Mertol Kip 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Arkadaşlar artık ucuz araba yok yok, fiyat algınızı değiştirin. Polo bile 2 milyonken 1.3 milyona ondan daha buyuk bir arabaya pahali diyemeyiz. Ayni arabanin benzinlisi 1800 lirayken elektriklisi 1300 liraysa da diyemeyiz. Pahali olan araba degil. Fatih Keskin yazdı: 4 ay da 14 bin 20 si uzun yol iyi yol Sag ol duzeltme icin. Dolma parmak ve telefonla bu kadar olabiliyor. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Mertol Kip yazdı: Ha hiç LPGli araba kullanmamış yani. Herkes kamyon şoförü olduğu için menzil önemli tabi Ben 4 ayda 14bin km yaptim, en az 20 bin km si uzun yol, hiç rahatsız olmadığıma göre sorun bende. çünkü sizin pil büyük. 30kwh ile aynı şeyi yapmak isteseniz muhtemelen yakardınız aracı Yorum bağlantısı
Mertol Kip 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: çünkü sizin pil büyük. 30kwh ile aynı şeyi yapmak isteseniz muhtemelen yakardınız aracı Yaw 200 km sehirici icin kotu bir menzil mi? Sizin sehirici kavraminiz ne kuzum? Istanbulda oturup Adapazarini sehiricinde falan mi saniyorsunuz? Şahsi olarak söylersem yakmazdim. 20 sene falan scooter ile Istanbul sehirici 500bin km ye yakin tecrubem var. Scooterlarin hicbirini yakmadim. En baba scooter zaten 200 250 km anca yapar sehiricinde. Ki ayni scooterla rahmetli Turgayla sehirlerarasi falanda cok gezmişliğim var. Menzil tatavasini yapanlarin cogu benzinli ile sehiricinde 400 km yaptigini unutuyor. Atiyorum nissan micra istanbul sehiricinde kac km yapabiliyor saniyorsunuz? 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Şehir içi için 200 km az menzil değil. Ben benzinliyle bir depo ile sadece şehir içi 370 -400 km gibi ancak kullanabiliyorum. gönül ister elektriklinin menzili daha uzun olsun ama 200 km gayet efektif bir mesafe Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Meselenin ince hatlarindan biri şu olabilir. Tek atımlık kursunum varsa neden bu parayı bu araca vereyim. Ben bu araçla hem şehir içi hem de şehir disi yapmak istiyorum. Şahsen böyle bir durumda ben bu aracı tercih etmem. Şehir dışı isim oldugunda maalesef yolda bırakır beni. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 saat önce Paylaş 20 saat önce yada menzili uzun arabamı verip neden elektrikli diye bunu alayım dahası. şehir içi bineceksem büyük boy olanının neden alıyoruz? elektrikli frontera/aircross vs mesela, bir yere oturmuyor benim kafamda. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Mertol Kip yazdı: Yaw 200 km sehirici icin kotu bir menzil mi? Sizin sehirici kavraminiz ne kuzum? Istanbulda oturup Adapazarini sehiricinde falan mi saniyorsunuz? Şahsi olarak söylersem yakmazdim. 20 sene falan scooter ile Istanbul sehirici 500bin km ye yakin tecrubem var. Scooterlarin hicbirini yakmadim. En baba scooter zaten 200 250 km anca yapar sehiricinde. Ki ayni scooterla rahmetli Turgayla sehirlerarasi falanda cok gezmişliğim var. Menzil tatavasini yapanlarin cogu benzinli ile sehiricinde 400 km yaptigini unutuyor. Atiyorum nissan micra istanbul sehiricinde kac km yapabiliyor saniyorsunuz? abi 200 km menzil iş görür. 2 günde bir yarım saat şarja uğramak bizden bir şey kaybettirmez. Ama bazı olaylara sabrımız yoktur. İki günde bir Şarja uğrayıp, şarj yeri arayıp yarım saat beklemek stres yapar. Yani hastanede oturup 3 saat sonuç beklersin ama otoparktan çıkarken öndeki aracın manevrasının uzun sürmesi batar. şahsen benim depo 35 litrede ışık yakıyor. 700km şehir içi menzilim var Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: abi 200 km menzil iş görür. 2 günde bir yarım saat şarja uğramak bizden bir şey kaybettirmez. Ama bazı olaylara sabrımız yoktur. İki günde bir Şarja uğrayıp, şarj yeri arayıp yarım saat beklemek stres yapar. Yani hastanede oturup 3 saat sonuç beklersin ama otoparktan çıkarken öndeki aracın manevrasının uzun sürmesi batar. şahsen benim depo 35 litrede ışık yakıyor. 700km şehir içi menzilim var Senin araba bi ilginç ş arası menzilin 400 ancaktır sanırım :P Yorum bağlantısı
Mertol Kip 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Doğan Arşiray yazdı: yada menzili uzun arabamı verip neden elektrikli diye bunu alayım dahası. Böyle bir insan var mı yaw? Zaten araba değiştireceksindir elektrikli mi alsam benzinli mi diye düşünürsünde 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 saat önce Paylaş 19 saat önce İlkay Başaran yazdı: Senin araba bi ilginç ş arası menzilin 400 ancaktır sanırım :P beni bursa’dan alın 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: abi 200 km menzil iş görür. 2 günde bir yarım saat şarja uğramak bizden bir şey kaybettirmez. Ama bazı olaylara sabrımız yoktur. İki günde bir Şarja uğrayıp, şarj yeri arayıp yarım saat beklemek stres yapar. Yani hastanede oturup 3 saat sonuç beklersin ama otoparktan çıkarken öndeki aracın manevrasının uzun sürmesi batar. şahsen benim depo 35 litrede ışık yakıyor. 700km şehir içi menzilim var Sen Tirabzond lu olduğunu söylediğin an kategori dışı oldun zaten. Ben daha şarj yeri aramadım, sıra da beklemedim. Hadi Bodrum'u geçelim, ne istanbok'ta ne Akçay'da ne de uzun yolda yaşamadım böyle bir durum. Mehmet Yeter yazdı: Meselenin ince hatlarindan biri şu olabilir. Tek atımlık kursunum varsa neden bu parayı bu araca vereyim. Ben bu araçla hem şehir içi hem de şehir disi yapmak istiyorum. Şahsen böyle bir durumda ben bu aracı tercih etmem. Şehir dışı isim oldugunda maalesef yolda bırakır beni. Tek atımlık kurşunu olan kesinlikle elektrikli almalı. Benzin 50 küsur, elektrik 10 lira. Evden 2.6 tl mi ne olmuş. Eğer tek atımlık kurşun olacak boyutta bir maddi kısıt varsa ve araba da elzemse, bunun yakıt masrafını ve bakım giderlerini gözardı edemezsiniz. Benim 4 aydaki yakittan tasarrufum 40bin lira civarı. 1 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Mertol Kip yazdı: Sen Tirabzond lu olduğunu söylediğin an kategori dışı oldun zaten. Ben daha şarj yeri aramadım, sıra da beklemedim. Hadi Bodrum'u geçelim, ne istanbok'ta ne Akçay'da ne de uzun yolda yaşamadım böyle bir durum. Tek atımlık kurşunu olan kesinlikle elektrikli almalı. Benzin 50 küsur, elektrik 10 lira. Evden 2.6 tl mi ne olmuş. Eğer tek atımlık kurşun olacak boyutta bir maddi kısıt varsa ve araba da elzemse, bunun yakıt masrafını ve bakım giderlerini gözardı edemezsiniz. Benim 4 aydaki yakittan tasarrufum 40bin lira civarı. Birçok yürütme maliyetinden tasarruf edilmesi konusunda kesinlikle katılıyorum. Ancak tek atımlık kursunumu en azından sizin araç gibi bir şey alacaksam atarım. Menzili iyi olan bir araç için güzel olur. Hatta düşünmüyor da değilim ancak dedigim gibi kısa menzilli bir araca bu paraları vermem. Gezmeyi dolaşmayı seven biriyim. Bu yüzden menzil benim için öncelikli tercih olur. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 19 saat önce Paylaş 19 saat önce (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Böyle bir insan var mı yaw? Zaten araba değiştireceksindir elektrikli mi alsam benzinli mi diye düşünürsünde ankara da böyle tipler var. adam sırf almak için , fiyat aralığı iyi diye tesla alıyor arabasını verip. sonra bayramda şarj sırası bekliyor otoyolda. zaten iyi /yeterli bir araba varsa yanına kısa menzilli bir elektrikli şahane fikir. ama tek elektrikli fikri bana acaip güvenilmez geliyor. isterse 2000 hp olsun. 19 saat önce tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Ben dün sabah acil evden çıkıp 160 km yol gittim hastaneye 130 140. ŞArj az olsa? 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 saat önce Paylaş 19 saat önce İlkay Başaran yazdı: Ben dün sabah acil evden çıkıp 160 km yol gittim hastaneye 130 140. ŞArj az olsa? hah işte bunu diyorum. Belki 5-10 sene sonra dert olmayacak ama şu an şarj için ufak bi planlama şart. Bende stres yapay Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: hah işte bunu diyorum. Belki 5-10 sene sonra dert olmayacak ama şu an şarj için ufak bi planlama şart. Bende stres yapay Yaşlı anam babam var onlar olmasa dahi acil bir durum vs anında zaman kaybetmeden yüksek hızlarda 200 km mesafe yapabilmeliyim. Yoksa matematikle kimse iddialaşamaz evet çok çok daha uygun yürütme maliyeti elektriklinin. Bana 2.araba olabilir ancak ona da para yok. 700 800 km menzil basmazsan 1000 beni psikolojik olarak rahatlatıyor. Allah korusun acil durumda 25 dk şarj etmeyi bırak 5 dk benzinliğe girmek çok şeyi götürebilir. Bu benim düşüncem. Bana göre doğru. Bana göre. Ambulans çağırırsın diyen olacak. Ayvalığın nüfusu şu an 700 800 bin vardır 2 3 ambulans var çağıralım bakalım ne zaman gelir.. 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Birçok yürütme maliyetinden tasarruf edilmesi konusunda kesinlikle katılıyorum. Ancak tek atımlık kursunumu en azından sizin araç gibi bir şey alacaksam atarım. Menzili iyi olan bir araç için güzel olur. Hatta düşünmüyor da değilim ancak dedigim gibi kısa menzilli bir araca bu paraları vermem. Gezmeyi dolaşmayı seven biriyim. Bu yüzden menzil benim için öncelikli tercih olur. E dogru da zaten amaca uygun arac almak her yakit icin gecerli. Mesela ben 4x4 araba almam, hicbir zaman isime yaramayacak bir seye hem alirken hemde kullanirken ek para vermem. Daha once de defaatle soyledigim gibi B sinifi araclarin tumu zaten sehirici arabasi. Uzun yolda zaten hem bagaj ve kabin hacmi acisindan pratik degiller hem de konforlu degiller. Onlar sehiricinde kullanilmak icin idealler. Benim arabada sehiricinde cok pratik degil mesela. Fazla iri, park yeri ararken hissediyorum onu. Çoklukla sehiricinde ve cok seyrek (yilda 2-3 kez uzun yol gibi) kullanmak icin araba aliniyorsa da b sinifi tercih edilebilir. Yilda 2-3 haftada nasil sarj ederim diye düşünmemek icin kalan 49 hafta fazladan para vermek anlamli degil. Ben cok sık uzun yol yapmayacak olsam bu kadar buyuk araba almam mesela. 3 onceki arabam olan Crossland (b-suv) ile gayet memnundum. O gunku sartlar simdi ayni olsa muhtemelen volvo ex30 falan alirdim. Doğan Arşiray yazdı: ankara da böyle tipler var. adam sırf almak için , fiyat aralığı iyi diye tesla alıyor arabasını verip. sonra bayramda şarj sırası bekliyor otoyolda. zaten iyi /yeterli bir araba varsa yanına kısa menzilli bir elektrikli şahane fikir. ama tek elektrikli fikri bana acaip güvenilmez geliyor. isterse 2000 hp olsun. E simdi kotu bir sey demeyeyim togg alsinlar da yerli uretime katkilari olsun. Madem paralarini car cur edecekler, bir ise yarasinlar Ben yilda 35-40 bin km yol yapiyorum, max iki senede falanda degisir. O an hangisi işime geliyorsa hangisi daha mantıklıysa ve hangisi ihtiyaçlarima daha cok karsilik veriyorsa onu alirim. Sirf elektrikli alacam diye zamanindan once arabami degistirmem. Ama sirf siyah oldugu icin satip beyaz alirim mesela. O da zevkten degil güneşten İlkay Başaran yazdı: Ben dün sabah acil evden çıkıp 160 km yol gittim hastaneye 130 140. ŞArj az olsa? Ya deponda benzinin olmasa? 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 17 saat önce Paylaş 17 saat önce İlkay Başaran yazdı: Yaşlı anam babam var onlar olmasa dahi acil bir durum vs anında zaman kaybetmeden yüksek hızlarda 200 km mesafe yapabilmeliyim. Yoksa matematikle kimse iddialaşamaz evet çok çok daha uygun yürütme maliyeti elektriklinin. Bana 2.araba olabilir ancak ona da para yok. 700 800 km menzil basmazsan 1000 beni psikolojik olarak rahatlatıyor. Allah korusun acil durumda 25 dk şarj etmeyi bırak 5 dk benzinliğe girmek çok şeyi götürebilir. Bu benim düşüncem. Bana göre doğru. Bana göre. Ambulans çağırırsın diyen olacak. Ayvalığın nüfusu şu an 700 800 bin vardır 2 3 ambulans var çağıralım bakalım ne zaman gelir.. Yaw yazin Ayvalik'ta Akcay'da araba falan kullanilmaz, ikinci arabaya da ihtiyacin yok, paran olsa ds alma, al bi scooter bin. 2 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Mertol Kip yazdı: Ya deponda benzinin olmasa? 4 te üçün altına nadir indiririz abi. İlk çocuğum havale geçirip kucağımda mosmor olunca bu huy kaldı. 1 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 17 saat önce Paylaş 17 saat önce İlkay Başaran yazdı: 4 te üçün altına nadir indiririz abi. İlk çocuğum havale geçirip kucağımda mosmor olunca bu huy kaldı. E eve giderken 10 dk sarj etsen elektriklide %80in altina inmez bu durumda 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Mertol Kip yazdı: E eve giderken 10 dk sarj etsen elektriklide %80in altina inmez bu durumda 300 km menzili olan elektrikli otobanda maks hızlarda kaç km yol alabilir zaman çok değerliyse? Dediğim gibi belki yanlış düşünüyorum o konuda bir iddiam yok. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 17 saat önce Paylaş 17 saat önce İlkay Başaran yazdı: 300 km menzili olan elektrikli otobanda maks hızlarda kaç km yol alabilir zaman çok değerliyse? Dediğim gibi belki yanlış düşünüyorum o konuda bir iddiam yok. Onu benzinli ile de yapma. Kafanda kırk tilki dolaşırken max hizda otobanda seyretmenin sonuçları hayirli olmaz. Hicbir şey canindan değerli degil. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Mertol Kip yazdı: Onu benzinli ile de yapma. Kafanda kırk tilki dolaşırken max hizda otobanda seyretmenin sonuçları hayirli olmaz. Hicbir şey canindan değerli degil. Babamı kalp krizinde hastaneye yetiştirirken 4.viteste unutmuşum arabayı. Kesiciye girmiş. Şimdi olmaz bi bozulma falan derken uyanmıştım olaya. Neyse zor işler. Dediğin gibi kafa dağınık oluyor. 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Kafa daginikken iki sey yapilmaz 1-motosiklet kullanilmaz (ya da hizli araba) 2- icki icilmez. Mazallah kendini lise aşkınla telefonla falan konusurken bulabilirsin ahsjsjdjdjd 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Mertol Kip yazdı: Kafa daginikken iki sey yapilmaz 1-motosiklet kullanilmaz (ya da hizli araba) 2- icki icilmez. Mazallah kendini lise aşkınla telefonla falan konusurken bulabilirsin ahsjsjdjdjd Birde teleskopla balkona çıkılmaz (ayvalıkta) dur o diğer konudaydı Bu arada teleskop gökyüzü içinmiş az önce öğrendim 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts