İçeriğe Yönlendir

Kumpas Tavsiyesi

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

100 lira altında doğru ölçen "yamuk yılık" olmayan kumpas arıyorum. Son yakın zamanda alım yapanlar varsa tavsiye alabilirim. Dijital olanların doğru ölçebileceğine pek inanmıyorum. Görüşleriniz? Hepsiburada'da 80-90 liralık olanlara bile hatalı ölçüyor denmiş.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

100 lira altında doğru ölçen "yamuk yılık" olmayan kumpas arıyorum. Son yakın zamanda alım yapanlar varsa tavsiye alabilirim. Dijital olanların doğru ölçebileceğine pek inanmıyorum. Görüşleriniz? Hepsiburada'da 80-90 liralık olanlara bile hatalı ölçüyor denmiş.

Hocam benim bir tane var. 

Tespih yapmak için almıştım. Yapmayınca o da kenarda kaldı kutusunda. Hiç kullanılmadı. Ama dijital. 

Yarın ilan açacaktım.

İşe yarar mı? 

tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Mehmet Göktürk yazdı:

şimdi dijital var dijital var. aldığınız link var mı? 

Hocam ben hırdavat bayisinde çalışıyordum önceden. Ordan almıştım. Linki yok o yüzden. Almanya menşeili olması lazım. 

1 saat içinde size bilgilerini verebilirim. Fotoğrafını atabilirim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mitutoyo... en has hassası diğerlerini bilemiyorum, süngerli koruma kabında salonda ahşap içinde muhafaza etmekteyim

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Oğuzkan Erışık yazdı:

Hocam ben hırdavat bayisinde çalışıyordum önceden. Ordan almıştım. Linki yok o yüzden. Almanya menşeili olması lazım. 

1 saat içinde size bilgilerini verebilirim. Fotoğrafını atabilirim. 

acil değil tabi teşekkürler.

Çağlar Bayur yazdı:

mitutoyo... en has hassası diğerlerini bilemiyorum, süngerli koruma kabında salonda ahşap içinde muhafaza etmekteyim

300 liradan başlıyo !  https://www.kartalotomasyon.com.tr/marka/mitutoyo?gclid=CjwKCAiAq8f-BRBtEiwAGr3DgXXaV7IgOCYpvuiVTLNdhMAeWWOx3pRfQHYRdWZ0pDZ1nkHH4PIvOhoChrQQAvD_BwE

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

Mekanik kumpaslarda 1mm altında görmeniz zor, o nedenle dijital tavsiye ederim. ama 100tl altında pek iş yapmazlar, minumum insize marka tavsiye ederim, temiz ikinci el olsada insize bakın derim. yada aldığınız yer garanti veriyorsa  baska marka bakılabilir. yeterki plastik gövde olmasın.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

300 liradan başlıyo

üretim odaklı ölçüm için tabii.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağatay Özsoy yazdı:

Mekanik kumpaslarda 1mm altında görmeniz zor, o nedenle dijital tavsiye ederim. ama 100tl altında pek iş yapmazlar, minumum insize marka tavsiye ederim, temiz ikinci el olsada insize bakın derim. yada aldığınız yer garanti veriyorsa  baska marka bakılabilir. yeterki plastik gövde olmasın.

yo niye? kumpas zaten mm altı için?

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy
Mehmet Göktürk yazdı:

yo niye? kumpas zaten mm altı için?

Gözle xx,86 mı xx,80 mi xx,90 mı ben ayırt edemem, siz yapabiliyorsanız ne güzel. mm altı için mikrometre veya iyi bir dijital kullanmak bana göre daha iyi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

mitutoyo... en has hassası diğerlerini bilemiyorum, süngerli koruma kabında salonda ahşap içinde muhafaz

Ben mitutoyonun hem dijital hemde klasik kumpasını kullaniyorum fırça boyları için kesinlikle klasik olan daha saglam dijital kalibre edilebiliyor ama düşürmemeli dağılıyor.

Klasikte Dijitalde pahallı N 11 de Mititoyoya benzeyen kumpaslar var tercih edilebilir.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

alışık oldukça, 12,86 gibi kolayca okunabilir mekanikte. 12.864 mü yoksa 12.866 mı orada biraz zorluk olabilir

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ferit Erken
(düzenlendi)

de51e72c5ec0a9546c1dac938f20feff.jpg
Ticaret varsa, Mitutoyo’dan şaşmayın...

tarihinde Ferit Erken tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Çağatay Özsoy yazdı:

Gözle xx,86 mı xx,80 mi xx,90 mı ben ayırt edemem, siz yapabiliyorsanız ne güzel. mm altı için mikrometre veya iyi bir dijital kullanmak bana göre daha iyi.

Mikrometre yüzde hassasiyet için kullanılır kumpas onda hassasiyet icin kullanilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferit Erken

Ucuz olsun isterseniz teknik arkadaşlardan Cetaform'u duymayan yoktur. El aleti üreticisi Ceta Form P45A Mekanik Kumpas 150 Mm 170tl civarı sanırım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağatay Özsoy yazdı:

verniyer denilen teknikle okunuyor. dijital şaşar bu şaşmaz..

http://www.teknikport.com/2012/03/kumpasbilgi/

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Evet bunlar arasında iyi olanlardan alacağım ana soru buydu. Aslında şu da güzelmiş

https://www.hepsiburada.com/valkyrie-150-x-0-01-mm-dijital-paslanmaz-celik-elektronik-hassas-kumpas-p-HBV0000113YIB

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

aslında çokta pahalı değil, süper hassas iş yapmayacaksan bu aletler yeterde artar, bence linktekinden al hiç uğraşma, ama ben okurum diyorsan iş başka, gözlüğü tak dikkatli bak falan ohooo dede işi, sen bilirsin artık :p

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

ya mesele şu, gerek evdeki bazı işlerde vida civata ölçerken gerekse rıfkı ve adnan işlerinde bir yeri ölçüp sonra oraya göre parça almak bişeyler yapmak gerekiyor. Bu arada araçlar ve de evdeki eşyalar sürekli tornacının elinde olmadığından olmayacağından benim ölçüp ona göre ürün siparişi vs vermek gerekiyor. Bazen kablo çapı bile ölçmek gerekiyor akım hesabı için. Üretim için değil. Ama mesela karbüratör boğazını cetvelle ölçmüştüm zor oluyor hassas olmuyor. 

Mert> 0.1 Precision  ama 0.05 de accuracy olsun yani.  16.7 yazıp  15.9 çıkmasın. 

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Bende bundan var. Markası değişse de genel tipi hep böyle.

https://urun.n11.com/kumpas/leo-celik-dijital-kumpas-150-mm-ucretsiz-kargo-ayni-gun-kargo-P369036335

Ölçümü çok hassas olmasa da iş görüyor. Ben PCB üretim için 1.1 mm plaka üzerinde 0805 dirençlerin yüksekliğini falan ölçmüştüm kasaya sığacak mı diye. Ölçümler tam olması gerektiği gibi tuttu. 

Ayrıca bazı ürünlerde standart kalınlıklar olduğu için az çok ne ölçtüğünüz belli oluyor. 0.8 mm PCB ile 1 mm PCB'yi gayet rahat ayırt edebiliyorsunuz.

16.7 yazıp 15.9 çıkması mümkün değil. Olsa olsa 16.7 yazıp 16.6 çıkar. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Oğuzkan Erışık yazdı:

Hocam ürün bu. Ama markasını bulamadım.
Pilleri boşalmış durduğu yerde o yüzden çalıştıramadım

Markası ne? İlla ki markası vardır.

işte pillinin neticesi. tam lazımken pil yok. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...