İçeriğe Yönlendir

Askeriyede Kandırılmak

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Kizacaksiniz

genç adamlar öğrenecekler :D 

daha içerde neler olacak hele bi girsinler daha bunlar hikaye kalır :D  46 numara botumu çalmıştı biri yav kaç kişinin ayağı 46 bölük komutanı sordu ilk iştimada eksiği olan varmı dedim botum kayboldu dolaptan 46 numara

bölük komutanından cevap 46 numara botu hangi salak aldıysa geri bıraksın :D sonra bot geri geldi de giydik ayağa

bu arada başlık revize olsa  iyi olur yanlış anlamlar çıkıyor

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Ali Gök yazdı:

valla dost acı söyler . dolandırılanların %90 ı akıllı telefon ellerinde sabahtan akşama kadar sosyal medyada gezen gençlerdir hiçmi bakmadılar netten askerde ne verilir ne nerdedir

hiçmi aile içinde bi abi dayı oğlu vs akıl vermedi askere giderken

kalan  %10' u gariban insanlardır belki memleketten yeni çıktı vs bilemem bişe diyemicem onlara olabilir diyim

ama %90 kusura bakmasın

bizim memlekette telefon uygulamasından sütü sağacaksın dediler süt sağdırdılar çiflikbankta ben çok üzülmüyorum :D 

devlet hangi biriyle uğraşsın biraz insan kendi kendini koruyacak. sizde üzülmeyin mis gibi ders olmuş mevzu paradan öte hayat tecrübesi vermiş 

Kardeşim için yazmadığımı söylemiştim zaten. Köyünden kalkıp gelen var, çobanlık yapan var, sosyal medya bilmeyen var. Hee kardeşim nasıl kanmış onu da sordum tabi, etraftaki askerler bu şahıslara komutanım diye hitap ediyormuş. Askerde de komutan bir şey diyorsa şüphelenmezsin herhalde :)

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

5 ay oldu tezkere alalı. Ben girerken de hat satıyorlardı ancak ankesörlü kullanacağım veya şuan param yok içerdeyken alacağım diyenlere sorun çıkarmıyorlardı. Çanta olayı benim gittiğim yerde yoktu ama sigorta için zorunlu dediler , değilmiş. Sıradayken önümdeki çocuğun nakit parası yoktu yaptırmak istemedi ancak memur birinden iste vs dedi ben vermiştim. O sigortanın da hiçbir halta yaramadığını anlamam sadece iki gün sürdü.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Hakkınızı aramak en doğal hakkınız. Şikayet etmekten çekinmeyin. Önce birliği arayıp, ilgili bir rütbeli personeli ile görüşün. Personel Şube Müdürlüğünde Erbaş-Er İşlem Kısmındaki rütbeli veya devlet memurlarından birini bağlatıp görüşebilirsiniz. Gerekli yanıtları alamazsanız Hava Kuvvetleri Eğitim Komutanlığına telefonla müracaat edip şikayetinizi bildirebilir, yine bir çözüme kavuşamazsanız CİMER'e yazabilirsiniz. Kesinlikle çekinmeyin...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
(düzenlendi)
Yasin Mümin Şimşek yazdı:

5 ay oldu tezkere alalı. Ben girerken de hat satıyorlardı ancak ankesörlü kullanacağım veya şuan param yok içerdeyken alacağım diyenlere sorun çıkarmıyorlardı. Çanta olayı benim gittiğim yerde yoktu ama sigorta için zorunlu dediler , değilmiş. Sıradayken önümdeki çocuğun nakit parası yoktu yaptırmak istemedi ancak memur birinden iste vs dedi ben vermiştim. O sigortanın da hiçbir halta yaramadığını anlamam sadece iki gün sürdü.

Şehit olsaydınız veya vefat etseydiniz, bir halta yaradığını siz değil ancak aileniz görebilirdi. Siz ise ancak malül olsaydınız bir halta yaradığını görebilirdiniz.

tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

85/4 gittiğimde hiç böyle şeyler olmamıştı.

Bana "yanı bişey alma, onlar verecek" dediler. 

Öyle dümdüz girdim kapıdan. 2 çanta yük ile çıktım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Mehmetçik sigortası diye geçiyormuş sonradan poliçelerimde gördüm. Artık nasıl acemilikse hissetmemiştim yapıldığını. Para ile alışveriş yapamiyorduk gazinoda :) hâlbuki dansöz e para sokusturcaktim. Sonra ziraatten Mehmetçik kart geldi askerlik biterken ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Mehmetçik sigortası diye geçiyormuş sonradan poliçelerimde gördüm. Artık nasıl acemilikse hissetmemiştim yapıldığını. Para ile alışveriş yapamiyorduk gazinoda :) hâlbuki dansöz e para sokusturcaktim. Sonra ziraatten Mehmetçik kart geldi askerlik biterken ?

O gazinoyu herkes maksim sanıyor zaten. ??

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

85/4 gittiğimde hiç böyle şeyler olmamıştı.

Bana "yanı bişey alma, onlar verecek" dediler. 

Öyle dümdüz girdim kapıdan. 2 çanta yük ile çıktım. 

Nerde yapmıştın askerliği?

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek
Şehit olsaydınız veya vefat etseydiniz, bir halta yaradığını siz değil ancak aileniz görebilirdi. Siz ise ancak malül olsaydınız bir halta yaradığını görebilirdiniz.

Ben sigorta yapan kişiye sorduğumda bu cevabı aldım ve yaptırdım. Ancak bi kağıt imzalatıp doğru düzgün bilgileri bile doldurmadı formdaki. Daha önceden imzalanan formlar ise sağda solda dağınık duruyordu. Rütbeli bir kaç kişi bu konu açıldığında gereksiz olduğunu söylemişti.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
Korhan Şenörer yazdı:

Ben sigorta yapan kişiye sorduğumda bu cevabı aldım ve yaptırdım. Ancak bi kağıt imzalatıp doğru düzgün bilgileri bile doldurmadı formdaki. Daha önceden imzalanan formlar ise sağda solda dağınık duruyordu. Rütbeli bir kaç kişi bu konu açıldığında gereksiz olduğunu söylemişti.

Daha sonradan tek tek poliçelerdeki eksik bilgiler dolduruluyor. Şöyle düşünün, bir kasko yada sağlık sigortasından farkı yok. Herşey sigortacılık kanunu kapsamında ve garantisinde. Sigorta ödemesi yapılması asla istenmeyen bir sigorta. Umarım hiç bir askerin Mehmetçik sigortasında teminat ödenmesine gerek olmaz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek
6 ay sonra tecili bitecek birisi olarak bunlar bana hep ders oluyor [emoji4]
Bir tavsiye yanında götüreceğin çanta ağzına kadar dolu olmasın. Kontrol sırasında içini açtırıp bakıyorlar. Ben kapatamamıştım fermuar bozuldu sonra [emoji23]
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Bir tavsiye yanında götüreceğin çanta ağzına kadar dolu olmasın. Kontrol sırasında içini açtırıp bakıyorlar. Ben kapatamamıştım fermuar bozuldu sonra emoji23.png

Bunuda yazdım :D

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Askerin ihtiyacı olabilecek malzemelerin satışını özel bir firmaya ihale usulu verdilerse yalan söyleyerek satmışlardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

331kd olarak 2010 yılının ilk yarısında askerdim. Bırakın dışarıdan biri gelip bir şey satacak, dışarıdan yemek bile sokamıyorduk kendi getirdiğimiz. Zehirlenirsek bunun sorumluluğunu almak istemiyorlardı. Günlük almam gereken ilaçları çok şükür ki üniversite mezunuyuz diye komutana teslim etmeye gerek görmemişlerdi.

Nereden nereye gelmişiz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
Sani Gerşon yazdı:

331kd olarak 2010 yılının ilk yarısında askerdim. Bırakın dışarıdan biri gelip bir şey satacak, dışarıdan yemek bile sokamıyorduk kendi getirdiğimiz. Zehirlenirsek bunun sorumluluğunu almak istemiyorlardı. Günlük almam gereken ilaçları çok şükür ki üniversite mezunuyuz diye komutana teslim etmeye gerek görmemişlerdi.

Nereden nereye gelmişiz...

Ben de 319 ksd olarak yaptim. Yaziyi ilk okumaya baslayinca her sey kislanin icinde olmus diye dusundum (şaka amacli)

Sonra kislanin hemen disinda oldugunu dusundum (ama ihtimal vermedim askeriye onunde boyle birseye)

Sonra olayin cogunun iceride gectigini duyunca bende neredeen nereye dedim...

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Nerde yapmıştın askerliği?

15 nci piyade er eğitim tugayı . 12 inci piyade eğitim alayı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Amasya;

Bende 22 alayda yapmıştım zamanında 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Amasya;

Bende 22 alayda yapmıştım zamanında 

2006 yılında, yarı deli bir kafayla Samsunda acemiliği yaparken, Amasya diye bir ilimiz olduğunu bile bilmiyordum. Dağıtımlar açıklandı, herkese görev yerleri söylendi. Bana geldiler Amasya dediler.  Amasya nerede doğuda mı dedim, kimse bişiy demedi. Anamı aradım, ona dedim, sevindi mutlu oldu. Sonra baktımki Sivas'ın üstündeymiş. 

O zamanlar teror patlak vermiş, üst teğmenimiz, mayın sonucu şehit olmuştu. Doğal olarak anamda biricik oğlunun bu kötü dönemde , iç anadoluda kalması mutlu etmişti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

Temiz hava bol oksijen şanslısın valla ?

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Çekinmeyin şikayetinizi yapın, hatta bir kaç aile aynı konuda şikayette bulunursanız daha etkili ve yaptırımı olan bir durum ortaya çıkar... 

Madem konu askerlik şuraya bir anıda ben sıkıştırayım... :D

Bir akşam üzeri Bölük komutanı ile Tabur komutanını uğurlamak için ön kapıya çıktık, Tabur komutanımız çıktı selamımızı verdik... Bölük komutanı bana dönüp '' Erkut oğlum, askeriyede kalmak istermisin dedi ? '' bende yok komutanım ne kalıcam ya '' dedim '' Sivile gidince komutan bana kal dedi ama ben kalmadım diyebilmen için sordum sana bunu '' dedi... :D 

• Beğen 2
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Erkut Uysal yazdı:

Çekinmeyin şikayetinizi yapın, hatta bir kaç aile aynı konuda şikayette bulunursanız daha etkili ve yaptırımı olan bir durum ortaya çıkar... 

Madem konu askerlik şuraya bir anıda ben sıkıştırayım... :D

Bir akşam üzeri Bölük komutanı ile Tabur komutanını uğurlamak için ön kapıya çıktık, Tabur komutanımız çıktı selamımızı verdik... Bölük komutanı bana dönüp '' Erkut oğlum, askeriyede kalmak istermisin dedi ? '' bende yok komutanım ne kalıcam ya '' dedim '' Sivile gidince komutan bana kal dedi ama ben kalmadım diyebilmen için sordum sana bunu '' dedi... :D 

Oda bişeymi 1 bölük askeri aç bıraktık, üstüne sempatizanlar "askerin karnını bile doyuramıyor" diye olay çıkardı. Birbirlerine girdiler. 4 hafta çarşım kitlendi :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Sene 2014-2015. Bedelli çıktı. Yatırdım parayı. Gittim şubeye bekliyorum. Herkesin işini gördüler sabahtan akşama kadar beni beklettiler boş yere. İçimden de biri bana bir şey derse atarımı yapacağım diye geçiriyorum. Öyle sinirlendim yani. Çalışanlar memur ama arka odalardakiler rütbeli. Neredeyse şube kapanacak. Memura diyorum mesai bitecek ne kadar bekleyeceğim daha. Memur, komutanı bekliyoruz diyor.  En son biri beni çağırdı. Yarbay sizinle görüşmek istiyor dedi. 6 saat boyunca parabolik artan sinirim anında ayaklarıma indi dizlerim titredi. Gittim odaya. Neden bedelli yapıyorsun dedi. Ne cevap verdiğimi hatırlamıyorum. 

hayatında askerle işi olmayan kişi askerden gerçekten tırsıyor :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...