İçeriğe Yönlendir

Günlük Kullanım Elektrikli Araba

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Erdoğan Temur yazdı:

Ali abi elektrikli alacakta naza çekiyor biraz. 😀

Hocam neden tasarruf ettiğinizi düşünmüyorsunuz? Bildiğim kadarıyla evdende şarj ediyorsunuz.

yok ya, evet bir hevesim varda değişiklik olsun diye bakınıyorum, ihtiyacım yok, arabam var ve daha 5 yaşında ve az kullanıyorum, değişmek anlamsız olurdu benim için...

Ama yine yazayım, olurda alırsam kesinlikle elektrikli alırım, Mehmet hoca haklı bu arada ve az yakıyor diye değil, tamamen keyfi, grafik izlemek falan hoşuma gidecek, gerçi sök tak yok ama onun içinde klasik motorsiklet alırım iş biter, zaten ufaktan var bir tanede :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

benim eşşek senin sıpayı bir ısırır duman olursun ama, ne kalkışta ne hızlanmada burnunu bile uzatamaz senin pilli, zaten son hızın yok limitöre takılır kalırsın, ille geçeceksen en güzeli arabayı değişte gel sen, olmaz onla :tongue:

Benzinde sıramı? sıra yok, her yer pompa dolu, dolumda  3-4 dk anca,  sende kaç saat? yazda ufkumuz açlısın, bende doldur ve araçtan inmeden mobil ödeme, ha olmadımı pompadan ödeme hatta uzat kartı pompacıya çeksin, yetmedimi taşıt tanıma takarım saniyede ödeme  bile varken ne beklemesi, yıl olmuş 2025 birde pilli aldım teknolociyaaa diyorsun hale bak, geç sen hele o masalları, sonrası zaten bye byeeee 800 km sonra görüşürüz, sizin gibi habire şarj et bekle port bozuk yandakine geç, yok pil soğuk bastım menzil bitti,  yok kış geldi menzil kısaldı, yok yerime parketmişler,  gibi şeyler yok bizde, pis fakimiyiz biz uğraşalım arkadaş :selo: 

demek fişe takıp bildirim takip ediyorsun, kaç saat sonra geliyor o bildirim, ohooo uzun iş hiiç çekemem, bakıyorum ekrana 3 dk. da full,  bu arada bana yetişmen ve aynı sürede gelmen imkansızdan öte :tongue: hıza gelelim  top 200 yaptım bıraktım, yeter sanırım, 235 basan delilerde varmış ama uçmak istesem uçak alırdım, bu sınıf araçla olmaz, haa uzun süre tam gazda basarsam tabii motor gider, hangi motorda saatlerce maks devir çeviriyorsunda dayanıyor, hem deli olmak lazım, bu toplumda bu hata dolu vasat yollarda  ve zaten o hızda bir saate yiyeceğin cezalar arabayı sattırırdı, anlamsız argümanlarla gelmeyelim :)

valla kullandığım aracı bana öğretme, 11 lt falan şaka gibi, hangi dünyaymış o, 6 lt üstüne çıkmadım ben, bazen deli deli kullandığımda olur üstelik, tabii habire atraksiyon peşinde koşanı bilmem, daha o kadar aklımı yitirmedim, hadi İstanbulda sürsem yakarda o kadar olmaz bende o değerler, unut sen... 

Bu arada anlamadım ben, Ali Tırtlarıöverden vekalet falanmı aldın benle uğraşıyorsun bakiim arkidiş :seytan:

Benim arabanın performans iddiası yok ki. Araba işte, A noktasından B noktasına en az maliyetle en konforlu şekilde iletmeye yarıyor. 

Hee sıra yok hee. :) bu bugün çekilen bir video. Araba senin oraya gidiyor bu arada. Sesi duyulan çocukluk arkadaşımdır.

tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Erdoğan Temur yazdı:

Ali abi elektrikli alacakta naza çekiyor biraz. 😀

Hocam neden tasarruf ettiğinizi düşünmüyorsunuz? Bildiğim kadarıyla evdende şarj ediyorsunuz.

herşey yakıt değil ki eski arabanın üstüne ekledik. mtv arttı. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
(düzenlendi)

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Bu arada anlamadım ben, Ali Tırtlarıöverden vekalet falanmı aldın benle uğraşıyorsun bakiim arkidiş :seytan:

Elöver'den bahsediyorsan o plastik çamurlukluları sevmesine rağmen sana sardıysa sorun cidden sende demektir. :)

tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Koray Demir yazdı:

kardeş, Norveç ve İsveç farklı konumda ülkeler,Norveçin petrol olayı İsveçin kasa olayı var, yoksa zaten çoktan ruslar almıştı oraları, adamlar güzel taktikle çekilmişler kenara, akıllılarmış harbiden, onlarla kıyas olmaz, onlar geçer, adamlarda nüfus yok, deli para var, mecliste parka koyacağımız bankın rengi ne olsun diye tartışıyorlar, dünyanın tarafsız kalmış arada kaynayan ülkelerinden onlar.

diğer yazdıklarına büyük oranda katılırım, pilli araba konusuda şöyle, bence alternatif bir enerji kaynağı bulunmazsa, pil dediğimiz şeyde hiç aklımızda olmayan birşeyler keşfedilmezse, şuanki teknolociyaaaa :) ile pilli arabaların genele yayılması imkansız bence, şimdi itiraz edecek arkadaşlar ama nafile, dediklerim olmazsa zaten göreceğiz, ömrümde büyük ihtimal yetecek, öyle çok uzun zamanda almayacak bu iş bence...

Hidrojen işi olabilir, fisyon rekatörü işi olursa elektrik derdi biter yüklenirler hidrojen üretimine, olabilir, hatta pilliyide bırak, direk hidrojen yakan su atan bildiğimiz içten yanmalılar geri bile dönebilir, Japonlar affetmez, hemde acaip karlı olur onlar için, pilli araç satış sonrası kar bırakmıyor, zaten o yüzden öyle şeyler yapacaklarki elektrikli araba düz benzinliden çok daha pahalıya gelecek dememin sebeblerinden biriside bu...

Mertol Kip yazdı:

Elöver'den bahsediyorsan o plastik çamurlukluları sevmesine rağmen sana sardıysa sorun cidden sende demektir. :)

plastik çamurluk eskidendi, Renoda devir Zoe ile giriş yapıp, esas Clio 5 ten itibaren değişti, şunki modeller farklı seviyede, bende var diye demiyorum, umurumda değil yarın hoşuma ve işime gelen başka bir markaya geçerim olur biter yanlış anlaşılmasın, devir mecburen değişiyor,  bak işte çok geriden takip ediyorsun arkadaş:)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Benim arabanın performans iddiası yok ki. Araba işte, A noktasından B noktasına en az maliyetle en konforlu şekilde iletmeye yarıyor. 

Hee sıra yok hee. :) bu bugün çekilen bir video. Araba senin oraya gidiyor bu arada. Sesi duyulan çocukluk arkadaşımdır.

o sırada pillide bekliyordur yalnız ve daha uzun süre hem sıra hemde dolum süresi olarak, bayram vakti üstelik, İstanbul yola düşmüş, doğaldır, unutmadan şuan azınlıkta elektrikliler, az daha çoğalsınlar bizim ülkede kaos yaşanır, tahmin edersin sanırım....

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Senin şemsiyeli scooterında var yok demedimki. Ali Rönoğları sever dedim. Bunu söylerken de plastik çamurluklu arabasına gönderme yaptım. İkisi aynı şey değil.

Rönoğun neyini takip edecem yaw. Askerler zamanında yanlış tercih yapmamış olsalardı şu an Rönoğ modelleri ile muhatap bile olmazdık. :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mertol Kip yazdı:

yok sorun ikimizdeydi :D 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

o sırada pillide bekliyor yalnız ve daha uzun süre üstelik, unutmadan şuan azınlıkta bu araçlar, az daha çoğalsınlar bizim ülkede kaos yaşanır, tahmin edersin sanırım....

Hep çamur hep çamur. Pilli var mı o videoda? Yok.

Elektrikli araç kullanan insanlar ilk zamanlarında bocaladılar ancak artık herkes nerede nasıl şarj edeceğini belirleyerek yola çıkıyor. Onun dışında o kadar çok şarj soketi var ki cidden görsen aklın karışır. Ben önceki gün Bodrum'dan Akçay'a gittim, dünde Akçay'dan İstanbok'a geldim, geçerken şarj ihtiyacım olmamasına rağmen hep baktım (algıda seçicilik muhtemelen), hiçbir şarj noktasında sıra mıra yoktu. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

yok sorun ikimizdeydi :D 

Demek ki Ali ler sorunlu ısısısısıs

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Senin şemsiyeli scooterında var yok demedimki. Ali Rönoğları sever dedim. Bunu söylerken de plastik çamurluklu arabasına gönderme yaptım. İkisi aynı şey değil.

Rönoğun neyini takip edecem yaw. Askerler zamanında yanlış tercih yapmamış olsalardı şu an Rönoğ modelleri ile muhatap bile olmazdık. :)

beni sor forumdan, Sani ye sor, renooğa en çok kızanların başında ben gelirdim, hatta beş para etmezde derdim, ama adamlar en sonunda dış görünüşten başlayıp değişmeye başladılar, Clio 5 le evrim geçirdiler, haa hala bir Ford hissiyatı yok,süper araç falanda demiyorum ama güzel araba bence,fena değiller, Clio yuda geç, yeni modelleri güzel baya, şuan avrupada elektrikli işine adam gibi girişen tek tük markadan biriside reno, stellantis gibide değiller, çinle zaten işbirliğindeler diye biliyorum, 2026 da en gelişmiş çin pillerinide direk kullanacaklar deniyor, adamlar içten yanmalıdan devşirme araçlarda yapmıyor dikkat et ve elektriklide zoe twingo gibi geçmişi olan bir markada,  gelecek vadediyor bence...

Askerde evet, asker çocuğuyuım bende, Oyak falan biliriz, Elöver, evet ona demişsinde plastik olayı geride kaldı artık, bence daha iyi ön çamurlukların plastik oluşu, tamiri basit, dayanıma etkisi zaten yok,  Renoğla muhattab olmaya gelince, kardeş bu ülke 100 senedir nelerle muhattap oldu sende bilirsin, halada ediyoruz bir kıramadık döngüyü, habire dejavu, yetti gari ....

Neyse arabadan devam edersek, reno ne ki, tofaş var, tarih olmuş fabrikayı buraya kurup taunus satan var, varda var, hunday kia bizle çıktı yola, şimdiki hallerine bak, biz daha togg  yapıcaz diye debeleniyoruz, işin kötüsü bunada şükür diyecek durumdayız, neyse bu konulara girmeyelim, hatırladıkça içim acıyor....

benim meşhur sözüm var, onunla kapatayım " Yazık bu Vatana..." üstünde yaşayanlar kastedilmemiştir.

Mertol Kip yazdı:

Hep çamur hep çamur. Pilli var mı o videoda? Yok.

Elektrikli araç kullanan insanlar ilk zamanlarında bocaladılar ancak artık herkes nerede nasıl şarj edeceğini belirleyerek yola çıkıyor. Onun dışında o kadar çok şarj soketi var ki cidden görsen aklın karışır. Ben önceki gün Bodrum'dan Akçay'a gittim, dünde Akçay'dan İstanbok'a geldim, geçerken şarj ihtiyacım olmamasına rağmen hep baktım (algıda seçicilik muhtemelen), hiçbir şarj noktasında sıra mıra yoktu. 

Demek ki Ali ler sorunlu ısısısısıs

kameramanın iş güzarlığı, çeksene esas filmi, araç içinde beklemekten uyuyanlar, gerçi o sıcakta ne uyuması, klima açsa pil bitecek zaten bitmiş duman olmuşsun, sıramı beklesin sıra sonunda şarjımı beklesinler yazık valla, paranla eziyet :D geçerken pompalarada bakaydın, sıra varmıydı...

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

beni sor forumdan, Sani ye sor, renooğa en çok kızanların başında ben gelirdim, hatta beş para etmezde derdim,

Referansa ihtiyaç yok yazdiklarini okuyoruz. :)Demek sonradan kafan karışmış :)

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Clio 5 le evrim geçirdiler, haa hala bir Ford hissiyatı yok ama fena değiller, Clio yuda geç, yeni modelleri güzel baya, şuan avrupada elektrikli işine adam gibi girişen tek tük markadan biriside reno, stellantis gibide değiller, çinle zaten işbirliğindeler diye biliyorum, 2026 da en gelişmiş çin pillerinide direk kullacaklar deniyor, adamlar içten yanmalıdn devşirme araçlarda yapmıyor ve elektriklide zoe twingo gibi geçmişi olan bir markada,  gelecek vadediyor bence...

Stellantis e ne olmuş ya adı geçti bilmiyorum ama onlar artık kendi fabrikalarında ürettikleri LFP bataryaları kullanmaya başladılar. NMC olanlar Çin'den alınmaydı, LFP olanlar İspanya'daki fabrikadan. Bu arada Stellantis in güncel elektriklileri içten yanmalıdan devşirme falan değil. Her iki güç makinesinde de kullanılabilen bir platform. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

kameramanın iş güzarlığı, çeksene esas filmi, araç içinde uyuyanlar, gerçi o sıcakta ne uyması, klima açsa pil bitecek zaten bitmiş duman olmuşsun, sıramı beklesin sıra sonunda şarjımı beklesinler yazık valla, paranla eziyet :D

Orada elektrikli şarj noktası var mı bilmiyorum ama sen faraziyeden daha doğrusu yüce mabadından uyduruyorsun gibi geldi nedense ısısısısıs. Elektrikli kullananlar genelde soketi takıp içeri kahve falan içmeye gider. Vampir değiliz biz ki neden gündüz vakti uyuyalım? 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Referansa ihtiyaç yok yazdiklarini okuyoruz. :)Demek sonradan kafan karışmış :)

Stellantis e ne olmuş ya adı geçti bilmiyorum ama onlar artık kendi fabrikalarında ürettikleri LFP bataryaları kullanmaya başladılar. NMC olanlar Çin'den alınmaydı, LFP olanlar İspanya'daki fabrikadan. Bu arada Stellantis in güncel elektriklileri içten yanmalıdan devşirme falan değil. Her iki güç makinesinde de kullanılabilen bir platform. 

Orada elektrikli şarj noktası var mı bilmiyorum ama sen faraziyeden daha doğrusu yüce mabadından uyduruyorsun gibi geldi nedense ısısısısıs. Elektrikli kullananlar genelde soketi takıp içeri kahve falan içmeye gider. Vampir değiliz biz ki neden gündüz vakti uyuyalım? 

videoyu izledim yok sanırım, uydurma durumu yok, şarjlılarıda çekseymişya dedim yokmuş şarj yeri, hem daha kötüya şarj noktası yok, aha yandın :) gerçi olsa ne yazar, bekleme kaçınılmaz, mabattan uydurma olmaz bunda bilimsel gerçek mutlak doğru, teori falanda değil, pilli aracın şimdilik doğası beklemek zaten :D

Stellantis için direk önceden reno için dediğimi söylüyorumda ayıp olacak, sevmedim diyim,  hele ec3 gibi şeyler çıkarmıyorlarmı fitil oluyorum resmen, ekranı ayrı göstergesi ayrı kafada, pilli alırsam sadece Reno-Tesla-Kore grubu- çok sinir olmasamda Byd yide ekleyeceğim ama işte, alırdım diyim, birde çinli xaomi falan gelse seyret komediyi....

editler için kusura bakmayın, aklım sürekli meşgul benim, oradan oraya atlarken film kopuyor, hızlı yazıyorum hata oluyor, sonradan aklıma birşey geliyor ekleme yapıyorum, bazen yanlış yazıyorum farkına varıp düzeltiyorum, gaza gelmede var, idare edin işte :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

videoyu izledim yok sanırım, uydurma durumu yok, şarjlılarıda çekseymişya dedim yokmuş şarj yeri, hem daha kötüya şarj noktası yok, aha yandın :) gerçi olsa ne yazar, bekleme kaçınılmaz, mabattan uydurma olmaz bunda bilimsel gerçek mutlak doğru, teori falanda değil, pilli aracın şimdilik doğası beklemek zaten :D

Stellentis için direk önceden reno için dediğimi söylüyorumda ayıp olacak, sevmedim diyim,  hele ec3 gibi şeyler çıkarmıyorlarmı fitil oluyorum resmen akranı ayrı göstergesi ayrı kafada, pilli alırsam sadece Reno-Tesla-Kore grubu- çok sinir olmasamda Byd yide ekleyeceğim ama işte, alırdım diyim, birde çinli xaomi falan gelse seyret komediyi....

Bilimsel gerçek veriye dayanır.

Ben Bodrumdan Akçay a giderken yolda şarj etmedim. Akçay dan İstanbula gelirken de şarj etmedim. İkisinde de evden şarj edip çıktım yola. Yani öyle bıdırdandığın gibi bir durum yok ortada. 

Sellantis ya da bir başkası neyini sevecem yaw. Para verip ürün satın alıyoruz, kullanıp yenisini alıyoruz. Benim için hepsi üç aşağı beş yukarı aynı. elbette alışkanlıklarımın olduğu markalar var, onların dışına ben çok fazla çıkmıyorum. 

Renault Fluence in elektriklisinin devamını getirebilseydi bugün farklı bir yerde olurdu. Tipik avrupalı hımbıllığı işte. Hala ürettiği arabanın menzili (megane e-tech) yeterli değil. Ancak onun içinde bataryayı sıvının içindeyken şarj edip menzili %6 uzatıp şarj süresini kısaltmışlar falan filan. Halâ öğrenme aşamasındalar.

Şahsi fikrim, marka ve servis ağı gelişip oturmadan hiçbirini almam. Buna Tesla, Togg, BYD za zu hepsi dahil. Eğer hükümet politik sonuçlarını göğüsleyebileceğine inansaydı şu an Togg fabrikasında çin arabası üretiliyor olacaktı. VW Manisa'ya fabrika kuracak dediler sonra iptal oldu falan filan. BYD için aynısının olmayacağının garantisi var mı? Daha yakın bir tarihten örnek Skywell. Gayet güzel arabası var ama ithalatı bıraktı şimdi. E nolacak o kadar araba alan insan? Ki güzeldide arabaları... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Dün Manisa oksijen tesislerindeydim. Tesla supercharger'ların olduğu tesislerden. Yanında bir sürü de normal şarj istasyonları vardı. Ben yemek yedim, bitirdim, tatlıyı da gömdüm, yan masamdakiler sıranın bitmesi ile ancak şarja başlayabilmişler. İnsan 1 saat şarj etmeyi bekler mi ya. Allah sabır versin uzun yolda elektrikli kullananlara...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Bilimsel gerçek veriye dayanır.

Ben Bodrumdan Akçay a giderken yolda şarj etmedim. Akçay dan İstanbula gelirken de şarj etmedim. İkisinde de evden şarj edip çıktım yola. Yani öyle bıdırdandığın gibi bir durum yok ortada. 

Sellantis ya da bir başkası neyini sevecem yaw. Para verip ürün satın alıyoruz, kullanıp yenisini alıyoruz. Benim için hepsi üç aşağı beş yukarı aynı. elbette alışkanlıklarımın olduğu markalar var, onların dışına ben çok fazla çıkmıyorum. 

Renault Fluence in elektriklisinin devamını getirebilseydi bugün farklı bir yerde olurdu. Tipik avrupalı hımbıllığı işte. Hala ürettiği arabanın menzili (megane e-tech) yeterli değil. Ancak onun içinde bataryayı sıvının içindeyken şarj edip menzili %6 uzatıp şarj süresini kısaltmışlar falan filan. Halâ öğrenme aşamasındalar.

Şahsi fikrim, marka ve servis ağı gelişip oturmadan hiçbirini almam. Buna Tesla, Togg, BYD za zu hepsi dahil. Eğer hükümet politik sonuçlarını göğüsleyebileceğine inansaydı şu an Togg fabrikasında çin arabası üretiliyor olacaktı. VW Manisa'ya fabrika kuracak dediler sonra iptal oldu falan filan. BYD için aynısının olmayacağının garantisi var mı? Daha yakın bir tarihten örnek Skywell. Gayet güzel arabası var ama ithalatı bıraktı şimdi. E nolacak o kadar araba alan insan? Ki güzeldide arabaları... 

Bilimsel dediğim kısım şarjda bekleme süresi, bekleniyormu evet.

diğer yazdıklarına katılıyorum,  elektrikli işi çok karışık, bence bu işlerin oturması için daha çok zaman lazım, öte yandan dünyaki durumda karışık, ne olacağını tahmin etmekte zor, bence şuan yapmamız gereken sıkı durmak, eğer aracın varsa, sana yetiyorsa tut, tut tavsiyesi veriyorum ytd :D

yok bana lazım hergün işe git gel mecburum İstanbuldayım deniyorsa elektriki yetecek büyüklükte bir arac alınabilir ama aldığın aracın firması önemli, yoksa dediğin olur, bu yüzden yaygınlardan şaşmamak lazım, Avrupa-Kore markaları ve Tesla falan almak lazımki başımız ağrımasın, ki bunlarda bile sorun yaşama ihtimali var....

Çinli markalar iyi güzel ama fazla hızlı yayılıyorlar, Çinliye güvenmem açıkcası, bunlar bir numara çekecek diyorum hatta, yarın çeker gider kimsede uğraşamaz, AB markaları hiç değilse ülkede alt yapısı geçmişi olan markalar, bir şekilde çözüm bulunur diye düşünüyorum, hatta bence bu iş Togg a yarar, fırsat bu fırsat, uygun a-b-c sınıfı güzel ve daha ucuz araçlar çıkarın işte, Millet arayışa girdiğinde ülkece işte bu deriz, bak güzel fırrsat haa Togg, duy sesimi :)

Sani Gerşon yazdı:

Dün Manisa oksijen tesislerindeydim. Tesla supercharger'ların olduğu tesislerden. Yanında bir sürü de normal şarj istasyonları vardı. Ben yemek yedim, bitirdim, tatlıyı da gömdüm, yan masamdakiler sıranın bitmesi ile ancak şarja başlayabilmişler. İnsan 1 saat şarj etmeyi bekler mi ya. Allah sabır versin uzun yolda elektrikli kullananlara...

daha azınlıktalar dikkat et, şuanki araçların %50 si pilli olsa seyret sen, altyapı zaten yetmez hadi onu geçelim, Millet her yerde şarj noktası görünce var işte ne altyapı, ne sorunu diyor, anlamadıkları kısım alt yapı, yerin altındaki durum, haberleri yok, bizde sadece görüntüye bakılır zaten ! neyse, hele büyük şehirlerde, sadece kendini düşünen kural tanımaz toplumu düşün, her apartmanda şarj ohoooo.... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Zaman içinde adaptif yaygınlaşır hele bi petrol zam yerse…

Ülke için dış açığı azaltıcı etkisi var. Bir araç 300 bin km ömrü içinde km de 2 liradan 600bin lira dışarı veriyor ithalata. ( vergiyi çıktım). Elektrikte ise 300 bin km de 100 bin lira dışarı veriyor.

Devlet araç başına 500 bin karda..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bende elektrikli araba yok emme elektrikli araba lastiği aldım. Bende elektrli ekölüne adım atmış olümmü. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

araç başına 500 bin karda..

bakış açısına bağlı, zamanında bir AŞ de bir personel ithalat faturlarında bir gairplik sezinliyor 3 ay çalışıyor ve yurt dışıo firma kaynaklı usulsüzlüğü raporluyor, müdürüne sunuyor.... sonuç 6 sene penceresiz odada çalıştı, yurt dışındaki firma müdüre ait idi....

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

bakış açısına bağlı, zamanında bir AŞ de bir personel ithalat faturlarında bir gairplik sezinliyor 3 ay çalışıyor ve yurt dışıo firma kaynaklı usulsüzlüğü raporluyor, müdürüne sunuyor.... sonuç 6 sene penceresiz odada çalıştı, yurt dışındaki firma müdüre ait idi....

Anlat o açıyı anlayalım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Anlat o açıyı anlayalım

personel açısından usulsüzlük keşfi ile firmayı kara geçiriyor, lakin müdür açısından ekmek kapısı 

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

personel açısından usulsüzlük keşfi ile firmayı kara geçiriyor, lakin müdür açısından ekmek kapısı 

devletin dışardan ithal edilen petrolü kullanmayıp %30 u sadece ithal kaynakla üretilen elektrik kullanan arabadan daha karlı çıkmasına hangi açıdan bakarsan karsız olur? soru bu. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

devletin dışardan ithal edilen petrolü kullanmayıp %30 u sadece ithal kaynakla üretilen elektrik kullanan arabadan daha karlı çıkmasına hangi açıdan bakarsan karsız olur? soru bu. 

petrulün ithalatçısı açısından .... veya oradaki ihracatçısı 

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Zaman içinde adaptif yaygınlaşır hele bi petrol zam yerse…

Ülke için dış açığı azaltıcı etkisi var. Bir araç 300 bin km ömrü içinde km de 2 liradan 600bin lira dışarı veriyor ithalata. ( vergiyi çıktım). Elektrikte ise 300 bin km de 100 bin lira dışarı veriyor.

Devlet araç başına 500 bin karda..

birde dediklerimi yapacak, karı 2 ye katla :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...