İçeriğe Yönlendir

Askeriyede Kandırılmak

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ahmet Çalışkan

Geçen Cuma kardeşimi askere uğurladık. Askeriyede yeni gelen bütün acemileri kandırmışlar. Adamın birisi  askeriyenin kapısında "hat sokmak yasak, buradan asker hattı almanız gerekiyor" demiş ve hat başına 150 TL den bütün acemilere hat satmış. X ray den geçerlerken bi tane kadın masada oturuyormuş ve "sigorta yapılacak size, 30 lira rica edeyim" demiş ve almış. Askeriyeye girdiklerinde bi adam çanta, tıraş bıçağı, eşofman, iç çamaşırı vs satıyormuş. "Eksiğiniz varsa burdan alın, askeriye vermiyor" demiş ve bu saydığım malzemelerden oluşan çantayı 200 liraya satmış. Sonra az ileride askeriye hepsini ücretsiz vermiş zaten. Bu dolandırıcıların hepsi askeriyenin bilgisi dahilinde yapıyorlar bunu. Askeriyenin sınırları içerisinde. Ben kardeşim kandırıldı diye sormuyorum bu soruyu. Fakiri var, anasız babasız olanı var, cahili var: bu vatanın çocukları kimlere emanet?

• Beğen 2
  • Şaşkın 6
  • Üzgün 3
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Ahmet Caliskan yazdı:

...

Konuşsam kelimeler kifayetsiz, sussam gönül razı değil.. Malesef ahlak yoksunu bir millet olma yolunda azimle ilerliyoruz, hatta olduk bile. 

• Beğen 12
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
Geçen Cuma kardeşimi askere uğurladık. Askeriyede yeni gelen bütün acemileri kandırmışlar. Adamın birisi  askeriyenin kapısında "hat sokmak yasak, buradan asker hattı almanız gerekiyor" demiş ve hat başına 150 TL den bütün acemilere hat satmış. X ray den geçerlerken bi tane kadın masada oturuyormuş ve "sigorta yapılacak size, 30 lira rica edeyim" demiş ve almış. Askeriyeye girdiklerinde bi adam çanta, tıraş bıçağı, eşofman, iç çamaşırı vs satıyormuş. "Eksiğiniz varsa burdan alın, askeriye vermiyor" demiş ve bu saydığım malzemelerden oluşan çantayı 200 liraya satmış. Sonra az ileride askeriye hepsini ücretsiz vermiş zaten. Bu dolandırıcıların hepsi askeriyenin bilgisi dahilinde yapıyorlar bunu. Askeriyenin sınırları içerisinde. Ben kardeşim kandırıldı diye sormuyorum bu soruyu. Fakiri var, anasız babasız olanı var, cahili var: bu vatanın çocukları kimlere emanet?
Sosyal medyaya gündem olup viral haline gelirse, onların köküne kibrit suyu dökerler, başka türlü maalesef adaletle ilgilenen pek çıkmıyor.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Abdussamed Acar yazdı:
Ahmet Caliskan yazdı:

Sosyal medyaya gündem olup viral haline gelirse, onların köküne kibrit suyu dökerler, başka türlü maalesef adaletle ilgilenen pek çıkmıyor.

Bırakın viral haline getirmeyi, Cimer den şikayet bile edemedim soyadımızdan tespit ederler de çocuğa baskı yaparlar diye.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
Ahmet Caliskan yazdı:

Bırakın viral haline getirmeyi, Cimer den şikayet bile edemedim soyadımızdan tespit ederler de çocuğa baskı yaparlar diye.

Birşey olmaz, şikayet edin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
Ahmet Caliskan yazdı:

Neler var neler, demek değişmemiş daha, 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
(düzenlendi)

Birliğin bağlı olduğu kuvvet komutanlığına aileler birleşip toplu hareket ederek ve gizlilik esasına riayet edilmesi kaydıyla şikayet dilekçesi verin merkezden muhakkik veya askeri müfettiş görevlendirsinler o zaman kayıtsız kalınmaz hepsinin icabına bakılır.

tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Sigorta zorunluydu gibi kalmış aklımda ama diğerleri şerefsizlik. Hem yapan hem göz yuman. 

Mutlaka şikayet edin bence. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ahmet Caliskan yazdı:

Cimer den şikayet bile edemedim soyadımızdan tespit ederler de çocuğa baskı yaparlar diye.

Yukarıda yazdığım usulle hareket ederseniz hiçbir şey yapamazlar müfettiş tayin edilince bu işe göz yumanların hepsi dut yemiş bülbüle döner.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Tahir İlter yazdı:

Sigorta zorunluydu gibi kalmış aklımda ama diğerleri şerefsizlik. Hem yapan hem göz yuman. 

Mutlaka şikayet edin bence. 

Sigorta falan yapılmamış anladığım kadarıyla. Ne kimlik isteme ne bir makbuz verme vs hiçbir şey yok, 30 lirayı almış gitmiş herkesten.

Koray Demir yazdı:

Yukarıda yazdığım usulle hareket ederseniz hiçbir şey yapamazlar müfettiş tayin edilince bu işe göz yumanların hepsi dut yemiş bülbüle döner.

Mantıklı, fakat diğer askerlerin ailelerine ulaşabilmek gerek.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ahmet Caliskan yazdı:

Mantıklı, fakat diğer askerlerin ailelerine ulaşabilmek gerek.

Kardeşinize söyleyin birkaç arkadaşı arasından bilinçli ve ortak hareket edebileceğini düşündüğü ailelerin irtibat telefonunu ulaştırsın size 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Mutlaka avukat vardır içlerinde..

I know a guy who knows a guy hesabı bu işin erbabı bir tanıdığı falan çıkar illaki. Takılsınlar böyle biri çıkarsa. Yazık günah..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Kardeşiniz bedelli yaptı ise yazdıklarınızdan 200 TL’ye satılan çanta hariç diğerleri normal. Yani en azından ben de ve bir kaç askere giden arkadaşımda aynıydı.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Muhittin Kaplan yazdı:

Bu olaylar Kışla içinde mi olmuş ?

Birde kışla neresi ?

Hat, kışla dışında. Kışlanın kapısının önünde. Diğerleri kışla içinde.

Osman Nuri Köknar yazdı:

Kardeşiniz bedelli yaptı ise yazdıklarınızdan 200 TL’ye satılan çanta hariç diğerleri normal. Yani en azından ben de ve bir kaç askere giden arkadaşımda aynıydı.

Hayır bedelli değil.

Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar
Dogan Arsiray yazdı:

kışlanın "içinde" mal satmak nasıl oluyor ya???

2019 Temmuz ayında Edirne’de askerlik yaptım. Güneş kremini çantaya koymayı unutmuşum. İki günde güneş beni mahvetti. Çarşı iznine çıkan Çavuşlar’dan birine güneş kremi aldırmak için 200 lira verdim. 60-70 liralık ürünü 110 liraya almıştı. 200 dese yine verecektim. Bu şekilde sigara ve çamaşır havlu aldıranlar çok oldu. Kantinde içme suyu bitti. Dışarıdan yine yüksek fiyata su aldırdık. Neler neler ... 

Ahmet Caliskan yazdı:

Hayır bedelli değil.

Anlattıklarınızın benzer olayları bizde de olmuştu. Hat sokmak yasak. Orada satılan Türkcell asker hattını alabiliyorsun. O zaman fiyatı 120-130 civarıydı. Ama Zorunlu değildi. Sigortayı biz de yaptırmıştık tüm bölük zorunluydu. 

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)
Ahmet Caliskan yazdı:

Hat  için birşey yapılmaz. İçindeki usulsüz gördüğünüz herşey için şikayet edebilirsiniz. Etmezseniz hepsi burada kalır.

Kışla Neresi ?

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Ayrıca CİMER’den şikayet etmeye korkmayın varsa gerçek bir durum yapın şikayetinizi. Ben askere gitmeden evvel Facebook’ta Hatay ve Antalya’daki kışlanın kötü şartlarından bahseden bir kaç kişinin yorumunu fotoğraflayıp şikayet etmiştim. Sonucunda Antalya’da idari soruşturma başlatıldığına dair cevap gelmişti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu

Ben yazıcam şimdi cimere bu konuyu 2016 da bende askerdim o zamanlarda vardı böle çakallar hala devam ediyor demekki üşenmeyelim yazalım beyler hep birlikte.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Muhittin Kaplan yazdı:

Hat  için birşey yapılmaz. İçindeki usulsüz gördüğünüz herşey için şikayet edebilirsiniz. Etmezseniz hepsi burada kalır.

Kışla Neresi ?

Kütahya hava

Mustafa Ayıkoğlu yazdı:

Ben yazıcam şimdi cimere bu konuyu 2016 da bende askerdim o zamanlarda vardı böle çakallar hala devam ediyor demekki üşenmeyelim yazalım beyler hep birlikte.

Teşekkür ederim duyarlılığınız için. Ben maalesef yazmamam gerektiğini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı

valla dost acı söyler . dolandırılanların %90 ı akıllı telefon ellerinde sabahtan akşama kadar sosyal medyada gezen gençlerdir hiçmi bakmadılar netten askerde ne verilir ne nerdedir

hiçmi aile içinde bi abi dayı oğlu vs akıl vermedi askere giderken

kalan  %10' u gariban insanlardır belki memleketten yeni çıktı vs bilemem bişe diyemicem onlara olabilir diyim

ama %90 kusura bakmasın

bizim memlekette telefon uygulamasından sütü sağacaksın dediler süt sağdırdılar çiflikbankta ben çok üzülmüyorum :D 

devlet hangi biriyle uğraşsın biraz insan kendi kendini koruyacak. sizde üzülmeyin mis gibi ders olmuş mevzu paradan öte hayat tecrübesi vermiş 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

2017 yılının sonunda askerlik yaptım. Sivil hat sokmak yasak bu doğru, askercell o zaman 75tl idi şimdi 150 olmuş olabilir bu da doğru.(Askercell belli saatler arasında açılıp kapanıyor). Sigortada yapıldı bu da doğru. Satış olayı er gazinosunda var ama askeriye vermiyor yanlış. Ama şöyle bir gerçek var verdikleri iç çamaşırına 3 adam rahatlıkla sığar, verdikleri tıraş losyonu bıçakları resmen yüzünüzü parçalar

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

E acemilikte olur o kadar :) az uyanık olaydilar dicem . Kizacaksiniz. 

Kamuflaj büyük vermişlerdi. Herkes ilk carsi izninde gidip daraltı. Ben hiç elletmedim. Çuval gibiydi :∆ ama daraltanlarin hepsinin yırtıldı benim kamuflaj sıfır gibiydi ? 6 ay sonunda

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...