İçeriğe Yönlendir

Yeni Trend Güneş Yanığı Giderme


Murat Ekinci

Recommended Posts

Murat Ekinci

Şu aralar sıkça görüyorum boyasız verniksiz güneş yanığı giderme diye, biraz araştırdım vernik sökücü solisyon ürünleri çıkmış yanan verniği kaldırıyor ve kötü görüntü gidiyor bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bu işlem faydalı mı acaba, benim aracımın tavanında vernik yanma işlemi tamamen bitmiş mat bi görüntü olsa da göze batacak yanık yok kaput da yanma işlemi var ve çok göze batıyor fikirlerinize göre bu işlemi kaputta denemek istiyorum. 

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

geçici çözüm, sonra gidip boya yaptıracaksınız yine. bazıları verniği söküp tekrar vernik atıyor ama onda da baz kat boya eski ve kusurlu olduğu için tutunamıyor vernik, noktalar, daireler vs beliriyor bi süre sonra.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Başka bir açıdan bakalım, tüm verniği kaldırdılar ve yeniden vernik uygulandı diyelim. Yarın öbür gün satarken yine kalınlıklar farklı çıkacak yine boyalı vs denebilecek belki ve üzerine birde vernik sonradan atacak muhtemelen. 

 

Verniği alıp pasta cila yapsalar o zamanda boya doğrudan gidecek. Öncesinde vernikli boyası sağlam araca binerken bu defa boyası da hasarlı araç olacak. 

 

İşin kaçarı yok her türlü boyaya gidiyor. Ancak koruma amaçlı birşeyler yapılabilir en azından daha kötüye gitmez

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

En güzel temizi boyatmak sanırım. Bu uygulamalar ilk çıktığında fiyati neredeyse boyama ile aynıydı. 

Yorum bağlantısı
Murat Ekinci
Mert Gulkokan yazdı:

paneldeki tüm verniği söküyorlar zımpara vb. işlemlere geriye sadece eser miktarda boya kalıyor güzel bir pasta cila ile parlatıyorlar

 

Sonuç olarak geriye sadece boya kalıyor vernik olmadığı içinde dış etkenlere maruz kalıp çok hızlı şekilde kötü bir görüntü oluşuyor o nedenle yıllık bakım adı altında tekrardan pasta cila atacaklar periyodik olarak

 

Sonuç olarak boyasız verniksiz düzeltme dedikleri şey aslında kendinden geçen vernik tabakasını soymak

Benim aracın tavanı tamamen verniksiz sadece boya kalmış sanırım uzun yıllardır bu şekilde boya düzgün bir halde ama haliyle mat şekilde göze batacak vernik kalmamış kaput ise vernik yanığı hayli fazla tavan gibi görünmesi için verniğin tamamen kalkması gerekli kendi kendine kalkması hayli zaman alır gibi tırnağım ile bile kazınıyor ama süreci hızlandırmak için solisyon kullanılabilir diye düşünüyorum. 

Mert Gulkokan yazdı:

vernik gittiği için zaten boyada gitmiş oluyor sadece görsellik yakalamak amaç

 

Sanayideki ustalar sadece vernik atarak uygun kalınlığı tutturamaz

Vernik yerine seramik kaplama yapanlar da var sanırım, parlak bir görüntü ve boyayı koruması açısından. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ondan iyidir de, yanıktan kurtuldum diye buna verilecek olan para çöpe giden para olur ancak. çoğu yerde boyatma maliyetinden de yüksek paralara bu işlemi yapıyorlar. duygu sömürüsü bu başka bir şey değil

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Detaylı anlatmış burada.
Kendi aracımda bu durum olsa boyattırırım, hem daha sağlıklı hemde daha güzel bir sonuç alırım. Belkide boyadan daha fazla ücret isterler bu işleme. Bu işlemin çok uzun ömürlü olucağını sanmıyorum. Seramik güzel korunmazsa 3-5 ayda etkisini kaybediyor zaten.
 

 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

işlem sonrası o facia görünümü kamufle etmek için neler neler yapmış yazık yahu

Yorum bağlantısı
Murat Ekinci

Ülkemizde boyalı olan araca bakış açısı değişmediği sürece böyle alengirli işlerle uğraşmak zorunda kalmaya devam ederiz, boyanması elbette daha güzel olacaktır ama kimse gönül rahatlığıyla aracının tavanını boyatamıyor maalesef . 

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mahir CAN

Aracı kaplama yaptırsak daha iyi değilmi ? yada komple güneş yanığı icin boya ? cünkü bu işleri yaptırıyorsun yine aynısı oluyor 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...