Servet Aydın Perşembe 21:39 Paylaş Perşembe 21:39 Tansu Kalafatoğlu yazdı: İşten çıkıp 20.00’da Kuzu yemeye karar verip 400km gidip, uyumadan geri dönüp işe giden adamlar elektrikli araca kendini inandırmak için “2 saatte bir mola vermeden yol gidilmez abi” demeye başlamış tamam. En güzel seyahat elektrikliyle olur O adamlar yolda kaç defa çay krizi ile mola veriyor şaşarsın 1 4 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız Cuma 11:36 Paylaş Cuma 11:36 Servet Aydın yazdı: O adamlar yolda kaç defa çay krizi ile mola veriyor şaşarsın Çay sevmeyen bilmez https://x.com/ankarakamp/status/1956071287543280067?t=SpoF2P28rDiULYx9h7jdQg&s=08 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin Cumartesi 13:26 Paylaş Cumartesi 13:26 Bizim sitede bir kaç tane BYD var, SUV gibi olandan. Şarjı mı yavaş, tüketimi mi çok bilmiyorum ama çok sık şarj olurken görüyorum. Ben aldığımda bile bu kadar yoktu, sürekli artıyor elektrikliler. Bir kaç tane de PHEV var. XC90, 230e filan. Şarjların başı kalabalıklaşmaya başladı. Port artışı talebinde bulundum. Tansu Kalafatoğlu yazdı: İşten çıkıp 20.00’da Kuzu yemeye karar verip 400km gidip, uyumadan geri dönüp işe giden adamlar elektrikli araca kendini inandırmak için “2 saatte bir mola vermeden yol gidilmez abi” demeye başlamış tamam. En güzel seyahat elektrikliyle olur İnsan yaşlanıyor. Ben çocuktum bahsettiğin kişilerin bıyığı vardı, benim kafamda saç kalmadı şimdi oradan hesap et. 😄 1 5 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Elektrikli araca inancım iyice pekişti diyebilirim. Bundan sonraki aracımın elektrikli olacağına eminim çok ciddiyim. İki tarafın argümanlarını okudum. Bir taraf tamamen kulaktan dolma magazin bilgilerle yazarken diğer taraf tamamen altı dolu şekilde teknik olarak açıklamış. Elektrikli araçtan nefret eden bir kişiye şu konunun tamamını okutsam yarın ya yetkili satıcıya gidip elektrikli aracını alır ya da 18:30’da Tesla sitesine girip envanterden araç kovalar. 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 saat önce Yazar Paylaş 19 saat önce Maalesef yaşlandıkca artan sağlık sorunları nedeniyle böyle 3 saat araba süremez olduk. Bunun başlıca sebebi Prediyabet olmam. Eskiden yani bundan 10 sene kadar evvel İ10 gibi ufacık arabada 5-6 saat aralıksız sürüş yapabiliyordum. Şimdi şekerin etkisi ile uyku hali göstermeye başlıyor. Buna çözüm ilk saatlerde kahve içmek , ama malesef şekersiz kahvede ilk bardaktan sonra etkisini kaybediyor. Bir sonraki molada kahfe içsende fayda etmiyor. Son tatil yolculuğumda 6 saatlik yolculuk sonunda bir shell istasyonunda direksiyon koltuğunda uyumak zorunda kaldım. Uyumak içinde internetten arabada koltukda nasıl uyunur yönetmlerini denedim. 100 den geriye sayma metodu ile iki defa uyudum, ama ikisindede uykumdan sıçrayarak uyandım. Ama yeterli oldu ve yoluma devam ettim. Anlaşılan o ki benimde kamp modu olan içinde uzana bileceğim yatak serebileceğim bir elektrikli arabaya profilim uyuyor. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Selim Bilgin yazdı: İnsan yaşlanıyor. Ben çocuktum bahsettiğin kişilerin bıyığı vardı, benim kafamda saç kalmadı şimdi oradan hesap et. 😄 Allah prostat etmesin diye dua edelim Onda bile 40 dk tuvalet ihtiyacı olmaz 2 saatte bir 5 dk. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 saat önce Paylaş 9 saat önce bu işler böyle yavaş yavaş.... https://techolay.net/sosyal/konu/volkswagen-id-3-beygir-gucunu-abonelikle-satiyor-iste-ingiltere-fiyatlari.135103/ Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Ali Darbaz yazdı: Maalesef yaşlandıkca artan sağlık sorunları nedeniyle böyle 3 saat araba süremez olduk. Bunun başlıca sebebi Prediyabet olmam. Eskiden yani bundan 10 sene kadar evvel İ10 gibi ufacık arabada 5-6 saat aralıksız sürüş yapabiliyordum. Şimdi şekerin etkisi ile uyku hali göstermeye başlıyor. Buna çözüm ilk saatlerde kahve içmek , ama malesef şekersiz kahvede ilk bardaktan sonra etkisini kaybediyor. Bir sonraki molada kahfe içsende fayda etmiyor. Son tatil yolculuğumda 6 saatlik yolculuk sonunda bir shell istasyonunda direksiyon koltuğunda uyumak zorunda kaldım. Uyumak içinde internetten arabada koltukda nasıl uyunur yönetmlerini denedim. 100 den geriye sayma metodu ile iki defa uyudum, ama ikisindede uykumdan sıçrayarak uyandım. Ama yeterli oldu ve yoluma devam ettim. Anlaşılan o ki benimde kamp modu olan içinde uzana bileceğim yatak serebileceğim bir elektrikli arabaya profilim uyuyor. kahve ama hangi kahveyi içiyorsun? espresso veya amerikano harici kahveler işe yaramaz. yolculuktan 1 hafta kahve içmeyi bırakın. yolculukta benzinlikten çekirdekten kahve yapan makinelerden espresso için. cin gibi olursunuz. Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Elektrikli araca inancım iyice pekişti diyebilirim. Bundan sonraki aracımın elektrikli olacağına eminim çok ciddiyim. İki tarafın argümanlarını okudum. Bir taraf tamamen kulaktan dolma magazin bilgilerle yazarken diğer taraf tamamen altı dolu şekilde teknik olarak açıklamış. Elektrikli araçtan nefret eden bir kişiye şu konunun tamamını okutsam yarın ya yetkili satıcıya gidip elektrikli aracını alır ya da 18:30’da Tesla sitesine girip envanterden araç kovalar. yanlı bakış açısı. bu düşünceye göre fosil yakıtlı araç alanlar ahmaklık yapıyor. ve bu her sene 9-10 milyon insan demek. %95'ine denk geliyor Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: kahve ama hangi kahveyi içiyorsun? espresso veya amerikano harici kahveler işe yaramaz. yolculuktan 1 hafta kahve içmeyi bırakın. yolculukta benzinlikten çekirdekten kahve yapan makinelerden espresso için. cin gibi olursunuz. yanlı bakış açısı. bu düşünceye göre fosil yakıtlı araç alanlar ahmaklık yapıyor. ve bu her sene 9-10 milyon insan demek. %95'ine denk geliyor Şekersiz Amerikano. Bazen soğuk bazen sıcak. Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: yanlı bakış açısı. bu düşünceye göre fosil yakıtlı araç alanlar ahmaklık yapıyor. ve bu her sene 9-10 milyon insan demek. %95'ine denk geliyor Sadece bu konu içinde yazılanlara göre yorum yaptım. Argümanların boşluğunu vurguladım. Kimseye de ahmak demem. Bunlar tercihtir isteyen istediği aracı alır. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Sadece bu konu içinde yazılanlara göre yorum yaptım. Argümanların boşluğunu vurguladım. Kimseye de ahmak demem. Bunlar tercihtir isteyen istediği aracı alır. tamam. EV karşıtı teknik bir argüman oluşturur musunuz? Münazara gibi düşünün. Profesyonel iş gibi EV karşıtı teknik argüman. Hangi cümleler boş onu öğrenmiş oluruz Yorum bağlantısı
Onur Demir 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hangi cümleler boş onu öğrenmiş oluruz boş dememiş, diğerlerinin altı dolu demiş ama. Kulaktan dolma magazin bilgiler denmiş. Buradan hareketle; Benim aracım var, kullanıyorum. kullanıcıyım, zorluklarını ve kolaylıklarını/faydalarını sıralayabiliyorum. Altı dolu mu dolu. Magazinsel görüş ve reel karşıt görüşleri paylaşıyorum. X kullanıcı: Yanıyor bunlar. - karşıt görüş, benimki yanmadı, adaptör, kablolama ve önlem tam olursa yanmaz, fosil yakıtlı araçlarda yanıyor. Y kullanıcı: 1000km gidilmez, menzili kısa uzun yol yapılmaz - Karşıt görüş, 500km tek şarj yapabiliyorum, güvenli sürüş 2 saate bir mola vermen gerekir (uzman görüşü isteyene sertifika gösterebilirim) Z Kullanıcı: 10 sene sonra çöp olacaklar. - Karşıt görüş: şu an memnunum, imkan varken kar ediyorum, mutluyum, 10 yıl sonraki sahibi düşünsün ki pil değişim teknolojisinin bu araçlar için makul seviyelere geleceğini aslında hepimiz biliyoruz ama işte sesli dile getirmeye çekinenler var Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Onur Demir yazdı: boş dememiş, diğerlerinin altı dolu demiş ama. Kulaktan dolma magazin bilgiler denmiş. Buradan hareketle; Benim aracım var, kullanıyorum. kullanıcıyım, zorluklarını ve kolaylıklarını/faydalarını sıralayabiliyorum. Altı dolu mu dolu. Magazinsel görüş ve reel karşıt görüşleri paylaşıyorum. X kullanıcı: Yanıyor bunlar. - karşıt görüş, benimki yanmadı, adaptör, kablolama ve önlem tam olursa yanmaz, fosil yakıtlı araçlarda yanıyor. Y kullanıcı: 1000km gidilmez, menzili kısa uzun yol yapılmaz - Karşıt görüş, 500km tek şarj yapabiliyorum, güvenli sürüş 2 saate bir mola vermen gerekir (uzman görüşü isteyene sertifika gösterebilirim) Z Kullanıcı: 10 sene sonra çöp olacaklar. - Karşıt görüş: şu an memnunum, imkan varken kar ediyorum, mutluyum, 10 yıl sonraki sahibi düşünsün ki pil değişim teknolojisinin bu araçlar için makul seviyelere geleceğini aslında hepimiz biliyoruz ama işte sesli dile getirmeye çekinenler var X, Y, Z kullanıcıların düşünceleri risk analizidir. hepsi sağdan soldan görülen duyulan şeyler. bunları nasıl görmezden gelelim. örnekten gidelim. yangın. evet, yeni EV'lerin yanma haberlerini her gün izliyoruz. yeni fosil araçlarda yangın haberi görmüyorum. her gün haber okurum. 500km konusu zaten mümkün değil. tüketim belli 16 kwh'ten 300 km menzili matematik olarak sabit. araç büyük değilse. büyükse 500km olur ama fiyat da artıyor. pil değişimini ben de dert etmiyorum. bu en basit konu. ama ilk iki konuyu sadece biz değil tüm dünya konuşuyor. ve şunu görüyoruz. elektrikli araçlarda bu kadar teşvik olmasa bu denli tercih edilmeyecekti. insanlar elektrikli diye değil, ucuz diye alıyor. bizde de dünyada da. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Onur Demir yazdı: boş dememiş, diğerlerinin altı dolu demiş ama. Kulaktan dolma magazin bilgiler denmiş. Buradan hareketle; Benim aracım var, kullanıyorum. kullanıcıyım, zorluklarını ve kolaylıklarını/faydalarını sıralayabiliyorum. Altı dolu mu dolu. Magazinsel görüş ve reel karşıt görüşleri paylaşıyorum. X kullanıcı: Yanıyor bunlar. - karşıt görüş, benimki yanmadı, adaptör, kablolama ve önlem tam olursa yanmaz, fosil yakıtlı araçlarda yanıyor. Y kullanıcı: 1000km gidilmez, menzili kısa uzun yol yapılmaz - Karşıt görüş, 500km tek şarj yapabiliyorum, güvenli sürüş 2 saate bir mola vermen gerekir (uzman görüşü isteyene sertifika gösterebilirim) Z Kullanıcı: 10 sene sonra çöp olacaklar. - Karşıt görüş: şu an memnunum, imkan varken kar ediyorum, mutluyum, 10 yıl sonraki sahibi düşünsün ki pil değişim teknolojisinin bu araçlar için makul seviyelere geleceğini aslında hepimiz biliyoruz ama işte sesli dile getirmeye çekinenler var Menzil ve 2 saatte durus bolumu haric katiliyorum. Dun ankara dan Milasa geldik. Çoluk çocuk oldugumuzdan 3 kere durduk. Bunlardan sadece ilkinde bos sarj aleti vardi ve en uzun orada durduk. Diger mekanlar sarj icin beklemeyi gerektirecekti. Yani elektrikli ile uzun yol psikolojik iskence gibi olmali. Bir kez yakit almak icin durdum, 85 litre dizel aldim. 💓 Yorum bağlantısı
Onur Demir 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Doğan Arşiray yazdı: 85 litre dizel aldim 1 hafta her şey dahil otel parası Tansu Kalafatoğlu yazdı: 500km konusu zaten mümkün değil. @Mertol Kip abi sana diyo karşıt görüşler ben olarak değil karşıt görüş olarak genelleme yaptım ama Tansu Kalafatoğlu yazdı: fiyat da artıyor. Style donanım 1.0 taigo parası işte Doğan Arşiray yazdı: Bunlardan sadece ilkinde bos sarj aleti vardi Sık yol yapan birine ec4 önermem zaten. senede 1 kez ise ama geri kalan zaman için de o kadar yatırım maliyeti için diretmem. Alabilen ve beğenen tesla alsın, km isteyen EV3 Long Range, Grrandland alsın. ama ben 1.2m a ec4 aldım mutluyum 300km max yapabiliyorum. yılda 1 kez tatile de gidiveririm yani çok takılmam. Yorum bağlantısı
Onur Demir 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: elektrikli araçlarda bu kadar teşvik olmasa bu denli tercih edilmeyecekti. Genel piyasayı belirleyen durum budur evet. Ancak ben çok uzun zamandır elektrikli amaya çalışıyorum. ÖTV %10 oldu o sırada aracımı da satmıştım 3-5 üzerine koyabiliyordum aldım. ama imkanım olsa %10 ötv öncesi de alırdım. diyorum ya çok uzun zaman önce zoe bakındım almak için. Elektrikli tercih konusu şuan için yakıt tasarrufu, donanım ve fiyat yanı f/p 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Onur Demir yazdı: Genel piyasayı belirleyen durum budur evet. Ancak ben çok uzun zamandır elektrikli amaya çalışıyorum. ÖTV %10 oldu o sırada aracımı da satmıştım 3-5 üzerine koyabiliyordum aldım. ama imkanım olsa %10 ötv öncesi de alırdım. diyorum ya çok uzun zaman önce zoe bakındım almak için. Elektrikli tercih konusu şuan için yakıt tasarrufu, donanım ve fiyat yanı f/p kuzey ülkelerinden birinde teşvik azaltılınca EV satışları bıçak gibi kesilmişti. ben de oradan uyandım konuya 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: bu düşünceye göre fosil yakıtlı araç alanlar ahmaklık yapıyor. Hangi ahmak dedi bunu? Toyotamızdan argüman uydurmasak mı? Onur Demir yazdı: X kullanıcı: Yanıyor bunlar. - karşıt görüş, benimki yanmadı, adaptör, kablolama ve önlem tam olursa yanmaz, fosil yakıtlı araçlarda yanıyor. Y kullanıcı: 1000km gidilmez, menzili kısa uzun yol yapılmaz - Karşıt görüş, 500km tek şarj yapabiliyorum, güvenli sürüş 2 saate bir mola vermen gerekir (uzman görüşü isteyene sertifika gösterebilirim) Z Kullanıcı: 10 sene sonra çöp olacaklar. - Karşıt görüş: şu an memnunum, imkan varken kar ediyorum, mutluyum, 10 yıl sonraki sahibi düşünsün ki pil değişim teknolojisinin bu araçlar için makul seviyelere geleceğini aslında hepimiz biliyoruz ama işte sesli dile getirmeye çekinenler var XYZ aynı kişi olm ajhsdfgjkags 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: X, Y, Z kullanıcıların düşünceleri risk analizidir. hepsi sağdan soldan görülen duyulan şeyler. bunları nasıl görmezden gelelim. Veri olmaksızın analiz yapılmaz biz ona Toyotadan uydurmak diyoruz. Clio da olur Tansu Kalafatoğlu yazdı: 500km konusu zaten mümkün değil. tüketim belli 16 kwh'ten 300 km menzili matematik olarak sabit. araç büyük değilse. büyükse 500km olur ama fiyat da artıyor. Seni gezdireyim mi tatlı çocuk? 85kw bataryası var 15 kw tüketimi var. 5x15 (kw/100km)=75kw, 500 km de tükettiğim miktar bu. 10 kw kalanda bataryanın dibini sıyırmadığmı için benden sana hediye olsun. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Elektrikli araçlarla ilgili üretebileceğiniz bi sürü argüman varken boş şeylerle kafanızı yoruyorsunuz. "Bence bu arabaların 2 tona yakın ağırlıkta olması ve sürücülerin bu ağırlıktaki ve torka sahip arabaları kullanmaya hazır olmaması daha geçerli bir argüman mesela. Alıyor 300-500 hp güç veren 300-500 nM torklu 0-100 ü 3-4 sn olan araba, sonra her zaman kullandığı 1.8 atmosferik motorlu corollası gibi kullanmaya kalkıp ağaçta etiket oluyor tesla kötü oluyor. Hadi sakin kullandı diyelim virajda frene basmayı unutup yoldan çıkıyor Togg çok sağlam yeeenim diye dolanıyor. Otonom sürüş dalgasına güvenip sağa sola yapıştırıyor falan filan. Bunlarla gelin, arabanın da iyisi var kötüsü var. Elektriklide de durum farklı değil ki. Marka ha keza öyle. Al işte mesela skywell. Gayet şekli şemali güzel alet, e ithalatı durdu hoop apışıp kaldı alanlar. Tüplü şahin parasına satılıyor güzelim aletler. Buradna yola çıkıp benzinliler değer kaybetti mi diyeceğiz? Araba bu alınır binilir satılır vs vs . İster benzinli olsun isterse JetA1 yaksın isterse alantrikli. İşine gelen, işini gören alır almak istemeyen almaz. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: kuzey ülkelerinden birinde teşvik azaltılınca EV satışları bıçak gibi kesilmişti. ben de oradan uyandım konuya Bundan daha doğal bir şey yok ki. İnsan alışkanlıklarını değiştirmek konusunda çoklukla muhafazakardır. Bunu alırken aynı paraya sıfır kuga dizel olsa ben de muhtemelen onu alırdım. Ki elektrikliye her daim mesafeli bir insandım ben. Ama yanlışmış. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: bu kadar teşvik olmasa hayra işleyen bir teşvik ben henüz görmedim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Selim Bilgin yazdı: Ben çocuktum bahsettiğin kişilerin bıyığı vardı, Bıyıklılarınki de beyazladı zaten.. T10F bekleyim ben.. Bakarsın ucuz verirler Yorum bağlantısı
Recommended Posts