Oğuzkan Işık 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 Mehmet Göktürk yazdı: Markası ne? İlla ki markası vardır. Tapatalktan yüklemiştim fotoğraflar çok bulanık çıkmış. Valla hiç bir yerinde yazmıyor 🤔 ne kendinde ne kutusunda ne o turuncu kağıtta... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Aralık 2020 Yazar Paylaş 10 Aralık 2020 Oğuzkan Erışık yazdı: Hocam ürün bu. Ama markasını bulamadım. Pilleri boşalmış durduğu yerde o yüzden çalıştıramadım Markası ne? İlla ki markası vardır. tahminim bu alet: https://www.hepsiburada.com/gfb-gfb-150-mm-dijital-kumpas-p-hbv0000055xb4 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 Mehmet Göktürk yazdı: Markası ne? İlla ki markası vardır. tahminim bu alet: https://www.hepsiburada.com/gfb-gfb-150-mm-dijital-kumpas-p-hbv0000055xb4 Bence de o hocam. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 Mehmet Göktürk yazdı: 100 lira altında doğru ölçen "yamuk yılık" olmayan kumpas arıyorum. Son yakın zamanda alım yapanlar varsa tavsiye alabilirim. Dijital olanların doğru ölçebileceğine pek inanmıyorum. Görüşleriniz? Hepsiburada'da 80-90 liralık olanlara bile hatalı ölçüyor denmiş. dijital olanlarda ölçüyor da sürekli bozuluyor. kaliteleri berbar ucuz dijitallerin. eski usul kaliteli metal olana döndüm. 50 senelik filan ama hala iş yapıyor. Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 Mehmet Kazancıoğlu yazdı: Mikrometre yüzde hassasiyet için kullanılır kumpas onda hassasiyet icin kullanilir evet aynen,, o kadar hassas olmasa da dijital kumpasla da yüzde görülüyor. Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 Mehmet Göktürk yazdı: verniyer denilen teknikle okunuyor. dijital şaşar bu şaşmaz.. http://www.teknikport.com/2012/03/kumpasbilgi/ İyi markanın dijitali de şaşmaz, dijitalin kolaylığı var. Bende kendime alıncaya kadar hep mekanik almayı düşünüyordum alırken baktım aradaki fark için uğraşmaya hiç gerek yok, ev işlerinde mekanikte yeterli. Yorum bağlantısı
Taha Şengül 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Ölçüm aleti denildiğinde Mitutoyo başı çekiyor. Çalıştığım iş yerinde aldırdım 3 ay önce 150 mm lik olan 102 Dolar + KDV ydi. Mitutoyo yere sert bırakılmadığı hor kullanılmadığı sürece dijitali çok güzel iş yapıyor. 100 TL altında kumpas ahşap işi yapacaksanız anca orda işinizi görür. Yoksa paranızı çöpe atmış olmayın 300 TL civarlarında Insize, Accu gibi sanayide çok kullanılan markalar var. Bu markaları kullanırken kendi kalibrasyonunuzu uygun yollu yapabilmek için rulman ölçerek yapabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Bende de mitutoyo var, eski binadayken bir kaç tane vardı ve herkes dijitali istiyordu. Bunu aldım yıllardır çekmecemde durur, kullandıktan sonra tekrar yerine koyarım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Aralık 2020 Yazar Paylaş 11 Aralık 2020 Şundan aldım markanın daha pahalı ürünleri de var. Benim işleri fazlası ile görür. normal cetvelin bi tık iyisi. Pil derdi yok. Yukardaki güzelmiş de 300 lira veremem. https://www.hepsiburada.com/dw-ustten-vidali-kumpas-0-02-mm-200-mm-dw1kms202-p-HBV00001116LK?magaza=7Kat Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 https://urun.n11.com/kumpas/tech-150-mm-mekanik-kumpas-orjinal-kutulu-ucretsiz-kargo-P369038871 Şuna benzer bir ürün var bende. 40yılda bir ölçüm yapacağım pil derdi olmasın dedim. (üstte ve altta 3 er adet vida var, bazısında yok neden var yok bilmiyorum) Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Şuradan geçmişte çok malzeme almıştık. her bütçeye göre var. https://www.sanayimalzemeleri.com/arama?Keyword=Kumpas Yorum bağlantısı
Musa Değerli 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 mitutoyo... en has hassası diğerlerini bilemiyorum, süngerli koruma kabında salonda ahşap içinde muhafaza etmekteyimTeknik okul mezunuyum.Bizim zamanımizda bi o vardı. 1 Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Teknik okul mezunuyum.Bizim zamanımizda bi o vardı.Ben halen meslek lisesi makina bölümündeyim (37.yıl) ve hala ciddi anlamda o var - mitutoyo- https://urun.n11.com/kumpas/tech-150-mm-mekanik-kumpas-orjinal-kutulu-ucretsiz-kargo-P369038871 Şuna benzer bir ürün var bende. 40yılda bir ölçüm yapacağım pil derdi olmasın dedim. (üstte ve altta 3 er adet vida var, bazısında yok neden var yok bilmiyorum)Montajı kolaya indirgemek için, benimde hiç sevmediğim modeldir. Ömrü kısa oluyor diye ama öğrencilere bunu aldıroyoruz zira en uugun fiyatlı modeller. 2 Yorum bağlantısı
Musa Değerli 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Montajı kolaya indirgemek için, benimde hiç sevmediğim modeldir. Ömrü kısa oluyor diye ama öğrencilere bunu aldıroyoruz zira en uugun fiyatlı modeller. Saygılarimı sunarım.Teknik eğitimin faydasını şu an tornavida tutamayan genćlere bakinca daha iyi anlıyorum iyi ki varsıniz.İyi ki hala varsıniz. Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Mikrometre yüzde hassasiyet için kullanılır kumpas onda hassasiyet icin kullanilirMikrometre 0.01 net okur,Kumpas 1/10 luk 0.1 okur 1/20 lik 0.05 hassasiyetle 1/50 lik 0.02 mm hassasiyetle okur. Yani 3 çeşit kumpasımız var. Okuma olarak(hassasiyet)Benim en çok(iş yaparken) tercihim ise 1/1000 lik yani 1000 de bir okuyan mikrometredir. 2 Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Saygılarimı sunarım.Teknik eğitimin faydasını şu an tornavida tutamayan genćlere bakinca daha iyi anlıyorum iyi ki varsıniz.İyi ki hala varsıniz.Saygı bizden, ama şşmdi öğrenciler fena çok kazanmak az az çalışmak istiyorlar.Kaç haftadır açıyorum zoom u her gecede watsap grupdan öğrencilerime duyuru yaparım yarın ders şu saatte diye kalıp meslek resim ve temel elektrik anlatacam. 2 kişi gelir abone. Sonra oturup öğrenci bekliyorum. Atölye uygulama veremiyorum çünkü grup girmemiz lazım. Yani kısaca mesleki eğitimin ruhuna fatiha...Öğretmenliğe başladığım ilk yıldan beri her yıl resim dersine girerim ama 5/6 yıldır hiç çizim yapmak istemiyolar aklı evvellikleri ile gereksiz buluyorlar.Çok üzülüyorum çok... 1 Yorum bağlantısı
Musa Değerli 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Saygı bizden, ama şşmdi öğrenciler fena çok kazanmak az az çalışmak istiyorlar.Kaç haftadır açıyorum zoom u her gecede watsap grupdan öğrencilerime duyuru yaparım yarın ders şu saatte diye kalıp meslek resim ve temel elektrik anlatacam. 2 kişi gelir abone. Sonra oturup öğrenci bekliyorum. Atölye uygulama veremiyorum çünkü grup girmemiz lazım. Yani kısaca mesleki eğitimin ruhuna fatiha...Öğretmenliğe başladığım ilk yıldan beri her yıl resim dersine girerim ama 5/6 yıldır hiç çizim yapmak istemiyolar aklı evvellikleri ile gereksiz buluyorlar.Çok üzülüyorum çok... Ben teknik resim okudum.İkea mobilyasını semaya bakarak kuramayan insanların bana konstrüksiyon dehası gözüyle bakmasindan baska pek bi saygınlıģı olmuyor.Ama ben bircok seyi bu sayede ćozebiliyorum ozellikle mekanik tamirat.Genćler ah genćler 14 disketle 12 saatte filan autocad yüklemiş adamım çok geriliyorum onları düşününce[emoji23] 2 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 17 Aralık 2020 Yazar Paylaş 17 Aralık 2020 Benim kumpas geldi. Doğru ölçüyor test edildi tavsiye olunur. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Hayrettin Gücin yazdı: Öğretmenliğe başladığım ilk yıldan beri her yıl resim dersine girerim ilk sene , ilk teknik resim dersi, hocamız bir teknik resim gösterdi, sizce nedir diye sordu? bakar bakmaz birşey canlandı gözümde ama olmaz dedim, cevaplar söyleniyor, hepsi yanlış. Mezartaşı dedim... doğruymuş. en unutamadığım derslerdendi. 3 Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 ilk sene , ilk teknik resim dersi, hocamız bir teknik resim gösterdi, sizce nedir diye sordu? bakar bakmaz birşey canlandı gözümde ama olmaz dedim, cevaplar söyleniyor, hepsi yanlış. Mezartaşı dedim... doğruymuş. en unutamadığım derslerdendi.Bana göre teknik resimde olması gereken kafada canlandırma ve o canlandırmayı kagıda kuralarınca dökebilmek... Sizin yaptığınız gibi. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Bu nasıl, benimki bu. Tabi pili bitik. 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Bu nasıl, benimki bu. Tabi pili bitik. Abi senin depoda bijon aralığını ölçen alet var mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Muhittin Kaplan yazdı: Pilli şeyleri sevmiyoruz. Pilsiz de olacaktı bi yerlerde Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Pilli şeyleri sevmiyoruz. Öyle demeyin, bence güvenilir, mekanikde çeneler tam kapanmıyorsa sıkıntı ama dijitalde resetleme şansınız var. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts