İçeriğe Yönlendir

Günlük Kullanım Elektrikli Araba

Ali Darbaz

Recommended Posts

Fatih Uzun

Prostatı olanlar için uzun yol da elektrikli araba daha iyi olarak algılıyorum:biggrin:,ne bu böyle her yakıtda wc,ben de dizelden benzinliye geçince bir depo ile gittiğim yeri gidemiyorum artık, wc yi 2.depo da hallediyoruz sonra bir de çay molası tamamdır.

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

bu arada sınırlı izin günlerini de unutmayın. yolculuğa ayıracak vakit ile gidecek olduğunuz yerdeki vakitler önemli. 15 günlük izinde 4 günümü yola mı ayıracağım

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Evren Erakçora yazdı:

3,4 saatte bir durmuyor musunuz? Dikkat azalmaz mı?

Trabzon’dan merzifon’a gidiyorum. Bu arada durmuyorum. Durursam sahil yolu trafiğine kalırım. 

merzifonda yakıt alıyorum. Yanımızda getirdiklerimizle kahvaltı yapıyoruz. 

yoldan sarımsak alıyorum. Taşköprü. Çıktı :)

gerede’den otobana girince ilk tesiste tekrar durup wc molası

sonra istanbul. Arada ekstra wc olursa duruyoruz ama hızlı davranıyoruz. 3-4dk’da hareket ediyoruz

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Trabzon’dan merzifon’a gidiyorum. Bu arada durmuyorum. Durursam sahil yolu trafiğine kalırım. 

merzifonda yakıt alıyorum. Yanımızda getirdiklerimizle kahvaltı yapıyoruz. 

yoldan sarımsak alıyorum. Taşköprü. Çıktı :)

gerede’den otobana girince ilk tesiste tekrar durup wc molası

sonra istanbul. Arada ekstra wc olursa duruyoruz ama hızlı davranıyoruz. 3-4dk’da hareket ediyoruz

Kavak belediyesi tesisleri çok güzel, temiz wc , ücretsiz piknik alanları vsvs

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Köksal Yılmaz yazdı:

Kavak belediyesi tesisleri çok güzel, temiz wc , ücretsiz piknik alanları vsvs

Aynen. Bazen de oraya gidiyoruz. 

yeniçağa iskele var. Göl kenarında çardaklar. Piknik için çok güzel bir yer. Otoyola da çok yakın. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

depo dolumu 2 dk ve ödeme pompadaki pos cihazından yapılıyor :) petrolden içecek almam. 30gr espresso ordu’da 50 lira, otoyol pasific’de 100 lira. WC çok girmem

ordu’dan aldım bu arada :) 

Hı hı ben de 16 yaşımdayım daha ve hiç benzin almadım amca. 😁

Onur Demir yazdı:

Hocama katılıyorum.

Ben uzun yol yapmıyorum,%98 şehir içi. yaparsam da tolere edecek bir yolculuk anlayışım olduğundan 300km menzilli bir araç tercih ettim.

Uzun yol yapmak isteyen LR araçlara bakabilir. 700km menzilli ev3 ler var piyasada fazlasıyla. Yani egea cross wagon kullanıyorum, Titreşimi bile %40 yorulmama neden oluyor. Pilli kullanmayan tecrübe etmeyen herkes ouvv habire duracak mıyız, uzun yol yapılmaz bununla diyor.

Alışkanlıklar ve planlama ile 300km menzil bile yetip artar.  Şimdiden 2026da yapmayı düşündüğüm Yunanistan turu planlamaya başladım. 

Len benden cok uzun yol yapanlar otobusculerle kamyoncular, bana batmiyorsa kimseye batmaz. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Selçuk Bakış yazdı:

Abi ocakta da elektrikliye geçsene, zaten güneş enerjiside var evde.:)

Yazdim ya induksiyonluya gecmem lazim ama tembellikten ugrasmiyorim ve bir de dedigim gibi evde yemek pek yapmadigim icin LPG nin bana etkisi pek yok. Microdalga airfryer falan bana yetiyor aslinda. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

:) 700km. uzun yolmu, in hele 400 lere o da yazın, yeterlimi peki, bence evet, sorun menzil değil zaten, sorun başka,  bu arada bence şu konfor olayını aracı daha iyi gibi göstermek için ön plana çıkarıyorsunuz, titreşim %40 mı yoruyor şimdi, ne traktörmü bu arkadaş :p konfor olarak en ufak + sı yok, bildiğimiz araba bu, benzinli al titremesin o zaman, motor sesimi, o olduğunda senin limitörü geçmiş oluruz, bakmaya gerek yok, çıksanda zaten önce lastik sesinden kafan şişer sonrada rüzgardan, bizdede aynı olur bu arada.

Ucuza dolması dışında (oda 220 volt düşük amper evde ve şimdilik) hiçbir artısı yok pilli arabanın...

farzetki senin arabanla benzinli yakıt masrafı aynı olsun, hangisini tercih ederdin, arızayayı katmıyorum, zaten anında duman olursun, ufak bir elektro hata araç kilit bunuda yaz, ittiremezsin bile, bezdirir seni.... uzun yolda mola veririm demende evet iyi birşey olmalı ama bizede yapıyoruz, 200 km de bir durup in dolaş bin devam ama çok ender, zira 150 km anında geçiyor, anca ısınıyorum yola yorulma falan olmuyor, arabaylada uğraşmıyoruz ve hiç uğraşmadan 4 sefer falan bunu yapabiliriyoruz, sense şarjla uğraşıyorsun, oda olursa! 200 git şarja bağla, 4 kez yap neredeyse 2 saat gitti, oda sıfır sıra beklersen, masrafa daha girmedim bile, yani çok övmemek lazım, tek avantajı şimdilik ucuza dolması, bunlar zaten şehir içi araçlar, şehir içinde güzel lafım yok ama şimdilik...

ev3 long range tırt edişın 2.24 milyon, işe yarar versiyon 3.1 milyon, tasarrufmu yaptık şimdi, bin benzinline paran cebinde kalsın zaten sıfır masrafla biniyorsun arkadaş :)

bas hoop il değiştirdin, mola ver artık, sonra bas hoop bir il daha geçti :f1: mola şart, yoksa  200 km de bir dur 90 la git, yarımsat bekleki dolsun, sana uyarsa eyvallah :D

Ali benim arabada yol/lastik sesi yok, ruzgar sesi de yok zira akustik camlar var, motor sesi ve titresim de yok, C sinifi kiytirik arabadan 10 sene oncenin s-classe konforu ile yol aliyorum. Sen inster za zu denerken tum elektriklileri onlarla ozdeslestirmissin.

Bu arada 200 km den uzak her yol uzun yoldur. Motosiklet kullananlar bilir zaten her 200 km de bir durup bacaklari bi açarsin. Kaldi ki gezginler der ki 200 km de bir hava degisir, konaklamalarinizi ona gore planlayin.

Ben arabayi aldigimdan beri 16bin km hapmisim. Bana teslimi 13 mart. 5 ay olmus. Bir buçuk ay kadar yurtdisinda oldugum icin 20bin km yi devirmedi :)

Bu mesafeyi istanbulda taksicilik yaparak katetmedim. Ist-Bodrum-Akcay ucgeninde yapildi. Yani diyecegim o ki lutfen artik 'uzun yolda elektrikli olmaz' tatavasi yapmayin bosuna. Gayet konforlu, yuksek torku ve akici hizlanmasi ve hizli tepki vermesi sayesinde kullanimi keyifli, guvenli ve rahat arabalar bunlar. Referanslariniz tek gercek zannetmekten vazgecin yaw. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Ali Cihangiroğlu
    • Mertol Kip
  • Yeni Oluştur...