Mertol Kip Cumartesi 14:01 Paylaş Cumartesi 14:01 İlkay Başaran yazdı: Yahu neyi değişti clio işte. 90 yılından beri ürettiği araba. Ne idüğü belirsiz yağ kullanmaya başladı ya onu kastediyor zaar. sjhdgfkjhsgds 5 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Cumartesi 14:02 Paylaş Cumartesi 14:02 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Yahu neyi değişti clio işte. 90 yılından beri ürettiği araba. görüntü hariç herşeyi değişti, önceki kasa ile alakası yok be İlkay, adı aynı, önceki asla listemde yok, o derece, bu işler böyle, isimlere takılma... ha şuanki cliolaradan alırmıyım? hayır, en önemli kısımlarını boşaltmışlar, şuan değeri benim için sıfır. Neyse boşver, şuan için araba defterini kapattım, bu saatten sonra araba değişmek-almak aşırı lüks oldu... bunları yazarken bir yandanda gelişmelere haberlere falan bakıyordum, bakmaz olaydım yine dayanamadım, takmayım kafaya diyorum ama olmuyor, yemişim arabasını boşver, bu toplum bitmiş arkadaş, öyle kötü bir yozlaşma varki inanılmaz, yazık oldu Vatana be, ne olacak bu Memleketin hali? Cumartesi 14:45 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cumartesi 17:50 Paylaş Cumartesi 17:50 Koray Demir yazdı: Bundan daha eğlenceli bir aksiyon henüz keşfedilmedi. 😄 https://www.instagram.com/reel/DKwjRTqI7ge/?igsh=MXdvN2x5bzA4MDlnZw== oyoyoooyyyooyyyyyyyyyy yumurta gibi zamanlarım , almanya da satın aldığım fiat124 muadilini gezip tozup sonra dönerken sanyo eq ile takas etmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir Cumartesi 22:46 Paylaş Cumartesi 22:46 Çağlar Bayur yazdı: oyoyoooyyyooyyyyyyyyyy yumurta gibi zamanlarım , almanya da satın aldığım fiat124 muadilini gezip tozup sonra dönerken sanyo eq ile takas etmiştim. Nostaljik günler. https://www.instagram.com/reel/DGzB-3YPKJ3/?igsh=MXJ0MHJkdjVpcm1hbg== İşin heyecanı başka https://www.instagram.com/reel/DGTv7LRvb04/?igsh=bTZsejNpNGQxcHMw Yorum bağlantısı
Selim Bilgin Pazar 06:48 Paylaş Pazar 06:48 Çağlar Bayur yazdı: sanyo eq ile takas etmiştim. Sanyo'nun elektrikli arabası mı vardı? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazar 18:02 Paylaş Pazar 18:02 Koray Demir yazdı: Nostaljik günler. https://www.instagram.com/reel/DGzB-3YPKJ3/?igsh=MXJ0MHJkdjVpcm1hbg== İşin heyecanı başka https://www.instagram.com/reel/DGTv7LRvb04/?igsh=bTZsejNpNGQxcHMw olips patronunun çocuğu derece alsın diye yarıştan sonra kural değiştirilen günler..... leventte villalarda yapılan toplantılardan sonra onaylşanan homolagosyonlar.. başrısılık tesadüf değildir... 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir Dün saat 10:21 Paylaş Dün saat 10:21 (düzenlendi) Ali Cihangiroğlu yazdı: yalnız instere fazla yükleniyorsun İnsterin fotosunu çektim az önce Dün saat 10:22 tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 11:32 Paylaş Dün saat 11:32 Onur Demir yazdı: İnsterin fotosunu çektim az önce Benim totom bile bundan büyük. 5 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Dün saat 11:44 Paylaş Dün saat 11:44 (düzenlendi) Onur Demir yazdı: İnsterin fotosunu çektim az önce resimdeki yuki amy pilli oyuncak, yapma kardeş Boyutlar U-G-Y (mm) 2899X1396X1543 inster daha büyük, ölçülere bakmıyorsun kesinlikle r5 yerine inster alırdım, daha ferah ve fonksiyonel şehir içi arabası, resimdeki araba bilde değil bence, trafiğe çıkışıda yasak olmalı hatta, bu arada bunlar ilk hurdalıkları dolduracak olanlar.... bakıveriniz https://www.carsized.com/en/cars/compare/hyundai-inster-2024-5-door-hatchback-vs-renault-5-2024-5-door-hatchback/ seninkinin bagajı sayma neredeyse yakalayacak, sadece daha dar ve emin ol aynı ende olsalar inster seninkinden daha ferah kalırdı iç hacim olarak bakınız, çokta ufak değil sanki haaa, bu arada seninki clionun az uzunu zaten, bagajında daha ufak ayrıca, clio kadar arabamı diyelim şimdi r5 in arka kısım berbat, insterde ayak ayak üstüne at kaykıl, koltuk kayma olayı çok iyi, Getz de geniştir sınıfına göre ama inster daha iyi olmuş. buda dursun, lazım olur, altına pil tak bunun, olur sana yükseklite ec4 kadar Dün saat 14:03 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Dün saat 12:20 Paylaş Dün saat 12:20 Mertol Kip yazdı: Benim totom bile bundan büyük. seninki gibi 4 toto alır merak etme Yorum bağlantısı
Onur Demir Dün saat 12:57 Paylaş Dün saat 12:57 Ali Cihangiroğlu yazdı: seninkinden daha ferah kalırdı insterde önde oturan 2 kişinin omuzları birbirine değiyor Onur Demir yazdı: İnsterin fotosunu çektim az önce bana göre temsili inster budur. ilk gördüğümde bundan sandım R5 insterden daha iyi bir araç. her türlü iyi. 1.500e A Sınıfı bile olamayan araba mı olur. Yüksekliği genişliği ile aynı arabanın neredeyse virajda devrilir bu ami gibi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Dün saat 14:01 Paylaş Dün saat 14:01 (düzenlendi) Onur Demir yazdı: insterde önde oturan 2 kişinin omuzları birbirine değiyor bana göre temsili inster budur. ilk gördüğümde bundan sandım R5 insterden daha iyi bir araç. her türlü iyi. 1.500e A Sınıfı bile olamayan araba mı olur. Yüksekliği genişliği ile aynı arabanın neredeyse virajda devrilir bu ami gibi sadece dar, r5 in arkası çok fena ve ondada omuzları değdirirsin, sen sığamazsın net, çok daha iyi kısmına gelirsek, aynılar diyimki aslında r5 geride, fonksiyonel kullanımda inster daha iyi, sistem olarakta daha iyi inster, r5 de rejen ayarı falan hak getire, r4 (bu daha güzel ve daha büyük) le adam gibi olacak o iş, ikisinin ölçüleri gücü falan aynı olsa, kullanım rahatlığı ve işlevsellikte yine insteri seçerdim, sonuç olarak bunlar şehir içi kullanıma uygun araçlar, inster daha pratik benim için... Neyse boşver, bu iki ufak araç bile artık alınmaz seviyede, araba defterini tamamen kapattık gibi bir durumdayız mecburen, altımızdakine iyi bakalım biz, bendeki hertürlü yetiyor zaten, canım motorsiklet çekiyor esas, boşver arabayı Dün saat 14:19 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 14:25 Paylaş Dün saat 14:25 Onur Demir yazdı: İnsterin fotosunu çektim az önce büyükçe koliye sığar bu Yorum bağlantısı
Sani Gerşon Dün saat 17:26 Paylaş Dün saat 17:26 Çağlar Bayur yazdı: büyükçe koliye sığar bu MArket poşeti? 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: seninki gibi 4 toto alır merak etme Valla bugün kırmızı ışıkta gördüm bi tane, ı-ıh.. Ami den az hallice bir şey bu. Muhtemelen bataryayı alta koydukları için devrilmeyeceğini falan düşünmüşlerdir. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 saat önce Paylaş 19 saat önce rainwoll iyi. yeniden gelecek diyorlar. yuki eski tip ve iyi değil. https://www.rainwoll.com/rw10/ Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: rainwoll iyi. yeniden gelecek diyorlar. yuki eski tip ve iyi değil. https://www.rainwoll.com/rw10/ bunlar bizim ülkeye uymaz, trafikte zaten sakat, ayrıca dediğim gibi ilk elektrikli araba hurdalıklarını bunlar dolduracak, şuanki durumda gelecek elektrikli araçların diyemiyorum artık, bu pillerle olmaz.... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 saat önce Paylaş 11 saat önce (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Valla bugün kırmızı ışıkta gördüm bi tane, ı-ıh.. Ami den az hallice bir şey bu. Muhtemelen bataryayı alta koydukları için devrilmeyeceğini falan düşünmüşlerdir. valla ufak araç gayet güzel, donanımıda sistemide iyi, tam şehir içilik... şunu alacağına inster alda gerçek arabaya bin derim... gerçi bende gelecek elektrikli araçlarda diyordum ama bu fikrim değişmeye başladı yavaş yavaş, bu pillerle olmaz, benzin değiliki bu depola anında doldur geç, bu sorun çözülmeden pilliler azınlıkta kalmaya devam edecekler, bu araçlar altyapı istiyor, buda başka bir sebeb, çoğunluk kullanımında kesin patlarız, şuanki haliyle bu araçlar kullanılamaz, galiba ülkedeki araç sayısı 32 milyondu geçen sene, şuan 250 bin kadar pilli araç varmış piyasada, bunu 1 milyon yapman bile kaosu başlatır, hayal kurmasın kimse, fırsat varken ucuz şarjın keyfini sürün, sen yırttın hadi, gerçi ucuz şarjda bitecek zaten, seneye görüşürüz homurdanmalar başlar, neyse altyapı berbat net, görüntü havalı ama içi boş, güç üretimin yabancıda dağıtım tamamen onlarda falan, neyse konu dağılmasın.... Unutmadan, yanlış anlaşılmasın ben pilli araç kötüdür demiyorum, sadece pilleri ilkel ve çok sağlam şebeke istiyor şu haliyle, bu sebeblerle genel kullanım için çok daha devrimsel birşeyler lazım diyorum, bu yüzden azınlıkta kalacaklar şimdilik, düzelmesi için süre veremem tabii ama sen ben zor görürüz muhtemelen, o yüzden keyfine bak haa düzelmeyedebilir bu arada, başka şeyde çıkarabilirler... 10 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mertol Kip 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Ali sen benim umut kaynağımsın. Çok sağ ol iyi varsın bebeeem. Sen olmasan kendimi baya baya yaşlı hissedecem sayende o hisse ne zaman girsem "Ali var bir de onu düşün" deyip kendimi teselli ediyorum. Ali Cihangiroğlu yazdı: valla ufak araç gayet güzel, donanımıda sistemide iyi, tam şehir içilik... şunu alacağına inster alda gerçek arabaya bin derim... Hiçbiri şıkkı yok mu? Şehiriçinde alırım bi scooter binerim yaw Ali Cihangiroğlu yazdı: gerçi bende gelecek elektrikli araçlarda diyordum ama bu fikrim değişmeye başladı yavaş yavaş, bu pillerle olmaz, benzin değiliki bu depola anında doldur geç, bu sorun çözülmeden pilliler azınlıkta kalmaya devam edecekler, bu araçlar altyapı istiyor, buda başka bir sebeb, çoğunluk kullanımında kesin patlarız, şuanki haliyle bu araçlar kullanılamaz, Benzinliler altyapı lojistik falan ihtiyacı yok tabi. 70 lerdeki misal bir petrol krizinde şeker kamışı ekersin balkondaki saksına. Ben rüzgar olmasa, güneşten o olmasa termikten o olmasa barajdan, hiç olmadı nükleerden üretilen elektriği kullanır gezmeye devam ederim. Ali Cihangiroğlu yazdı: ülkedeki araç sayısı 32 milyondu geçen sene, şuan 250 bin kadar pilli araç varmış piyasada, bunu 1 milyon yapman bile kaosu başlatır, hayal kurmasın kimse, fırsat varken ucuz şarjın keyfini sürün, sen yırttın hadi, gerçi ucuz şarjda bitecek zaten, seneye görüşürüz homurdanmalar başlar, neyse altyapı berbat net, görüntü havalı ama içi boş, güç üretimin yabancıda dağıtım tamamen onlarda falan, neyse konu dağılmasın.... Unutmadan, yanlış anlaşılmasın ben pilli araç kötüdür demiyorum, sadece pilleri ilkel ve çok sağlam şebeke istiyor şu haliyle, bu sebeblerle genel kullanım için çok daha devrimsel birşeyler lazım diyorum, bu yüzden azınlıkta kalacaklar şimdilik, Sadece bu takvim yılında 7 ayda 100 bin ara. satılmış sen toplam 250 bin falan diyorsun Bu yıl satılan her 5 arabadan birisi elektrikli. Altyapı yetersiz falan değil. Alete ütü muamelesi yapabiliyorsun. 2-3KW ile bile şarj edebildiğin makine için ne altyapısına ihtiyacın var? Alışkanlıklarını değiştirmen lazım sadece. Bu zaten gerek şart. 200-300 km de bir şarj etmeyi kabullenmiyorsan ya da eve geldiğinde araba yatarken fişe takmayı yapamam diyorsan sen benzine devam. Bu arada görüntüsü havalı elektrikliye ben denk gelmedim henüz. Neredeyse hepsi tipsiz. Geleneksel araba üreticilerinin mamulleri olmasa biterdik resmen. Futuristik herşey iyi ya da güzel demek değildir. Antropoza girsek alabileceğimiz üstü açık elektrikli araba yok yani düşün vahameti... Azınlıkta kalmak? Olmaz öyle bir şey de, ee kalsın bana ne?_Araba çok satılınca bana prim vermiyorlar ki. Lan! yoksa !!! Ali Cihangiroğlu yazdı: düzelmesi için süre veremem tabii ama sen ben zor görürüz muhtemelen, o yüzden keyfine bak haa düzelmeyedebilir bu arada, başka şeyde çıkarabilirler... Bence sen elindeki benzinliyi sat kupon araba al. Sendeki kalsa bile antika olmayacak, para etmez yani, anca tavuk kümesi falan yaparsın. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: scooter binerim yaw iyi fikir, zaten bende öyle yapıyorum, az önce geldim ohh püfür Benzinliler altyapı lojistik falan ihtiyacı yok tabi. 70 lerdeki misal bir petrol krizinde şeker kamışı ekersin balkondaki saksına. Ben rüzgar olmasa, güneşten o olmasa termikten o olmasa barajdan, hiç olmadı nükleerden üretilen elektriği kullanır gezmeye devam ederim. pilli gibi değil, sende biliyorsun, ayrıca ne rüzgardan nede güneşten sana yedirmezler, kurarsın ama devlete vereceksin oda sana satacak, bu iş böyle, yada dağın başında devletin hiçbir imkanından faydalanmadan yaşarsan o zaman tamam, şebeke dışı yaşam olamaz, düzen böyle Sadece bu takvim yılında 7 ayda 100 bin ara. satılmış sen toplam 250 bin falan diyorsun Bu yıl satılan her 5 arabadan birisi elektrikli. Altyapı yetersiz falan değil. Alete ütü muamelesi yapabiliyorsun. 2-3KW ile bile şarj edebildiğin makine için ne altyapısına ihtiyacın var? Alışkanlıklarını değiştirmen lazım sadece. Bu zaten gerek şart. 200-300 km de bir şarj etmeyi kabullenmiyorsan ya da eve geldiğinde araba yatarken fişe takmayı yapamam diyorsan sen benzine devam. bu devran dönecek, altyapıda yetersiz, evde zaten ettirmeyecekler, yaz bunu kenara, altını çiziyorum hatta, hem alışkanlık yada benzinli takıntım falan yok, işime geleni alırım, yeterki işime gelsin, benzine devam işime geliyor, çokta rahat ohhh, pille şarjla beklemeyle uğraşamam, 200 km mi, skutırlamı geziyorsun, o ne öyle yav, gerçi oda 5 lt benzin yakar o km de, 30 sn de dolum bu arada herkes evde şarj edemiyor, dc de doldur bakalım hele, benim araba uzun yolda 4 lt yakıyor, hesapla bakalım benzin pahalıyamı geliyor... evde şarj imkanı olmayan uzun yol kullanan zaten elektrikli almasın... Bu arada görüntüsü havalı elektrikliye ben denk gelmedim henüz. Neredeyse hepsi tipsiz. Geleneksel araba üreticilerinin mamulleri olmasa biterdik resmen. Futuristik herşey iyi ya da güzel demek değildir. Antropoza girsek alabileceğimiz üstü açık elektrikli araba yok yani düşün vahameti... alayı yeni buzdolabı gibi, ama olmayanıda var, mesela Mazda e6 güzelmiş bence Azınlıkta kalmak? Olmaz öyle bir şey de, ee kalsın bana ne?_Araba çok satılınca bana prim vermiyorlar ki. Lan! yoksa !!! azınlıkta kalacaklar, şuanki seviyede kesin ve evet bana ne.. Bence sen elindeki benzinliyi sat kupon araba al. Sendeki kalsa bile antika olmayacak, para etmez yani, anca tavuk kümesi falan yaparsın. hiç sıkıntı değil, gittiği yere kadar yine yazıyorum, elektrikli arabaya karşı değilim ama bu teknolojiyle olmaz, çok ilkel enerji kısmı, çözsünler o zaman bakarız, işime gelirse tabii ve başka birşey çıkmadıysa... başka forumda birisi paylaşmış, 5000 kw yı geç bak ne oluyor.... bu daha hiçbirşey, süper ucuz hali hatta, dur sen hele... senin gibi sistemi olmayan adama zor. bu arada seneye 5000 kw sınırıda 3000 e çekilecek diyorlar, vay halimize, arabayı bırk evde lamba yakmak dert olacak 2 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mertol Kip 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali geçen ay 140 lira bu ay 185 lira elektrik parası gelmiş. Ben o 5MW ı geçene kadar 10 sene falan geçer herhalde Senin anlamadığın şey şu, 5 liraya da alsam elektriği gene 75 liraya 100 km gidebiliyorum. Bilmem anlatabildimmi... Bu arada evden şarj etmem de şart değil, dışarıda sadece DC istasyonlar yok. 5.8 lira/kw a AC şarj noktaları da var. Bu arada beverly 250 scooter da var evde de benzinli diye binmiyorum. Hem kliması yok hem de benzin pahalı. Araba bedavaya giderken ne demeye benzine para verecem. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Ali geçen ay 140 lira bu ay 185 lira elektrik parası gelmiş. Ben o 5MW ı geçene kadar 10 sene falan geçer herhalde Senin anlamadığın şey şu, 5 liraya da alsam elektriği gene 75 liraya 100 km gidebiliyorum. Bilmem anlatabildimmi... Bu arada evden şarj etmem de şart değil, dışarıda sadece DC istasyonlar yok. 5.8 lira/kw a AC şarj noktaları da var. Bu arada beverly 250 scooter da var evde de benzinli diye binmiyorum. Hem kliması yok hem de benzin pahalı. Araba bedavaya giderken ne demeye benzine para verecem. senin durum farklı, AC şarja gelince, sen deme bari, genel kullanımda kime yetecek o zımbırtılar, şimdi bile karışır ortalık, tak 6 saat bekle hemde sokaklarda sağda solda saçma sapan markalara takarak öylemi, anca evinde olur o dediğin oda şimdilik ve kaç kişide var bu imkan, seneye o işinde tadı kaçacak gibi... skutırı trafikten kaçmak-pratikliği-park derdi olmaması yüzünden kullanıyorum, pazara markete çarşıya gezmeye kahve içmeye, hatta yeni birşey alabilirimde, karar veremedim, daha dün az kaldı Triumph T120 alıcaktım, düşün nasıl gaza geldim, ben he diyene dek satıldı neyseki (kim alırki dedik adam İzmirden gelip almış, kızdım valla), ne benzini arkadaş, keyif bu, skutur şart ama arabayla çıkınca 10 tur atıyorsun yer bulacam diye, zaten gidene kadar sinir oluyorsun trafik berbat, skutır bu yüzden elzem, acaip rahat oluyor valla, benzinini ne düşünüyorsun, 100km de 2. 5 lt yahu, kim uğraşacak koca arabayla, yapma kardeş gerçi bununda tadı kaçacak gibi zira acaip kullanımı artmış, neyseki zamlardan satışlar durma noktasında, ulen kaçacak yer kalmadı valla, bu ne arkadaş.. aha hava serinledi, bir tur atayım hele zukutırla... 1 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mertol Kip 40 dakika önce Paylaş 40 dakika önce Yok yaw sadece evde değil dışarıdakilerde de AC ler boş. Millet aceleci olduğu için DC lere gidiyor genelde. AC ler hep boş. Kozyatağı Carrefourda var, takıyorum kafasına göre doluyor. İşim bitince söküp alıyorum. Neden herkes her seferinde sonuna kadar dolrmak konusunda bu kadar ısrarcı onu hiç anlayamadım zaten. Tak, ne kadar dolarsa o kadar dolsun nolacakki. Alışverişe gitsen 2 saatten önce çıkamıyorsun. E 22 kw yapar, benim arabada çeyrek, teslalarda 1/3. Aşağı yukarı 150 km menzil yapar, günlük kullanım için gayet yeterli. Yorum bağlantısı
Recommended Posts