İçeriğe Yönlendir

Google Maps Sanal Trafik

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhabalar, 

Sabahları trafiğe baktığımda, google maps üzerinde sanal bir trafik yoğunluğu görüyorum. Trafik akıcı olduğu halde kırmızı gösteriyor.  Bunun sebebi iett otobüsleri. İett otobüslerinde google insanların telefonlarında veri çekiyor. 40 kişi bir noktada yavaş hareket edince trafik olduğunu düşünüyor. Sabahları trafik var diye yan yol girdim. Lakin trafik D100 de akıcı idi. Oysaki trafiği güncellemiş olmama rağmen halen trafik var gösteriyordu. 

Yandex navigasyon malum ancak rota cizenler kullanır. Yandexde de iett otobusleri sorunu yaşanırmı. Buna bir çözüm varmı. Trafik nasıl doğru tespit edilir. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Abi söylediğin gibi bütün trafik verilerini telefondan alıyor. Toplu taşımayı aradan çıkaramayız bence. Yandex benden 2 3 dk sonra geliyor o yüzden kullanmıyorum hiç.

Bence bu sorunun bir çözümü yoktur.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Oğuzkan Erışık yazdı:

Abi söylediğin gibi bütün trafik verilerini telefondan alıyor. Toplu taşımayı aradan çıkaramayız bence. Yandex benden 2 3 dk sonra geliyor o yüzden kullanmıyorum hiç.

Bence bu sorunun bir çözümü yoktur.

İbb trafik var ama, oda çok limitli. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Ben o verilere güvenmeden dalıyorum. 

Genelde D100 üzerinde bulunan trafik yoğunluğunu gösteren tabelaları kontrol ederim ve çoğunlukla doğru verilerdir. Nerde ne yazıyorsa doğru çıkıyor. Şimdi onlarda veri çekerek alıyor diyecekler ama bence kendi sistemleri mevcut. 

Yorum bağlantısı

ibb trafik demi aynı mantıkla veri alıyor ?

ibb trafikte eskiden bulunduğunuz konumu nokta ile gösterirdi şimdi göstermiyor sebebini bilen varmı

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Google Maps neyi baz alıyor bilmiyorum ama eve 45 dakikada varacaksın dediyse 45 dakikada varıyorum. İster sahile in, ister otoyola çık farketmiyor yani kaçamıyorsun. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bence google tek başına gps verisini değerlendirecek kadar ilkel değildir artık! adamlar herşeyi endeksliyor yahu. ifadeler, yazılan cümleler, fotolar vs. yapay zeka için deneyim topluyor resmem sistem sürekli.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

yandex navigasyonun bir tek  yönünü seviyorum oda otoban trafiğinde fena söverek yorum yapmaları. Bayram trafiklerindeki sövmeler inanılmaz tavan yapmıştı okuya güle eve gelmiştim :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Anadolu yakasında trafikten kurtulmanın en güzel yolu sahil yolu. Işıklar var ama en azından araç 30-40 olsa da gidiyor. Maltepe'ye kadar kullanım için çok ideal. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Google maps kadar yanlış yönkendiren bir mapd uygulaması tanımıyorum, yandex kullanıyorum ve genel oolarak memnunum

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Mehmet Yeter yazdı:

Anadolu yakasında trafikten kurtulmanın en güzel yolu sahil yolu. Işıklar var ama en azından araç 30-40 olsa da gidiyor. Maltepe'ye kadar kullanım için çok ideal. 

akşam saatleri için geçerli değil heleki 18:00 den sonrası

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Ümit Türk yazdı:

akşam saatleri için geçerli değil heleki 18:00 den sonrası

Işıklar bir nebze rahatlatıyor ancak ve şeritleri mecburen takip ediyorsunuz ancak d100de birçoğu her yöntemi deniyor. Utanmasalar bariyerlerin üzerinden gidecekler.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Forumdaslarimin bahsettigi Google Maps Hack olayini surada gorebilirsiniz:

https://www.engadget.com/2020-02-03-google-maps-traffic-jams-art-project.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAACHDVTAJU5qpKdphVvbgvgx-k5-sGkDF6Bx44MM5tgifLsM8punwaYXbXZOZP9VZ6I5gUn5SnmsX-26ipj1Hy6K1GmsmieHhLRIP7gaXnQ50PY2pICRnfROS8QlbtVCE8NjBSwZgYhPOaNwSEhQfmD0pM5q8hWUHn_vnjwADpjv6

Google soylediklerine gore sadece telefonlardan gelen sinyal verilerini kullanmiyor trafik gostermek icin; ancak bas ne kullandigini da acikca belirtmiyor; fakat arka planda wifi, blueooth, mikrofon vs gibi pek cok seye erisimi var (bazilari kullanici iznine tabi, inanirsaniz :) )

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Ankara'da ben kullandığımda dakikası dakikasına tutturuyor. Hatta galiba benim sürüş stilime de alıştı, denk getirince çöküyorum, nafile, yine de tam söylediği anda varabiliyorum :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yandex'i dinlemediğim her zaman zarar ediyorum ben.. 

Ben güveniyorum. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Yandexi sevemedim ancak google maps işimi fazlasıyla gördü, rotadan ayrılınca alternatif yol önermesi çok iyi. Bunu yandexte görmedim. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
Mehmet Yeter yazdı:

Yandexi sevemedim ancak google maps işimi fazlasıyla gördü, rotadan ayrılınca alternatif yol önermesi çok iyi. Bunu yandexte görmedim. 

Aman Mehmet Bey o google beni 3 defa alternatif yol diye patikaya soktu, sakın aldanmayın, 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mustafa Yanar yazdı:

Aman Mehmet Bey o google beni 3 defa alternatif yol diye patikaya soktu, sakın aldanmayın, 

Side de beni bir yere götürdü çay bahçesi diye, dağın başı, git git bitmedi yol. Bende inat ettim, gittim, yol bitti :D Çay bahçesi falan da yoktu...

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Coşkun Basan
Kesinlikle Sabah tuzla atasehir yaptım Bostancı ya kadar sahilden hafif akıcı trafik ile güzelce gittim
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu
(düzenlendi)

10 kişi de olsa 1000 kişi de olsa 10 dakikalık 2 nokta arasındaki yol 2 saatte gidiliyorsa uygulama trafik gösterecektir.  

Açılmakta ve tıkanmakta olan alanlarda bir netlik yok ama kırmızı hep kırmızı bende de 😁

Murat Sahın yazdı:

Side de beni bir yere götürdü çay bahçesi diye, dağın başı, git git bitmedi yol. Bende inat ettim, gittim, yol bitti :D Çay bahçesi falan da yoktu...

Asfaltlanmamış, inşa halinde yeni yollarda benim başımın belası😊 sürekli o tip yollara sokan bir navigasyon cihazım vardı. Kutusundan çıkarmıyorum artık

tarihinde Baha Kanberoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Baha Kanberoğlu yazdı:

10 kişi de olsa 1000 kişi de olsa 10 dakikalık 2 nokta arasındaki yol 2 saatte gidiliyorsa uygulama trafik gösterecektir.  

Açılmakta ve tıkanmakta olan alanlarda bir netlik yok ama kırmızı hep kırmızı bende de 😁

Asfaltlanmamış, inşa halinde yeni yollarda benim başımın belası😊 sürekli o tip yollara sokan bir navigasyon cihazım vardı. Kutusundan çıkarmıyorum artık

Hocam, motosiklet kullandığım dönem. Motorcu arkadaşlarla dağ yollarından yayla yolundan geçip Kızılcahamam Soğuk Su Milli Parkı'na gideceğiz. 30'dan fazla motor çıktık yola. Yolu kimse bilmiyor, uyduk navigasyona, gidiyoruz. Dağın başında kuş uçmaz kervan geçmez bir noktada yol çatal şekilde ikiye ayrılıyor. Navigasyon "düz ilerleyin" diyor. Acaba neresi düz ki diye düşünerek durduk. Telefondan google'a sorduk. Doğu yönünde ilerleyin dedi. O sırada ihtiyar motorcu bir abimiz dayanamadı cevap verdi lan doğuyu bilsem sana yol mu sorarım diye :D

Yolun birini denedik, baktık içerisi çakıl, mıcır yol, döndük diğerinden gittik. Doğrusu ikinci tercih ettiğimiz yolmuş :D Tabi yolu o kadar uzattık ki yolda benzini bitenler bile oldu :)

O zamandan beridir, evde pc'de rota oluştururum, bütün yol ayrımlarını da kağıda yazarım sağ sol orta diye, haritayı da ekran görüntüsü olarak telefona gönderirim rota işaretliyken. Böylece navigasyonun azizliğine uğrarsam elimin altında ikinci bir yöntem olur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Mustafa Yanar yazdı:

🤣🤣Benim de başıma geldi onun için alternatif yol önerince iptal ediyorum. Sık kullanılan yollarda iyi performans gösteriyor ancak dediğiniz gibi az bilindik yerlerde çok iyi bilgi aktarımı yapmıyor olabilir. Geçenlerde akşam vakti suadiye tarafında ara caddelerde yolumu kaybettim, google maps yardımıyla çıktım. Ancak yine de birkaç kaynak kullanmak lazım. Bir kaynağa bağlı kalmamak lazım.

Coşkun Basan yazdı:
Mehmet Yeter yazdı:

Kesinlikle Sabah tuzla atasehir yaptım Bostancı ya kadar sahilden hafif akıcı trafik ile güzelce gittim

Mesela akşam trafiğinde Tuzla'dan Maltepe'ye sahilden rahat gidersiniz. Bir tek cumartesi günü Pendik pazarı varken dikkatli olmak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Pek kullanmasam da ara yollarda trafiği yanlış gösterebiliyor ama ana yollarda hiç denk gelmedim. Harita açık olan hatta konum geçmişi açık olandan bilgi toplanarak trafik rengi oluşturulduğunu sanmıyorum o esnada navigasyonu açanlardan alıyordur bence.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Test sornuçlarını açıklama zamanı geldi. 

Yandex aşırı şekilde iyi trafik ön görüyor. Bu sayede 5 dk yakın zaman kazanıyorum. Arabam trafikte yıpranmıyor. Yandex bana para ve zaman kazandırdı. Tavsiyen uzun yol için Google maps, "istanbul trafiği" için ise Yandex kullanmanız. 

Dün yandex yerine Maps kullandım, gene anlamsız bir trafiğe girdim. Yandex trafikte çok daha iyi rota çıkarıyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

1 haftalık deneyimden sonra sonucu söyeliyim. 

Google map kırmızı olan yollar, yandexte sarı ve yeşil çıkıyor. Gözle görüldüğünde ise yandexte sarı olan ama google mapsde kırmızı olan yolların en az 37 km hız ortalaması var. 

Yandex trafik konusunda, google fark atıyor. Arabanın şehir içi ortalama hızı 35 km hızdan 39 40 km süratlere ulaştı. 

İstanbul trafiği için yandex tercih edilebilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...