Ali Cihangiroğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Servet Aydın yazdı: Km mi yapıyon dediğin makina milyon üstü km yapıyor anahtar vurmadan. Kara taşıtı daha basit daha uzun ömürlü. Darbe yok sarsıntı yok. Yağmur yağdığı sürece güneş olduğu sürece pilli araç revaçta olacak ve daima ucuz iş makinası bu, bu açıdan çok iyi dedim zaten, km lafımamı takıldın yani, sende Mayk moda geçmeye başladın bak konumuz araba .... Yorum bağlantısı
Mertol Kip 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: öğretmen evleri otellerden pahalı uçakla gitmek demek; 2 çocuklu aile için, istanbul havalimanına taksi için bagaj yükle. Havalimanında indir. Taşı. Bagaja ver. İnince dışarı taşı. Taksiye yükle. Eve gidince tekrar indir. Tüm yolculuk süresi; 1 saat yol. 2 saat önce alana git. 2 saat uç. Yarım saat inince toplamda 6 saat sürüyor. Zaten karayolu 13 saat. Ve bagajları tek sefer doldur boşalt yapıyorum bagajım yoksa uçakla gidiyorum mesela. ayrıca gittiğim yerde arabasız olamam. Araba kiralamak 2 haftalık 20 bin lira. Uçaklarla beraber gidiş dönüş yol masrafım 5 yıldızlı otel parasını geçiyor. Ee ne anladım bu işte. Elektrikli arabayla 1000km üstünde ucuz seyahat ya iki şöförle olur ya da eziyetle. bu arada memleketten gelirken 30 kg yayla tereyağ, peynir, fındık, çay uçakla nasıl getirecem. Haa kargoyla olur. Ama o da 5000 lira falan tutar memlekete gideceğime o parayla dünya turuna çıkarım yav Bence sen istanbokta kal. En ucuzu o. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Servet Aydın yazdı: Km mi yapıyon dediğin makina milyon üstü km yapıyor anahtar vurmadan. Kara taşıtı daha basit daha uzun ömürlü. Darbe yok sarsıntı yok. Yağmur yağdığı sürece güneş olduğu sürece pilli araç revaçta olacak ve daima ucuz La ayvalıktan dışarı çıkmıyon hala benzinli araba kullanıyon. En başta senin alman lazım 😁 az kullanan adamım dediğin gibi, neden sokacaksın beni masrafa arkadaş, altımdaki araç hem yeni hemde aynı ayardaki pillilerden daha iyi bile, üstelik para cebimde kalıyor, kim karlı şimdi, hemde emekliyim sende Mertol gibi başlama şimdi, konformuş sarsıntıymış, biz go karta biniyoruz sanki, o konularda sıfır avantajı var, tofaş bile rahat yahu ne yaptın, şuanki arabalar uçak gibi hangi çağdayız, pilli olunca araba değilde başka birşeymi oldu, yoksa akıllı cihazmı diyelim Revaçta olurmu göreceğiz, bu pillerle ve gelecek zamlarla olurmu bakarız, bence bu pillerle ilerlemeyeceği kesin ama, yine diyorum bunlar normal arabalar, ana sorun ilkel pilleri, diğer sorunlarsa yavaş yavaş bezdiren sömürü tip sorunlar olacak ama biraz daha zamanı var, tabii bu iş yürürse zira piller değişmeden dediğin olmaz. 1 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mertol Kip 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Elektrikli araba konusunda elektrikli araç kötüdür deyip durmanın anlamı nedir? Ali'yi hoş görüyoz, ne dese eğleniyoz Tansu Kalafatoğlu yazdı: kötüdür demiyoruz. bazı şartlar için uygunluğunu tartışıyoruz. esas sorun, "şurada zaten duruyoruz, şurada kebap yiyoruz, burada zaten yarım saat mola veriyoruz" diyerek güzelleme yapmaya çalışmak. seyehattan boş batarya ile dönünce sonraki gün işe gitmek için şarj lazım olduğu düşüncesinin hayatın akışına uygunluğunu tartışıyoruz. bunu da yapmayacaksak forum neden var Guzelleme nerde yaw. Kamyon şoförleri bile durup karnini doyuruyor, sen durmuyorsan sorun sende diyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Valla bende eğleniyorum, bildiğiniz halde ne dediğime değil demediğime karşı savunmadasınız bu ilkel pillerle olmaz, değişmediği sürece yürümez, bu kadar basit, sorun pillerde. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: az kullanan adamım dediğin gibi, neden sokacaksın beni masrafa arkadaş, altımdaki araç hem yeni hemde aynı ayardaki pillerden daha iyi bile, üstelik para cebimde kalıyor, kim karlı şimdi, hemde emekliyim sende Mertol gibi başlama şimdi, konformuş sarsıntıymış, biz go karta biniyoruz sanki, o konularda sıfır avantajı var, tofaş bile rahat yahu ne yaptın, şuanki arabalar uçak gibi hangi çağdayız, pilli olunca araba değilde başka birşeymi oldu, yoksa akıllı cihazmı diyelim Revaçta olurmu göreceğiz, bu pillerle ve gelecek zamlarla olurmu bakarız, bence bu pillerle ilerlemeyeceği kesin ama, yine diyorum bunlar normal arabalar, ana sorun ilkel pilleri, diğer sorunlarsa yavaş yavaş bezdiren sömürü tip sorunlar olacak ama biraz daha zamanı var, tabii bu iş yürürse zira piller değişmeden dediğin olmaz. Sataşma var cevap yazacam. Kusura bakma ama senin clio gokart in bi tık üstü. Yani naçar kalinirsa her şeye binilir ama clioya da araba muamelesi yapmazsin be Ali. Elektrikli araç konusunda hiçbir anlamli argumanin yok ve anlamak işine gelmiyor anca olacak edecek yanacak bitecek. Yok pili böyle, yok degeri dusecek, yok elektrik pahalilanacak yok kimse almayacak cek cak cuk. Bunlar dün çıkmadı, yillardir kullaniliyor bi halt oldugu da yok. Ulkede satilan her uc arabadan 1'i elektrikliye dönmüşken, insanlar almak için siraya girmişken, alanlar gayet memnun ve bir sonraki arabam gene elektrikli olur derken senin yazdiklarin poh atmaktan ileriye gidemiyor. Aldik, biniyoruz, memnunuz kullaniyoruz, menfaat sagladigimiz icin deneyimlerimizi paylasarak diger forum uyesi arkadaslarimizin da bu konuya dikkatini cekip farkindaligini arttirmaya calisiyoruz, ayni avantajlari kendi imkanlari olcusunde mumkunse onlar da kullanabilsin istiyoruz, yoksa kim neye binerse binsin bana ne. Hatta herkes benzine devam etsin araplar sayenizde 4ncuyu alsin amerikalilar sayenizde V8 e binsin. Elektrik bu dunyanin gelecegi. Sadece arabayla da sinirli degil bu. Sen ister kabul et ister etme. Yorum bağlantısı
Onur Demir 59 dakika önce Paylaş 59 dakika önce Ali Cihangiroğlu yazdı: bu arada bence şu konfor olayını aracı daha iyi gibi göstermek için ön plana çıkarıyorsunuz, Ali abi, Hiç eC4'e bindin mi? Ben Clio icon'u satıp ec4 e geçtim. gerçek bir kullanıcı deneyimini sana anlatabilirim. clio touch ve icon arasındaki yalıtım ve ses farkını hep övmüşümdür. işte o fark var ya o fark, burada başka bir seviyede. Aracı daha iyi göstermek için bir gerekçem yok, bir sürü eksiklik anlatabilirim. elektrikli c4 grubundaki sorunları okusanız içiniz kararır @Hakan Gürsu'da başladı şahit olmaya. Her marka modelin kronik sorunu, eksiği artısı vardır. Arıza veriyormuş, ben risk alamam dersen anlarım, ama konfor yok, uzun yol yapılmıyor sessiz değil dediğinde çok gerçekçi bir eleştiri olmuyor. Tansu Kalafatoğlu yazdı: tek seferde 1000km üstü yol gittiniz mi bilmiyorum ama iki seçeneğiniz var. Bremen-İzmir yaptım, 98 model 525TDS BMW ile yıl 2003. sonra bir daha hep uçakla geldim. Çorlu Samsun yaptım, izmir samsun yaptım. Cenaze zamanı direk gittik ve 2 şöför değişmeli kullandık her seferinde. tek gittiğim tüm uzun yollarda 2 saatte bir durmuşumdur. Almanyada tüm ülkeyi geziyordum iş için araçla, (Bremen-berlin-dresden- frankfurt- düseldorf-bremen) o kadar çok anlık aa yanımdaki aracı ne zaman geçtim dediğim oldu ki anlatamam. (gençtim salaktım o denli uzun yolu tek seferde yapmak macera aramaktır, hala yaşıyorsam şansımdan kaynaklı) Onun haricinde şimdi günde 200km yapıyorum en az. Çorlu-İstanbul arası. Diyorum ya belgeli eğitimciyim, yıllardır araç kullanırım. arabada da olsa en az 4 saat uyumadan, 2 saatte bir mola vermeden yolculuk yapılmaz Ali Cihangiroğlu yazdı: titreşim %40 mı yoruyor şimdi, ne traktörmü bu arkadaş konfor olarak en ufak + sı yok, bildiğimiz araba bu, Egea Cross Wagon 1.6dizel kullanıyorum günlük olarak. 60bin km yaptım son 1 yılda. 3 kez bakıma girdim. 2 kez fren diski değiştirdim, şimdi yine bakım zamanı geldi yine değişecek. Vitesi çok kötü, yolda telefonla konuşmak mesele acayip bir yol sesi var araçta. uzun yol (550km) sonrası gece 1 de olsa en az 1 saat oturmadan titreşimim geçmiyor. Önceki şirket aracım Taigoydu, çok rahat ettim. çok sessizdi çok güzeldi acayip memnundum. uzun yolda yormuyordu vs. gel gelelim life donanımlısına 2m vermem tesla alırım. 2022 model 50bin km de bir corrolla hybrit 1.5-1.6 civarı piyasası, o paraya sıfır ec4x aldı insanlar. Ali Cihangiroğlu yazdı: Ucuza dolması dışında (oda 220 volt düşük amper evde ve şimdilik) hiçbir artısı yok pilli arabanın... farzetki senin arabanla benzinli yakıt masrafı aynı olsun, hangisini tercih ederdin, 2 sene önce zoeye sığsaydım alacaktım. Ben oldum olası Elektrikli araçlara yönelmeyi isteyen taraftaydım. yakıt ücreti bendeki en son kriter. Ayrıca sadece evden değil dışardan doldurduğumda da uygun oluyor. az tüketsin diye elektrikliler hep yavaş gidiyor teziniz ülkemizin vergi politikaları sayesinde revaçta olan tüm1 1.0lt motorlularda geçerli. 140la gidince 1.0clio V6 gibi yakıyordu. bu arada 6 aylık MTVm 1.744TL Yorum bağlantısı
Recommended Posts