüş diyelim. 

Tek pedal bence çok daha iyi.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Göktürk yazdı:

"güvenlik önlemi olarak" tezin yanlış.   onlar öyle uygun görmüş diyelim. 

Tek pedal bence çok daha iyi.

O benim tezim degil fransizlarin deklarasyonu. Tum satis leafletlerinde yaziyor. Bulunca eklerim.

"Bence" kismi goreceli. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mertol Kip yazdı:

O benim tezim degil fransizlarin deklarasyonu. Tum satis leafletlerinde yaziyor. Bulunca eklerim.

"Bence" kismi goreceli. 

Bence zaten göreceli demek... Ama sonuçta yanlış... 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Metin Uzunoğlu
  • Yeni Oluştur...