Mertol Kip Dün saat 15:29 Paylaş Dün saat 15:29 Ali Cihangiroğlu yazdı: savunmaya geçmene gerek yok yahu Üst limitlememi evet mantıklı, bencede olsun, deli deli gidemesin kimse, hatta hızlanma süresinede sınır koymalılar, herkes denk olsunki sıkıntı kalmasın kimse gaza gelemesin, neyse bunlar gelecekte zaten olacak, hem kimse araç edinmeyeceği ruhsuz zevksiz tam otonom araçlarla taksi gibi gideceği için boşver, bunlar olana dek biz keyfimize bakalım, hem benim zamanımda kıymetli, bekleme yapamam, araba sürerken planlama sevmem, şuan gayet iyiyim Saldirdin mi ki savunayim? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 15:30 Paylaş Dün saat 15:30 Selim Bilgin yazdı: Bir vesileyle araba kiraladım dün, hybrid chr verdiler, lastiği patlakmış geri götürdüm hybrid corolla cross verdiler bu sefer. Sonrası? İletişim kesildi. Kriz geçirmemiştir inş Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 15:30 Paylaş Dün saat 15:30 Yae Ali sen alma zaten. valla bak, hiç çekemem valla viy viy viy shdjfjdjdj 1 3 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz Dün saat 15:32 Paylaş Dün saat 15:32 Mertol Kip yazdı: Yae Ali sen alma zaten. valla bak, hiç çekemem valla viy viy viy shdjfjdjdj Abi random atmana hiç alışamadım 1 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Dün saat 15:46 Paylaş Dün saat 15:46 (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Saldirdin mi ki savunayim? bunu ne yazdınki "Yaw 300-350 nm torklu makineler bunlar. Kullanım konforu çok daha yüksek. Sürekli akıcı olarak hızlanan bir eğri ile devam ediyorsun, daha sessiz daha keyifli. CVT de olduğu gibi bir boşluk ya da gecikme falan da yok. Son hız beklentisi olan zaten o hızlara çıkan bir modeli alsın. Benimkinin son hızı 175 mesela. Sor ki hiç denedin mi? Yooo. 130-140 max o da otobanda."" tamamı için değil diyorum cvt hariç mobiletle işim olmaz, aynı sınıfta araçlara bakarsak kullanım konforu üstün değil aynı bazı modellerde geride, her iki tip içinde geçerli, kıstas olamaz, kendi aracımın sınıfında konuşursam pillisine göre aynı sürekli ve akıcı gücüm var, menzil ezici şekilde daha fazla, şanzıman mobilet değil dct, yani kesinti yok, tork eğrisi düşene dek pillinin limitörünü çoktan geçmiş oluyorum, hadi aynı diyim bari ama değil, yani buda olmadı, ha bende tam hız gitmiyorum elbet ama yakıt masrafı dışında fark göremiyorum, yok öyle birşey. Hep aynı şeyler etrafında dönüyorsunuz; daha konforlu, lineer güç vs. bitti, yoo daha iyi değil işte arkadaş, ikisindede daha iyi değilsiniz işte ne zorluyorsun, güçsüz motorlu yada daha alt seviye araçlara bakma sen, bende güçlü pillilere bakmıyorum zaten, haa üst model pilli dersen başka tabii, onunda karşısına üst model dengi benzinli koyarız yine değişen birşey olmaz, ekmek köfte olayı, boşa diretme işte zorlama, yakıt ucuz olmasa yüzüne bakmazsınız, yoksa kim uğraşacak şarjlıyla sıra beklemeyle kısa menzille yaz kış farkıyla vs. hiç çekemem valla Dün saat 16:12 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Dün saat 16:17 Paylaş Dün saat 16:17 Selim Bilgin yazdı: Bir vesileyle araba kiraladım dün, hybrid chr verdiler, lastiği patlakmış geri götürdüm hybrid corolla cross verdiler bu sefer. Iyyy hic cekilmez simdi Yorum bağlantısı
Koray Demir Dün saat 17:31 Paylaş Dün saat 17:31 Ali Cihangiroğlu yazdı: geri kalan herşeyde sınıfına göre kıyaslarsak aynı hatta daha iyi, evet haz derken, şarj bekleme, kısa menzil sürekli planlı olma gibi şeylerdeki hazzı diyorsun sanırım tek hazzı var, şimdilik ucuza şarj olması... Şöyle bir şey işte durumlar 😊 https://www.instagram.com/reel/DMDSpppId-G/?igsh=cXdrc21jcmV5ZGc1 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 21:53 Paylaş Dün saat 21:53 Erdem Dertsiz yazdı: Abi random atmana hiç alışamadım Bennnn beyle.degildimmmmm yaşarken olduuuuuum. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 22:31 Paylaş Dün saat 22:31 Ali Cihangiroğlu yazdı: Hep aynı şeyler etrafında dönüyorsunuz; daha konforlu, lineer güç vs. bitti, yoo daha iyi değil işte arkadaş, ikisindede daha iyi değilsiniz işte ne zorluyorsun, güçsüz motorlu yada daha alt seviye araçlara bakma sen, bende güçlü pillilere bakmıyorum zaten, haa üst model pilli dersen başka tabii, onunda karşısına üst model dengi benzinli koyarız yine değişen birşey olmaz, ekmek köfte olayı, boşa diretme işte zorlama, yakıt ucuz olmasa yüzüne bakmazsınız, yoksa kim uğraşacak şarjlıyla sıra beklemeyle kısa menzille yaz kış farkıyla vs. hiç çekemem valla Ben sadece ikisine bakmiyorum yaw. Ayni arabanin benzinlisi ile elektriklisi arasinda 500 lira fark varken olayi sadece yakit masrafindan ibaret sanmak zaten acikliyor her seyi. Clio parasina genis hacimli, donanimi eksiksiz ferah ve ekonomik bir arabaya binebiliyorken neden cim bicme makineli kiytirik arabayla yetineyim? Benim motor bile 1100cc. Kaldi ki 1600 liraya bir suru yakisikli elektrikli var. Ya birde akil var mantik var 1900 liraya captur mu alirsin tesla (ya da muadili bir elektrikli) mi? Diline pelesenk etmişsin guclu elektriklileri ama 4 sn 0 100 u olan arabayi herkes kullanamaz. Ergenlikteydi 250 yapsin hoplasin kacsin falan filan. Ben cocukken Akcayda bisikletle turlardik. O zamanlar almancilar porsche ile falan gelip salina salina gezerlerdi, biz de onlari 3 vitesli cobra bisikletle gectik diye mutlu olurduk falan. Guzel gunlerdi ama buyuduk işte... Ben hala ayni fikirdeyim, alirken uygun, kullanim maliyeti dusuk, donanimi yeterli, konforlu sessiz ve sorunsuz bir araba isteyen butcesine uyan bir elektrikliyi denesin. Alir almaz kendi bilecegi is. Uzun donem kullanmadan bayiiden test arabasini alip parkin etrafinda iki tur atarak varacaginiz fikirle olacak is degil bu. Yoksa uc bes youtuber in kagit ustunden okuyup ufurdugu menzilmis, yaz kis mis, sarj suresiymis falan filan hikaye bunlar. 4 ayda 14 bin km yapmisim ve 10bin km den fazlasi sehirlerarasi. Hangi menzil sorunundan bahsediyorsunuz allah askina? Ki benim sehirlerarasi kavramim oyle İstanbuldan Kocaeline ya da Tekirdağına gitmek falan degil, min 400 km (ist akcay) normalde de 800 km (ist-bodrum) gitmek. Balikesirde tek sarjla 25-30 dk istanbuldan Bodruma gidiyorum, e daha ne olacak? Otobus bile her sehirde durdugunda yarim saat mola veriyor. Bursa Balkes izmir desen en az 3 mola verecek. Batarya fiyati falanda demesin kimse, bunun ureticisi 15 yil ömür biçmiş, yari omru kadarda garanti vermis. 15 seneyi birakalim, sanayi bakanligi bile arabalarin faydali omrunu 10 sene kabul etmis, 10ncu seneden sonra parca uretmek zorunda degilsin demis. 8 sene garanti neyimize yetmiyor? "Bence" sen bir ara optimuma yakin dengeyi yakalamis gercek bir elektrikli kullan sonra tekrar konusalim. 2 Yorum bağlantısı
Onur Demir 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: pardon asıl gömdüğüm ec3 tü, frontera değil benide şaşırttın, onunda yazılım ve donanımsal eksikliği için gömdüm ama, ha fronterada liste dışı bu arada.... bunun dışında elektrikli aracın normal arabadan tek farkı motoru ve yakıtı zaten, nesini gömdü acaba dediydim, nesinden pişman olmuş bu arkadaş... sanırım arkadaşının skywelini kullanmış daha önce, vıyy vıyy diye ses onu rahatsız etmiş. hani bu bizim elektrikli araçlarda hareket edince çıkan ben buradayım sesi. ondaki sanırım şiddetliymiş ve elektrikli araçları bu sesle özdeşleştirmiş. kütük gibi hissis araçlar olarak düşünmüş işte. Abi e-c4 saçma derecede konforlu bir araç. çok sessiz. konforu yüksekliği hissi gidişi duruşu hoşuna gitti işte. BMW yi almadan kullanmış olsaydım direk elektrikli araç alırdım dedi. (tesla vb.) 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 saat önce Paylaş 15 saat önce (düzenlendi) Onur Demir yazdı: sanırım arkadaşının skywelini kullanmış daha önce, vıyy vıyy diye ses onu rahatsız etmiş. hani bu bizim elektrikli araçlarda hareket edince çıkan ben buradayım sesi. ondaki sanırım şiddetliymiş ve elektrikli araçları bu sesle özdeşleştirmiş. kütük gibi hissis araçlar olarak düşünmüş işte. Abi e-c4 saçma derecede konforlu bir araç. çok sessiz. konforu yüksekliği hissi gidişi duruşu hoşuna gitti işte. BMW yi almadan kullanmış olsaydım direk elektrikli araç alırdım dedi. (tesla vb.) Ha o sesmi, Allahım sana geliyorum sesi derler hani olsun o kadar canım, hiç sessizde iyi değil, uykun gelir dışardan duyulmaz vs. Neyse boşver, sitroen genelde rahat derler zaten, arabandan memnunsan gerisi boş, sana uymadığında değişirsin olur biter. ama bunlarında zevki başka, ruh olacak arakadaş... 15 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Doğan Arşiray yazdı: Iyyy hic cekilmez simdi CHR sarmadı ama Cross güzel. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Sonrası? İletişim kesildi. Kriz geçirmemiştir inş Linç yemeyeyim diye silmiştim yorumları. Şaka bir yana Corolla Cross güzel arabaymış. Konfor vs. gayet iyi, ferah geniş. Ama sürekli bir şeylere ötüyor, elli tane asistanı var, Tesla kullanmama rağmen boğdu beni, kapatamadım da bazılarını. Sürüş olarak 2008 Rav4 vardı bizde zamanında, biraz onu hatırlattı. Ama elektrikle biraz daha fazla gidebilse ve benzinli motor turbo beslemeli olup alt devirde canlı yürüse tadından yenmezmiş. Geçişler filan çok iyi, motor ne zaman çalıştı ne zaman durdu anlaşılmıyor bağırmadığı sürece. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Koray Demir yazdı: Şöyle bir şey işte durumlar 😊 https://www.instagram.com/reel/DMDSpppId-G/?igsh=cXdrc21jcmV5ZGc1 Açın klimaları açın.. Allianz, aküsü bitip yolda kalana seyyar şarj istasyonu gönderiyor. Selim Bilgin yazdı: Ama elektrikle biraz daha fazla gidebilse ve benzinli motor turbo beslemeli olup alt devirde canlı yürüse tadından yenmezmiş. İşte şu da olsa bu da olsalar çok arabada Selim Bilgin yazdı: motor ne zaman çalıştı ne zaman durdu anlaşılmıyor bağırmadığı sürece. Çok mu bağırıyor ya.. 150 ile denesene bi. 2 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 saat önce Paylaş 15 saat önce (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: "Bence" sen bir ara optimuma yakin dengeyi yakalamis gercek bir elektrikli kullan sonra tekrar konusalim. gerek yok, ne dengesi optimumu bırak Allah aşkına, gerçek elektriklimi, sahtesidemi var bunun araba işte, ne nedir biliyorum zaten, bugattimi bu deneyimlemek zor olsun, sokaklar bunlarla dolu, işime gelirse bakarım, ama şunu demeyin artık ayıp oluyor, daha konforlu sessiz vs. hangi çağdayız, böyle demesen zaten ses etmeyeceğim, gerçi neden kendimi sinir ediyorum buda ayrı mesele, neyse benim için yakıt maliyeti dışında saha sıkıntı veren araçlar, uğraşamam ben şarjla falan, yolda mola zaten veriyormuşuzda ohooo hep bir bahane, bastımmı giderim ben, hiç durmam 700 km falan, hergün değil ama rahatıma düşkünümdür, bana gelmez, kısaca tatmin ettiğinde bakarım üst sınıflarına, şuan ilkel pilleriyle kesmiyor anlayacağın, anca şehir içinde git gele uyar, oda ufak araçla 13 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Çok mu bağırıyor ya.. 150 ile denesene bi. Çok detaylı test edemedim şehir içinde kullandım hep. Bugün teslim edeceğim etmeden bakayım bir. Ama azıcık hızlanayım deyince bağırıyor işte. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Selim Bilgin yazdı: Çok detaylı test edemedim şehir içinde kullandım hep. Bugün teslim edeceğim etmeden bakayım bir. Ama azıcık hızlanayım deyince bağırıyor işte. sus sus orasını deme. Vazgeçmek için bahane arıyor ama kaçınılmaz son belli 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Onur Demir yazdı: sanırım arkadaşının skywelini kullanmış daha önce, vıyy vıyy diye ses onu rahatsız etmiş. hani bu bizim elektrikli araçlarda hareket edince çıkan ben buradayım sesi. ondaki sanırım şiddetliymiş ve elektrikli araçları bu sesle özdeşleştirmiş. kütük gibi hissis araçlar olarak düşünmüş işte. Abi e-c4 saçma derecede konforlu bir araç. çok sessiz. konforu yüksekliği hissi gidişi duruşu hoşuna gitti işte. BMW yi almadan kullanmış olsaydım direk elektrikli araç alırdım dedi. (tesla vb.) koltuklar çok güzel. eve alıp koymalık. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Selim Bilgin yazdı: Linç yemeyeyim diye silmiştim yorumları. yorumu nasıl sildin, bizde neden yok o silme haaa, emiiiiii 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Selim Bilgin yazdı: Amacın neydi. Launch Control mü denedin Ali Cihangiroğlu yazdı: yorumu nasıl sildin, bizde neden yok o silme haaa, emiiiiii Hızlı davranırsan silersin Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Amacın neydi. Launch Control mü denedin Hızlı davranırsan silersin deneme.. ne kadar hızlı? 1 mili saniyemi, görünmez butonmu koydunuz arkadaş aha silemedim Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Selim Bilgin yazdı: Ekran görüntüsü alınmış Mehmet Ozyurek yazdı: Amacın neydi. Launch Control mü denedin 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Selim Bilgin yazdı: bunu bazen yapıyorum. Bu şekilde batarya şarj oluyor 3000 devirde. bazen sinir bozucu dur kalk sırasında batarya bitiyor. Sonra belli doluluk olana kadar motor sürekli çalışıyor. O sıra dur kalk yaptıkça şarjı kesiyor, başlatıyor ama motor kapanmıyor. Motor bi benzinle bi elektrikle dönüyor. ben de böyle basarak şarj ediyorum. Daha az yakıyor daha verimli oluyor Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 saat önce Paylaş 12 saat önce İlkay Başaran yazdı: Editle nokta koy işte? biliyorum onu canım, silme diyince komple silme arıyorum ben, edit gibi süreli tam silmede olmalı bence... Yorum bağlantısı
Recommended Posts