Tansu Kalafatoğlu Salı 13:57 Paylaş Salı 13:57 Kobalt, nikel ve lityum. Bataryalar için üretimi yoğunlaşan madenciliğin çevreye verdiği zarar müthiş düzeyde. O yüzden bugünkü sıvı hal pilleri hala sürdürülebilir değil. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Salı 15:14 Yazar Paylaş Salı 15:14 (düzenlendi) Yapay zeka diyor ki "yılda 20 bin km yapmıyorsan elektrikli araba almaktan çekinin." Çünkü sen kullanmasan bile bataryası parka durduğu yerde eskiyor. Benim gibi hafta sonundan hafta sonuna binen biri kesinlikle alması tavsiye dahi etmiyor. Çok büyük finansal kayıba neden olur diye uyardı. Hatta aynı şeyi Hibrid araç içinde söyledi. Yılda 5000 km yapan adama tamamen finansal zarar. Salı 15:16 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora Salı 15:21 Paylaş Salı 15:21 Elektrikli çok az yaktığı için 5binde kalmazsın, tuvalete bile arabayla gidersin ama . 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Salı 15:26 Yazar Paylaş Salı 15:26 (düzenlendi) Evren Erakçora yazdı: Elektrikli çok az yaktığı için 5binde kalmazsın, tuvalete bile arabayla gidersin ama . Hocam benim yakıt tüketimi ilegili bir derdim yok . Biz ailecek bir yere gittiğimizde , gittiğimiz yerde yaptığımız harcamalar sıkıntı yaratıyor. Evden tek bir çıkışın maliyeti 2500 tl. Şimdi çengelköye gitsek Otopark 120 tl alır. Midyeci yusuf 800 tl verir, Patsocu sosisciye 1000 tl vermeden çıkılmıyor. Bir yerden bir yere intikal etmek maliyetli değil, maliyetli olan 3 boğazı doyurmak. kolum alçıda iken Meydan avm gittim, yemesi içmesi, vitrindeki ürüne heves etmesi vs vs 3000 lik oldum. Son çıkışımda eve Scuterle geldim. 5000 tl gitti. Haftasonu Caddebostan sonrası katlanır bisiklet bakıyorum 7500 tl. Salı 15:28 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Salı 17:32 Paylaş Salı 17:32 Ali Darbaz yazdı: Yapay zeka diyor ki "yılda 20 bin km yapmıyorsan elektrikli araba almaktan çekinin." Çünkü sen kullanmasan bile bataryası parka durduğu yerde eskiyor. Benim gibi hafta sonundan hafta sonuna binen biri kesinlikle alması tavsiye dahi etmiyor. Çok büyük finansal kayıba neden olur diye uyardı. Hatta aynı şeyi Hibrid araç içinde söyledi. Yılda 5000 km yapan adama tamamen finansal zarar. Durdugu yerde eskiyor derken? %2 lik dusmeden bahsediyor. Stellantis pilin omrune 15 yil demis. 8 sene de garanti vermis, kusura bakmayinda cok da fifi yapay zekasizin soyledigi. Ayrica yakit konusunda da zirvalamis, bir zamanlar dizel icinde ayni sacmaliklar konusuluyordu. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Salı 18:14 Yazar Paylaş Salı 18:14 Mertol Kip yazdı: Durdugu yerde eskiyor derken? %2 lik dusmeden bahsediyor. Stellantis pilin omrune 15 yil demis. 8 sene de garanti vermis, kusura bakmayinda cok da fifi yapay zekasizin soyledigi. Ayrica yakit konusunda da zirvalamis, bir zamanlar dizel icinde ayni sacmaliklar konusuluyordu. Benim şirket aracım var, belki onunda etkiside vardır. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir Salı 19:29 Paylaş Salı 19:29 Evren Erakçora yazdı: Elektrikli çok az yaktığı için 5binde kalmazsın, tuvalete bile arabayla gidersin ama . Öğlen kiralık şirket aracı sürücüleri klimayı çalıştırıp içerisinde uyuyor. Garenta ve Zeplin Car’ın envanterinde bir sürü kiralık Tesla var. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Salı 19:39 Yazar Paylaş Salı 19:39 (düzenlendi) Koray Demir yazdı: Öğlen kiralık şirket aracı sürücüleri klimayı çalıştırıp içerisinde uyuyor. Garenta ve Zeplin Car’ın envanterinde bir sürü kiralık Tesla var. Bir günlük kiralayıp hevesimizi alıp bırakmak lazım. İnsan merakını giderdikten sonra alma heveside gidiyor. Açıkcası 2200 tl günlük kiralayıp heves alınabilir. Salı 19:42 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Koray Demir Salı 19:51 Paylaş Salı 19:51 Ali Darbaz yazdı: Bir günlük kiralayıp hevesimizi alıp bırakmak lazım. İnsan merakını giderdikten sonra alma heveside gidiyor. Açıkcası 2200 tl günlük kiralayıp heves alınabilir. Kullanırsan bir daha içten yanmalıya binmek istemezsin tarifi değişik bir haz. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Salı 19:53 Yazar Paylaş Salı 19:53 (düzenlendi) Koray Demir yazdı: Kullanırsan bir daha içten yanmalıya binmek istemezsin tarifi değişik bir haz. Orası tartışılır, sonucta CVT şanzımandan hoşlanan ve robotize şanzımanları seven biri olarak klasik petrolheadlere benzemiyorum. Salı 20:03 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Dün saat 09:23 Paylaş Dün saat 09:23 Koray Demir yazdı: Kullanırsan bir daha içten yanmalıya binmek istemezsin tarifi değişik bir haz. bende neden olmuyor o his yahu, hatta daha rahatım, sıfır planlama üstelik haz derken açsana biraz, torku kastediyorsan o bizdede var, hız diyorsan oda var, geri kalan herşey zaten araba işte yani var, haz derken? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter Dün saat 09:57 Paylaş Dün saat 09:57 Ali Cihangiroğlu yazdı: haz derken? Magnum 1 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir Dün saat 10:27 Paylaş Dün saat 10:27 Ali Cihangiroğlu yazdı: bende neden olmuyor o his yahu, hatta daha rahatım, sıfır planlama üstelik , torku kastediyorsan o bizdede var, hız diyorsan oda var, Her şey böyleyse sorun yok 😄 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Dün saat 10:40 Paylaş Dün saat 10:40 Koray Demir yazdı: Her şey böyleyse sorun yok 😄 normal arabalardan bahsediyoruz ama biz, senin örnek pilli tesla model s gibilerinde olur, videodaki araçta benzinli bu arada, her türlü pillliye tercih edilir, en ufak tereddüt bile edilmez bu durumda normal araçlara bakacağız, bunlara bakarsak evet aynen böyle durumdayım, hatta ezici şekilde top speedde daha hızlıyım, geri kalan herşeyde sınıfına göre kıyaslarsak aynı hatta daha iyi, evet haz derken, şarj bekleme, kısa menzil sürekli planlı olma gibi şeylerdeki hazzı diyorsun sanırım tek hazzı var, şimdilik ucuza şarj olması... 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir Dün saat 11:21 Paylaş Dün saat 11:21 Ali Darbaz yazdı: Bir günlük kiralayıp hevesimizi alıp bırakmak lazım. İnsan merakını giderdikten sonra alma heveside gidiyor. Açıkcası 2200 tl günlük kiralayıp heves alınabilir. full opsiyonlu (cam tavan dahil) ec4 alıp deneyin mutlaka Dün akşam elektrikli araç karşıtı BMW sahibi arkadaşım (komşum aynı zamanda) bir tur gezdirdim. sonra geç dedim direksiyona kullan. Eşini de çağırdı hemen 3müz bir turladık. .evre yoluna da çıktı. viraja girdi çıktı. kendimden utanıyorum dedi indiğinde. çok güzel ve konforlu sakın satma bunu dedi inince. kullanım sırasında yanda otururken bir anda acayip tırstım dedim yoldan çıkacağız vs. bir baktım 90la gidiyoruz ki o viraja 120 ile giriyorum sorunsuz. ses olmayınca yanda oturunca yadırgadım ve çok gerildim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 11:23 Paylaş Dün saat 11:23 Ali Darbaz yazdı: Yapay zeka diyor ki çoluk çocuk ileride hesap soracak babalarına, olur olmaz işler için bizim enerjimizden neden harcadınız diye... sektörde olan anlr 2 Yorum bağlantısı
Onur Demir Dün saat 11:47 Paylaş Dün saat 11:47 (düzenlendi) Eveeet, Bugün çok güzel bir yeri ziyaret ettim. bazılarınız bilir FPV drone işi ile ciddi ciddi uğraştım bir ara. hatta klüp ve dernek kurmuştum. neyse orada beraber yol aldığımız bir kardeşim hala bu sürece devam etmeye çalışıyor. kendisi hem yarışıyor (milli takımda) hem de FPV drone malzemeleri satışını yapıyor. yanına gittim eskiden kalma forma ve oğlana eşantiyon şapka almaya kahve içmeye uğradım. Kaan'ın Babası yıllardır devre kart elektronik (dizgi deniyor) işi yapıyor. Elektrikli araç da kullanıyor zaten. Neyse yaptığı işe çok güvendiğim biridir Osman Abi. EWatt isim hakkını almış, bazı kurumsal firmalarında isimlerine istasyonlar üretiyor. (isimleri işleri bittiğinde paylaşırım.) Ewatt üzerinden adaptör ve şarj istasyonları üretiyor. Kaan'ı ziyaret ettiğimde araba muhabbeti sırasında abi adaptör alacaksan babamdan alsana dediğinde öğrendim bende bu işi yaptıklarını. Hemen yan ofise geçtim bir iki foto ve bilgi aldım. kendime de adaptör aldım tabi Şuan imalat vs. süreçleri devam ediyor. Site fiyatlar ürünler vs. önümüzdeki ay piyasaya gireceklermiş muhtemelen. bir kaç foto paylaşayım; testler için kocaman istasyon var atölyede. çıkış ve giriş. duvar istasyonlarından biri. Bu benim şarj aleti. zamanlama vs. var. çok hoşuma gitti. Bu parmak izli. okutmadan şarj etmiyor. Dün saat 11:51 tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi 8 Yorum bağlantısı
Onur Demir Dün saat 11:53 Paylaş Dün saat 11:53 Onur Demir yazdı: Eveeet, Bugün çok güzel bir yeri ziyaret ettim. bazılarınız bilir FPV drone işi ile ciddi ciddi uğraştım bir ara. hatta klüp ve dernek kurmuştum. neyse orada beraber yol aldığımız bir kardeşim hala bu sürece devam etmeye çalışıyor. kendisi hem yarışıyor (milli takımda) hem de FPV drone malzemeleri satışını yapıyor. yanına gittim eskiden kalma forma ve oğlana eşantiyon şapka almaya kahve içmeye uğradım. Kaan'ın Babası yıllardır devre kart elektronik (dizgi deniyor) işi yapıyor. Elektrikli araç da kullanıyor zaten. Neyse yaptığı işe çok güvendiğim biridir Osman Abi. EWatt isim hakkını almış, bazı kurumsal firmalarında isimlerine istasyonlar üretiyor. (isimleri işleri bittiğinde paylaşırım.) Ewatt üzerinden adaptör ve şarj istasyonları üretiyor. Kaan'ı ziyaret ettiğimde araba muhabbeti sırasında abi adaptör alacaksan babamdan alsana dediğinde öğrendim bende bu işi yaptıklarını. Hemen yan ofise geçtim bir iki foto ve bilgi aldım. kendime de adaptör aldım tabi Şuan imalat vs. süreçleri devam ediyor. Site fiyatlar ürünler vs. önümüzdeki ay piyasaya gireceklermiş muhtemelen. bir kaç foto paylaşayım; testler için kocaman istasyon var atölyede. çıkış ve giriş. duvar istasyonlarından biri. Bu benim şarj aleti. zamanlama vs. var. çok hoşuma gitti. Bu parmak izli. okutmadan şarj etmiyor. Osman Abi akıllı ve vizyoner adamdır. Güzel ürünler yapacağına eminim. bitsin hele bi piyasaya girsinler indirim de isteriz foruma 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 12:26 Paylaş Dün saat 12:26 Onur Demir yazdı: Osman Abi akıllı ve vizyoner adamdır. Güzel ürünler yapacağına eminim. bitsin hele bi piyasaya girsinler indirim de isteriz foruma kullanıcı yorumu var mı? bim ürünü için vatandaş istedi de 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Dün saat 12:31 Paylaş Dün saat 12:31 Onur Demir yazdı: kendimden utanıyorum dedi indiğinde. çok güzel ve konforlu sakın satma bunu dedi inince. merak ettim, kendinden utanmışya, ne dedi elektrikli araç için yada ne sanıyormuşki utanacak kadar? 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir Dün saat 13:10 Paylaş Dün saat 13:10 Tansu Kalafatoğlu yazdı: kullanıcı yorumu var mı? bim ürünü için vatandaş istedi de Ben kullanırsam yapacağım 😅 Ali Cihangiroğlu yazdı: merak ettim, kendinden utanmışya, ne dedi elektrikli araç için yada ne sanıyormuşki utanacak kadar? Senin fronterayı gömdüğünün yarısını düşünse yeter aslında 😅 Normalde ön yargılı biri değildir. Nasıl olduda elektrikli araca ön yargılı yaklaştım anlamında dedi onu. Alanın ta... Diye bir şey demedi tabiki. 2 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Dün saat 13:16 Paylaş Dün saat 13:16 (düzenlendi) Onur Demir yazdı: Ben kullanırsam yapacağım 😅 Senin fronterayı gömdüğünün yarısını düşünse yeter aslında 😅 Normalde ön yargılı biri değildir. Nasıl olduda elektrikli araca ön yargılı yaklaştım anlamında dedi onu. Alanın ta... Diye bir şey demedi tabiki. pardon asıl gömdüğüm ec3 tü, frontera değil benide şaşırttın, onunda yazılım ve donanımsal eksikliği için gömdüm ama, ha fronterada liste dışı bu arada.... bunun dışında elektrikli aracın normal arabadan tek farkı motoru ve yakıtı zaten, nesini gömdü acaba dediydim, nesinden pişman olmuş bu arkadaş... Dün saat 13:23 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 13:26 Paylaş Dün saat 13:26 Fesat nolcak Ali Cihangiroğlu yazdı: normal arabalardan bahsediyoruz ama biz, senin örnek pilli tesla model s gibilerinde olur, videodaki araçta benzinli bu arada, her türlü pillliye tercih edilir, en ufak tereddüt bile edilmez bu durumda normal araçlara bakacağız, bunlara bakarsak evet aynen böyle durumdayım, hatta ezici şekilde top speedde daha hızlıyım, geri kalan herşeyde sınıfına göre kıyaslarsak aynı hatta daha iyi, evet haz derken, şarj bekleme, kısa menzil sürekli planlı olma gibi şeylerdeki hazzı diyorsun sanırım tek hazzı var, şimdilik ucuza şarj olması... Yaw 300-350 nm torklu makineler bunlar. Kullanım konforu çok daha yüksek. Sürekli akıcı olarak hızlanan bir eğri ile devam ediyorsun, daha sessiz daha keyifli. CVT de olduğu gibi bir boşluk ya da gecikme falan da yok. Son hız beklentisi olan zaten o hızlara çıkan bir modeli alsın. Benimkinin son hızı 175 mesela. Sor ki hiç denedin mi? Yooo. 130-140 max o da otobanda. Bence zaten yakıtı ne olursa olsun tüm arabalar üst limit ile sınırlandırılmalı. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Dün saat 13:51 Paylaş Dün saat 13:51 (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Fesat nolcak Yaw 300-350 nm torklu makineler bunlar. Kullanım konforu çok daha yüksek. Sürekli akıcı olarak hızlanan bir eğri ile devam ediyorsun, daha sessiz daha keyifli. CVT de olduğu gibi bir boşluk ya da gecikme falan da yok. Son hız beklentisi olan zaten o hızlara çıkan bir modeli alsın. Benimkinin son hızı 175 mesela. Sor ki hiç denedin mi? Yooo. 130-140 max o da otobanda. Bence zaten yakıtı ne olursa olsun tüm arabalar üst limit ile sınırlandırılmalı. savunmaya geçmene gerek yok yahu Üst limitlememi evet mantıklı, bencede olsun, deli deli gidemesin kimse, hatta hızlanma süresinede sınır koymalılar, herkes denk olsunki sıkıntı kalmasın kimse gaza gelemesin, neyse bunlar gelecekte zaten olacak, hem kimse araç edinmeyeceği ruhsuz zevksiz tam otonom araçlarla taksi gibi gideceği için boşver, bunlar olana dek biz keyfimize bakalım, hem benim zamanımda kıymetli, bekleme yapamam, araba sürerken planlama sevmem, şuan gayet iyiyim Dün saat 14:24 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin Dün saat 14:09 Paylaş Dün saat 14:09 Bir vesileyle araba kiraladım dün, hybrid chr verdiler, lastiği patlakmış geri götürdüm hybrid corolla cross verdiler bu sefer. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts