İçeriğe Yönlendir

Günlük Kullanım Elektrikli Araba

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Rusların reaktör teknolojisini ifşa ettin

plastik dönüştürmekle çözülse keşke, zaten bir numara olurduk, bütün çöpler bizde, avurpadan bile geliyor, akılsızlar bie kaynak sağlıyorlar haberleri yok :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

Rusların reaktör teknolojisini ifşa ettin

Yaptılar demeyin valla ben yapacaktım :crazy:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

güzel tabii, yenilenebilir enerji çok önemli ve mutlaka üzerine düşülmesi lazım ama henüz petrolün bitmesine karşı hazırlıksız, bunuda petrol bitse benzini nereden bulacaksın lafının üzerine diyorum, şuan petrol bitse sende bende yayan kalırız, hiç kaçışımıs yok, yanlışmıyım? petrol bir ana bitti dersek geçerli.

Soru şu. Petrol şuan pat diye bitti diyelim, ne olur? bir kere kaos olur, dünya nufusunun çoğunluğu duman olur, ulaşım sağlık enerji sorunları uçar, üretim neredeyse durur kıtlık göç çatışmalar hatta yaşam tarzımız bile değişir, o yüzden şimdiden yenilenebilri enerjiye yoğunlaşmak çok önemli....

Petrolün bitmesi önemli değil benzincide benzin olmaması önemli..bu gittikçe yaklaşıyor.. bakalım kayyum işi nolcak..

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Petrolün bitmesi önemli değil benzincide benzin olmaması önemli..bu gittikçe yaklaşıyor.. bakalım kayyum işi nolcak..

şimdi yakaladın bak, şak diye kalır benim kilyo, bisiklete binerim direk :kihkih:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

şimdi yakaladın bak, şak diye kalır benim kilyo, bisiklete binerim direk :kihkih:

lpg takarsın

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

rr silverspurdan başlar der bak şimdi izleyelim

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

lpg takarsın

1.3 tce ya takılırmı, delimiyim, senin gibi sandık motormu alayım istiyorsun arkidiş :D Servete giderim pilliye çevirir, 130 kw Über Kliyo yaparız...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

1.3 tce ya takılırmı, delimiyim, senin gibi sandık motormu alayım istiyorsun arkidiş :D Servete giderim pilliye çevirir, 130 kw Über Kliyo yaparız...

Bak, su aktı yolunu buldu. Elektrik. Her faninin tadacağı yegane enerji.

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Yeter yazdı:

Bence Ali abi zirveye oynuyor. Hepimizi ters köşe yapacak. Hazırlık yapıyor. Kilyodan sonra gelebilecek araç. 

https://shbd.io/s/leKJPI5F

Böğğk dingiliz çirkinliği :tongue: aks kesince sessizce duyurmadan işi bedavaya çözen firma değilmi bu, beleş aslında güzel ama işim olmaz...

B sınıfı yeterde artar hatta A ya bile razıyım, mesela İnster alırım valla :D

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

İnsterin 3.6 kw jeneratörü de var elektrik kesilirse eve kullanmaya…1.2 kw ile şarj oluyor yani 4 panel ve bir tane buffer akü kurtarır köyde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

Bak, su aktı yolunu buldu. Elektrik. Her faninin tadacağı yegane enerji.

yok anca mecbur kalırsam, benzinli şimdilik her açıdan daha rahat geliyor bana, durum değişrse o anda ne varsa işime geleni alırım yada hiç almam, belkide o günler daha yakındır!

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

sende anlamadın, elektrikli araba üretimin yok araba üretimin yok ve bağlı tüm üretimlerde durdu 

Neden olsun bu :)

Hadi oldu diyelim. .elle gelen düğün bayram be Ali .

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

İnsterin 3.6 kw jeneratörü de var elektrik kesilirse eve kullanmaya…1.2 kw ile şarj oluyor yani 4 panel ve bir tane buffer akü kurtarır köyde.

İnster güzel alet, az dar o kadar, ama fonksiyonel araç, severiz :) zaten böyle ufak takılmak lazım, her açıdan avantajlı, şuan mecburen araba değişmek lazım olsa büyük ihtimal bunu alırdım, en full olanı gelse dahada güzel olurdu...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

konu elektrik üretmek değilki, petrole bağlı endüstiriyi düşün, bağlı şeyler durursa ne olur, bunun yerini tutacak birşeyler lazım, geri dönüşümde yetmez, plastiği geri dönüştürmek içinde lazım...

Her şeyin muadili var Ali. Gerekince hemen bulurlar merak etme. Bak elektrikli otoyu nasıl ürettiler hemen. Volvo koca tır üretmiş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Neden olsun bu :)

Hadi oldu diyelim. .elle gelen düğün bayram be Ali .

he valla, takma kafaya su akar yolunu bulur, ortam neye necbuır bırakıyorsa değişiriz olur biter yada almayız kafada rahat olur, zaten gidişat o yöne doğru, böyle yüklenirlerse en güzeli satmak almamak, zaten amaçlarıda bu sanki, araba lazım olanlara Allah kolaylık versin...

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ben köyde bile şarj ederim ama sen elinde bidonla traktörle benzin ararsın yaaaaaağğğğğğ :) 

https://x.com/dolubatarya/status/1964221829955953079?s=46

E dogruymuş dedigim, cakma benzinle deponu doldurup filitre aramandan iyidir. 

Bu arada merak ettim kac kez arabanla Suriyeye gittin? Hadi onu da gectim kac kez arabanla yurtdisina ciktin?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

200 ayrı yerde karşısın da ondan. Adam almış kullanıyor ne yani hemde bizden 4 te bir maliyetle ve daha keyifli. Yani bak hala eşitlensin ne olacak bakalım diyorsun. Yahu eşitlensiin ne olacak. O kadar fazla karşısın ki abi artık okuyanda da bi tepki oluşuyor. Beğenmiyorsan almazsın olur biter ama hep bi felaket senaryosu vs. Ha aldığın gün en baba elektrikçi olursun o da ayrı

eşitlensin bakarız ne olacağına,  neden pilli alıyor millet ?

Karşı değilim, bence yetersiz diyorum, demektemi suç, durum değişirse eyvallah, ayrıca işine gelen elbette alsın kullansın benmi karar veriyorum milletin ne alacağına, zaten alan alıyor...

hem hala maliyet diyorsun, neye göre maliyet, kullanım şekline göre değişir o dediğin, zaten tek olayıda bu aslında, bu açıdan kendim için yorum yapabilirim, benim durumumda olan için değişim hata, keyfi almaksa başka tabii, yerim onun 4 kat maliyetini, şuan araba değişsem üstüne en az 600 bin vermem lazım, oda insterde falan ha, daha geriye düşüyorum sınıf olarak, hadi tesla falan desem milyon lazım, o para cebimde dursa yerim elektriklinin yapacağı karı, canına okurum o karın, hem bırak pilini, araba değişmem hata olurdu zaten, kısaca maliyet kısmı kişiye göre değişir, genel anlamda evet az yakıyor ama tek başına değerlendirilemez bu olay.

hem alsamda en öven olmam emin ol, daha iyi olacakki öveyim!  senaryoya gelince, az kaldı seneye senaryonun film hali vizyonda, bu film bizede dokunacak tabii...

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

E dogruymuş dedigim, cakma benzinle deponu doldurup filitre aramandan iyidir. 

Bu arada merak ettim kac kez arabanla Suriyeye gittin? Hadi onu da gectim kac kez arabanla yurtdisina ciktin?

82 kes çıktım

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

eşitlensin bakarız ne olacağına,  neden pilli alıyor millet ?

Karşı değilim, bence yetersiz diyorum, demektemi suç, durum değişirse eyvallah, ayrıca işine gelen elbette alsın kullansın benmi karar veriyorum milletin ne alacağına, zaten alan alıyor...

hem hala maliyet diyorsun, neye göre maliyet, kullanım şekline göre değişir o dediğin, zaten tek olayıda bu aslında, bu açıdan kendim için yorum yapabilirim, benim durumumda olan için değişim hata, keyfi almaksa başka tabii, yerim onun 4 kat maliyetini, şuan araba değişsem üstüne en az 600 bin vermem lazım, oda insterde falan ha, daha geriye düşüyorum sınıf olarak, hadi tesla falan desem milyon lazım, o para cebimde dursa yerim elektriklinin yapacağı karı, canına okurum o karın, hem bırak pilini, araba değişmem hata olurdu zaten, kısaca maliyet kısmı kişiye göre değişir, genel anlamda evet az yakıyor ama tek başına değerlendirilemez bu olay.

hem alsamda en öven olmam emin ol, daha iyi olacakki öveyim!  senaryoya gelince, az kaldı seneye senaryonun film hali vizyonda, bu film bizede dokunacak tabii...

Ali "Elöver" adlı bir arkadaş vardı. Övmekten aklıma geldi nerde o. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Ali "Elöver" adlı bir arkadaş vardı. Övmekten aklıma geldi nerde o. 

O TırtlarıÖver di, gelirse size yandaş olur bana karşı güç arttırmış olursunuz ama nafile tabiii :D

kahrolsun pilliler, yaşasın tam benzinliler (edit: dizeller) :kihkih:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

O TırtlarıÖver di, gelirse size yandaş olur bana karşı güç arttırmış olursunuz ama nafile tabiii :D

kahrolsun pilliler, yaşasın tam benzinliler :kihkih:

düz dizelimiz var ayıp ettin 70hp 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

düz dizelimiz var ayıp ettin 70hp 

ömürlük araç desene, emp yese yine çalışır, yakıt derdinde yok, bas ayçicek-kanola-zeytin vs. yağını devam et, pilde neymiş :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• İlkay Başaran
  • Yeni Oluştur...