İçeriğe Yönlendir

Opel Astra J Tesla Ekran Önerisi ( Diğer araç gruplarıyla uyumlu )

Okan Tavukcu

Recommended Posts

Okan Tavukcu
(düzenlendi)

Merhaba Arkadaşlar;

Son zamanlarda ülkemiz genelinde işlevsel olarak yaygınlaşan ve farklı farklı modellere uygunluk gösteren TESLA EKRAN bende kendi aracıma uygun modelini bulup 

ALİEXPRESS   ten aldım.

DHL kargo aracılığıyla satıcı firma ürünümü 10 gün içinde ulaştırdı.

Özellikleri Nelerdir ?

+4GB RAM 64GB ROM

+XY SC9853I-IA8 çekirdek 1.872GHz

+Android 10.0 sistemi

+Radyo + Bluetooth +DSP+ GPS +WIFI/4G lte ağı + CARPLAY

+ HD tam dokunmatik ekran + Mirrior Link + Mp3/MP4/MP5

+ Destek (OBD2,TPMS,DVR,RearCamera,DAB +)+ İsteğe bağlı (dijital tv)
Standart hediye: ters kamera ve preload çevrimdışı harita

Cihazın Markası JETALON

DZES8u.png

Fiyat 3052tl kargo dahildir. Vergilendirme %40 = 1026tl + Montaj 200 tl TOPLAM 4278tl Aracıma taktırdır. 

1 yıl Üretici garantilidir.

Daha uygun fiyatlı olanı var mı ? Tabiki var türkiyede de bu cihazlardan bulabilirsiniz. Fakat 4-64 lük CarPlay içinde olan cihazlar şuan malesef ülkemizde yok. 

Size linkini paylaştığım satıcıda ayrıca bütün grup araçlar için cihaz bulabilirsiniz. Vergilendirme için shipping invoice bedeli normal şartlarda 300$ civarındayken. Sağolsun DHL kargonun iş güzarlığıyla 500$ üzerinden gümrükte işlem yapıldı. Normal ödemem gereken vergiden daha fazla ödediğimi söylemek isterim. Bu konuda satıcıdan normal kargo yoluyla gelmesini isteyin en azından gümrükte sizden bedeli ve faturalandırılmasını istediklerinde resmi ödediğiniz rakamı onlara kanıtlamanız daha kolay olacaktır.

Cihazı Çinden aldık ya arızalanırsa ?

Ben elektronik konularda, genel anlamda şansızlığımı belirtmek isterim ki 3-4 gün önce cihazımın işletim sistemi çöktü satıcıyla iletişime geçip, mevcut sürümü bana atmalarını istedim ve burda multimedia konusunda teknik servis bulup işletim sitemini yeniden kurdurdum. Şuan hiç bir sorun kalmadı. Gerekli belgeler olsun cihazla ilgili sorularınız olsun, satıcıyla iletişime geçip merak ettiğiniz herşeyi sorabilrisiniz. O konuda aklınızda soru işareti kalmasını istemem.

Şuan için  gördüğünüz şekilde kullanıyorum. Ama 2 gb lıkta ülkemizce bir çok firmada mevcut alıp taktırabilirsiniz.  Tükiyede kimden alınır derseniz Ayrıca Carplay sonradan eklemeli Carplay cihazı takılabiliyor. Bilginiz olsun.

Screenshot_6a167211a2d3f8c87.png

Arayıp fiyat alabilirsiniz,  vw - ford -bmw  mercedes 

Gerekli kişi ve linkleri sizlerle paylaştım, bu tarz ekran ve multimedia konusunda sormak istediklerini bu başlıktan cevaplandırabilirim.

tarihinde Okan Tavukcu tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bu ekranlar çok şık duruyor ama kullanımı pratik degil. Bizde 2 tane Astra J var benim aracımda 7 inch olan var eniştemin araçta da Tesla var. Yolda giderken klima kontrol radyo değiştirme navigasyon açma vs gibi işlemleri yaparken ben direk düğme konumundan buluyorum ama Tesla bu konuda sürücüyü sıkıntıya sokuyor.

Birde ben ekranı düğmeden kapatabiliyorum ama Tesla ekranda öyle bir durum yok ve gece fazlaca göz aldığını farkettim. Bende Tesla ekran çok düşünmüştüm çok araştırdım zamanında ama aldığım cihaz çok iyi denk gelmişti 2018 yılında 2 gb ram Orta Core işlemci henüz piyasada yoktu bulduğum gibi aldım. Şimdi olsa Tesla ekranı yine almam diyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tavukcu
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:

Bu ekranlar çok şık duruyor ama kullanımı pratik degil. Bizde 2 tane Astra J var benim aracımda 7 inch olan var eniştemin araçta da Tesla var. Yolda giderken klima kontrol radyo değiştirme navigasyon açma vs gibi işlemleri yaparken ben direk düğme konumundan buluyorum ama Tesla bu konuda sürücüyü sıkıntıya sokuyor.

Birde ben ekranı düğmeden kapatabiliyorum ama Tesla ekranda öyle bir durum yok ve gece fazlaca göz aldığını farkettim. Bende Tesla ekran çok düşünmüştüm çok araştırdım zamanında ama aldığım cihaz çok iyi denk gelmişti 2018 yılında 2 gb ram Orta Core işlemci henüz piyasada yoktu bulduğum gibi aldım. Şimdi olsa Tesla ekranı yine almam diyorum.

Tesla ekranlarda, uzun yolda gözünü aldığında ekranı kapatabiliyorsunuz. Ekranı karartma özelliği mecvut. Tabiki tamemen kapanmıyor. Sadece gözünüzü almaması için karatma özelliği var, bu bir yenilik midir bilemiyorum sizin baktığınız zaman varmıydı. Ama ben şahsen 7-8 aydır kullanıyorum memnumum. Tabiki tercih meselesi çoğu kullanıcı 7 inchlik ekranı seviyor ve tuş takımını görmek mutlu ediyor.

tarihinde Okan Tavukcu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Tesla ekranlarda, uzun yolda gözünü aldığında ekranı kapatabiliyorsunuz. Ekranı karartma özelliği mecvut. Tabiki tamemen kapanmıyor. Sadece gözünüzü almaması için karatma özelliği var, bu bir yenilik midir bilemiyorum sizin baktığınız zaman varmıydı. Ama ben şahsen 7-8 aydır kullanıyorum memnumum. Tabiki tercih meselesi çoğu kullanıcı 7 inchlik ekranı seviyor ve tuş takımını görmek mutlu ediyor.

Karartma degil kapatmadan bahsediyorum. Karartma var, androidlerin hepsinde var. Çünkü bu sıralar çok dışarı çıkamıyoruz aracı çalıştırırken teyp tavan lamba vs ne varsa kapatmak durumunda kalıyoruz 0.1V bile marşta sorun yaratabiliyor. Tuş takımlı hali de güzel bir ambiyans Tesla ekran da.
hayırlı olsun, diğer araçlara nasıl uyumlu oluyor ?
Abi sistem aynı kasa değişiyor. Benim teyp özel bir menü var, girince tüm markaların logosu çıkıyor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Vaybe notebook kadar fiyatı var
Arabadan alınan keyif herkese göre değişir :) Kimi kasarak kimi basarak kimi yazılımla kimi multimedyayla kimi kurcalamayla kimi de orijinal halde keyif alır.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Arabadan alınan keyif herkese göre değişir :) Kimi kasarak kimi basarak kimi yazılımla kimi multimedyayla kimi kurcalamayla kimi de orijinal halde keyif alır.

Bende böyle ekran istiyorum, navigasyon vs için telefon kullanmak istemiyorum. Tablet türevi android modelleri aliexpressde ara ara bakarım. Ama bu benim baktığım modellere göre epey pahalı. Gerçi benim aradığım ekran yarım ekran android olanı. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bende böyle ekran istiyorum, navigasyon vs için telefon kullanmak istemiyorum. Tablet türevi android modelleri aliexpressde ara ara bakarım. Ama bu benim baktığım modellere göre epey pahalı. Gerçi benim aradığım ekran yarım ekran android olanı. 
Taze, hakikaten bu düğmeler Astra J de çok güzel ambiyans oluyor :) Uzay mekiği mi desem uçak kokpiti mi. Torque falan da var. Sadece kamera kayıt bağlamadım. Araç kamerası var olduğu için.

bd1f11234b69bd6c509147d58c380077.jpg
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Okan Tavukcu

Türkiye’de uygun fiyatlı olanı var arkadaşlar zaten

Metin Akbal yazdı:

Taze, hakikaten bu düğmeler Astra J de çok güzel ambiyans oluyor :) Uzay mekiği mi desem uçak kokpiti mi. Torque falan da var. Sadece kamera kayıt bağlamadım. Araç kamerası var olduğu için.

bd1f11234b69bd6c509147d58c380077.jpg

Konsol bence her türlü güzel tuşlu da dediğiniz gibi herkes farklı bir şeylerden hoşlanıyor bu haliylede şık duruyor 

Çağlar Bayur yazdı:

hayırlı olsun, diğer araçlara nasıl uyumlu oluyor ?

Sizin aracınıza uygun olan ebat ve boyutlarda seçebiliyorsunuz bazı ford Kia gibi modellere birebir de uyabiliyor ve Metin beyin dediği gibi size uygun çerçeveyle geliyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Okan Tavukcu yazdı:

Sizin aracınıza uygun olan ebat ve boyutlarda seçebiliyorsunuz bazı ford Kia gibi modellere birebir de uyabiliyor ve Metin beyin dediği gibi size uygun çerçeveyle geliyor

onu biliyorum bendeki modelde 1000TL ucuzundan iyi ki, benim tercihim yüksek ve kaliteli ses olduğu için almadım

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Kaan Abit

Merhaba. Ben de önümüzdeki hafta bir navigasyon taktirmak istiyorum. Arabada arka park bike yok malesef. 2020 j kasa. Sizce 7 inch lik ekran mı? Tesla mı daha kullnışlı uzun dönemde? Bir de kaç gb lığını almalı? 2 gm ram 32 gb harddisk olan var piyasada yaygın. Bir de 4 gb ram ve 64 gb harddisk olan.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Kaan Abit yazdı:

Merhaba. Ben de önümüzdeki hafta bir navigasyon taktirmak istiyorum. Arabada arka park bike yok malesef. 2020 j kasa. Sizce 7 inch lik ekran mı? Tesla mı daha kullnışlı uzun dönemde? Bir de kaç gb lığını almalı? 2 gm ram 32 gb harddisk olan var piyasada yaygın. Bir de 4 gb ram ve 64 gb harddisk olan.

Kendim kullanmıyorum fakat tesla değilde  inch daha uygun bence tesla açık çirkin görünüyor.

Yorum bağlantısı
Kaan Abit

Tesla ekranda klima düğmeleri hariç aktif kullanılamadığından kullanımı zorlaşıyir saňırım. Diğer küçükekranda teyp düğmeleri ( açma kapama, kanal değıştirme vs.) Aktif kullanılabiliyor. Bu da sanırım kulla ım kolaylığı sağlıyor. Ancak görüntü olarak tesla iyi sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bizde 2 tane Astra J var. Bende normal 7 inch eniştemde Tesla mevcut. Tesla gerçekten görüntü güzel ama kullanımı pratik degil. Düğmeler kullanım kolaylığı sağlıyor. Tesla ekranı Türkiye ye gelmeden önce aliexpressten almayı düşünüyordum sonra bir kampanya geldi 1200 e 32 gb hafıza octa core 8 çekirdek 2 gb ram almıştım. Eniştem 1 sene sonra Tesla aldı. İyi ki almamışım dedim. Çok dikkat dağıtıcı yola odaklanamiyorsun birde ekranı düğmeden falan kapatamıyorsun sürekli açık.

Yorum bağlantısı
Kaan Abit

İstanbul da nereden almamı tavsiye edersiniz? Montajı falan iyi olan? Bir de markası iyi olan... 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Valla hepsi aynı. Benim Navnet marka. Navix var Navigold var Navi in mi ne var. Alayı aynı cihaz yazılımına kadar. En az paraya en yüksek donanımı vereni al üstad. Ben aldığımda Octa Core 8 cekirdek işlemci henüz çıkmıştı ve 1200 liraya almıştım kampanya vardı. 4 çekirdek 1 gb olan modeller 1400 idi.

Yorum bağlantısı
Kaan Abit

Bugün bir kac yeri aradım multimedya ile ilgili. Astra j ye takılan sistenleri tesla olsun küçük ekran olsun önermiyorlar. Çok fazla sorun çıkarıyor dediler. Doğruluk oayı nedir bilemedim. Benim sorunum asıl arabada park sensörü yok. Acaba hiç orjinal teybini değiştirmesem mi? Sadece basit öten bir oark sensörü de işimi görür. Hem görsellik hem de geri görüş kamerası olmasından heveslenmiştim. Ama sorunları duyunca... Taktırırsam da İstanbul da güvenilir neresi olur bilemedim...  Teşekkurler.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Bugün bir kac yeri aradım multimedya ile ilgili. Astra j ye takılan sistenleri tesla olsun küçük ekran olsun önermiyorlar. Çok fazla sorun çıkarıyor dediler. Doğruluk oayı nedir bilemedim. Benim sorunum asıl arabada park sensörü yok. Acaba hiç orjinal teybini değiştirmesem mi? Sadece basit öten bir oark sensörü de işimi görür. Hem görsellik hem de geri görüş kamerası olmasından heveslenmiştim. Ama sorunları duyunca... Taktırırsam da İstanbul da güvenilir neresi olur bilemedim...  Teşekkurler.
3 sene bitti :) 2 kere garantiye gitti onda da yukledigim program nedense sistemi çökertmiş 2. garantiye gitmeden önce programı yükleyince anladım.
Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş

Eski bir astra j kullanıcısı olarak necvox tavsiye ederim. Ben sıfır almıştım aracı, opel necvox la anlaşmalı, bayide taktırmıştım aracı çıkarmadan. Bu süreçte bir kere garantiye gitti. Androidli olmayan modeldi bu ilk takılan. Gayet güzel ve kullanışlıydı. Bir bakmanızı tavsiye ederim. Daha sonra androidli olanı çıktı. Ben necvoxa bendeki cihazı verip üzerine bir miktar para koyup değiştirdim. O cihazda android olduğu için telefonla ne yapıyorsanız onda da hemen hemen aynı şeyleri yapabiliyordunuz. Tabi android sürümü yükseltilemiyordu ve çok çok yeni bir sürüm değildi. Yine de gayet kullanışlıydı. Tek sorunum ilk açılış süresi 20 saniye civarıydı. Yani kontağı açınca cihazın açılmasını bekliyorsunuz. Bu bir sorun mu? Kişiye göre değişir. Tabi cihaz açılırken geri vitese takarsanız ekrana görüntü geliyor hemen, onda gecikme yoktu. Necvoxun 7 inçlik modelleri bunlar, tesla değil. Tesla tipi olanların görüntü güzel ama kullanışlılık bende soru işareti.

Bu arada, eğer böyle bir cihaz alırsanız, üzerinden sökülen cihazı asla satmayın ya da birine vermeyin. Çünkü bunlar elektronik cihazlar ve arıza yapabiliyor. Garantiye gönderdiğinizde konsol boş kalmamalı, eski cihaz geçici olarak takılıyor.

Yorum bağlantısı
Kaan Abit

Oktay Bey, çok teşekkürler. Ben de nexvox a yoneldim servisten aldığım bilgiye göre. Siz de bunu kukkanıcı olarak memnun olarak teyidliyorsunuz. Çok sağolun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kaan Abit

Merhaba. Necvox narkası eskisi gibi kaliteli değilmiş. Satılan ürünlerde servistekiler dahil ciddi donma kasna vs sorunlar dönüyirmuş. Bu yüzden arıkan elektronikten aldım ve taktırdım. 4 gb rem 32 hdd carplay dsp modelinden. Epey memnunum. Sorunuz olursa yanıtlarım. Teşekkürler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş
Merhaba. Necvox narkası eskisi gibi kaliteli değilmiş. Satılan ürünlerde servistekiler dahil ciddi donma kasna vs sorunlar dönüyirmuş. Bu yüzden arıkan elektronikten aldım ve taktırdım. 4 gb rem 32 hdd carplay dsp modelinden. Epey memnunum. Sorunuz olursa yanıtlarım. Teşekkürler.

Hayırlı olsun. Kullanım sonrası izlenimlerinizi aktarırsanız, düşünenlere faydası olur. Şöyle bol fotolu..
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...