İçeriğe Yönlendir

Askeriyede Kandırılmak

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Cem Işık

Ankara Polatlı Topçu ve füze okulu Yedek Subaylık 3. aylık acemi eğitimimde, banyoya büyüğünü yapan gördü bu gözler (299.Dn)  Hepsi üniversite mezunu bir güruh. Sabah uyanıldı ki, banyoda bir eser var.. Kim bıraktı, neden bıraktı bilemedik.. Ama 2 hafta çarşı iznimizi kitlemişlerdi :)

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı

savaş çıksın hepimiz gidelim  ayrı konu

savaş yokken bu işi profosyonellere bırakmak gerektiğini düşünüyorum. bedelli devam ederse gerekirse kredi çeker ben öderim oğlumu yollamam

ama savaş çıkarsa onuda alır beraber giderim sıkıntı yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

savaş yokken bu işi profosyonellere bırakmak gerektiğini düşünüyorum. bedelli devam ederse gerekirse kredi çeker ben öderim oğlumu yollamam

Savaş var, savaş var. Adam tutar kendi menfaatleri için abudik gubudik savaş çıkarsa o zamanda gidecek miyiz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Selim Bilgin yazdı:

Hiç unutmam bir gün komutan geldi dedi ki...

Tebliğ tebellüğ belgelerine "Kendi kıçıma aşı yapmayacağım." bunu da ekle dedi. Bir asker doktorun verdiği aşıyı kendi kıçına yapmaya kalkmış. İşin kötüsü nasıl yapılacağını da sivilde eczanede çalışan başka bir asker tarif etmiş. ?

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ
Ahmet Caliskan yazdı:

Bırakın viral haline getirmeyi, Cimer den şikayet bile edemedim soyadımızdan tespit ederler de çocuğa baskı yaparlar diye.

Hiç bir şey olmaz. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz yazdı:

Savaş var, savaş var. Adam tutar kendi menfaatleri için abudik gubudik savaş çıkarsa o zamanda gidecek miyiz. 

alternatöre binen yükü konuşalım  dediğin konu karışık boşver :D 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

alternatöre binen yükü konuşalım  dediğin konu karışık boşver :D 

Benim 15 aylık askerliğin sigorta primini bari ödeeslerdi. :( 15 ay erken emekli olurduk. Şimdi hesaplatsam bir dünya sgk borcu çıkar. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz yazdı:

Benim 15 aylık askerliğin sigorta primini bari ödeeslerdi. :( 15 ay erken emekli olurduk. Şimdi hesaplatsam bir dünya sgk borcu çıkar. 

ben 5 ay yaptım tertemiz 15 çok . gerçi dedem 3 senemi 4 senemi ne yapmış dediğine göre

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

2012 de 345KD (onların tabiriyle poşet) olarak yaptım Ankara Mamak da, hiç böyle birşey duymadım. Denildiği gibi herşey içeriden verildi, traş bile bedava yapıldı (ben kesip gitmiştim) sigorta zorunlu değindiği gibi ama para almıyorlardı onun için de.

Tek sıkıntım öğrencim yaşındaki çocukların (20 yaşında ama hareketlere bakınca çocuk) garip davranışlarıydi, 1-2 ay sonra bitti tabi tanıdıkça saygı duymaya başladılar (istisnalar hariç).

Geçmiş olsun, askeriye biliyorsa bu olayı büyük skandal, haberi yoksa da komik...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Mert Gulkokan yazdı:

6 ay fazla geldi bana
15 ay gidip 18 ay yapanlar var

Bişey diyemiyom. İyi oldu bana 15 ay askerlik yaradı. 42 kilo gitmiş 70 kilo gelmiştim. Askerlik öncesi Otaku adamdım. Askerde beni adam ettiler. Pişman değilim. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Darbaz yazdı:

Bişey diyemiyom. İyi oldu bana 15 ay askerlik yaradı. 42 kilo gitmiş 70 kilo gelmiştim. Askerlik öncesi Otaku adamdım. Askerde beni adan ettiler. Pişman değilim. 

?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Evren Erakçora yazdı:

?

Ayrıca orta düzeyde Hikikomori vardı :D

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Çocuk çoluk bize “poşet” diye hitap ederken zoruma giderdi. Gittiğimde çok sakin bir insanken askerlik bitiminde bir kaç tane “çocuğu” hırpalamış, bağıra çağıra küfür edebilen sinirli bir tip oluvermiştim.

Bölük komutanımız çok üçkağıtçı bir insandı, borçlarından dolayı satmak zorunda kaldığı arabanın aynısından kiralayıp eşine kendi arabaları hiç satılmamış gibi gösteriyordu.

O yüzden 9 yıldır halen telefonumda “sakın açma” diye kayıtlı.

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Askerlik denirse yaptığımıza  19 gün askerlik yaptık. 6, 15 veya 18 aylık askerlik yapanların önünde saygıyla eğiliyorum.  Hakikaten büyük iş ..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Gök yazdı:

Savaş felan çıkmasın ben tekrar tekrar giderim ?

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt
Cem Işık yazdı:

Ankara Polatlı Topçu ve füze okulu Yedek Subaylık 3. aylık acemi eğitimimde, banyoya büyüğünü yapan gördü bu gözler (299.Dn)  Hepsi üniversite mezunu bir güruh. Sabah uyanıldı ki, banyoda bir eser var.. Kim bıraktı, neden bıraktı bilemedik.. Ama 2 hafta çarşı iznimizi kitlemişlerdi :)

wc^ler sabah yoğun olduğu için çaresizlikten yapılırda eser teşhir etmek olmamış,askerlik yaptığım yerde pisuvara Büyüyüğünü yapanı,borulardan bol bol taş çıktığınıda duydum...alışkanlıkların çakıştığı yerdir askerlik ortayı bulmak zor :)

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Erdem Bozkurt yazdı:

wc^ler sabah yoğun olduğu için çaresizlikten yapılırda eser teşhir etmek olmamış,askerlik yaptığım yerde pisuvara Büyüyüğünü yapanı,borulardan bol bol taş çıktığınıda duydum...alışkanlıkların çakıştığı yerdir askerlik ortayı bulmak zor :)

Sabah kalkma saati öncesinde olmuş olay, yoğunluk öncesi yani. Sabah 5:30 da banyo bölümünden lavabolara  traş olmaya giden biri görüyor eseri.. Neyse, değişik anılar bunlar.:)

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Askerlik anıları diye bir konu açılsa çok rağbet göreceği kesin [emoji106][emoji51]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

2009 Ağustosta 329cu dönem olarak Burdur'da Jandarma olarak yapmıştım askerliği. Cezaevi dahil Jandarmaya bağlı her yerde görev aldım. Kule nöbetleri tuttum. Mahkemeye, hastaneye, dişçiye mahkum götürdük. Mahkeme salonunda mahkumun yanında dikilen asker oldum.  6 aylık değişik bir tecrübeydi. Sigara içmediğim için otlakçılar yanaşmadı. Akademisyen kimliğimi deşifre etmeyince de ders verme döngüsüne sokmadılar :) Sonraki dönem gelinceye kadar geçen 1.5 aylık sürede ne kadar angarya varsa fırsat buldukça kilitlendi.

Bende böyle bir düzenek görmedim ama ben saat olarak o kadar geç teslim oldum ki (16.45-16.55 arası) böyle bir düzenek varsa da görmemişimdir. Çok şükür içeride de bütün malzemeler bedenime göre kalmıştı :) Nasıl aldıysam da öyle teslim ettim. Ne verdilerse hepsini bıraktım içeride. Montumu astsubaylardan biri 2 ay önceden rezerve etmişti.

Ayrıca bizim bölükteki komutan profili çok titiz ve sağlamcı, bölüğün istihkakı da  fazla fazlaydı o zamanlar. Ayın son 3 günü depoda ne kaldıysa verirlerdi. Akşam yemeklerinde 6-7 çeşit yemek verdiklerini olurdu. Köftenin yanına pide/lahmacun, baklavanın yanına helva gibi. Karşıda bedellilerin askerlik yaptığı piyade alayı vardı. Orada neler oluyordur emin değilim.  Çok büyüktü orası. 

Denetleme sonrası yapılan düzenleme sonucu o kadar çok nöbet tutmuştuk ki adımız nöbet ağacına çıkmıştı. Günde 4-6 saat. Gece 8-10 nöbetinin peşine 12-2 / 2-4 gibi nöbetler gelirdi.  Banyo saatlerine denk gelemediğimiz haftalar oldu. Hamamdan sorumlu arkadaş sağolsun geceleri banyoyu açardı da yıkanırdık. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

271. Dönem Erzurum da askerlik yaptım. Orduevinde rahat sayılacak bir askerlikti. Hiç nöbet tutmadım mesela. Nizamiyeci olarak geldi geçti. Atışlarım iyi olduğu için üç defa denetlemelere gittim sadece - 38 derece gördüm. Ama rahattı yani genelde.

Sonra bir gün kafam bozuldu vurdum tekmeyi girdim komutanın odasına. Bana baaak dedim. Şaka tabi ki ama rüyasında tekrar askere alınan bir ben değilim herhalde [emoji51]

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Haluk Şentürk yazdı:

271. Dönem Erzurum da askerlik yaptım. Orduevinde rahat sayılacak bir askerlikti. Hiç nöbet tutmadım mesela. Nizamiyeci olarak geldi geçti. Atışlarım iyi olduğu için üç defa denetlemelere gittim sadece - 38 derece gördüm. Ama rahattı yani genelde.

Sonra bir gün kafam bozuldu vurdum tekmeyi girdim komutanın odasına. Bana baaak dedim. Şaka tabi ki ama rüyasında tekrar askere alınan bir ben değilim herhalde emoji51.png

erzurum ordu evi :) oof of.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
erzurum ordu evi [emoji4] oof of.
valla biz hakkını vermiştik, kulis vardı belki biliyorsunuzdur. Müzisyenlerin çalıştığı [emoji51] yer. Çiğ köfteler hala tavanda duruyor olabilir. Oypadan kaçak alış verişler v.s neyse daha fazla detaya girmeyeyim. [emoji2956]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bilmezmiyim, ben hem kısa dönem piyadeydim hem bandocu. mekik dokuyordum arada. askerlikteki tek güzel anım,  haftasonları orduevinin er banyonsundaki sıcak suya ulaşabilmek lüksüydü! birde pastahanenin krokanları. bir yılbaşı gecesi, orduevi mutfağının komutanı bizim bir müzisyen arkadaşa, mutfaktaki çöpe gidecek olan, tabaktan artakalan, komutanın zeytinyağlı dolmasını yedi diye ana avrat sövüp dava açtıydı hahahah :Dçocuk ta mahkemede savunma yapmış, dolmasını yediğim komutanlarıma bütün gece şarkı söylemiştim, bu nedenle yemek yiyemedim, açtım, ondan oldu, pişman değilim diye. beraat etti tabi. mutfak komutanı ortalarda gözükmedi sonra biz oradayken. artık ne dedilerse adama... bana da bir karacı misafir komutan bar bölümünde sövdüydü "senjibitiririmmü" filan dediydi içkisini getirmedim diye, oysaki ben mikrofon ses sitemi ayarı yapmakla görevliydim. neyse adama dedilerki bu arkadaş bir mühendis, kısadönem, ankaradan geldi,barmen değil, özellikle burada yılbaşında görevli, orduevi komutanı çağırttı, sana anlatıyor, dinlemiyrosun, niye böyle yapıyorsun diye. adam bana viski ısmarlamaya kalkmıştı herkesin ortasında busefer. demekki "askerliiniyakkarrımulen..." derken başka metodlar denşyormuş. neyseki portakal suyu ile tatlıya bağladık.

yeniden çağırsalar gidermiyim, iki kez bile düşünmeden evet. stokolm sendromu böyle birşey işte.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu
Mert Gulkokan yazdı:

Bizde normal er olup koluna jiletle çavuş amblemi kazıyan çok adam vardı ilk kez bu kadar kırık adamlarla bir aradaydım

Asker bebesiyiz lojmanda büyümüş aşklarımızı bile askeri kurallar ile yaşamış kişileriz emoji1.png

RDM arkadaşlar vardı. Abi sen bize bağırırsan sana birşey yapmayız gider kendimize yaparız diyorlardı. Her fırsatta boyahaneye dalıyorlardı.  İnanılmaz atletik çocuklardı. Bir nefeste 40-50 barfiks çekenleri vardı. Denetleme var diye uzun süre idare ettiler.  En son albayın çardağında içki içerken yakalandılar ve farklı ilçelere dağıtıldılar :) 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Baha Kanberoğlu yazdı:

Ayrıca bizim bölükteki komutan profili çok titiz ve sağlamcı, bölüğün istihkakı da  fazla fazlaydı o zamanlar. Ayın son 3 günü depoda ne kaldıysa verirlerdi. Akşam yemeklerinde 6-7 çeşit yemek verdiklerini olurdu. Köftenin yanına pide/lahmacun, baklavanın yanına helva gibi. Karşıda bedellilerin askerlik yaptığı piyade alayı vardı. Orada neler oluyordur emin değilim.  Çok büyüktü orası. 

Ben de jandaymaydım. Hizmet muhafız bölüğünde hizmet eriydim. Sabahları açık büfe kahvaltımız, akşamları balıklı helvalı baklavalı yemeğimiz olurdu. Hem kendi komutanım hem de Alay komutanından Allah razı olsun, beni himayesine almıştı. Bir gün Albay piyadeye öğle vakti gitmiş, geri gelmiş, yemek yemeden beni görmek istemişti. Masasına oturdu, postasını çağırdı yemek istedi. Döndü dedi ki "piyadede aç kaldım ya, nasıl yemeklerdir" demişti.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...