Doğan Arşiray 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Fatih Keskin yazdı: la veririm parasını sıktırırım @Doğan Arşirayın arkadaşıyım ben bently bi onda bi ben de var ben tanımıyorum sizi. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Doğan Arşiray yazdı: ben tanımıyorum sizi. sen kimsiniz Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Fatih Keskin yazdı: sen kimsiniz bentley sahibi? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: 1.3 tce olmazsa olmaz. doğrudur ama olmayacak, bu sınıfa fazla pahalı kalan motor ve şanzıman koydular çünki, artık bunu daha üst modellerde kullanacaklar, ha şanzıman olarak 7HDT300 kibrit versiyonda olacak, 2026 da pillisi çıkacakmış, tabii pillilerin durumuna o zaman bakacağız pilli gelecektir sözümü geri aldım, belirsiz diyorum şuan... 11 Temmuz tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mertol Kip 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Ali Cihangiroğlu yazdı: doğrudur ama olmayacak, bu sınıfa fazla pahalı kalan motor ve şanzıman koydular çünki, artık bunu daha üst modellerde kullanacaklar, ha şanzıman olarak 7HDT300 kibrit versiyonda olacak, 2026 da pillisi çıkacakmış, tabii pillilerin durumuna o zaman bakacağız pilli gelecektir sözümü geri aldım, belirsiz diyorum şuan... Ne diyon ya, Elon delisinin cocuguna koydugu isim gibi xyzhdjwid123 falan Şaziment falan bizi bozar anlamıyoz sjdjfkfkf Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Mertol Kip yazdı: Ne diyon ya, Elon delisinin cocuguna koydugu isim gibi xyzhdjwid123 falan Şaziment falan bizi bozar anlamıyoz sjdjfkfkf biraz bekle hele acale etme, pilliyede fazla bel bağlama gerçi ikimizin içinde farketmez, o an ne işimize gelirse alır geçeriz, isterse kömürlü olsun 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Ben bel bağlamadım ki. Pilli şu an menfaatime hizmet ediyor, yarın kafam atar dehlerim gider. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Mertol Kip yazdı: Ben bel bağlamadım ki. Pilli şu an menfaatime hizmet ediyor, yarın kafam atar dehlerim gider. O zaman herkesin bunlardan bir şey olmaz dediği günü beklemek lazım. O zaman pillilerin fiyatı düşer. Fosillerde bu mantık tutmadi Yorum bağlantısı
Mertol Kip 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Mehmet Yeter yazdı: O zaman herkesin bunlardan bir şey olmaz dediği günü beklemek lazım. O zaman pillilerin fiyatı düşer. Fosillerde bu mantık tutmadi O gün gelmeyecek, batarya teknolojisi değişir ama elektrikli araba devam eder. Ben bunu satsam da çok cazip bir şey olmadığı sürece elektrikliden devam ederim. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Pazartesi 08:34 Paylaş Pazartesi 08:34 Avrupalı gazetecilerin gerçek menzil, vadedilen menzil kıyası 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Pazartesi 09:38 Paylaş Pazartesi 09:38 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Avrupalı gazetecilerin gerçek menzil, vadedilen menzil kıyası Birisi bunlara laboratuar şartları ile gerçek hayat birebir örtüşmez desin. Eğer çok merak ediyorsa şehiriçinde ( batarya kapasitesi × %60 / 14kw) , şehirlerarası yolda da 17kw a bölsün gerçek yaşanan menzil ne kadar öğrenir. Bu arabalari alan hiç kimse her seferinde %100e kadar doldurup 0 olana kadar kullanmıyor. Elektriklilerde tüketim farkı yok gibi bir şey. Üç aşağı beş yukarı hız sınırlarında kullanıldığında hepsi ayni tüketime sahip. 1 kw fazla olsa ne olur az olsa ne olur. 15te 1 cok ciddiye alinabilecek bir fark degil, yol ve şoför kullanım gibi şeylerden o değer sapar zaten. Vites kutusu takilmadıkcada ortalama tuketim ve dolayisi ile menzil degismez. Tork yüksek zaten son hızı sınırlandırıp 0.5 oranlı bi son dişli koysalar bütün bu tatava biter. Arkaya bi diferansiyel konsa konu kapanır. Atiyorum ilk viteste önden çekiş, 0.5 oranlı olanla arkadan itişli gibi... Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Pazartesi 10:51 Paylaş Pazartesi 10:51 Mertol Kip yazdı: Birisi bunlara laboratuar şartları ile gerçek hayat birebir örtüşmez desin. Eğer çok merak ediyorsa şehiriçinde ( batarya kapasitesi × %60 / 14kw) , şehirlerarası yolda da 17kw a bölsün gerçek yaşanan menzil ne kadar öğrenir. Bu arabalari alan hiç kimse her seferinde %100e kadar doldurup 0 olana kadar kullanmıyor. Elektriklilerde tüketim farkı yok gibi bir şey. Üç aşağı beş yukarı hız sınırlarında kullanıldığında hepsi ayni tüketime sahip. 1 kw fazla olsa ne olur az olsa ne olur. 15te 1 cok ciddiye alinabilecek bir fark degil, yol ve şoför kullanım gibi şeylerden o değer sapar zaten. Vites kutusu takilmadıkcada ortalama tuketim ve dolayisi ile menzil degismez. Tork yüksek zaten son hızı sınırlandırıp 0.5 oranlı bi son dişli koysalar bütün bu tatava biter. Arkaya bi diferansiyel konsa konu kapanır. Atiyorum ilk viteste önden çekiş, 0.5 oranlı olanla arkadan itişli gibi... Satıcının web sitesine girince batarta kapasite bilgisini bulmak zor. Teknik broşürde oluyor. Yurt dışında koymuyorlar bile. Neden? Çünkü menzil pazarlıyor. Bizde de öyle. Kaç km gidiyor diye soruyorlar. İnsanlar teknik değil. O kadar teknik değilki “bir depo benzinle kaç km yapıyor” sorusu çok revaçta. Senin depon kaç litre diye soran yok. bazen diyorum bu zeka eksikliğinden mi yoksa rahatlıktan, bu tarz şeylere fazla kafa yormamaktan mı geliyor acaba. Belki ikisi de ama çoğunlukla umursamamaktan kaynaklanıyor galiba. vites kutusunu da anlamadım abi. Elektriklide çok ciddi süratlere çıkmadıkça motor devrinin tüketime etkisi yok deniyor Yorum bağlantısı
Mertol Kip Pazartesi 11:46 Paylaş Pazartesi 11:46 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Satıcının web sitesine girince batarta kapasite bilgisini bulmak zor. Teknik broşürde oluyor. Yurt dışında koymuyorlar bile. Neden? Çünkü menzil pazarlıyor. Bizde de öyle. Kaç km gidiyor diye soruyorlar. İnsanlar teknik değil. O kadar teknik değilki “bir depo benzinle kaç km yapıyor” sorusu çok revaçta. Senin depon kaç litre diye soran yok. bazen diyorum bu zeka eksikliğinden mi yoksa rahatlıktan, bu tarz şeylere fazla kafa yormamaktan mı geliyor acaba. Belki ikisi de ama çoğunlukla umursamamaktan kaynaklanıyor galiba. vites kutusunu da anlamadım abi. Elektriklide çok ciddi süratlere çıkmadıkça motor devrinin tüketime etkisi yok deniyor Sıradan kullanıcı için batarya pek bir şey ifade etmez. Menzili söylemeleri doğal ama işte orada da hem standartlar sıkıntılı, hem de çok fazla dış etken var. 10k devirle donen makine ile 5k donen makinenin tuketimi ayni olmazki. Olsaydi hiz ile tuketim lineer artmazdi. Nitekim su an bizimkilerde camasir makinesi misali direct drive var. Galiba gene son disli var gerci. O soylediginde kastedilen farkli bir sey. Benim soyledigim 80 lerin audilerindeki gibi bir ekonomi vitesi olmasi. Hani onlarda 5nci vitese atinca araba hizlanmaz ama hizini korurdu ve devir dustugu icin az yakardi ya. Onun gibi etkisi olan bir sey. Sehirlerarasi yolda cruise de giderken 17kw yakacagina 12-13 kw yaksa mesela, sehirici sehirdisi farki kalmaz. E 60-70kw bataryasi olan bir makinede menzile en az +150 200 km eklemek demek. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter Pazartesi 11:52 Paylaş Pazartesi 11:52 Mertol Kip yazdı: . E 60-70kw bataryasi olan bir makinede menzile en az +150 200 km eklemek demek. İşte o zaman işler değişir. Uzun yola cikan birisi için güzel bir planlama ile ekonomik bir seyahat olur. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Pazartesi 12:20 Paylaş Pazartesi 12:20 Mertol Kip yazdı: Sıradan kullanıcı için batarya pek bir şey ifade etmez. Menzili söylemeleri doğal ama işte orada da hem standartlar sıkıntılı, hem de çok fazla dış etken var. 10k devirle donen makine ile 5k donen makinenin tuketimi ayni olmazki. Olsaydi hiz ile tuketim lineer artmazdi. Nitekim su an bizimkilerde camasir makinesi misali direct drive var. Galiba gene son disli var gerci. O soylediginde kastedilen farkli bir sey. Benim soyledigim 80 lerin audilerindeki gibi bir ekonomi vitesi olmasi. Hani onlarda 5nci vitese atinca araba hizlanmaz ama hizini korurdu ve devir dustugu icin az yakardi ya. Onun gibi etkisi olan bir sey. Sehirlerarasi yolda cruise de giderken 17kw yakacagina 12-13 kw yaksa mesela, sehirici sehirdisi farki kalmaz. E 60-70kw bataryasi olan bir makinede menzile en az +150 200 km eklemek demek. Benim bildiğim araştırdığım spor otomobiller hariç, elektriklilerde vites konusunun tüketimi azaltmadığı yönünde. Zaten motorlar 0-17.000 devir aralığında çalışıyor. 17 bin devir de max hız devri. Yani genelde 0-13.000 devir bandında çalışıyor. Bu aralıkta devri düşürmek tüketimi etkilemiyor. Çünkü %1-2 fark oluyor. bunun için ilave şanzıman ağırlığına ve kavramaya gerek görülmüyor. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Pazartesi 12:33 Paylaş Pazartesi 12:33 (düzenlendi) . Pazartesi 12:36 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Salı 08:04 Paylaş Salı 08:04 şu antika renoya gıcık oluyorum, madem pilli işine girdin adam gibi satacak güzel araçlarını getirsene arkadaş, fiyatta uçma tesla parasına ver yada 2 milyonu geçme, şunu getirse piyasanın canına okur, bizim Millet ufak araç sevmez, şehirde tarlada bahçede her yerde gezmede uzun yolda gidecek araç ister, getir sceniği bitir işi, aloo reno duyuyormusun beni ? Yorum bağlantısı
Mertol Kip Salı 12:33 Paylaş Salı 12:33 Ali Cihangiroğlu yazdı: şu antika renoya gıcık oluyorum, madem pilli işine girdin adam gibi satacak güzel araçlarını getirsene arkadaş, fiyatta uçma tesla parasına ver yada 2 milyonu geçme, şunu getirse piyasanın canına okur, bizim Millet ufak araç sevmez, şehirde tarlada bahçede her yerde gezmede uzun yolda gidecek araç ister, getir sceniği bitir işi, aloo reno duyuyormusun beni ? Avrupada yilin arabasi secildi bu. Cici alet aslinda. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Salı 12:58 Paylaş Salı 12:58 Mertol Kip yazdı: Avrupada yilin arabasi secildi bu. Cici alet aslinda. reno tr tam antika, gerçi hepsi böyle, bizim ne istediğimize bakmaz neye bineceğmize onlar karar verir, bari siparişe açın, isteyen ne istiyorsa basar parayı alır, şuan r5 dışında elektriklisi yok, alacak arabasıda yok hatta... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Salı 12:58 Paylaş Salı 12:58 Yolda gelirken mola yerinde i7 gördük.. Menzilini sordu servet, adam 400 km dedi. Piyasasıan baktım araba 10 milyon. 10 milyonluk araba alıp her 400 km de akü doldurmak için uğraşmak bana hala çok saçma geliyor. Araba zaten çirkinlik boyutunda iri. 4 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Salı 13:12 Paylaş Salı 13:12 Mehmet Ozyurek yazdı: Yolda gelirken mola yerinde i7 gördük.. Menzilini sordu servet, adam 400 km dedi. Piyasasıan baktım araba 10 milyon. 10 milyonluk araba alıp her 400 km de akü doldurmak için uğraşmak bana hala çok saçma geliyor. Araba zaten çirkinlik boyutunda iri. katılıyorum, bu pilliler 5 dk. da dolup en az 700 km menzile ulaşmadan asla ve asla içten yanmalıların ve hibritlerin yerini alamaz, ayrıca bizde avrupayı sollayan hatta dünyayla yarışan bir pilli alma çılgınlığıda var, yakın zamanda ülke çin gibi pilli hurdalığına dönecek sanırım, 2. elini siz düşünün artık ... Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter Salı 13:16 Paylaş Salı 13:16 Millet sıfır pilli aldıkca şu fosil yakıtlilarin fiyatları dussede. Tanıdık birilerinden Megane 4 alsak. 349 kağıda 4 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Salı 13:28 Paylaş Salı 13:28 Mehmet Yeter yazdı: Millet sıfır pilli aldıkca şu fosil yakıtlilarin fiyatları dussede. Tanıdık birilerinden Megane 4 alsak. 349 kağıda tam tersi olmadan yakalamaya bak bence Yorum bağlantısı
Recommended Posts