İçeriğe Yönlendir

Günlük Kullanım Elektrikli Araba

Ali Darbaz

Recommended Posts

Onur Demir

Sanırım araba alıyorum çarşamba günü tatil dönüşü.

Kapora verdim.

Rakı masasında sarı sitedeki ilan sahiplerini ararsan sabah kapora atmış buluyo insan kendini 🤣

Takip ettiğim bir araçtı. Sorun çıkmazsa alacağım.

Son zamanlarda da insanların son fiyat soruma 3bin 2.5tl inmeleri rahatsız etti.

Hele bir tanesi daha merhaba araç için aramıştım dememle ; 1.210 veren var, şuan ilandaki 1.240ı da versen satamam  tesla siparişi veremedim henüz diyerek lafa girmesi rahatsız etti.

10 ayrı araçla görüştüm ilk konuştuğum normal insandı sanırım. Gerçekten garip bir ortam.

Araçta şöyle bir şey var pedalbox diye.

Fikri olan var mı?

Sökeyim mi kalsın mı? Serviste ilk alırken takmışlar ppf ile birlikte.

Screenshot_2025-07-07-16-25-54-80_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg

e-C4 

2022 model 56bin km

Kış paketi ve sunrooflu

Turuncu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Pedal box kalabilir, biraz daha canlandırıyor tepkileri. Beğenmezsen kapatırsın olur biter. Hayırlı olsun :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Süren kişi de elektrik verebiliyormus. Böylelikle trafikte oluşabilecek negatif enerji en aza indirgeniyormus.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Onur Demir yazdı:

Sanırım araba alıyorum çarşamba günü tatil dönüşü.

Kapora verdim.

Rakı masasında sarı sitedeki ilan sahiplerini ararsan sabah kapora atmış buluyo insan kendini 🤣

Takip ettiğim bir araçtı. Sorun çıkmazsa alacağım.

Son zamanlarda da insanların son fiyat soruma 3bin 2.5tl inmeleri rahatsız etti.

Hele bir tanesi daha merhaba araç için aramıştım dememle ; 1.210 veren var, şuan ilandaki 1.240ı da versen satamam  tesla siparişi veremedim henüz diyerek lafa girmesi rahatsız etti.

10 ayrı araçla görüştüm ilk konuştuğum normal insandı sanırım. Gerçekten garip bir ortam.

Araçta şöyle bir şey var pedalbox diye.

Fikri olan var mı?

Sökeyim mi kalsın mı? Serviste ilk alırken takmışlar ppf ile birlikte.

Screenshot_2025-07-07-16-25-54-80_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg

e-C4 

2022 model 56bin km

Kış paketi ve sunrooflu

Turuncu

Islatalım.

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Mertol Kip yazdı:

Islatalım.

Tabiki ne zaman nerede dersen.

IMG20250707185035.jpg

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Elektrikli arabada pedalbox nasıl oluyor anlamadım

Bana da çok mantıksız geldi.

Pedala ani basmalarda tepkileri yavaşlatıp yakıt tasarrufu sağlamak için sanırım kullandılar bilemedim.

Bana çok alakasız geldi.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Elektrikli arabada pedalbox nasıl oluyor anlamadım

Ben de?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Sorum saçma değilse söylerseniz sevinirim arkadaşlar. Yoksa kahkaha patlatıp x’de paylaşırım bunu 

:) 

yani noluyor? Elektrik mi hızlanıyor. Powerband gibi bir şey mi açıyor. Ne olabilir ki. Zaten hazır bekleyen ani tork var

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sorum saçma değilse söylerseniz sevinirim arkadaşlar. Yoksa kahkaha patlatıp x’de paylaşırım bunu 

yani noluyor? Elektrik mi hızlanıyor. Powerband gibi bir şey mi açıyor. Ne olabilir ki. Zaten hazır bekleyen ani tork var

Aracın sahibi ekonomik oluyor dedi. Amaç ekonomiymiş.

Gaza basma dibine kadar abanma vs hareketleri mi kısıtlıyor ben de anlamadım.

Hızı limitlemek gibi özellikleri de varmış. Belki eşini sınırlamak için kullandı bilemedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Neyini anlamadigini da ben anlamadim. Pedalin altinda potans var. Onun degerini manuple ediyordur ya da atiyorum logaritmik potans vardir onu lineere yaklastiriyordur. Benzinli arabada da ayni yapi. Switch degil o bastigin.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

Neyini anlamadigini da ben anlamadim. Pedalin altinda potans var. Onun degerini manuple ediyordur ya da atiyorum logaritmik potans vardir onu lineere yaklastiriyordur. Benzinli arabada da ayni yapi. Switch degil o bastigin.

Sürüş modları zaten bunun için. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sürüş modları zaten bunun için. 

Yok demek ki o arabada ya da arabanın sahibi yeterli görmemş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Belki pedalin tepkisi benzinlin gibi degildi, ondan taktilar. Basit aletler bunlar. Bence sokme. 

Koray Demir yazdı:

İhtiyaç yok gibi. Organik pedal box mevcut.

E-c4 bunun 8 de 1 biri gucte. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Doğan Arşiray yazdı:

E-c4 bunun 8 de 1 biri gucte. 

200 hp altı EV araç mı olur 😀

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

e-c3 baktık. 44kwh batarya. yüzde 80'i 35kwh ve ancak şehir içinde 200-250km gider. yazın klima kışın kalorifer ile 200 olur bu

tork 125nm, beygir 116

alacak olan burun kıvırıyor ama fiyatı çok ucuz

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

tork 125nm, beygir 116

Ya ben bunu cidden anlamiyorum. Findik kadar araba zaten, ortalama 1.3 atmosferik benzinli kadar tork veren motoru da var, ne bekliyoruz? B sinifi standart bir sehirici arabasinda baska ne olur ki? Sayin alma maliyeti gorece dusuk, yolda tutma maliyeti ve km basina odenen ucret de rakipsiz, guncel teknolojik donanimlar var, eh sinifina gore konforlu da sayilir. Eee? 

Bu aletleri karsilastiraboleceginiz araclar egea 1.4 atmosferik ya da 1.0 motorlu clio falan. Onlarda da uc asagi bes yukari ayni tork var ve lineer dagilimli da degil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bu kadar zayıf motorlu bir arabanın dacia spring gibi bir fiyata satılması lazımdı.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

e-c3 baktık. 44kwh batarya. yüzde 80'i 35kwh ve ancak şehir içinde 200-250km gider. yazın klima kışın kalorifer ile 200 olur bu

tork 125nm, beygir 116

ne kadar ucuz çok ucuz derken? 600 bin filan mı

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

Ya ben bunu cidden anlamiyorum. Findik kadar araba zaten, ortalama 1.3 atmosferik benzinli kadar tork veren motoru da var, ne bekliyoruz? B sinifi standart bir sehirici arabasinda baska ne olur ki? Sayin alma maliyeti gorece dusuk, yolda tutma maliyeti ve km basina odenen ucret de rakipsiz, guncel teknolojik donanimlar var, eh sinifina gore konforlu da sayilir. Eee? 

Bu aletleri karsilastiraboleceginiz araclar egea 1.4 atmosferik ya da 1.0 motorlu clio falan. Onlarda da uc asagi bes yukari ayni tork var ve lineer dagilimli da degil.

Güç değil, şarj olayı dert. Çok kısa menziller. 

İstasyonda şarj edilecek. Kapasitenin %70’i kullanılacak. Yani 30kwh sürekli batarta bitti bitecek stresi yapar bu apartmanda oturan için

@Doğan Arşiray 1,2-1,3 falan

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Doğan Arşiray yazdı:

Bence olur, olmalida

E opel frontera konusunda bu ne diyor herkes ama

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Güç değil, şarj olayı dert. Çok kısa menziller. 

İstasyonda şarj edilecek. Kapasitenin %70’i kullanılacak. Yani 30kwh sürekli batarta bitti bitecek stresi yapar bu apartmanda oturan için

Ha hiç LPGli araba kullanmamış yani. :)

Herkes kamyon şoförü olduğu için menzil önemli tabi :)

Ben 4 ayda 14bin km yaptim, en az 10 bin km si uzun yol, hiç rahatsız olmadığıma göre sorun bende. :)

tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi
Typo yapmisim
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İlkay Başaran yazdı:

E opel frontera konusunda bu ne diyor herkes ama

Genel gecer guclere gore dusuk, ama i menzil de kisa. Bence asil problem o. 

Fantastik ucuz ds degil bu nedenle. 

Mertol Kip yazdı:

Tam olarak bunu yapiyor

Ben c180 de kullaniyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...